Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Φωλίτσες με μπέικον & αυγά στον φούρνο !!!










Εντυπωσιάστε με τις καταπληκτικές φωλίτσες !!Ωραίες για μπουφέ- παιδικά πάρτυ κι όχι μόνο !!

Υλικά για 4 φωλίτσες
4 λωρίδες μπέικον
4 αυγά
λίγο αλάτι -πιπέρι
μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγο λάδι για το ταψί

Τι κάνουμε

Έχουμε ταψάκι με θήκες .
Λαδώνουμε καλά τις υποδοχές και βάζουμε κυκλικό το μπέικον όπως το δείχνει η φωτογραφία.


 Σπάμε από ένα αυγό στην κάθε θηκούλα.



 Φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου


Με την βοήθεια σπάτουλας βγάζουμε τις φωλίτσες


Τις τοποθετούμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό .



 Έχουν καταπληκτική γεύση και ετοιμάζονται αμέσως !!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ




Μελιτζάνες με μπέικον στην κατσαρόλα !!!






Πεντανόστιμο φαγητό στα  γρήγορα !!!! Το μπέικον κάνει την γευστική διαφορά !!!

Υλικά μερίδες 3
2 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες κυβάκια μεγάλα
2 πατάτες κομμένες κυβάκια
1 κουταλιά σούπας πελτέ
2 ώριμες ντομάτες λιωμένες με το χέρι
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο λωρίδες
2 σκελίδες σκόρδο  κομμένο λεπτές φετούλες
2 τεμάχια μπέικον ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι λίγη ζάχαρη
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
Σημείωση Αν θέλετε αντί για αλάτι βάζετε 1 κύβο βιολογικό

Τι κάνουμε
Σε κατσαρολίτσα βάζουμε το λάδι το κρεμμύδι το σκόρδο της μελιτζάνες  τις πατάτες και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνουν καφέ οι μελιτζάνες


 Προσθέτουμε και τα κομματάκια μπέικον και ανακατεύουμε


Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας και τον πελτέ και τον ανακατεύουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και σε  2 λεπτά προσθέτουμε και τις λιωμένες ντομάτες καθώς και αλάτι πιπέρι λίγη ζάχαρη και τον μαϊντανό


 Αφού περάσουν 2-3 λεπτά σοτάροντας σκεπάζουμε σχεδόν το φαγητό μας με νεράκι και αφήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία να σιγοβράζει.


Σε 20 λεπτά περίπου δυναμώνουμε την φωτιά και με ξεσκέπαστη κατσαρόλα μαγειρεύουμε μέχρι να δούμε να πήξει και να δέσει η σάλτσα του



Σερβίρουμε και λαμβάνουμε πολύ ωραία σχόλια κι ευχαρίστηση βλέποντας να γλύφουν
 και το πιάτο !!! Καλή όρεξη !!!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Το πιό εύκολο κουρκούτι για τραγανό αποτέλεσμα !!!


 Φτιάξτε αυτό το εύκολο κουρκούτι και βούτηξε λαχανικά θαλασσινά και απολαύστε τα τραγανά και νόστιμα !!! Εδώ εγώ τηγάνισα πρώτα κολοκυθάκια που έγιναν μούρλια και μετά στο ίδιο κουρκούτι ψάρι γλώσσα απίθανο κι αυτό !!!

Υλικά:
1και 1/2 γεμάτο φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού μπέικιν

νερό όσο πάρει να γίνει παχύς χυλός [προσθέτουμε ανακατεύομαι με ένα πιρούνι μέχρι να το πετύχουμε λίγο λίγο να

δούμε όταν βουτήξουμε ότι θέλουμε να τηγανίσουμε να στέκεται ελαφρώς επάνω του ]

1 κουταλάκι κοφτό του γλυκού αλάτι

λάδι ελαφρύ για το τηγάνι ή και ελαιόλαδο



Τι κάνουμε

Αν τηγανίσουμε κολοκυθάκια τα κόβουμε σε στρογγυλές φέτες ή μακρόστενα όπως τις τηγανητές πατάτες

Τα βάζουμε σε σουρωτήρι τα αλατίζουμε και τ αφήνουμε λίγο να ιδρώσουν

Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι μας να ζεσταθεί αρκετά βουτάμε τα κολοκυθάκια στο χυλό και τηγανίζουμε


Βάζουμε  τα κολοκυθάκια πάνω σε απορροφητικό χαρτί . Τα σερβίρουμε ζεστά.



Για ψάρι αλατίζουμε το ψάρι το βουτάμε στο χυλό και τηγανίζουμε .έτσι απλά έχουμε τα πιο τραγανά λαχανικά ή θαλασσινά
Καλή επιτυχία !!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γίγαντες κατσαρόλας απίθανοι !!!


Τόσο νόστιμοι μα τόσο νόστιμοι !!!!

Υλικά



1 πακέτο γίγαντες
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκορδάκι
8 κλωνιά άνηθο ψιλοκομμένο
4 κλωνιά σέλινο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές κοφτές σούπας πελτέ ντομάτα
1 καρότο κομμένο σε μικρά καρεδάκια 
αλάτι-πιπέρι-λίγη ζάχαρη
1/2 κούπα τσαγιού ελαιόλαδο

 Βάζουμε από βραδύς τους γίγαντες στο νερό για όλη την νύχτα αφού πρώτα τους πλύνομε .
Τους ξεπλένουμε τους βάζουμε στην κατσαρόλα σκεπάζουμε με νερό χλιαρό και βράζουμε για 3 τέταρτα .
Προσθέτουμε τον πελτέ αραιωμένο σε χλιαρό νεράκι ,το κρεμμύδι με το σκόρδο αποκλειστικά λιωμένα μαζί στο μούλτι γιατί κάνουν έτσι πολύ ωραία δεμένη σαλτσούλα.
Τον άνηθο το σέλινο το καροτάκι αλάτι πιπέρι και λίγη ζάχαρη .

Μαγειρεύουμε μέχρι και η σάλτσα του να δέσει αλλά και να ψηθούν οι γίγαντες καλά .
Αν σωθεί το ζουμί της κατσαρόλας κατά το μαγείρεμα προσθέτουμε λίγο χλιαρό νεράκι .
Τέλειο !! Από τα φαγητά που γλείφεις και το πιάτο  τόσο νόστιμο !!! Καλή όρεξη !!
Ολα τα φαγητά μας είναι καλό να τα συνοδεύουμε με σαλατούλα !!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ




Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Καρυδόπιτα σιροπιαστή !!!


ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΗΝ ακριβώς !!! Εγγύηση 100% !!!


Υλικά

300 γρ. καρύδια, ψιλοτριμμένα στο μούλτι
100 γρ. καρύδια, χονδροκομμένα (καλύτερα να τα κοπανίσουμε λίγα-λίγα στο γουδί)
300 γρ. ζάχαρη
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ. βούτυρο αγελάδος (σε θερμοκρασία δωματίου)
8 αυγά μεσαίου μεγέθους, χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
1 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
1 κουτ. γλυκού (γεμάτο) μπέικιν πάουντερ

Για το σιρόπι
600 γρ. ζάχαρη
800 γρ. νερό
80 γρ. κονιάκ

Διαδικασία

Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ, με το σύρμα  το βούτυρο με 200 γρ. από τη ζάχαρη, προσθέτοντας έναν-έναν τους κρόκους, έως ότου αφρατέψει καλά το μείγμα.  Μεταφέρουμε αλλού το μείγμα και καθαρίζουμε τον κάδο. Τον στεγνώνουμε καλά και ρίχνουμε εκεί τα ασπράδια με τα υπόλοιπα 100 γρ. ζάχαρης. Τα χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνουν μαρέγκα.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα ψιλοτριμμένα καρύδια με το αλεύρι, την κανέλα και το μπέικιν πάουντερ. Αδειάζουμε τη μισή ποσότητα μέσα στο μείγμα του βουτύρου και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μισή ποσότητα μαρέγκας, ανακατεύουμε απαλά, ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα καρυδιού-αλευριού και στο τέλος την υπόλοιπη μαρέγκα.


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170º C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου περίπου 30 εκ. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί, στρώνουμε όλη την επιφάνεια ώστε να είναι ίσια, την πασπαλίζουμε με τα χονδροκομμένα καρύδια και ψήνουμε 1 ώρα τουλάχιστον. Δοκιμάζουμε αν ψήθηκε τρυπώντας στο κέντρο με ένα μαχαίρι· θα πρέπει να βγαίνει στεγνό, χωρίς υπολείμματα νωπής ζύμης. Λίγο πριν τη βγάλουμε, ετοιμάζουμε το σιρόπι.

Σιρόπι: Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 3 λεπτά (ο χρόνος μετράει μετά το σημείο βρασμού). Προσθέτουμε το κονιάκ και περιχύνουμε την καρυδόπιτα όταν είναι και τα δύο ζεστά.

Συμβουλές
Μπορούμε να γλασάρουμε την καρυδόπιτα με σοκολάτα, αφού κρυώσει. Ζεσταίνουμε 200 γρ. κρέμα γάλακτος και την αδειάζουμε πάνω από 200 γρ. τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ομογενοποιούμε πολύ καλά. Αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει ελαφρώς και να πήξει πριν περιχύσουμε την καρυδόπιτα. Μπορούμε να μετατρέψουμε την καρυδόπιτα σε αμυγδαλόπιτα ή φουντουκόπιτα, αντικαθιστώντας τα καρύδια με αμύγδαλα ή φουντούκια, αντίστοιχα.
Αυτήν την συνταγή την κάνω πάντα κι είναι πάρα πολύ ωραία κι επιτυχημένη ,όταν έχω κάποιο ιδιαίτερο λόγο κάνω και το γλάσο κι είναι εξαιρετική όπως και σκέτη με σιροπάκι
Είναι του Στέλιου Παρλιάρου !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γιουβετσάκι - Με οικονομικό τρόπο - πεντανόστιμη λύση !!!


Με 2 μπριζολίτσες χοιρινές καταπληκτικό γιουβετσάκι !!!
 Κόστος ούτε 2 ευρώ οι μπριζόλες και 1.10 το κριθαράκι !!!
Από γεύση τι να σας πώ !!!!!!


Υλικά
2 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
1 πακέτο κριθαράκι χονδρό
2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
2 κουταλιές σούπας αραιωμένη σε λίγο νερό πελτέ κύκνος
αλάτι λίγο -πιπέρι
1/2 κούπας τσαγιού ελαιόλαδο
τυράκι τριμμενο κεφαλογραβιλερα Αμφιλοχίας ή άλλο κεφαλοτύρι
Εγώ χρησιμοποιώ  πήλινη γαστρούλα από την λαική αγορασμένη σε πολύ καλή τιμή .
Ψήνει τα φαγητά υπέροχα !!
 Τι κάνουμε
Πλένουμε στραγγίζουμε τις μπριζόλες τις βάζουμε μέσα στο ταψί ή την γάστρα.
Ρίχνουμε νερό κρύο από την βρύση σχεδόν μέχρι επάνω στην γάστρα.
Προσθέτουμε τον αραιωμένο πελτέ το αλάτι -πιπέρι το λάδι  και το σκόρδο .
Σκεπάζουμε το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμούς [ανάλογα με το φούρνο ] πάνω κάτω και ψήνουμε για 1 ώρα.
Ανοίγουμε προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειάζετε και ρίχνουμε το κριθαράκι το φουρνίζουμε ξεσκέπαστο πλέον ..ΠΡΟΣΟΧΗ στο παρακάτω τρόπο .


Για να σας γίνει τέλειο !!!
Από την στιγμή που θα το ξαναβάλετε στο φούρνο με το κριθαράκι μαζί  ΜΟΛΙΣ αρχίζει να κοχλάζει χρονομετρήστε ΜΟΝΟ 10 λεπτά και κλείστε τον φούρνο .


Σε 5 με 10 λεπτά μπορείτε να σερβίρετε αυτό το πολύ νόστιμο φαγητό πασπαλισμένο με τριμμένο τυράκι .Απίστευτα νόστιμο αν κι απλό !! ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΟ  καλή όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 
Σερβίρετε με ντοματοαγγουροσαλάτα !!!



Μπισκότα με νιφάδες βρώμης, φυστικοβούτυρο και σταγόνες σοκολάτας.




Υλικά

    2-1/2 φλυτζάνια νιφάδες βρώμης (Quaker)
    1 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    1/2 φλυτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως
    2 κ.γ. σόδα
    1/2 κ.γ. αλάτι
    1 φλυτζάνι βούτυρο/μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
    1 φλυτζάνι φυστικοβούτυρο
    3/4 φλυτζανιού μαύρη ζάχαρη
    3/4 φλυτζανιού λευκή ζάχαρη
    2 αυγά
    3/4 κ.γ. βανίλια υγρή
    1 φλυτζάνι σταγόνες λευκής και σοκολάτα γάλακτος


Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς

Σ’ ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύεται τις νιφάδες βρώμης, το αλεύρι, την σόδα και το αλάτι.και το αφήνετε στην άκρη. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε την ζάχαρη με το βούτυρο και το φυστικοβούτυρο μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε τα αυγά ένα, ένα και την βανίλια. Έπειτα προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι και στο τέλος της σταγόνες σοκολάτας. Στρώνετε μία λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί και ρίχνεται κουταλιές από το μείγμα με απόσταση μεταξύ τους γιατί απλώνουν. Τα ψήνεται για 13-15 λεπτά. Τα αφήνετε να κρυώσουν σε σχάρα και τα τοποθετείτε σε ένα αεροστεγές δοχείο.
 natashlim73.wordpress.com

Λουκουμάδες!!!!



Μαρια Μαρδα πρόσθεσε 4 νέες φωτογραφίες.
Αφρατοι λουκουμαδες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Μια κουπα χλιαρο γαλα,μια κουπα χλιαρο νερο,50γρ φρεσκια μαγια η 2 φακελακια ξερη,(εγω εβαλα φρεσκια)μια κουταλια της σουπας ζαχαρη,1 κουταλακι αλατι,4 κουταλιες λαδι,3 και 1/4 κουπας αλευρι για ολες τις χρησεις!!!!!!!!


Σε μια λεκανη βαζω το χλιαρο γαλα με το χλιαρο νερο και δυαλυω τη μαγια!!!!!!Προσθετω τα υπολοιπα υλικα και φτιαχνω εναν πηχτο χυλο!!!!!!!!Σκεπαζω τη λεκανη με μεμβρανη και αφηνω περιπου μια ωρα να φουσκωσει!!!!!!!Τηγανιζουμε σε σπορελαιο και βαζουμε τους λουκουμαδες σε απορροφητικο χαρτι!!!!!Σε μια κατσαρολα ετοιμαζουμε το συροπι!!!!!3 φλυτζανες νερο,2 φλυτζανες ζαχαρη ,λιγο χυμο λεμονι και 4 μοσχοκαρφια!!!!!!!


Βραζουμε το συροπι για 5 λεπτα περιπου και το κατεβαζουμε απο τη φωτια!!!! Βουταμε μεσα τους λουκουμαδες,τους κανουμε μια γυρα και τους βγαζουμε!!!!!!Πασπαλιζουμε με κανελα και αν θελουμε και λιγο μελι!!!!!!!!!


Γαλακτομπούρεκο τυλιχτό!

Για την κρέμα
γάλα 1500 γρ
σιμιγδάλι ψιλό 300γρ.
ζάχαρη 300γρ...
βούτυρο 60γρ
βανίλιες 3
αυγά 6
ξύσμα από 1 λεμόνι (προαιρετικά)
1/2 κιλό φύλλο κρούστας
βούτυρο για τα φύλλα

Σιρόπι
ζάχαρη 300γρ
νερό 250γρ
φέτες λεμόνι 4-5
γαρύφαλα 4-5

Εκτέλεση
1.Σε κατσαρόλα βράζουμε το γάλα, για 3λ, Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. Την κατεβάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
2.Στη συνέχεια ανακατεύουμε τα αυγά ξεχωριστά οι κρόκοι, χτυπάμε σε μαρέγκα τα ασπράδια και τα ανακατεύουμε στην κρέμα.Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο, τις βανίλιες, το ξύσμα.
3. Απλώνουμε ενα φύλλο κρούστας, το αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο, τοποθετούμε την κρέμα κλείνουμε απο τις δυο πλευρές και τυλίγουμε σε πουράκι. Αυτό κάνουμε σε όλα.
4. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά να ροδίσει η επιφάνεια.Το σιροπιάζουμε μόλις το βγάλουμε από το φούρνο με κρύο σιρόπι

Το σερβίρουμε με οτι επιθυμούμε. Ισως παγωτό!
Πίτσα Χωριανοπούλου

Κομματάκια κρέας με λαχανικά στην λαδόκολλα !!!

Με ελάχιστο χρόνο ετοιμασίας ένας υπέροχος μεζές --φαγάκι !!!

 Υλικά
Κομμάτια από σουβλάκι χοιρινό (μπορεί να είναι και τηγανιά ή τας κεμπάπ)
πιπεριές
κρεμμύδια

σκόρδο
ντομάτα
φέτα
1-2 πατάτες κομμένες 
λαδόκολλα
Αλάτι πιπέρι
ελάχιστο λάδι

κομμάτια από τυρί κεφαλοτύρι
κομμάτια από τυρί κασέρι 
ρίγανη
πιπεριά κομμένη σε ροδέλες 
Την ποσότητα των υλικών την κανονίζετε εσείς .
Ολα τα λαχανικά κομμένα σε μεγάλα καρεδάκια.

Τι κάνουμε
 Πλένουμε στραγγίζουμε καλά το κρέας και το βάζουμε σε ένα ταψί.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά συν το ελάχιστο λάδι και τα ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε την λαδόκολα σε επιφάνεια μεγάλη και τοποθετούμε μέσα το κρέας -λαχανικά.
Τυλίγουμε καλά και ψήνουμε στο φούρνο αφού έχει προθερμανθεί στους 180 βαθμούς περίπου 1 ώρα .Καλή ορεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

 

Φασολάκια με τριμμένη φέτα !!

Αγαπημένο λαδερό φαγάκι !!!

Υλικά
1 κιλό φασολάκια
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λωρίδες
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες φετούλες
2 καρότα κομμένα καρεδάκια
4 πατάτες μέτριες κομμένες μικρές κυδωνάτες
1 κοφτή κουταλιά πελτέ ντομάτας
4 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κύβο κνορ ή  αλάτι
πιπέρι
Φέτα τριμμένη για από πάνω προαιρετικά

Τι κάνουμε
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι.
Προσθέτουμε το καρότο το σκόρδο τα φασολάκια την ντομάτα και τον πελτέ αραιωμένο σε λίγο νερό τις πατάτες αλάτι ή κύβο
 πιπέρι και ανακατεύουμαι .
Μαγειρεύουμε λίγο σε χαμηλή θερμοκρασία στην αρχή μετά λίγο πριν το τέλος δυναμώνουμε να πήξει η σαλτσούλα.Σερβίρουμε με τριμμένη φετούλα αν μας αρέσει .Καλή όρεξη!!

Σημείωση
Σε όλα τα λαδερά μου φαγάκια προσθέτω το λαδάκι στο τέλος λιιιιιγο πριν κλείσω το μάτι και βγάλω το φαγητό απ την φωτιά
Με αυτόν τον τρόπο εκτός ότι το λάδι δεν καίγεται δεν χρησιμοποιώ και πολύ (λόγο οικονομίας αλλά και δίαιτας)
Βάζω μόνο λίγο λάδι στην αρχή για να τσιγαρίσω λίγο και μετά τα λαχανικά βγάζουν τα δικά τους νερά και συνεχίζετε
η διαδικασία για την ετοιμασία του φαγητού
Εμένα μου αρέσει να τρίβω λίγη φέτα στο πιάτο μου πάνω από τα φασολάκια δοκιμάστε το !!!
Απο ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Ρεβύθια στον φούρνο !!!



Δεν πρόλαβα ούτε να τα φωτογραφίσω εξαφανιστήκανε !!!!

Υλικά
500 γραμ ρεβύθια
1/2 κούπα τσαγιού ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
1 πιπεριά πράσινη μεγάλη κομμένη σε λωρίδες
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε λωρίδες
2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε λωρίδες
1 κουταλιά γενναία πελτέ
3 ώριμες ψιλοκομμένες ντομάτες
1 κύβο κνορ ή αλατάκι και πιπέρι
1 ματσάκι μικρό άνηθο
1-2 φύλλα δάφνης




Τι κάνουμε
Μουσκεύομαι από το βράδυ τα ρεβύθια.
Τα βράζουμε ξαφρίζοντάς τα μέχρι να δοκιμάσουμε και να τρώγονται σχεδόν
Σε κατσαρολίτσα τσιγαρίζουμε με το λάδι το τριμμένο κρεμμύδι ,προσθέτουμε τις πιπεριές που τις έχουμε κόψει σε λωρίδες όχι πολύ λεπτές .
Αραιώνουμε τον πελτέ σε 1/2 ποτήρι νερό τον προσθέτουμε της ντομάτες τον κύβο κνορ ή αλάτι το πιπέρι τον άνηθο και το φύλλο δάφνης.

Αφού πήξει ελαφρώς η σαλτσούλα ρίχνουμε μέσα τα ρεβύθια και ανακατεύουμε να πάρουν λίγες βράσεις.
Τα αδειάζουμε σε ταψάκι και ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά με 30 ανάλογα τον φούρνο,Καλή επιτυχία !!!