Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Σπανακοτυρόπιτα !!!

 Μαζί με το πράσο και το κρεμμύδι δημιουργούν μια από τις πιο νόστιμες πίτες!!

ΥΛΙΚΑ:

1 κιλό  σπανάκι
1 χούφτα σέσκουλο
2 πράσα
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ξερό κρεμμύδι
άνηθο -μαιντανό- δυόσμο
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
3 αυγά
250 γρ. φέτα τριμμένη
αλάτι -πιπέρι
φύλλο χωριάτικο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πλένετε, καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα χόρτα και τα κρεμμυδάκια. Τρίβετε τα χόρτα με αλάτι και τα στύβετε.
Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα χόρτα με τα κρεμμυδάκια, τα μυρωδικά, και το αλατοπίπερο , ανακατεύοντας 5΄-6΄ σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε τα τυριά και τα  αυγά χτυπημένα και ανακατεύετε πάλι.
Στρώνετε το χωριάτικο φύλλο σε στρογγυλό ταψί, αλείφοντας το με λάδι.
Απλώνετε το μείγμα με το σπανάκι και καλύπτετε με το φύλλο αλειμμένο με λάδι.
Με λίγο νερό κολλάτε τις άκρες των φύλλων. Χαράζετε την πίτα με μαχαίρι σταυρωτά και την αλείφετε με το τελευταίο αυγό χτυπημένο και λίγο λάδι.
Κατόπιν ψήνετε τη χορτόπιτα 50΄- 55΄ στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει καλά.Καλή όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τυροπιτάκια παραδοσιακά !!!


Και δεν σταματάς στο  ένα με τίποτα !!! Παραδοσιακά Μακεδονίας !!

Υλικά

    450 ml λευκό κρασί
    450 ml ηλιέλαιο
    15 γρ. αλάτι
    45 γρ. ζάχαρη
    10 γρ. μαγιά
    1 κ. 100 γρ. αλέυρι μαλακό
    ½ κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
    νερό (όσο πάρει)


    Γέμιση
    250 γρ. φέτα
    125 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο
    2 αβγά
    λίγο πιπέρι
    λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
    λίγο σουσάμι



Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη γαβάθα, ρίχνουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το λάδι, το κρασί, το αλάτι, τη ζάχαρη, τη μαγιά, το μπέικιν πάουντερ Ρίχνουμε και τα δυο αβγά, τα τυριά, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Με το χέρι ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και ζυμώνουμε, μέχρι να γίνουν μία μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στο χέρι.



Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για καμιά ώρα και μετά το χωρίζουμε σε μπαλίτσες. Αν βιαζόμαστε πιέζουμε την κάθε μία να γίνει ένα στρογγυλό φύλλο με μισό πόντο πάχος ή με τον πλάστη ανοίγουμε  κόβουμε σε τετράγωνο κομμάτι βάζουμε στην μέση γέμιση   διπλώνουμε το φύλλο πασπαλίζουμε με σουσάμι και και φουρνίζουμε για 20 λεπτά στους 170°C.Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Από την καλη φίλη μου η συνταγή  Meri Peristeri 
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κοτόπουλο φιλέτο με μέλι !!!

Ευκολο πεντανόστιμο γρήγορο !!

Υλικά

Υλικά για 4 άτομα

    1 κιλό κοτόπουλο μπούτι φιλέτο κομμένο κομμάτια οχι πολύ μεγάλα.
    5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
    Χυμός από δυο λεμόνια
    Χυμός από δύο πορτοκάλια
    50 γρ. μέλι
    φασκόμηλο
    1 ποτηράκι κρασιού κρασί κρασί λευκό ξηρό
    1 κρεμμύδι κομμένο σε λωρίδες
    Κύμινο
    Λευκό πιπέρι
    Αλάτι

Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι  και σοτάρουμε το κοτόπουλο με το κρεμμύδι . Μόλις ροδίσει σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το φασκόμηλο και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ αφαιρούμε το φασκόμηλο και προσθέτουμε το χυμό από τα πορτοκάλια και τα λεμόνια. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το μέλι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μόλις δέσει η σάλτσα μας, σερβίρουμε.
Συνταγή από Χρήστο Λάπα με 2 παραλλαγές .Καλή όρεξη !!
Σερβίρουμε με πατάτες φούρνου ή τηγανιτές ή πουρέ ή πιλάφι.Καλή όρεξη !!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ






  

Γιουβέτσι κριθαράκι !!



Το γιουβέτσι είναι ένα από τα αγαπημένα πιάτα μικρών και μεγάλων.Σημείο κατατεθέν των κυριακάτικων τραπεζιών.


ΥΛΙΚΑ:

1 κιλό μοσχάρι ποντίκι ή σπάλα κομμένο σε κομμάτια

1/2 Kg κριθαράκι χοντρό

1 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1 κουτί ντοματάκια κονκασέ

1/2 ποτηράκι κρασιού κόκκινο κρασί

1 ξυλάκι κανέλας

λίγα γαρύφαλλα

1 φύλλο δάφνης

αλατοπίπερο

1 πρέζα ζάχαρη

τυρί τριμμένο μαλακό



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πλένουμε το κρέας και το στραγγίζουμε με απορροφητικό χαρτί.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και σωτάρουμε το κρέας απο όλες τις πλευρές, να ροδοκοκκινήσει. Προσθέτουμε και το κρεμμύδι με το σκόρδο. Τα σωτάρουμε όλα μαζί και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί και κατόπιν προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τη ντομάτα, αλατοπίπερο και λίγη ζαχαρίτσα. Ρίχνουμε και 1 ποτήρι νερό και αφήνουμε να βράσει το κρέας μας, σε σιγανή φωτιά. Αν χρησιμοποιήσουμε χύτρα θα χρειαστούμε περίπου 1/2 ώρα. Αν χρησιμοποιήσουμε κανονική κατσαρόλα, θα πρέπει να προσέχουμε τα υγρά του φαγητού. Θα χρειαστεί και άλλο νεράκι, πάντα ζεστό.

Βάζουμε σε μια άλλη κατσαρόλα νερό να βράσει και ρίχνουμε το κριθαράκι. Αφήνουμε για 5 λεπτά, να βράσει, το σουρώνουμε και το ξαναβάζουμε στη κατσαρόλα, ραντίζοντας το με λίγο λάδι. Με αυτό τον τρόπο το κριθαράκι μας παραμένει σπυρωτό και δεν κολλάει.

Μόλις γίνει το κρέας το αδειάζουμε σε πυρέξ ή ταψί ή σε ατομικά πήλινα. Προσθέτουμε και το κριθαράκι και 2 ποτήρια ζεστό νερό. Ανακατεύουμε ελαφρά. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς. Ψήνουμε το γιουβέτσι για περίπου 30 λεπτά. Προσέχουμε πάντα να έχει νερό το φαγητό και να μην μείνει στεγνό, επειδή όταν κρυώνει στεγνώνει περισσότερο.
Αν το βάλουμε σε πήλινο πάλι ρίχνουμε λίγο ζεστό νεράκι και λίγο πριν ψηθεί εντελώς τραβάμε τα πήλινα από τον φούρνο σκεπάζουμε με τριμμένο τυρί και φουρνίζουμε μέχρι να λιώσει το τυρί.
Σε ταψί ή πυρέξ
Προς το τέλος του ψησίματος το ξεσκεπάζομαι και πασπαλίζουμε και πάλι με τυρί τριμμένο. Αφήνουμε μέχρι να λιώσει λίγο το τυρί.Καλή επιτυχία!!!!!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Καρυδόπιτα με σοκολάτα !!!




Λαχταριστή καρυδόπιτα με σοκολάτα!!

Υλικά

    8 αυγά (ξεχωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
    8 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
    8 κουταλιές της σούπας τριμμένη καρυδόψιχα
    8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
    1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
    ξύσμα απο ένα πορτοκάλι
    Μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα
    1 πρέζα γαρύφαλλο τριμμένο

 Για το σιρόπι της καρυδόπιτας:
 2 ποτήρια νερό
 2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
 χυμό από μισό πορτοκάλι
 1 κομματάκι φλούδα πορτοκαλιού

Για την επικάλυψη σοκολάτας:
200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
 200 γραμμάρια  κρέμα γάλακτος
 100 γραμμάρια τριμμένο καρύδι.

Εκτέλεση
Ανακατέψτε στο μιξερ τη φρυγανιά,τη καρυδόψιχα,το ξύσμα πορτοκαλιού,τη κανέλα,το γαρύφαλλο και το μπεικιν. Αφήστε τα στην άκρη και χτυπήστε τους κρόκους των αυγών μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να λιώσει η ζάχαρη.
Μετά,χτυπήστε και τα ασπράδια  ξεχωριστά  μόνα τους σε άλλο μπωλ μέχρι να γίνουν μια αφράτη μαρέγκα.
Ενσωματώστε το μείγμα με τους κρόκους στο μείγμα με τη καρυδόψιχα,σιγά σιγά και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μαζί.
Τέλος, βάλτε και τη μαρέγκα σιγά σιγά και ανακατεύετε συγχρόνως.Η μαρέγκα θέλει προσοχή για να μην ξεφουσκώσει και πέσει. Πρέπει να είναι αφράτη.
Αφού ομογενοποιηθεί η ζύμη, βάλτε τη σε ενα λαδωμένο ταψάκι με λίγο αλεύρι. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήστε τη καρυδόπιτα για 30-40 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα και να ξεκολλάει απο τα τοιχώματα του ταψιού.

Για το σιρόπι:
 Βράστε όλα τα υλικά μαζί ανακατεύοντας συνεχώς για να μην καεί.
Μόλις το σιρόπι πήξει λίγο,αποσύρετε απο τη φωτιά και περιχύστε τη καρυδόπιτα. Αφήστε την καρυδόπιτα στην άκρη για να τραβήξει όλο το σιρόπι για τουλάχιστον μισή με μια ώρα.

Για την επικάλυψη σοκολάτας:
 Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και μόλις λιώσει προσθέστε και τη κρέμα γάλακτος. Ανακατέψτε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει ένα λείο γλάσο.
Μόλις κρυώσει η καρυδόπιτα στολίστε  τη με τη σοκολάτα και το τριμμένο καρύδι. Βάλτε τη στο ψυγείο για 1-2 ώρες μέχρι να είναι έτοιμη για να τη σερβίρετε.   Άν θέλετε, μπορείτε να τη σερβίρετε με παγωτό βανίλια ή παγωτό καιμάκι.Καλή επιτυχία
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κότσι στον φούρνο με πατάτες !!!




Υλικά

4 μικρά χοιρινά κότσια με τη πέτσα τους

1 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες με τη φλούδα αν προτιμάτε

3  σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες

2 κλαδάκια δενδρολίβανο ψιλοκομμένα

2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα στη μέση

1 φλ. τσαγιού λευκό κρασί

3 κ.σ. μέλι

2 κ.σ. χυμό λεμονιού

ελαιόλαδο

αλάτι – πιπέρι


Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C. Πλένετε πολύ καλά  τις πατάτες και τις κόβετε κυδωνάτες .

Σε μπολ, βάζετε το μέλι, το λεμόνι, το ψιλοκομμένο δενδρολίβανο, το ψιλοκομμένο σκόρδο, λίγο αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύετε να ενσωματωθούν. Γυρίζετε ένα κότσι ανάποδα, δηλαδή με το κόκαλο προς τα κάτω και το ψαχνό προς τα πάνω και με ένα κοφτερό μαχαιράκι, κάνετε 2-3 βαθιές τομές στο ψαχνό, χωρίς να τρυπήσετε τη πέτσα. Σε κάθε τομή βάζετε λίγο από το μείγμα μελιού.
Το υπόλοιπο μείγμα μελιού που θα μείνει το αφήνετε σε μπολάκι στην άκρη.Αλείφετε τα κότσια με λίγο λάδι [με ένα πινέλο] εξωτερικά, τα αλατοπιπερώνετε και τα βάζετε σε βαθύ ταψί. Προσθέτετε τις πατάτες, τα σκόρδα με το φλοιό τους, τα κρεμμύδια κομμένα στη μέση ή στα τέσσερα, το κρασί και ελαιόλαδο. Πασπαλίζετε με πολύ λίγο αλάτι και με πιπέρι και σκεπάζετε το ταψί πολύ καλά, γύρω γύρω με αλουμινόχαρτο.Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 30 λ περίπου. Ξεσκεπάζετε το φαγητό, ελέγχετε τα υγρά του και αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ζεστό νερό ακόμα. Ξανασκεπάζετε πολύ καλά το φαγητό με το αλουμινόχαρτο και το ξαναβάζετε στο φούρνο. Ψήνετε για άλλη 1 ώρα  το βγάζετε και ελέγχετε αν το κρέας είναι σχεδόν έτοιμο. [ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται απολύτως από το βάρος του κρέατος].

Όταν το κρέας είναι σχεδόν έτοιμο, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 170° C, ξεσκεπάζετε το φαγητό, το αλείφετε με το υπόλοιπο μείγμα μελιού και το ψήνετε για άλλα 20-30 λ ξεσκέπαστο μέχρι να ροδίσει. Σερβίρετε ζεστό.

Χοιρινά σνίτσελ ρολό με χρωματιστές πιπεριές super !!!




 ΥΛΙΚΑ
1 κιλό σνίτσελ χοιρινά
4 φύλλα κρούστας
1 κόκκινη πιπεριά κομμένο σε μακρόστενα κομμάτια
1 πράσινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
τυρί γκούντα κομμένο σε λωρίδες μακρόστενες
αλάτι πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο
Μπέικον [προαιρετικά ]

Σημείωση
Στην συνταγή μας χρειαζόμαστε τα 2 η 3 φύλλα να τυλίξουμε σε περίπτωση που μας ανοίξει τυλίγουμε με τα υπόλοιπα ,Φροντίζουμε το κρέας να είναι στεγνό και τυλίγουμε στα γρήγορα δεν το αφήνουμε να μας μουλιάσει το φύλλο.



Αλατοπιπερώνουμε τα σνίτσελ
Στρώνουμε σε μία επιφάνεια τα 2 φύλλα κρούστας τοποθετούμε τα σνίτσελ στην σειρά ομοιόμορφα [με γρήγορες κινήσεις μην μουλιάσει και μας ανοίξει το φύλλο,αν μας συμβεί αυτό το τυλίγουμε σε ρολό ,και προσθέτουμε άλλα 2 φύλλα απ΄έξω ,το ξανατυλίγομαι δηλαδή]
Στρώνουμε από πάνω τις πιπεριές ομοιόμορφα και το τυρί μας και τυλίγουμε σε ρολό .αν μας ανοίξει κάντε αυτό που σας είπα παραπάνω .
Το τοποθετούμε σε ταψί,το περιχύνουμε με λίγο λάδι,το σκεπάζουμε με λαδόκολλα και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 2 ώρες περίπου .
Συνοδεύουμε με ότι μας αρέσει ,και οταν ψηθεί και κρυώσει το κόβουμε φετούλες .



ΠΡΟΣΟΧΗ
Τις πατατούλες τις ψήνουμε μόνες τους σε άλλο ταψάκι ,για να συνοδέψουν το ρολό δεν μπαίνουν όλα μαζί γιατί θα μουλιάσει το φύλλο .



Συνοδεύετε ωραία με πατατούλες φούρνου κομμένες σε μικρά κομματάκια δηλαδή κυδωνάτες και κομμένες ξανά στην μέση,πασπαλισμένες με αλατοπίπερο,ρίγανη,λεμόνι.και ελαιόλαδο ,και 1 ποτήρι νερό στο οποίο μέσα αραιώνουμε 1 γενναία κουταλιά τις σούπας μουστάρδα  [δεν είναι πολύ η πατάτα το πίνει κατά το ψήσιμο] τα ανακατεύουμε όλα μαζί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς .

Αν θέλουμε να εμπλουτίσουμε το φαγητό μας σε γεύση προσθέτουμε και λίγο μπέικον ανάμεσα στις πιπεριές και το τυρί.
Δειτε περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Μακαρόνια με μπέικον στον φούρνο !!!


 Εδώ αυτοσχεδιάζουμε μαγειρεύοντας και το αποτέλεσμα ?
 Θ Ε Ι Κ Ο !!!

Τι κάνουμε λοιπόν.
Αφού βράσουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις  οδηγίες κρατάμε περίπου τα 3/4 από το ζουμί τους.
Εχθές είχα βράσει κοτόπουλο και κράτησα το ζουμί του και τα έβρασα μέσα σε αυτό.
Ανακάτεψα τα μακαρόνια με ένα πακετάκι τυρί κρέμα και με το ζουμί  που κράτησα έφτιαξα μία κόκκινη σαλτσούλα με ένα κουτί συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας αλάτι πιπέρι πάπρικα γλυκιά ελαιόλαδο βασιλικό και τα έβρασα μέχρι να χυλώσει και να πήξει.

Έβαλα  τα μακαρόνια σε  ένα πυρέξ άπλωσα τη σάλτσα από πάνω λωρίδες μπέικον τριμμένο ρεγκατο και τα έψησα στο φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει .Καλή όρεξη !!
Συνταγή από την φίλη μου Evi Triantafillidoy

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κανελόνια γεμιστά με κιμά !!!


Νόστιμο, χορταστικό πιάτο που αρέσει σε όλους μας !!!

Υλικά
500 γραμ. κιμά
1 φλιτζάνι κίτρινο τυρί της αρεσκείας μας
1 πακέτο κανελόνια

Σάλτσα
1 κουτί χυμό συμπυκνωμένο σάλτσα ντομάτας
λίγο νερό
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι,πιπέρι,πάπρικα γλυκιά

Μπεσαμέλ
4 κουταλιές σούπας βούτυρο
4 κουταλιές σούπας αλεύρι
1/2 λίτρο γάλα
1 κρόκο αυγό
λίγο μοσχοκάρυδο


 Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τον κιμά κλασικά όπως στα μακαρόνια με κιμά ή  όπως τον φτιάχνουμε στο παστίτσιοκαι μολις μαγειρευτεί προσθέτουμε ο 1 φλιτζάνι τυρί θέλουμε ο κιμάς να είνα λίγο σφιχτός . Γεμίζουμε τα κανελονια και τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ στην σειρά.
Ετοιμάζουμε την σάλτσα βάζοντας σε κατσαρολάκι τον χυμό ντομάτας τον συμπηκνωμένο το νεράκι το αλάτι το πιπέρι την πάπρικα και άν θέλετε προαιρετικά μία τσιμπιά βασιλικό για λίγο άρωμα.Τα ανακατεύουμε και τα βράζουμε όλα μαζί μέχρι να δούμε να χυλώσει και περιχύνουμε τα κανελόνια μας.

Για την κρέμα βάζουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας και τέλος το γάλα ανακατεύοντας συνέχεια να πηξει και να μην σβωλιάσει.Μόλις πήξει το  τραβάμε απο την φωτιά και ρίχνουμε τον κρόκο του αυγού ανακατεύοντας πάντα και λίγο μοσχοκάρυδο ,αν σας αρέσει προσθέστε και λίγο τριμμένο τυράκι.
Την απλώνουμε επάνω από την σάλτσα στο πυρέξ ραντίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί την επιφάνεια ίόλη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη !!!
Η συνταγή από την καλή μου φίλη EvaTriantafillidou

 MΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μανιτάρια πλευρώτους μαριναρισμένα ψητά !!!


Υλικά
    500γρ μανιτάρια πλευρώτους
    1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
    4 κουτ.σούπας. λάδι
    ξίδι μπαλσάμικο
    δενδρολίβανο ή 'οτι άλλο μυρωδικό
    αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

    Καθαρίζουμε τα χοντρά κοτσάνια από τα μανιτάρια.
Σκουπίζουμε με ένα υγρό  πανί και τα ξεχωρίζουμε σε φύλλα.
 Ετοιμάζουμε την μαρινάδα με το λάδι, σκόρδο, ξύδι, τα ανακατεύουμε και απλώνουμε με την βοήθεια ενός πινέλου το μείγμα στα πλευρότους.
Τα αφήνουμε όσο περισσότερο χρόνο μπορούμε στο ψυγείο να μαριναριστούν.
Στη συνέχεια ψήνουμε τα πλευρώτους στο γκριλ  αρχικά από την πλευρά που είναι πιο ανάγλυφη  και στη συνέχεια τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά τους. Ρίχνουμε αλάτι και προσθέτουμε λίγο πιπέρι κατά την διάρκεια του ψησίματος για έξτρα νοστιμιά.Καλη όρεξη !!

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Τσιζκέικ το τέλειο !!!





Τζισ κεικ με μαρμελάδα φρούτα του δάσους!



Υλικά
1 πακέτο και 1/2 μπισκότα digestive
1 τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια το κανονικό μέγεθος το μικρό των 200 γραμ
1 κρέμα γάλακτος πλήρες προτίμηση στην φυτική [έβαλα 500 γραμ [περίσσεψε λίγο ]



4 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
1 πλάκα βιτάμ χρησιμοποιούμε το μισό
1 μαρμελάδα φράουλα ,ή φρούτα του δάσους ,ή ότι σας αρέσει αρκεί να μην είναι πηχτή σε περίπτωση που είναι πηχτή ρίξτε μέσα στο βάζο της λίγο νερό 3 κουταλιές ζεστό σούπας και ανακατέψτε την να στρώσει εύκολα και ωραία.





Eκτέλεση
Πολτοποιούμε σε σκόνη τα μπισκότα στο μούλτι να γίνουν σκόνη.
Λιώνουμε το μισό και λίγο παραπάνω βιτάμ ,το ρίχνουμε πάνω στην σκόνη μπισκότα και ανακατεύουμε .Στρώνουμε το μείγμα σε ταψάκι μεγέθους τούρτας και καλό είναι σε ταψάκι τσέρκι που ανοίγει και ψήνουμε για 10 λεπτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα με προσοχή μην μας αρπάξει γιατί πιάνει εύκολα .Το βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος παγωμένη πολύ και προσθέτουμε και την άχνη και το τυρί κρέμα χτυπώντας συνέχεια .


Το στρώνουμε από πάνω ομοιόμορφα από τα κρύα πλέον μπισκότα το βάζουμε ψυγείο κι όταν περάσουν 30 λεπτά  στρώνουμε την μαρμελάδα μας από πάνω κι έτοιμο !!Υπέροχη γεύση !! Το βάζουμε ψυγείο.
Αν η μαρμελάδα είναι πηχτή αραιώνουμε με λίγο ζεστό νεράκι.Καλή επιτυχία!!
Σημείωση
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι μαρμελάδα μας αρέσει!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μοσχάρι στιφάδο !!!

Χορταστικό λίγο βαρύ φαγητό αλλά τόσο νόστιμο !!! Απολαύστε το με καλό κρασάκι !!!

Υλικά
1500 γραμ μοσχάρι σε μερίδες κατάλληλο για κατσαρόλα
1 κιλό κρεμμυδάκια μικρά για στιφάδο
4- ψιλοκομμένες ώριμες ντομάτες ή ντοματάκια κονκοσέ
2 φύλλα δάφνης
3/4 του φλιτζανιού λάδι
λίγο ξίδι καλής ποιότητας
2-3 σκελίδες σκόρδο
μερικά μοσχοκάρφια
αλάτι πιπέρι λίγη ζάχαρη

Εκτέλεση
Ζεματάτε τα κρεμμύδια με βραστό νερό για  λεπτά περίπου και στην συνέχεια τα σουρώνετε και τα καθαρίζετε.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μία μεγάλη κατσαρόλα και τσιγαρίζετε τα κρεμμυδάκια  για μερικά λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα χρυσαφένιο.
ΡΤα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνετε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας.
Στο ίδιο λάδι τσιγαρίζετε το κρέας φροντίζοντας να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
Ρίχνετε στην κατσαρόλα το ξίδι τις ψιλοκομμένες ντομάτες το σκόρδο την δάφνη τα μοσχοκάρφια την λίγη ζάχαρη και το αλατοπίπερο .
Προσθέτετε 1 ποτήρι νερού χλιαρό νερό σκεπάζετε την κατσαρόλα και  σιγοβράζετε για 1 ώρα το κρέας.
Κατόπιν ρίχνε τε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια και επιπλέον χλιαρό νερό ,ξανασκεπάζετε την κατσαρόλα.
Σιγοβράζετε για άλλα 40 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρέας καλά και τα κρεμμυδάκια και να μείνει το φαγητό με την σάλτσα του δεμένη.

**Για καλύτερη γεύση μπορείτε να σβησετε το κρέας με 1 φλιτζάνι κόκκινο ξηρό κρασί επίσης μπορείτε να μαρινάρετε το κρέας ένα 24ωρο πρίν βάζοντας το μλεσα σε λάδι,ξίδι,κρασί,κόκκους πιπεριού,και φύλλα δάφνης για να γίνει πολύ πιο μαλακό και νόστιμο .Καλή επιτυχία !!!
 Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ --> ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σουτζουκάκια Πολίτικα !!!

 Κλασικό πιάτο,λαχταριστό συνοδεύουμε με ρύζι πιλάφι,ή τηγανιτές πατάτες,ή πουρέ πατάτας !!!


Υλικά

1 κιλό ανάμεικτο κιμά χοιρινό και μοσχαρίσιο
1 1/2 κούπα περίπου φρυγανιά ή μισό μπαγιάτικο μουλιασμένο ψωμί στο νερό
3-4 σκελίδες σκόρδο
1 αβγό
αλάτι
πιπέρι
μπαχάρι
κύμινο

Για την σάλτσα
3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
πολύ λίγη κανέλα 
Αλάτι - Πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο
1 δαφνόφυλο
λίγο αλατοπίπερο λίγη ζάχαρη μία τσιμπιά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουσκεύουμε το ψωμί ή την φρυγανιά και στίβουμε ρίχνουμε στο ψωμί  όλα τα υλικά του κιμά και ζυμώνουμε.Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 2-3 ώρες.Πλάθουμε σουτζουκάκια και τηγανίζουμε  να πάρουν χρώμα.
Ετοιμάζουμε  και την σάλτσα μας.




Για την σάλτσα
Σoτάρουμε το κρεμμύδι και όταν πάρει χρώμα ρίχνουμε την ντομάτα, την ζάχαρη αλατοπιπερώνουμε, ριχνουμε την κανέλα το δαφνόφυλο και σιγοβράζουμε.Βάζουμε στην σειρά σε πλατύ  σκεύος τα σουτζουκάκια και περιχύνουμε την σάλτσα.Τα βάζουμε στην φωτιά παίρνουν 2-3 βράσεις και είναι έτοιμα.Γαρνίρουμε με άσπρο πιλάφι ή με πατάτες τηγανιτές.Καλή επιτυχία!!
Απο ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σουτζουκάκια με πιλάφι !!!



Υλικά

    1 κιλό κιμά ανάμεικτο (χοιρινό- μοσχαρίσιο)
    1-2 μέτρια κρεμμύδια
    2-3 σκελίδες σκόρδο
    1 κ.γ. κίμινο
    1 κ.γ. ανάμεικτα μπαχαρικά (κανέλα, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο, μπαχάρι)
    1 κ.γ. ανάμεικτα μυρωδικά (ρίγανη, θυμάρι,μαιντανό, βασιλικό, δενδρολίβανο)
    λίγη ζάχαρη
    1 κουτί ντοματοχυμό
    1/4 φλυτζάνι ελαιόλαδο
    1 κρασοπότηρο κόκκινο ξηρό ή ημίγλυκο κρασί
    αλάτι- πιπέρι

Για το πιλάφι

    2 φλυτάνια ρύζι μπασμάτι (ή όποιο άλλο ρύζι προτιμάτε)
    λίγο φιδέ
    4 φλυτζάνια νερό
    2 κύβους ζωμό κοτόπουλο ή ζυμαρικών
    πιπέρι
    λίγο λάδι

Προετοιμασία

Σ ένα μπολ βάζουμε τον κιμά. Αλέθουμε στο μούλτι το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα προσθέτουμε στο κιμά. προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το λάδι, ζάχαρη, ντοματοχυμό, κρασί και τα ζυμώνουμε καλά. Πλάθουμε τα σουτζουκάκια μας και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα ή ταψάκι. Βάζουμε την κατσαρόλα μας στο μάτι και προσθέτουμε το λάδι. Τσιγαρίζουμε ελαφρά τα σουτζουκάκια μας, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, την ζάχαρη αν χρησιμοποιήσαμε ξηρό κρασί, λίγο αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά περίπου.

Όσο βράζουν αυτά προετοιμάζουμε και το πιλάφι μας. Σε μια άλλη κατσαρόλα, βάζουμε λίγο λάδι να καλύψει τον πάτο της κατσαρόλας, ρίχνουμε λίγο θρυμματισμένο φιδέ, το ρύζι και τα ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε το νερό, τους κύβους και το πιπέρι. Μόλις πάρει βράσει χαμηλώνουμε την φωτιά μας (μέτρια) και το αφήνουμε να βράσει σκεπασμένο μέχρι να πιει το νερό και να κάνει τρυπούλες. Το αποσύρουμε από το μάτι και το σκεπάζουμε με μια πετσέτα να τραβήξει την υγρασία…

Σερβίρουμε ρύζι στο πιάτο και από πάνω βάζουμε τα σουτζουκάκια με σαλτσούλα….
Καλή σας όρεξη!!!!





Υλικά

500 γραμ.κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοτριμμένο
ψίχα από 2 φέτες ψωμί σύν 3 φρυγανιές το μουσκεύουμε και το στίβουμε καλά
1 κουταλάκι γλυκού κίμινο
αλάτι-πιπέρι -1 κουτ.γλυκού ζάχαρη
3 ντομάτες ώριμες ψιλοτριμμένες
1 κουταλιά σούπας πελτέ
1 αβγό
ελαιόλαδο
αλεύρι




Εκτέλεση
Σε ένα μπόλ βάζουμε,κιμά,ψωμί,αβγό.κίμινο,σκόρδα,αλατοπίπερο,κρεμμύδι,λίγο νεράκι [1 φλυτζανάκι του καφέ] και 2-3 κουταλιές σούπας λάδι,ζυμώνουμε πολύ καλά και τα αφήνουμε περίπου ένα τεταρτάκι να ενωθούν τα υλικά.
Τα πλάθουμε σε σουτζουκάκια βρέχοντας τα χέρια μας για να μην μας κολλάνε .Τα περνάμε από αλεύρι και τα τηγανίζουμε ελαφρά σε μπόλικο λαδάκι ,τα βάζουμε στό πιάτο και βάζουμε σε μία κατσαρόλα το λάδι που τηγανίσαμε [έχει την νοστιμιά του] ρίχνουμε μέσα και τις ντομάτες τριμμένες ,την κουταλιά τον πελτέ,λίγο αλάτι,πιπέρι,την κουταλίτσα ζάχαρη για την ξυνίλα της φρέσκιας ντομάτας ,και 1 σκελίδα σκόρδο πολύ πολύ ψιλοκομμένη προσθέτουμε κι ένα ποτήρι νερό.

Βράζουμε γιά 15 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά πρός δυνατή.Τοποθετούμε τα σουτζουκάκια σε ένα ταψάκι ,η πυρέξ,ρίχνουμε από πάνω το μίγμα με την σάλτσα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα περίπου ,μόλις περάσει η μισή ώρα βάζουμε την αν΄τίσταση του φούρνου μας στον αέρα από πάνω καί αφήνουμε να ροδίσουν ,αν δεν έχετε αέρα στο φούρνο στο γκρίλ λίγο στό τέλος γιά 5 -10 λεπτά θα το δείτε να πάρει χρώμα .


Αν δείτε ότι κατά την διάρκεια που ψήνονται χρειαστούν νεράκι προσθέστε λίγο -λίγο ζεστό μην κόψετε την βράση τους .Σερβίρονται με μακαρόνια,πατάτες τηγανιτές ,η με ρυζάκι ,ακόμα και σκέτα γιά μεζεδάκι!! καλή σας όρεξη γίνονται πεντανόστιμα!!

ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ