Χορταστικό λίγο βαρύ φαγητό αλλά τόσο νόστιμο !!! Απολαύστε το με καλό κρασάκι !!!
Υλικά
1500 γραμ μοσχάρι σε μερίδες κατάλληλο για κατσαρόλα
1 κιλό κρεμμυδάκια μικρά για στιφάδο
4- ψιλοκομμένες ώριμες ντομάτες ή ντοματάκια κονκοσέ
2 φύλλα δάφνης
3/4 του φλιτζανιού λάδι
λίγο ξίδι καλής ποιότητας
2-3 σκελίδες σκόρδο
μερικά μοσχοκάρφια
αλάτι πιπέρι λίγη ζάχαρη
Εκτέλεση
Ζεματάτε τα κρεμμύδια με βραστό νερό για λεπτά περίπου και στην συνέχεια τα σουρώνετε και τα καθαρίζετε.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μία μεγάλη κατσαρόλα και τσιγαρίζετε τα κρεμμυδάκια για μερικά λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα χρυσαφένιο.
ΡΤα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνετε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας.
Στο ίδιο λάδι τσιγαρίζετε το κρέας φροντίζοντας να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
Ρίχνετε στην κατσαρόλα το ξίδι τις ψιλοκομμένες ντομάτες το σκόρδο την δάφνη τα μοσχοκάρφια την λίγη ζάχαρη και το αλατοπίπερο .
Προσθέτετε 1 ποτήρι νερού χλιαρό νερό σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 1 ώρα το κρέας.
Κατόπιν ρίχνε τε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια και επιπλέον χλιαρό νερό ,ξανασκεπάζετε την κατσαρόλα.
Σιγοβράζετε για άλλα 40 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρέας καλά και τα κρεμμυδάκια και να μείνει το φαγητό με την σάλτσα του δεμένη.
**Για καλύτερη γεύση μπορείτε να σβησετε το κρέας με 1 φλιτζάνι κόκκινο ξηρό κρασί επίσης μπορείτε να μαρινάρετε το κρέας ένα 24ωρο πρίν βάζοντας το μλεσα σε λάδι,ξίδι,κρασί,κόκκους πιπεριού,και φύλλα δάφνης για να γίνει πολύ πιο μαλακό και νόστιμο .Καλή επιτυχία !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ --> ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Υλικά
1500 γραμ μοσχάρι σε μερίδες κατάλληλο για κατσαρόλα
1 κιλό κρεμμυδάκια μικρά για στιφάδο
4- ψιλοκομμένες ώριμες ντομάτες ή ντοματάκια κονκοσέ
2 φύλλα δάφνης
3/4 του φλιτζανιού λάδι
λίγο ξίδι καλής ποιότητας
2-3 σκελίδες σκόρδο
μερικά μοσχοκάρφια
αλάτι πιπέρι λίγη ζάχαρη
Εκτέλεση
Ζεματάτε τα κρεμμύδια με βραστό νερό για λεπτά περίπου και στην συνέχεια τα σουρώνετε και τα καθαρίζετε.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μία μεγάλη κατσαρόλα και τσιγαρίζετε τα κρεμμυδάκια για μερικά λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα χρυσαφένιο.
ΡΤα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνετε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας.
Στο ίδιο λάδι τσιγαρίζετε το κρέας φροντίζοντας να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
Ρίχνετε στην κατσαρόλα το ξίδι τις ψιλοκομμένες ντομάτες το σκόρδο την δάφνη τα μοσχοκάρφια την λίγη ζάχαρη και το αλατοπίπερο .
Προσθέτετε 1 ποτήρι νερού χλιαρό νερό σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 1 ώρα το κρέας.
Κατόπιν ρίχνε τε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια και επιπλέον χλιαρό νερό ,ξανασκεπάζετε την κατσαρόλα.
Σιγοβράζετε για άλλα 40 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρέας καλά και τα κρεμμυδάκια και να μείνει το φαγητό με την σάλτσα του δεμένη.
**Για καλύτερη γεύση μπορείτε να σβησετε το κρέας με 1 φλιτζάνι κόκκινο ξηρό κρασί επίσης μπορείτε να μαρινάρετε το κρέας ένα 24ωρο πρίν βάζοντας το μλεσα σε λάδι,ξίδι,κρασί,κόκκους πιπεριού,και φύλλα δάφνης για να γίνει πολύ πιο μαλακό και νόστιμο .Καλή επιτυχία !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ --> ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ