Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Μπιφτέκια λαχανικών στον φούρνο -απίστευτη γεύση !!!







Πεντανόστιμοι μπιφτέκια - απίστευτη γεύση -δεν καταλαβαίνει κανείς ότι τρώει κουνουπίδι !!! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΑ !!!

Υλικά
1 κουνουπίδι μέτριο τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
2 αυγά
1+1/2 κούπα τυρί τριμμένο πικάντικο πχ παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα
8 κλωνιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
8 κλωνιά άνηθο ψιλοκομμένο
2 σκελίδες ψιλοτριμμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι γλυκού δυόσμος
αλάτι ελάχιστο
πιπέρι
6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο


Τι κάνουμε
Τρίβουμε στο χοντρό μέρος του τρίφτη το κουνουπίδι.
Το βάζουμε σε μπολ και ρίχνουμε λίγο  αλάτι ,το αφήνουμε να κατεβάσει τα υγρά για 15 με 20 λεπτά.



Το στίβουμε πολύ πολύ καλά και το βάζουμε ξανά σε μπολ .
Προσθέτουμε όλα τα υλικά -αυγά -τυρί-κύμινο-μαϊντανό-άνηθο-δυόσμο-πιπέρι-ελάχιστο αλάτι αν χρειάζεται μια και το είχαμε αλατίσει αλλά και που θα προσθέσουμε και το πικάντικο τυρί-και τέλος το ελαιόλαδο.


Με ένα κουτάλι ή με το χέρι τα ανακατεύουμε καλά.
Παίρνουμε μικρή ποσότητα από το μείγμα και τα πλάθουμε σε λεπτά μπιφτέκια δίνοντας ομοιόμορφο τετράγωνο σχήμα προσοχή όχι χοντρά αλλά λεπτά όπως τα βλέπετε στις φωτογραφίες .
Βάζουμε λαδόκολλα σε ταψί χωρίς να την λαδώσουμε και τοποθετούμε στην σειρά τα μπιφτέκια μας .
Αν χαλάσει το σχήμα όταν τα τοποθετήσουμε μέσα στο ταψί εύκολα τους ξαναδίνομαι το σχήμα που θέλουμε και να τα πατήσετε λίγο να είναι λεπτά και ομοιόμορφα να ψηθούν το ίδιο όλα.



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο πάνω κάτω στους 170 βαθμούς για 30 με 40 λεπτά θα τα δείτε που θα ψηθούν  και θα πάρουν χρυσαφί χρώμα .
Να τα προσέξετε γιατί ψιλοαρπάζουν από κάτω και όταν τα βγάλετε από τον φούρνο αφήστε τα λίγο να κρυώσουν και βγάλτε τα με σπατουλίτσα σε πιατέλα.Καλή επιτυχία και καλοφάγωτα !!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

 ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας  ΕΔΩ--> ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

 Πάει πολύ να τα σερβίρετε με κέτσαπ .








Μπιφτέκια λαχανικών στον φούρνο -απίστευτη γεύση !!!







Πεντανόστιμοι μπιφτέκια - απίστευτη γεύση -δεν καταλαβαίνει κανείς ότι τρώει κουνουπίδι !!! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΑ !!!

Υλικά
1 κουνουπίδι μέτριο τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
2 αυγά
1+1/2 κούπα τυρί τριμμένο πικάντικο πχ παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα
8 κλωνιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
8 κλωνιά άνηθο ψιλοκομμένο
2 σκελίδες ψιλοτριμμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι γλυκού δυόσμος
αλάτι ελάχιστο
πιπέρι
6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο


Τι κάνουμε
Τρίβουμε στο χοντρό μέρος του τρίφτη το κουνουπίδι.
Το βάζουμε σε μπολ και ρίχνουμε λίγο  αλάτι ,το αφήνουμε να κατεβάσει τα υγρά για 15 με 20 λεπτά.



Το στίβουμε πολύ πολύ καλά και το βάζουμε ξανά σε μπολ .
Προσθέτουμε όλα τα υλικά -αυγά -τυρί-κύμινο-μαϊντανό-άνηθο-δυόσμο-πιπέρι-ελάχιστο αλάτι αν χρειάζεται μια και το είχαμε αλατίσει αλλά και που θα προσθέσουμε και το πικάντικο τυρί-και τέλος το ελαιόλαδο.


Με ένα κουτάλι ή με το χέρι τα ανακατεύουμε καλά.
Παίρνουμε μικρή ποσότητα από το μείγμα και τα πλάθουμε σε λεπτά μπιφτέκια δίνοντας ομοιόμορφο τετράγωνο σχήμα προσοχή όχι χοντρά αλλά λεπτά όπως τα βλέπετε στις φωτογραφίες .
Βάζουμε λαδόκολλα σε ταψί χωρίς να την λαδώσουμε και τοποθετούμε στην σειρά τα μπιφτέκια μας .
Αν χαλάσει το σχήμα όταν τα τοποθετήσουμε μέσα στο ταψί εύκολα τους ξαναδίνομαι το σχήμα που θέλουμε και να τα πατήσετε λίγο να είναι λεπτά και ομοιόμορφα να ψηθούν το ίδιο όλα.



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο πάνω κάτω στους 170 βαθμούς για 30 με 40 λεπτά θα τα δείτε που θα ψηθούν  και θα πάρουν χρυσαφί χρώμα .
Να τα προσέξετε γιατί ψιλοαρπάζουν από κάτω και όταν τα βγάλετε από τον φούρνο αφήστε τα λίγο να κρυώσουν και βγάλτε τα με σπατουλίτσα σε πιατέλα.Καλή επιτυχία και καλοφάγωτα !!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

 ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας  ΕΔΩ-- ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

 Πάει πολύ να τα σερβίρετε με κέτσαπ .








Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Σουφλέ με ψωμί του τόστ και κιμά !!!

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην αρέσει σε κάποιον !!!

Τι κάνουμε
Φτιάχνουμε  τον κιμά όπως στα μακαρόνια
Λαδώνουμε  το πυρέξ στρώνουμε ψωμί του τοστ
Βάζουμε  από πάνω το μισό κιμά τριμμένο και ρεγκάτο 
Από πάνω άλλη μια στρώση ψωμί και τον υπόλοιπο κιμά ρεγκατο και τελειώνουμε με ψωμί και ρεγκάτο. 
Χτυπάμε  σε ένα μπολ μισό λίτρο γάλα 4 αυγά και περιχύνουμε  το φαγητό. Ψήνουμε  στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί στους 180 βαθμούς .Καλή επιτυχία !!!!
Συνταγή από την φίλη μου Eva Triantafilidou .

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ






Μπισκοτάκια με γέμιση Μερέντα !!!

Φτιάξτε τα για τα παιδάκια σας μικρά και ...μεγάλα θα ενθουσιαστούν !!!!

 Υλικά
300 γραμ αλεύρι
130 γραμ ζάχαρη
150 γραμ βούτυρο
1 φακελάκι μπέικιν 

Τι κάνουμε 
Τα ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά  μαζί ,κάνουμε μία μπάλα τα τυλίγουμε σε μεμβράνη και τα βάζουμε μία ώρα στην κατάψυξη .
Τα ανοίγουμε σε φύλλο κόβουμε τα μπισκοτάκια με ένα ποτήρι βάζουμε στο κέντρο μερέντα και τα κλείνουμε καλά.
Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά !! Καλή επιτυχία !!!
Από την φίλη μου η συνταγή Eva triantafillidou .

MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Γαλακτομπούρεκο Κυπριακό !!!


Για την κρέμα:


    8 ποτήρια γάλα

    10 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ ( πολύ γεμάτες)

    8 κ.σ. ζάχαρη

    2 βανίλιες

    2 αυγά

    1 κ.σ. βούτυρο

    ξύσμα πορτοκαλιού

    4 κ.σ. ροδόνερο



Για το σιρόπι:


    2 ποτήρια ζάχαρη

    3 ποτήρια νερό

    3 γαρύφαλλα

    1 ξυλάκι κανέλας

    1 πορτοκάλι

    5 κ.σ. ροδόνερο

    1 πακέτο φύλλο κρούστας (για μπακλαβά)

    1 πακέτο βούτυρο (250γρ) λιωμένο



Για την κρέμα:


    8 ποτήρια γάλα

    10 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ ( πολύ γεμάτες)

    8 κ.σ. ζάχαρη

    2 βανίλιες

    2 αυγά

    1 κ.σ. βούτυρο

    ξύσμα πορτοκαλιού

    4 κ.σ. ροδόνερο




Για το σιρόπι:


    2 ποτήρια ζάχαρη

    3 ποτήρια νερό

    3 γαρύφαλλα

    1 ξυλάκι κανέλας

    1 πορτοκάλι

    5 κ.σ. ροδόνερο

    1 πακέτο φύλλο κρούστας (για μπακλαβά)

    1 πακέτο βούτυρο (250γρ) λιωμένο




Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι βάζοντας σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά και το πορτοκάλι κομμένο στη μέση. Βράζουμε για 15 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Ζεσταίνουμε 7 ποτήρια γάλα με την ζάχαρη ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κορν φλάουρ διαλυμένο στο υπόλοιπο γάλα μαζί με τη βανίλια. Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε στην κρέμα. Προσθέτουμε το βούτυρο, το ξύσμα πορτοκαλιού και το ροδόνερο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε την κρέμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Όταν αρχίσει να κοχλάζει, κατεβάζουμε την κρέμα από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει για να την χρησιμοποιήσουμε αργότερα. Ετοιμάζουμε το γαλακτομπούρεκο ως εξής: απλώνουμε βουτυρώνοντας κάθε φορά τα μισά φύλλα σε ορθογώνιο ταψί. Γεμίζουμε με την κρέμα και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα. Γυρίζουμε προς τα μέσα τα φύλλα που εξέχουν, βουτυρώνουμε πολύ καλά το πάνω φύλλο και χαράζουμε. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 1,5 περίπου ώρα, μέχρι να ροδίσει αρκετά. Όπως είναι ζεστό το γαλακτομπούρεκο μας ρίχνουμε το κρύο σιρόπι σε όλη του την επιφάνεια. Το αφήνουμε απορροφήσει όλο το σιρόπι και να σταθεί.

Συνταγή από Akis Petretzikis

Eκτέλεση από την φίλη μου Georgia Koutrouli









Αρακάς με κοτόπουλο !!!


Αρακάς με κοτόπουλο -απίστευτος συνδυασμός !!!

Υλικά για 3 μερίδες
500 γραμ αρακά κατεψυγμένο
1/2 κοτόπουλο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή τριμμένο στο μούλτι
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
3 ντομάτες ώριμες πολτοποιημένες στο μούλτι
1 κουταλιά σούπας κοφτή πελτέ
λίγο -ελάχιστο κίμινο
αλάτι λίγο πιπέρι λίγη ζάχαρη
1 κύβο κνορ ότι γεύση σας αρέσει
2 καρότα ψιλοκομμένα σε πολύ μικρά καρεδάκια.
ελαιόλαδο ποσότητα κατά βούληση
Τί κάνουμε
Βάζουμε το λάδι  με τα κρεμμυδάκια φρέσκα και ξερό μαζί με το κοτόπουλο και σοτάρουμε ίσα να μαραθούν σε μέτρια φωτιά.
Αμέσως μετά προσθετουμε τις ντομάτες τον πελτέ τον κύβο το κίμινο το αλατοπίπερο και την ζάχαρη .
Προσθετουμε και 1 ποτήρι του νερού νερό .
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε 15 λεπτά.
Ανοίγουμε και προσθέτουμε τον αρακά παγωμένο ανακατεύουμε προσθέτουμε και τον ανηθο και λίγο νερό σχεδόν 1 ποτήρι [θα δείτε το ζητάει ...] κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και μαγειρεύουμε περίπου 40 λεπτά προσέχοντας μην κολλήσει .Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.


Δοκιμάζουμε να έχει μαγειρευτεί ο αρακάς και αν δεν έχει δέσει η σάλτσα ανοίγουμε λίγο το καπάκι και δυναμώνουμε την φωτιά μέχρι να δούμε το φαγητό να μελώσει .Καλή όρεξη !!! Είναι φανταστικό σε γεύση !!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μανιταρόπιτα στο τσάκ μπάμ !!!








 Υλικά
1 φύλλο σφολιάτα
2 κουτάκια μανιτάρια την μικρή συσκευασία  κομμένα σε φετάκια
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
4 κομμάτια μπέικον προαιρετικά
αλάτι -πιπέρι
2 κούπες τσαγιού Μιξ τριμμένων τυριών
1 + 1/2 κουτάκι μικρό γάλα εβαπορέ
2 αυγά
4 με 5 κουταλιές σούπας λάδι


Τι κάνουμε
Σε ταψάκι αντικολλητικό βάζουμε λίγο λάδι και στρώνουμε το φύλλο σφολιάτας --θέλουμε να εξέχουν οι τέσσερις άκρες.
 Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί και ρίχνουμε τα μανιτάρια προσθέτουμε και τα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε ανακατεύουμε συχνά προσθέτουμε και το αλατοπίπερο κι αν βάλετε [εγώ δεν βάζω ] μπέικον προσθέστε το τώρα .





Μόλις μαραθούν καλά τα αποσύρουμε από την φωτιά.
Αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει λίγο και το βάζουμε επάνω από την στρωμένη στο ταψάκι σφολιάτα.



Το στρώνουμε ομοιόμορφα και ρίχνουμε από πάνω όλο το τυρί.
Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια


Κλείνουμε τις άκρες προς τα μέσα και στην μέση μένει ξεσκέπαστη.
έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα και ψήνουμε με προσοχή ίσα να ψηθεί και να ροδίσει η επιφάνεια .Προσοχή γιατί αρπάζει. Είναι πολύ πολύ ωραία σε γεύση να την φτιάξετε !!! Καλή όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ






Κιμαδόπιτα η τέλεια !!!



 Υλικά
1 κιλό κιμά
3/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
αλάτι-πιπέρι
4 αυγά
200 γραμ τυριά της αρεσκείας μας

Φύλο
1 φλιτζάνι νερό
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλάκι γλυκού
περίπου 500 γραμ αλεύρι 

 Τι κάνουμε

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο κόβουμε δυο κρεμμύδια ξερά
Προσθέτουμε 1 κιλό κιμά αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε πολύ καλά μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά του.
Αφού κρυώσει ο κιμάς προσθέτουμε 4 αυγά χτυπημένα και 200γρ κίτρινα τυριά της αρεσκείας μας .
 Για το φύλλο:
ένα φλιτζάνι νερό τρεις κουταλιές ελαιόλαδο ένα κουταλάκι αλάτι και αλεύρι μισό κιλό περίπου.
 Ζυμωνουμε πολύ καλά και το αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί.
Χωρίζουμε το ζυμάρι μας στη μέση και ανοίγουμε δυο φύλα.
Τοποθετούμε το ένα φύλο σε λαδωμενο ταψί ρίχνουμε τον κιμά από πάνω το άλλο φύλλο λαδωνουμε και ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινισει η πίτα μας!
Καλή επιτυχία !!!Συνταγή από την φίλη μου Eva Trianafillidou
MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ