Υλικά για 3 μερίδες
500 γραμ αρακά κατεψυγμένο
1/2 κοτόπουλο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή τριμμένο στο μούλτι
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
3 ντομάτες ώριμες πολτοποιημένες στο μούλτι
1 κουταλιά σούπας κοφτή πελτέ
λίγο -ελάχιστο κίμινο
αλάτι λίγο πιπέρι λίγη ζάχαρη
1 κύβο κνορ ότι γεύση σας αρέσει
2 καρότα ψιλοκομμένα σε πολύ μικρά καρεδάκια.
ελαιόλαδο ποσότητα κατά βούληση
Βάζουμε το λάδι με τα κρεμμυδάκια φρέσκα και ξερό μαζί με το κοτόπουλο και σοτάρουμε ίσα να μαραθούν σε μέτρια φωτιά.
Αμέσως μετά προσθετουμε τις ντομάτες τον πελτέ τον κύβο το κίμινο το αλατοπίπερο και την ζάχαρη .
Προσθετουμε και 1 ποτήρι του νερού νερό .
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε 15 λεπτά.
Ανοίγουμε και προσθέτουμε τον αρακά παγωμένο ανακατεύουμε προσθέτουμε και τον ανηθο και λίγο νερό σχεδόν 1 ποτήρι [θα δείτε το ζητάει ...] κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και μαγειρεύουμε περίπου 40 λεπτά προσέχοντας μην κολλήσει .Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
Δοκιμάζουμε να έχει μαγειρευτεί ο αρακάς και αν δεν έχει δέσει η σάλτσα ανοίγουμε λίγο το καπάκι και δυναμώνουμε την φωτιά μέχρι να δούμε το φαγητό να μελώσει .Καλή όρεξη !!! Είναι φανταστικό σε γεύση !!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ