Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Σουφλοζαμπονοτυρόπιτα για το πρωινό σας κι όχι μόνο !!!


Θα την ευχαριστηθούν όλοι !!!!


Για το φύλο για ένα μακρόστενο πυρέξ :
1/2 ποτήρι νερό χλιαρό 
λίγο αλάτι
1 κουταλιά βούτυρο μαλακό
αλεύρι όσο πάρει να γίνει μια ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια.

Για την γέμιση
2 πακετάκια των 200 γραμ. τυρί κρέμα
ρεγκάτο τριμμένο ποσότητα να καλύψει όλη την επιφάνεια
1+1/2 παριζάκι κομμένο σε κυβάκια μικρά
Σάλτσα ντομάτας ποσότητα να καλύψει όλη την επιφάνεια
 
 Ετοιμασία ζύμης 
Ζυμώνουμε τα υλικά όλα μαζί και τα αφήνουμε 10 λεπτά να ξεκουραστεί Χωρίζουμε  τη ζύμη σε 4 μπαλάκια το κάθε μπαλάκι το ανοίγουμε σε μικρό στρογγυλό φύλο τα αλείφουμε  με βούτυρο μαλακό το βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο και κάνουμε  2  μπάλες με δυο φύλα την κάθε μια. 
Τις τυλίγουμε  σε μεμβράνη και τις βάζουμε στην κατάψυξη για τρία τέταρτα. Βουτυρώνουμε  το πυρέξ ανοίγουμε  τη μια μπαλίτσα σε αλευρωμένο πάγκο σε φύλο το βάζουμε στο πυρέξ το αλείφουμε  με δυο πακετάκια των 200γρ τυρί κρέμα από πάνω αλείφουμε  με πελτέ τομάτας την οποία ετοιμάζουμε βάζοντας σε ένα μπρικάκι 1 γεμάτη κουταλιά πελτέ λίγο νεράκι να την αραιώσουμε λίγο λαδάκι λίγο αλάτι πιπέρι και λίγο αν θέλετε βασιλικό. Τα ανακατεύουμε βράζουν 3 λεπτά την αφήνουμε να κρυώσει και την χρησιμοποιούμε. κόβουμε  σε καρεδακια ενάμιση παριζάκι ρίχνουμε ρεγκατο τριμμένο και από πάνω και σκεπάζουμε  με το άλλο φύλο.  
Χτυπάμε  σε ένα μπολ 1  φλιτζάνι γάλα 2 αυγά 1 γιαούρτι αλάτι πιπέρι περιέχυσα το φαγητό και έψησα στους 200 για 50 λεπτά περίπου!
Καλή επιτυχία !!!
Συνταγή από την φίλη Eva Triantafilidou
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με γλάσο !!!

Οταν την ψήνουμε μοσχομυρίζει όλο το σπίτι !!! Αφράτη και δροσερή η λεμονόπιτά μας αρέσει σε όλους !!!

Χρ. Προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρ. Ψησίματος: 25 – 28 λεπτά

Υλικά

Για την πίτα

1 φλιτζ. τσαγιού ανάλατο βούτυρο
1 ½ φλιτζ. τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
½ κ.γλ. αλάτι
4 μεγάλα αυγά
4 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
4 κ.σ. χυμό λεμονιού
½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 ½ φλυτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις




Εκτέλεση
Για την πίτα:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα τετράγωνο ταψί  22 εκ. Αλείφουμε με βούτυρο. Σε ένα μέτριο μπολ χτυπάμε με την βοήθεια ενός μίξερ χειρός τη ζάχαρη, το αλάτι, το βούτυρο για 5΄ μέχρι να αφρατέψουν.


 Σε ένα πιάτο χτυπάμε με πιρούνι τα αυγά , το ξύσμα λεμόνι, το χυμό λεμόνι και τα ρίχνουμε στο μείγμα με το βούτυρο. Χτυπάμε στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για 3΄μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνει αφράτη κρέμα. Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι και  χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα να ομογενοποιηθούν. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε στην προτελευταία σχάρα στης αντιστάσεις για 25-28΄λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα την βάλουμε στο κέντρο να βγαίνει καθαρή. Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.


 Για το γλάσο

    100 γρ. ζάχαρη άχνη
    χυμό από ½ λεμόνι

Για να φτιάξουμε το γλάσο, βάζουμε την άχνη ζάχαρη σε ένα μικρό μπολ. Ρίχνουμε μέσα το χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι για να γίνει ένα λείο, υγρό μείγμα το οποίο αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε αργότερα και λίγο ακόμα χυμό λεμονιού αν πήξει πολύ το γλάσο.
Μόλις το κέικ κρυώσει, το βάζουμε στην πιατέλα. Αργά με ένα κουτάλι ρίχνουμε το γλάσο από πάνω και αφήνουμε να πέσει.
Κόβουμε και σερβίρουμε.Καλή επιτυχία !!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Διαβάστε κι άλλες συνταγές ΕΔΩ





Κουλουράκια Βανίλιας για όλες τις ώρες !!!

 Γρήγορα μυρωδάτα κουλουράκια βανίλιας για κολατσιό για καφεδάκι και τσάι με την παρεούλα μας !!! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΑ !!

 Υλικά
3 αυγά
3 φλιτζάνια του καφέ σπορέλαιο
3 βανιλιες
Ξύσμα από1 πορτοκάλι
2 φακελάκια μπέικιν
Περίπου 700 γρ αλεύρι
3 φλιτζάνια του καφέ ζάχαρη κρυσταλλική 
Καστανή ζάχαρη για να τα ρολάρουμε ή σουσάμι



Τι κάνουμε

Όλα μαζί τα υλικά ανακατεύουμε καλά και μετά το μπέικιν κοσκινισμένο και σιγά σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο .


Τα πλάθουμε και τα τοποθετούμε σε ταψί περασμένο με λάδι Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα!!
Τα φυλάμε για να τα διατηρήσουμε σε μεταλλικό κουτί.
Γίνονται και σκέτα αλλά και πασπαλισμένα με καστανή ζάχαρη σουσάμι και μαυροκούκι τα ρολάρουμε πριν τα ψήσουμε .
Συνταγή από την φίλη μου Ευγενία Ράπτη
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ





Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Εύκολα και πεντανόστιμα τηγανόψωμα για όλες τις ώρες!!!

- Αφράτα και τραγανά τηγανόψωμα με φέτα μερακλίδικα
     
                                     
 Υλικά
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
500 γραμ  αλεύρι για όλες τις χρήσει
1 κουταλιά σούπας  ζάχαρη
1/2 κουταλάκι γλυκού  αλάτι
χλιαρό νερό
τυρί φέτα όσο θέλετε
Σουσάμι
Αν τα ψήσετε στο φούρνο λίγο λάδι με 1 κρόκο αυγού 


                                              Εδώ στον φούρνο


Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι και την ξηρή μαγιά.
Κάνουμε ένα λακουβάκι και ρίχνουμε την ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε το χλιαρό νερό σταδιακά, ζυμώνοντας κάθε τόσο μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζυμούλα προσθέτοντας και λίγο λάδι. Το  αφήνουμε κάπου ζεστά για μισή ώρα να φουσκώσει και να ξεκουραστεί
Μόλις φουσκώσει το ζυμώνουμε ακόμα λίγο
Τώρα ακολουθούμε δύο τρόπους για τη γέμιση ανάλογα πως το θέλουμε.Μπορούμε είτε να έχουμε το τυράκι διάσπαρτο μέσα στο τηγανόψωμο οπότε ξαναζυμώνομαι να ανακατευτεί μέσα το τυράκι.
Η το χωρίζουμε σε μπαλίτσες ανοίγουμε με τον πλάστη σε μέγεθος σαν μικρό πιατάκι φρούτων , βάζουμε όλη τη φετούλα στο κέντρο με λίγο πιπέρι και το κλείνουμε με άλλο ένα ίδιο σε μέγεθος από πάνω κλείνοντας καλά γύρω γύρω.
.Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά ή σε ταψάκι στο φούρνο για να αποφύγουμε τα λάδια !!

                                                  Εδώ στο τηγάνι

Αν τα ψήσουμε χτυπάμε 1 κρόκο με λίγο λάδι τα χτυπάμε καλά και μόλις τα βάλουμε στο ταψί τα περνάμε από πάνω με την βοήθεια πινέλου .Τα ραντίζουμε με σουσάμι,ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 μέχρι να ροδίσουν .Καλή επιτυχία!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εύκολα και πεντανόστιμα τηγανόψωμα για όλες τις ώρες!!!

- Αφράτα και τραγανά τηγανόψωμα με φέτα μερακλίδικα
     
                                     
 Υλικά
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
500 γραμ  αλεύρι για όλες τις χρήσει
1 κουταλιά σούπας  ζάχαρη
1/2 κουταλάκι γλυκού  αλάτι
χλιαρό νερό
τυρί φέτα όσο θέλετε
Σουσάμι
Αν τα ψήσετε στο φούρνο λίγο λάδι με 1 κρόκο αυγού 


                                              Εδώ στον φούρνο


Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι και την ξηρή μαγιά.
Κάνουμε ένα λακουβάκι και ρίχνουμε την ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε το χλιαρό νερό σταδιακά, ζυμώνοντας κάθε τόσο μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζυμούλα προσθέτοντας και λίγο λάδι. Το  αφήνουμε κάπου ζεστά για μισή ώρα να φουσκώσει και να ξεκουραστεί
Μόλις φουσκώσει το ζυμώνουμε ακόμα λίγο
Τώρα ακολουθούμε δύο τρόπους για τη γέμιση ανάλογα πως το θέλουμε.Μπορούμε είτε να έχουμε το τυράκι διάσπαρτο μέσα στο τηγανόψωμο οπότε ξαναζυμώνομαι να ανακατευτεί μέσα το τυράκι.
Η το χωρίζουμε σε μπαλίτσες ανοίγουμε με τον πλάστη σε μέγεθος σαν μικρό πιατάκι φρούτων , βάζουμε όλη τη φετούλα στο κέντρο με λίγο πιπέρι και το κλείνουμε με άλλο ένα ίδιο σε μέγεθος από πάνω κλείνοντας καλά γύρω γύρω.
.Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά ή σε ταψάκι στο φούρνο για να αποφύγουμε τα λάδια !!

                                                  Εδώ στο τηγάνι

Αν τα ψήσουμε χτυπάμε 1 κρόκο με λίγο λάδι τα χτυπάμε καλά και μόλις τα βάλουμε στο ταψί τα περνάμε από πάνω με την βοήθεια πινέλου .Τα ραντίζουμε με σουσάμι,ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 μέχρι να ροδίσουν .Καλή επιτυχία!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κοτόπουλο με πικάντικο άρωμα εσπεριδοειδών !!!




Ένα πιάτο με ένα υπέροχο άρωμα εσπεριδοειδών με συνδυασμό μπαχαρικών και φανταστική μελωμένη σάλτσα που σίγουρα θα απολαύσετε όλοι !!!

Υλικά συνταγής  μερίδες 4

4 μπουτάκια κοτόπουλο
χυμό από 2 πορτοκάλια ζουμερά
χυμό από 1 ζουμερό μανταρίνη
3 κουταλιές σούπας μέλι
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1/2 κοφτό κουταλάκι γλυκού κουρκουμά
1/2 κουταλάκι κοφτό γλυκού τζίντζερ
1/2 κουταλάκι γλυκού πάπρικα γλυκιά
1 κουταλάκι γλυκού σκόνη σκόρδου
1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο 
αλάτι πιπέρι
1 κούπα  τσαγιού ζωμό από 1 κύβο κότας κνορ
 πορτοκάλι κομμένο σε λεπτές φέτες
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό για πασπάλισμα
προαιρετικά λίγες πατάτες 


Τι κάνουμε
Σε μπολάκι βάζουμε πρώτα όλα τα υγρά υλικά -λάδι -μέλι-πορτοκάλι-μανταρίνι και ανακατεύουμε .
Αμέσως μετά προσθέτουμε ολα τα υπόλοιπα μπαχαρικά και αλατοπίπερο  και ξαναανακατεύουμε καλά.




Βάζουμε τα μπουτάκια από το κοτόπουλο στο ταψάκι που θα το ψήσουμε και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα μπαχαρικών πορτοκαλιού μέλι μανταρίνι.
Τα τοποθετούμε στο ψυγείο καλύπτοντας με μεμβράνη  ή αλουμινόχαρτο το ταψάκι για 30 λεπτά αν βιαζόμαστε  -όσο πιο πολύ μαρινάρεται τόσο πιο καλά- 15 λεπτά από την μία πλευρά και άλλα 15 λεπτά γυρνάμε από την άλλη πλευρά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς .


Βγάζουμε από το ψυγείο το ταψάκι ξεσκεπάζομαι και τοποθετούμε πάνω από κάθε μπουτάκι ι φέτα πορτοκαλιού.
Ρίχνουμε στο ταψί και τον ζωμό τον οποίο έχουμε ετοιμάσει διαλύοντας τον κύβο σε χλιαρό προς ζεστό νερό .Σκεπάζουμε  το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου.



Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο γυρίζουμε τα μπουτάκια κι από την άλλη πλευρά.Βγάζουμε το ταψάκι   από το φούρνο, τοποθετούμε  τα κομμάτια κοτόπουλου, μαζί με την μοναδικά υπέροχη μελωμένη  σάλτσα τους σε πιατέλα σερβιρίσματος, τα πασπαλίζουμε  με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό  και σερβίρουμε.Καλή όρεξη !!!


*Αν θέλουμε μέσα στο ζουμάκι πριν το βάλουμε στο φούρνο προσθέτουμε και λίγες πατάτες κομμένες κυδωνάτες τις τοποθετούμε δίπλα από τα μπουτάκια και τα περιλούζομαι με το ζουμάκι σάλτσα  .Η συνταγή είναι για σκέτο αλλά κατόπιν δοκιμής μου έγιναν και οι πατάτες πολύ ωραίες !!!
Το σερβίρουμε με ότι μας αρέσει.!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Muffins αλμυρά - επικίνδυνα νόστιμα !!!


Πραγματικά του πεντάλεπτου η ετοιμασία τους !!
Υλικά
150 φαρίνα
1/2κουταλάκι γλυκου αλάτι
 πιπέρι
4 αυγά
200 γρ τυρί φέτα 

2 με 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο η μαργαρίνη
150 γρ μπέικον 



Τι κάνουμε
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί βάζουμε τις θηκούλες σε βουτυρωμένη μαφινιέρα βάζουμε μέσα από το μείγμα και ψήνουμε 180 βαθμούς αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο 25 λεπτά..Τόσο απλά και γρήγορα !!! Καλή όρεξη !!!

Συνταγή από τον φίλο George Zolis 
MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Γεμιστές πατάτες φούρνου από τις πιο γευστικές !!!



 Νόστιμες χορταστικές με ελάχιστα υλικά !!!

 Υλικά για 4 πατάτες
4 ομοιόμορφες πατάτες
1/2 κούπα τσαγιού τυρί τριμμένο
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
1 αυγό
3 μικρά κυβάκια βούτυρο 
1/2 κούπα τσαγιού γάλα εβαπορέ ή κρέμα γάλακτος
Αλάτι -πιπέρι
λίγη πάπρικα γλυκιά

Τι κάνουμε
 Πλένουμε σκουπίζουμε αλείφουμε με λάδι της πατάτες τις ακουμπάμε σε αλουμινόχαρτο ανοικτό σαν ταψάκι και τις ψήνουμε μέχρι να μπορούμε να τις τρυπήσουμε  με ευκολία.




Κόβουμε οριζόντια σαν καπάκι να ανοίξουμε την πατάτα ζεστή με την βοήθεια μιας πετσέτας και αδειάζουμε και την πατάτα και το καπάκι αφήνοντας λίγο στα τοιχώματα πατάτα.
Την γέμιση από την πατάτα την βάζουμε σε μπολ.
Τοποθετούμε το καπάκι μέσα στην πατάτα όπως το βλέπετε στην φωτογραφία και το στρώνουμε ομοιόμορφα  να γίνει σαν βάση  .

Στο μπολ που έχουμε ρίξει την γέμιση από τις πατάτες ρίχνουμε 3 κυβάκια βούτυρο κι όπως είναι ακόμα ζεστό το ανακατεύομαι να λιώσει.
Προσθέτουμε και το τυρί κρατώντας ελάχιστο για από πάνω ,το αυγό το κρεμμυδάκι αλάτι πιπέρι και το γάλα ή την κρέμα γάλακτος.
Ανακατεύομαι πολύ καλά να γίνει αλοιφή .





Γεμίζουμε τις πατάτες μέχρι επάνω να γίνει σαν βουναλάκι η γέμιση {δεν τρέχει} και ραντίζουμε με λίγο γάλα λίγη πάπρικα και λίγο τυρί.



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά .
Είναι καταπληκτικές καλή σας όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


* Εγώ πρόσθεσα και λίγο άνηθο που μου αρέσει .









Κοκκινιστό με λαχανικά από τα πιό απλά & νόστιμα !!!

Το απολαμβάνουμε και σκέτο αλλά το συνοδεύουμε και με ότι μας αρέσει πχ πατάτες τηγανιτές μακαρόνια πουρέ ή διάφορα βραστά λαχανικά! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ !!
Ένα φαγητό που μου θυμίζει έντονα μαμά !!



Υλικά
1 κιλό μοσχάρι χτένι σε μερίδες
2 καρότα μεγάλα σε ροδέλες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ποτήρι του κρασιού λευκό ή ροζέ κρασί
1/2 κ.γλ. ζάχαρη
1 ξύλο κανέλα προαιρετικά
πιπέρι, αλάτι
3/4 κούπας λάδι
5 ώριμες ντομάτες ψιλοτριμμένες ή 1 κουτί ντοματοχυμό
1 κ.σ. πελτέ σε 1/2 ποτήρι νερό χλιαρό διαλυμένος
2 μελιτζάνες κομμένες σε κύβους


Εκτέλεση της συνταγής.

    Πλένουμε το μοσχάρι και το βάζουμε σε λίγο ζεστό νερό στην κατσαρόλα μας να πάρει βράση, να αφαιρέσουμε τον αφρό που θα βγάλει το χύνουμε και το αφήνουμε στο σουρωτήρι .
Περνάμε τις μελιτζάνες ελαφρώς από τηγάνι και τις αφήνουμε επάνω σε χαρτί κουζίνας να απορροφήσουν το περιττό λάδι
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το  λάδι, το κρεμμύδι, το καρότο,και τα σοτάρουμε μαζί με το κρέας.'
Σβήνουμε με το κρασί το φαγητό μας, αφήνουμε 3-4 λεπτά να εξατμισθεί και προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτα, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, την ντομάτα πελτέ  διαλυμένη σε 1/2 ποτήρι νερό.
Προσθέτουμε και το ξυλάκι κανέλας αν βάλουμε
    Αφήνουμε το κρέας να σιγοβράζει για 1 ώρα φροντίζοντας να το επιβλέπουμε να έχει ζουμάκι -νερό αν δεν έχει προσθέτουμε λίγο λίγο χλιαρό .
Στα 30 λεπτά μαγειρέματος προσθέτουμε και τις μελιτζάνες .
Μόλις δούμε ότι είναι έτοιμο το κρέας δυναμώνουμε την φωτιά ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα να δέσει και να μελώσει η σάλτσα του και καλή όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

* Μπορούμε να αφαιρέσουμε τις μελιτζάνες τις οποίες προσθέτουμε ίσα για την γεύση ή να χρησιμοποιήσετε μόνο μία .

Μπριαμάκι -νοστιμότατο & υγιεινό !!!


Το φαγητό που λατρεύουμε πολλοί με ωραία χρώματα αρώματα και γεύση !!!
Οικονομικότατο χορταίνει όλη η οικογένεια !!!

Υλικά
1 μελιτζάνα κομμένη
2 κολοκυθάκια κομμένα
1-2 πιπεριές κομμένες
2 κρεμμύδια κομμένα
2 καρότα κομμένα
3 με 4 ντομάτες ώριμες λιωμένες με το χέρι ή ψιλοτριμμένες
πατάτες κομμένες όσες θέλετε
μαϊντανό ψιλοκομμένο 5-6 κλωνιά
άνηθο ψιλοκομμένο 7-8 κλωνιά
ελαιόλαδο
προαιρετικά 1 κουταλιά της σούπας πελτέ για χρώμα στο φαγητό
αλάτι-πιπέρι

* Ολα τα λαχανικά κομμένα σε καρέ ή κυβάκια
προσθέτουμε ότι άλλο μας αρέσει σε λαχανικό

 Τι κάνουμε
Πλένουμε -κόβουμε όλα τα λαχανικά
Τα ρίχνουμε στο ταψί ή σε γάστρα
Προσθέτουμε ντομάτες + τον πελτέ αραιωμένο σε λίγο νεράκι
Το αλάτι το πιπέρι το λάδι τον μαϊντανό άνηθο .


Ανακατεύουμε καλά όλα μαζί προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό σκεπάζουμε αν τα βάλουμε σε γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 με 200 βαθμούς περίπου 40 λεπτά μέχρι να ψηθούν καλά και να πάρουν χρώμα .Καλή όρεξη !!!


 Είχε περισσέψει ρυζάκι και το *συνόδευσα  με μπριάμ μια  χαρά του πάει .
Συνταγή από την φίλη μου Vana Zouka
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ





Τυρόπιτα για το πρωινό μας κι όχι μόνο !!!


 Πανεύκολη γρήγορη τυρόπιτα !! Σίγουρα θα την ευχαριστηθούν όλοι όσοι την δοκιμάσουν !!!

Υλικά
1 κεσεδάκι (γιαουρτιού) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 γιαούρτια στραγγιστά
500 γρ. φέτα τριμμένη με το χέρι
1 κεσεδάκι (γιαουρτιού) βούτυρο λιωμένο
4 αβγά
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
λίγο άνηθο
(εγώ έβαλα και ελάχιστο δυόσμο μέσα)



Τι κάνουμε

Αλείφουμε το ταψί μας με λιωμένο βούτυρο και το ραντίζουμε με τριμμένη φρυγανιά.
Ανακατεύουμε μέσα σε μπολ το γιαούρτι,το αλεύρι, το βούτυρο,τη φέτα,τα αυγά και τα μυρωδικά ψιλοκομμένα.
Αδειάζουμε το παχύρευστο μείγμα στο ταψάκι μας και το στρώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα.
Ραντίζουμε την επιφάνεια με τριμμένη φρυγανιά.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.
Zεστή και κρύα είναι το ίδιο νόστιμη!!!Καλή επιτυχία και καλή όρεξη !!


Συνταγή από την φίλη μουVana Zouka 
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ