Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Σπιτικός πεντανόστιμος γύρος !!!

Γιατί το σπιτικό είναι πάντα καλύτερο !!!

Υλικά
1 κιλό πανσέτα χοιρινή
1 κρεμμύδι ξερό
 ελαιόλαδο
μηλόξυδο
πάπρικα
ρίγανη
αλάτι-πιπέρι

Τι κάνουμε 
Κόβουμε σε μικρά λεπτά κομματάκια το κρέας
Το τοποθετούμε σε μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά το λάδι το τριμμένο κρεμμύδι την πάπρικα την ρίγανη αλατοπίπερο το μηλόξυδο τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε σκεπασμένα 2 με 3 ώρες να μαριναριστούν .
Αδειάζουμε το μείγμα σε αντικολλητικό τηγάνι μαζί με την μαρινάδα.
Ανακατεύουμε και τηγανίζουμε μέχρι να τον δούμε να στεγνώσει και να πάρει χρώμα και να σωθούν όλα τα υγρά.
 Σερβίρουμε με πίτες ψημένες σε αντικολλητικό ντομάτα μαρούλι τζατζίκι πατάτες τηγανητές η φτιάχνουμε τυλιχτά σουβλάκια ,,ανάλογα τι τραβάει η όρεξή μας.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ





Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Κασιόπιτα με κρέμα και γλάσο σοκολάτας !!!

Πρέπει να σας βεβαιώσω ότι έγινε τόσο νόστιμο που εμένα που δεν είμαι γλυκατζού με  ξετρέλανε !!!

Υλικά:    Για την κασιόπιτα
        6 αυγά
        1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
        1 φλ. τσαγιού παξιμάδια χαρουπάλευρου τριμμένα (μπορείτε να βάλετε φρυγανιά)
        200γρ. φιστίκια κάσιους ψιλοκομμένα (μπορείτε να βάλετε καρύδια)
        1 κ.γλ. κανέλα
        2 βανίλιες
        20γρ. μπέικιν

    Για το σιρόπι
2 φλ. τσαγιού νερό
2 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη

     Για την κρέμα
2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου
6 κ.σ. καστανή ζάχαρη
 900ml γάλα

    Για το γλάσο σοκολάτας
 200γρ κουβερτούρα
 200γρ κρέμα γάλακτος
 4 κ.γλ.  μέλι
.
 Τί κάνουμε:
    Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας για 5 λεπτά το νερό με την ζάχαρη. Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει
    Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη καλά μέχρι να αφρατέψουν
    Σε
    ένα μπολ ανακατεύουμε τα τριμμένα παξιμάδια χαρουπάλευρου, την κανέλα, τις βανίλιες, το μπέικιν
    και τα ρίχνουμε στο μείγμα με τα αυγά ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις
    με μια σπάτουλα.




    Τέλος ρίχνουμε τα κάσιους και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν
    Αδειάζουμε
    το μείγμα σε ένα μέτριο βουτυρωμένο ταψάκι (30χ20 εκ. περίπου) και
    ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά
    περίπου (βυθίζουμε ένα μαχαίρι το οποίο πρέπει να βγει στεγνό)
    Προσεκτικά και με μια κουτάλα (όχι απότομα και όλο μαζί) ρίχνουμε το σιρόπι σε όλη την επιφάνεια
    Σε ένα μπολ βάζουμε 1 κούπα γάλα, το άνθος αραβοσίτου και την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά
    Βάζουμε
    το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα και μόλις βράσει προσθέτουμε το
    διαλυμένο άνθος αραβοσίτου και σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς
    μέχρι να πήξει



    Μόλις η κρέμα κρυώσει καλά την απλώνουμε πάνω από την καρυδόπιτα
    Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και πριν πάρει βράση την ρίχνουμε πάνω στην κομματιασμένη κουβερτούρα
    Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα
    Αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει λίγο και περιχύνουμε με αυτό το γλυκό

Συνταγή από Η Απόλαυση Της Βρώσης - Ας Μαγειρέψουμε

Υπέροχο γλυκάκι στα γρήγορα σκέτη απόλαυση του 10λεπτου !!!!


Από τότε που το δοκίμασα το φτιάχνω σχεδόν κάθε απόγευμα !!! Φανταστικό σε γεύση !!
Kράνμπερι
Μπορεί να μας προσφέρει απλόχερα τα θρεπτικά συστατικά του, ωστόσο δεν το προτιμάμε συχνά!
Ο λόγος για το κράνμπερι με το πορφυρένιο τους χρώμα, που όλο και περισσότερες έρευνες αποδεικνύουν τις θετικές του επιδράσεις για τον οργανισμό μας.
Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, που προστατεύουν από τον καρκίνο, ενισχύουν την καρδιά και προλαμβάνουν λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος.Αποτελούν πολύ καλή πηγή βιταμινών C, Κ και Ε, μαγγανίου και φυτικών ινών.
 ΦΤΙΑΞΤΕ το στα γρήγορα  και θα το απολαύσετε σίγουρα !!!

 Υλικά για 2 άτομα

1 μήλο και 1 αχλάδι ,ή 2 μήλα όπως προτιμάτε
1 χούφτα κράνμπερι
κανέλα
3 κουταλιές της σούπας μέλι
χυμό από 1 λεμόνι 



 Τι κάνουμε
Πλένουμε και καθαρίζουμε το μήλο με το αχλάδι ή τα 2 μήλα.
Τα τοποθετούμε σε χαμηλό κατσαρολάκι και ρίχνουμε περίπου 1 δάχτυλο από τον πυθμένα νερό .
Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά να πιούν το νεράκι όλο και τα γυρνάμε με προσοχή μην διαλυθούν.
Πασπαλίζουμε με κανέλα
Οταν τα γυρίσουμε στα 5 λεπτά δηλαδή ρίχνουμε από πάνω τους και τα κράνμπερι κουνάμε το κατσαρολάκι πέρα δώθε να βράσουν μαζί κι αυτά να προστεθεί το άρωμα και η γεύση τους μέσα στα φρούτα.
Αυτό για άλλα 5 λεπτά.Σύνολο βρασμού 10 λεπτά να πιούν όλο το νεράκι τους θέλουμε  θα το δείτε αυτό κι εσείς .
Μόλις το πιούν όλο το νερό κλείνουμε το μάτι και ρίχνουμε από πάνω τους το μέλι κουνώντας το κατσαρολάκι πέρα δώθε. 



Τα αφήνουμε μέσα στο κατσαρολάκι να κρυώσουν εντελώς τα σερβίρουμε σε πιατελάκι και ..τα εξαφανίζουμε  στην κυριολεξία !!! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΑ οπωσδήποτε !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ







Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Σοκολατένιο κέικ με γλάσο σοκολάτας !!!



Υλικά για μια μακρόστενη φόρμα για το κέικ
175 gr. βούτυρο
180 gr. ζάχαρη
200 gr. γάλα εβαπορέ
225 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
40 gr. κακάο
3 αυγά
2 βανίλιες
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Επίσης θα χρειαστείτε

Μαρμελάδα Φράουλα
για την επικάλυψη
200 gr. κρέμα γάλακτος πλήρες
170 gr. σοκολάτα κουβερτούρα
1 κουταλιά της σούπας μέλι

Εκτέλεση
Σε ένα μπώλ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και αλάτι.
Σε δυνατή ταχύτητα χτυπάμε το βούτυρο και την ζάχαρη να αφρατέψουν.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και τις βανίλιες.
Προσθέτουμε σταδιακά σε τρείς δόσεις το μείγμα με το αλεύρι και το γάλα εναλλάξ.
Αδειάζουμε το μείγμα σε αλευρωμένη και βουτυρωμένη φόρμα.
Τοποθετούμε την φόρμα στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου, τον οποίο έχουμε προθερμάνει.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 40′ λεπτά.
Μόλις βγάλουμε το κέικ το αναποδογυρίζουμε σε σχάρα.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την μαρμελάδα μαζί με 2 κουταλιές της σούπας νερό και την ζεσταίνουμε ελαφρά.
Με ένα πινέλο αλείφουμε όλη την επιφάνεια του κέικ με αρκετή μαρμελάδα.
Αφήνουμε 1 ώρα να κρυώσει η επικάλυψη
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι να πάρει μία βράση.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε και αφήνουμε 5′ λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
Με ένα πινέλο αλείφουμε όλο το κέικ και αφήνουμε να σταθεροποιηθεί.
Προσθέτουμε όσα στρώματα χρειαστεί για να καλυφθεί!
Αφήνουμε 2-3 ώρες να σταθεροποιηθεί η σοκολατένια επικάλυψη και σερβίρουμε!!!


Περισσότερες συνταγές ΕΔΩ

Τραγανά κολοκυθάκια πειρασμός σκέτος !!!

 Από τα πιο ωραία σκέτο γλύκισμα τραγανά και πεντανόστιμα -ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΑ  θα σας ξετρελάνουν κι εσάς κι όλους !!! Ένα μειονέκτημα έχουν ..τηγανίζεις και τρως συν ότι εξαφανίζονται αμέσως  σκέτος πειρασμός !!!

Υλικά
κολοκυθάκια κομμένα ψιλά όπως τα βλέπετε
αλεύρι
αλάτι



Πλένουμε καθαρίζουμε και κόβουμε τα κολοκυθάκια όπως στην φωτογραφία
Τα βάζουμε σε σουρωτήρι τα πασπαλίζουμε με αλάτι και τα αφήνουμε περίπου 30 λεπτά να ιδρώσουν.
Βάζουμε μπόλικο λάδι -σε βαθύ κατσαρολάκι ακόμα καλύτερα- να ζεσταθεί αρκετά.
Σε μία καθαρή σακούλα του σούπερ μάρκετ βαζουμε αλεύρι μπόλικο.
Ρίχνουμε μέσα τα κολοκυθάκια κλείνουμε στην σακούλα με το χέρι αφήνοντας λίγο αέρα και την κουνάμε να αλευρώσουν τα κολοκυθάκια όλα.
Με το χέρι παίρνουμε ποσότητα από τα κολοκύθια τα τινάζουμε μέσα στην σακούλα μην λερώσουμε παρά έξω και τηγανίζουμε .
Ετοιμάζομαι αμέσως γι αυτό προσέξτε μην αρπάξουν μόλις χρυσαφίσουν με τρυπητή κουτάλα τα βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας επάνω να φύγει το περιττό λάδι και μετά στην πιατέλα.
Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν όλα.
 Αν χρειαστεί αλλάζουμε λάδι αλλά αν τα τινάζεται καλά δεν θα χρειαστεί διότι δεν θα έχουν πολύ αλεύρι να παραμένει στο λάδι και να το μαυρίζει !!

*Το μυστικό της συνταγής για να γίνουν πολύ τραγανά είναι να τα αφήσετε να ιδρώσουν και να κολλήσει το αλεύρι επάνω τους !!!Καλή απόλαυση !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ

Πρασοτυρόπιτα παραδοσακή κι επιτυχημένη !!!


Παραδοσιακή συνταγή Ηπείρου !!! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΗΝ !!

Για το φύλλο
μισό κιλό αλεύρι
2 κουταλιές λάδι
μια κουταλιά ξύδι
λίγο αλάτι
νερό όσο πάρει για να γίνει μια μαλακιά ζύμη


Για την γέμιση:

1 κιλό πράσα
1 κούπα τυρί φέτα
2/3  κούπα λάδι
1 ποτήρι του κρασιού ρύζι ή τραχανά
άνηθο
μάραθο
δυόσμος
2 αυγά προαιρετικά αν δεν θέλετε μην βάζετε
αλάτι
πιπέρι
σουσάμι -μαυροκούκι





Εκτέλεση :
Κόβετε τα πράσα σε κομμάτια και αφού τα ζεματίσετε τα στραγγίζετε. Σε μια λεκάνη ανακατεύετε τα πράσα την φέτα, τον άνηθο, το μάραθο ,τον δυόσμος και τον τραχανά ή το ρύζι (τον τραχανά ή το ρύζι τα έχετε βάλει σε νερό για ένα τέταρτο περίπου προηγουμένως να μουλιάσουν και μετά τα στραγγίζετε ). Προσθέτετε το αλάτι και το πιπέρι και μισό λάδι (το υπόλοιπο το αφήνετε για να αλείψετε τα φύλλα).


Λαδώνετε το ταψί το μεγάλο του φούρνου μέγεθος και στρώνετε τρία φύλλα αφού ενδιάμεσα τα έχετε αλείψει με λάδι. Βάζετε το 1/3 της γέμισης και το καλύπτετε με ένα φύλλο το οποίο λαδώνετε. Το επαναλαμβάνετε άλλες δυο φορές και την τελευταία βάζετε τα τρία φύλλα τα οποία έχετε λαδώσει. Χαράζεται την πίτα σε βαθιά κομμάτια και την ψήνετε στους 180 βαθμούς για 50-60 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
Καλή σας όρεξη!!!
* Επειδή μου αρέσει στην μισή πίτα όταν την ετοιμάσω στο ταψί την πασπαλίζω την μισή με σκέτο σουσαμι και την άλλη μισή με σουσάμι ανακατεμένο με μαυροκούκι μπορείτε να παραλείψετε και τα δύο αν δεν σας αρέσουν !
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Λουκουμάδες παραδοσιακοί !!

Χανιώτικη συνταγή ..για πραγματικά καταπληκτικούς λουκουμάδες που τρώγονται και την αλλη μέρα !!!

Υλικά (για 10 μερίδες):

    1/2 κιλό αλεύρι
    25γρ φρέσκια μαγιά ή 1φακελάκι ξερή, διαλυμένη σε λίγο ζεστό νερό
    Μια πρέζα αλάτι
    1 κουταλιά μέλι
    1/4 κούπας ρύζι
    2 ποτήρια νερό
    Λάδι για το τηγάνισμα

Για το σιρόπι

    2 ποτήρια ζάχαρη
    1 ποτήρι νερό
    1 φέτα λεμόνι
    1 κουταλιά σούπας μέλι

Για το πασπάλισμα

    2 κουταλιές σούπας καβουρντισμένο σουσάμι
    κανέλα

Εκτέλεση:

Βράζουμε καλά το ρύζι με το νερό και το αλέθομαι. Μόλις γίνει χλιαρό προσθέτουμε το μέλι, τη μαγιά, το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε με το χέρι, να γίνει ομοιογενής χυλός και ελαστικός, σαν τσίχλα. Σκεπάζουμε και αφήνουμε σε θερμό μέρος να φουσκώσει η μαγιά.
Βάζουμε σε κατσαρόλα πολύ λάδι να κάψει. Βουτάμε το ένα χέρι στη ζύμη και την πιέζουμε στην γροθιά μας. Κόβουμε με ένα βρεγμένο κουταλάκι κομμάτια από τη ζύμη που ξεχειλίζει ανάμεσα στο δείκτη και τον αντίχειρα και τα τηγανίζουμε. Μικρά κομμάτια, μισό κουταλάκι τσαγιού.
Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί, μόλις πάρουν χρώμα. Αφού τελειώσουμε όλη τη ζύμη τότε ξανατηγανίζουμε τους λουκουμάδες, μέχρι να ροδίσουν πολύ καλά.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι ενώνοντας τα υλικά στην κατσαρόλα και αφήνοντας να βράσει για 2-3 λεπτά. Βουτάμε, σε δόσεις, τους ζεστούς λουκουμάδες στο κρύο σιρόπι. Κοιτάμε να  έχουν ρουφήξει και τους βγάζουμε σε πιατέλα.
Πασπαλίζουμε με το κοπανισμένο καβουρντισμένο σουσάμι και κανέλα.
olasimera

Μηζυθρόπιτες από Κρήτη !!!




Υλικά:

1 πακέτο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι κοφτό αλάτι
5 αβγά
100 γραμ. λάδι
1 κιλό μυζήθρα ξυνή τριμμένη

Εκτέλεση:

Χτυπάμε καλά τα αβγά.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και το λάδι.
Ζυμώνουμε και προσθέτουμε λίγο νερό για να γίνει μια ζύμη μαλακιά.
Την αφήνουμε σε χλιαρό μέρος για 1-2 ώρες.
Έπειτα τη βάζουμε στο τραπέζι που το έχουμε αλευρώσει λίγο για να μην κολλήσει η ζύμη και την ανοίγουμε με τα μήλα των δαχτύλων μας ή και με τον πλάστη να ανοίξει και να στρογγυλέψει
 Όσο πιο λεπτά τα κάνουμε τόσο πιο νόστιμα .
Μετά παίρνουμε λίγη ζύμη κάθε φορά και κάνουμε στο κέντρο της μια λακουβίτσα. Γεμίζουμε τη λακουβίτσα με μυζήθρα και κλείνουμε καλά.
 Όσο πιο λεπτά τα κάνουμε τόσο πιο νόστιμα .
Τηγανίζουμε τις μυζηθρόπιτες σε αντικολλητικό τηγάνι που απλά το έχουμε αλείψει με λίγο λάδι μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.Αν πάλι τις προτιμάτε γλυκές μπορείτε να τις περιχύσετε με μέλι όταν τις βγάλετε από το τηγάνι και να τις πασπαλίσετε με κανέλλα.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας  ΕΔΩ

Κρέας στην λαδόκολλα με αρωματικά !!!



Υλικά για 6 άτομα

   3 κιλά αρνάκι ή κατσικάκι  ζητάμε από τον κρεοπώλη να τα κόψει σε      ,μέτρια      κομμάτια-μερίδες
    χοντρό  αλάτι
    χυμός λεμονιού
    3 κουτ. σούπας μέλι
    2 κουτ. σούπας φυλλαράκια από φρέσκο θυμάρι
    6 σκελίδες σκόρδου
    ελαιόλαδο
    πιπέρι

Τι κάνουμε
Ξεπλένουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας.
Τρίβουμε τα κομμάτια ένα-ένα με χοντρό αλάτι και τα αφήνουμε για 30 λεπτά σε ένα σουρωτήρι
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι το χυμό λεμονιού, το μέλι, το φρέσκο ή ξερό θυμάρι (ή τη ρίγανη), το σκόρδο και το ελαιόλαδο.
Βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος (χωρίς να τα ξεβγάλουμε από το αλάτι) και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας.
Βάζουμε 4 αρκετά μεγάλα κομμάτια λαδόκολλας, το ένα πάνω στο άλλο, σταυρωτά, εναλλάξ. Στο κέντρο βάζουμε τα κομμάτια του αρνιού, μαζί με το αρωματικό μείγμα του μπολ.
Ρίχνουμε άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τυλίγουμε τα κομμάτια με τις λαδόκολλες, μία-μία, όπως τις έχουμε τοποθετήσει, ώστε να τα καλύψουμε καλά και σφιχτά. Τυλίγουμε το πακέτο με ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο ή το δένουμε σφιχτά με σπάγκο.
Βάζουμε το πακέτο σε ένα ταψί  και προσθέτουμε 300 ml καυτό νερό. Φουρνίζουμε και ψήνουμε για περίπου 3 ώρες, μέχρι το κρέας να μαλακώσει καλά.
Συνοδεύουμε με πατάτες φούρνου ή τηγανιτές ή σκέτο με σαλάτα ή με πουρέ.
Καλή όρεξη !!!
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ 
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Panacotta με σάλτσα καραμέλας το κάτι άλλο !!!

 Πραγματικά απίθανη εξαφανίστηκε αμέσως ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΗΝ !!!

ΥΛΙΚΑ
500 γρ. γάλα
150 γρ. ζάχαρη
½ βανίλια φρέσκια
6 φύλλα ζελατίνης (30γρ.)
500 γρ. κρέμα γάλακτος

Για τη σάλτσα καραμέλας
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. κρέμα γάλακτος
20 γρ. Βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, τη βανίλια να βράσουν. Παράλληλα βάζουμε τις ζελατίνες να μαλακώσουν σε κρύο νερό. Αφού βράσει το αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τις ζελατίνες και ανακατεύουμε να λιώσουν. Στην συνέχεια προσθέτουμε την κρύα κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε σε ότι σκεύος και μέγεθος θέλουμε και το αφήνουμε στο ψύγειο μέχρι να παγώσει.



Για τη σάλτσα καραμέλας

Βάζουμε σε ενα κατσαρολάκι τα 50 γρ. ζάχαρης και το αφήνουμε μέχρι να λιώσει. Στην συνέχεια προσθέτουμε άλλα 50 γρ. και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να λιώσουμε όλη τη ζάχαρη. Παράλληλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και με το που πάρει χρώμα η καραμέλα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος με προσοχή (όσο προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος το μείγμα φουσκώνει πολύ. Άρα καλό θα ήταν το σκεύος να είναι ψηλό. Το αφήνουμε μέχρι να κάτσει η καραμέλα και το αποσύρουμε από την φωτιά. Το περνάμε από μια σήτα για να φύγουν κάποιοι σβόλοι ζάχαρης που έχουν μείνει για να μην ζαχαρώσει. Προσθέτουμε το βούτυρο, αφήνουμε να κρυώσει και η σάλτσα είναι έτοιμη.

 Βάζουμε την πανακότα σε ένα πιάτο και από πάνω ρίχνουμε ακανόνιστα την σάλτσα καραμέλας.

Συνταγή από Σεφ Τσαμπίκος Κυριλής την έφτιαξα κι έγινε πεντανόστιμη!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Για περισσοτερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ


Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Το ραβανί των αναμνήσεων ..!!!




Γλυκακι με πολύ απλά υλικά μα φανταστικό άρωμα και γεύση..!!!
Το γλυκό των παιδικών αναμνήσεων πολλών !!!


        Υλικά
    500 γρ σιμιγδάλι χοντρό
    500 γρ σιμιγδάλι ψιλό
    1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
    4 ποτήρια (νερού) νερό
    2 ποτήρια (νερού) λάδι (ελαιόλαδο)
    2- 3 κάψουλες βανίλιας
    1 πορτοκάλι ακέρωτο (ξύσμα και χυμό)
    1 λεμόνι ακέρωτο (ξύσμα και χυμό)
    κανελοζάχαρη (κανέλα- ζάχαρη) για το πασπάλισμα



    Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το λάδι, τη ζάχαρη, το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι και το πορτοκάλι, και τις βανίλιες.
    Ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη.
    Ζεσταίνουμε το μείγμα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να πάρει βράση.
    Προσθέτουμε λίγο λίγο το σιμιγδάλι σαν βροχή και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην σβολιάσει το μείγμα.
    Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε δυνατά με μια κουτάλα για 3- 4 λεπτά το μείγμα μέχρι να δέσει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
    Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί (30 x 40) λαδωμένο και πασπαλισμένο με λίγο σιμιγδάλι.
    Λειαίνουμε την επιφάνεια και με ένα μαχαίρι το χαράσσουμε μέχρι τον πάτο του ταψιού.



    Το χαράσσουμε πρώτα κάθετα σχηματίζοντας λωρίδες και έπειτα διαγώνια για να σχηματίσουμε ρόμβους.
    Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα περίπου, μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσοκόκκινο χρώμα παντού.
    Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
    Σε ένα μπολάκι ετοιμάζουμε την κανελοζάχαρη (αναμειγνύουμε 5-6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη με 1-2 κουταλιές σούπας κανέλα) και πασπαλίζουμε το ραβανί να πάει παντού.
    Αφήνουμε το ραβανί να κρυώσει εντελώς, το κόβουμε και σερβίρουμε.
Από την φίλη μου Vana Zouka + Ξύλινο κουτάλι

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ




Πεντανόστιμοι Μαραθοκεφτέδες !!!




Η συνταγή είναι από το βιβλίο Γεύση,
της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου τους φτιάχνω συχνά με επιτυχία πάντα !!

Υλικά
2 φλυτζάνια αλεύρι γ.ο.χ
2 αυγά
1 φλυτζανάκι καφέ ελαιόλαδο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 μαραθόριζα ψιλοκομμένη
2 ματσάκια μάραθο ψιλοκομμένα
Αλάτι και πιπέρι 




Εκτέλεση
Σέ ένα μπόλ ανακατεύουμε το αλεύρι τα αυγά και το λάδι έως γίνουν χυλός και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τήν μαραθόριζα,τον μάραθο αλάτι και πιπέρι. 



Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο στό τηγάνι και μόλις κάψει παίρνουμε κουταλιά από το μείγμα, τηγανίζουμε έως να ροδίσουν,βάζουμε σέ απορροφητικό χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Δείτε περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ  

 

Στομαχάκια κοτόπουλο -το απίθανο μεζεδάκι !!!

 Είναι ένα οικονομικό πεντανόστιμο μεζεδάκι για την παρέα αλλά κι ολοκληρωμένο φαγητό όταν το συνοδέψουμε με ότι μας αρέσει -μακαρόνια πατάτες τηγανητές πουρέ-ρύζι!!!

Υλικά
1 κιλό στομαχάκια
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
λίγη κανέλα σκόνη
3 με 4 γαρύφαλλα
πιπέρι αλάτι
Αν σας αρέσει προσθέστε και λίγο καυτερό πιπεριά
1 κουταλιά πελτέ
3 ντομάτες ώριμες ψιλοτριμμένες
λίγη ζάχαρη
ζεστό νερό


Τι κάνουμε
Πλένουμε  και καθαρίζουμε  τα στομαχάκια καλά και κάνουμε  μια βράση.
Κατόπιν τα σουρώνουμε  και τα αφήνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίξουν.
Τσιγαρίζουμε το τριμμένο κρεμμύδι, προσθέτουμε και τα στομαχακια και το κομμένο σε ροδέλες καρότο.
Προσθέτουμε την κανέλα, το μπαχάρι, λίγο γαρύφαλλο, το πιπέρι και τα φέρνουμε μια βόλτα.
Εάν θέλετε μπορείτε να βάλετε και κάτι καυτερό μέσα. (Εγώ βάζω)..
Το αλάτι το βάζουμε προς το τέλος.
Προσθέτουμε και μια κουταλιά πελτέ, την ντομάτα, λίγη ζάχαρη και λίγο νερό ζεστό




Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν έως να μαλακώσουν τα στομαχακια και να πήξει η σάλτσα.
Εάν χρειαστεί νερό, συμπληρώνουμε με ζεστό.Καλή όρεξη !!!


Συνταγή από την φίλη μου Vana Zouka
MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ

Πανέ ( σνίτσελ ) κοτόπουλο το ακαταμάχητο σε γεύση!!!





 Φαγητό για όλη την οικογένεια !!!
Για το κοτόπουλο....
1 αυγό χτυπημένο
πιπέρι
αλάτι
1 κ.γ. ανάμικτα μυρωδικά αρεσκείας σας [θυμάρι, πάπρικα, κάρδαμο, κάρυ, σκόρδο σε σκόνη, μείγμα για κοτόπουλο] εγώ έβαλα λίγο απ'ολα...
λίγο λάδι για το ταψί
1 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
2 στήθη κοτόπουλο χωρίς κόκαλο
2 κομμάτια μοτσαρέλα (δεν είχα, και έβαλα γραβιέρα Μυτιλήνης που είχα στο ψυγείο μου) 
Τι κάνουμε
Λάδωσα ένα μικρο ταψάκι και έβαλα τον φούρνο να ζεσταίνεται στους 250 βαθμούς
(έως να πανάρω το κοτόπουλο, έβαλα και το ταψάκι στον φούρνο να ζεσταίνεται)
Σε ένα βαθύ πιάτο χτυπάω το αυγό με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Σε δεύτερο βαθύ πιάτο έβαλα τη τριμμένη φρυγανιά και όλα τα μυρωδικά μου και ανακατέψτε τα καλά να αναμειχθούν.


Χτύπησα ελαφρώς τα στήθη του κοτόπουλο με το εργαλείο.
Βούτηξα το κοτόπουλο στο αυγό και μετά στο μείγμα της φρυγανιάς.
Έβαλα τα κομμάτια στο λαδωμένο ταψί και μετά στο κάτω κάτω ράφι στο προθερμασμένο φούρνο 


Γυρίζω τώρα και το κουμπί στο γκριλ και τα αφήνω για 15 λ.περίπου
(προσέχω να μην καούν!! θα δείτε και την κρούστα που θα έχει ένα ωραίο χρώμα).
Τα γυρίζω από την άλλη πλευρά και τα ψήνω για 15 λ ακόμα.
Αφού δω ότι είναι έτοιμο και από την άλλη πλευρά βγάζω το ταψί και απλώνω πάνω από το κοτόπουλο την σάλτσα
(εγώ δεν την έβαλα όλη γιατί κάνω αρκετή που μας αρέσει να συμπληρώνουμε και πάνω από τα συνοδευτικά μας)
και πάνω από την σάλτσα το τυρί.
Ξαναβάζω στο φούρνο έως να λιώσει το τυράκι και μετά είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Εβαλα στο πιάτο λίγη σάλτσα και από πάνω το κομμάτι του κοτόπουλου.
Εάν σας αρέσει η σάλτσα, μπορείτε να ρίξετε ακόμα λίγη σάλτσα πάνω από το τυράκι.


Την σάλτσα την έκανα με ένα κρεμμύδι και μια μικρή πράσινη πιπεριά τριμμένα στο μούλΤι και ένα μικρΌ κρεμμύδι και πιπεριά πράσινη και κόκκινη κομμένα σε λωρίδες.
Τα έβαλα σε ένα κατσαρολάκι και τα τσιγάρισα λίγο
Έριξα λίγο αλάτι και πιπέρι
Μετά τα έσβησα με λίγη βότκα και όταν εξατμίστηκε έβαλα την σάλτσα ντομάτα (από δικό μου βάζο που είχα κάνει μόνη μου) και λίγο τσίλι (μας αρέσουν και τα καυτερά )
Όταν η σάλτσα έπηξε την έβγαλα από τη φωτιά. Καλή όρεξη !!

*Συνοδεύουμε με ρύζι με πατάτες τηγανητές με πένες που εμένα είχαν περισσέψει από το χθεσινό ..ή και σκέτο 

Συνταγή από την φίλη μου Vana Zouka 
MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Δίχρωμα κουλουράκια με κακάο & ινδοκάρυδο !!!


Αυτά τα κουλουράκια θα τα λατρέψετε !!!

Υλικά
2 αυγά
180 γραμ σπορέλαιο
120 γραμ καστανή ζάχαρη
1 βανίλια
1 φακελάκι μπέικιν
και αλεύρι θα χρειαστούμε περίπου 450 γραμ
1 κουταλιά σούπας κακάο
1 κουταλιά σούπας ινδοκάρυδο
1 αυγό για από πάνω πριν τα ψήσουμε

Εκτέλεση
Χτυπάμε σε λεκάνη τα αυγά με το σύρμα το λάδι και την ζάχαρη
Προσθέτουμε την βανίλια το μπέικιν και λίγο λίγο το αλεύρι και όταν αρχίζει η ζύμη μας  να πήζει ανακατεύουμε με το χέρι.
Όταν η ζύμη δεν κολλάει στα χέρια την χωρίζουμε στα δύο και στην μισή βάζουμε το ινδοκάρυδο και την ζυμώνουμε Στην άλλη βάζουμε το κακάο και την ζυμώνουμε και αυτή.
Φτιάχνουμε σχεδιάκια κόβοντας  και φτιάχνοντας λωρίδες και από τις δύο ζύμες .
Τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα χτυπάμε το αυγό σε μπολάκι και τα αλείφουμε από πάνω και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Βγαίνουν περίπου 38 κουλουράκια-Καλή επιτυχία !!!

Συνταγή από την φίλη Eva Triantafilidou 

MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ