Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Τάρτα με τυριά & μπέικον !! Το κάτι άλλο !!!




Καταπληκτική τάρτα που πρέπει να δοκιμάσετε όλοι !!!

Υλικά ζύμης 
1 γιαούρτι 200 γραμ 
1 βιτάμ 
1 αυγό
1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
500 γραμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

τι κάνουμε 
Τα βάζουμε όλα μαζί στον κάδο του μίξερ τα δουλεύουμε να γίνουν ένα και να φτιάξουμε μία ωραία ζύμη εύπλαστη σαν πλαστελίνη .
Την βγάζουμε την κάνουμε μπαλίτσα την πατάμε λίγο την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο.






Υλικά γέμισης

8  φετούλες μπέικον ψιλοκομμένο
1/2 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
1/2 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κουταλιά βιτάμ 
1 κουταλιά σούπας θυμάρι
250 γραμ φρέσκα μανιτάρια κομμένες σε λεπτές φετούλες
8 ντοματίνια κομμένα στην μέση
200 γραμ ανθότυρο
250 γραμ τυρί τριμμένη κεφαλογραβιέρα 
500 γραμ κρέμα γάλακτος 
4 αυγά
αλάτι πιπέρι 


Τι κάνουμε
Βάζουμε σε αντικολητικό τηγάνι το μπέικον το σοτάρουμε 3 λεπτά και προσθέτουμε το κρεμμύδι 
Προσθέτουμε και το βούτυρο σοτάρουμε 3 λεπτά.
Προσθέτουμε και το κρεμμύδι με το σκόρδο ανακατεύουμε σοτάροντας .
Προσθέτουμε και τις πιπεριές μαζί με τα ντοματίνια και τα μανιτάρια και σοτάρουμε περίπου ξανά άλλα 5 λεπτά.
Αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς και προσθέτουμε και το θυμάρι.. 







Αποσύρουμε από την φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο.
Βουτυρώνουμε 2 ταρτιέρες 20 εκ. ή ένα ταψί μεγάλο 35 επί 30 και με πλάστη ανοίγουμε λιγο τη ζύμη  το τοποθετούμε στο ταψί και  με το χέρι την παλάμη το πατάμε να είναι ισόπαχο και ομοιόμορφο και σηκώνουμε αρκετά τα τοιχώματα γύρω γύρω για να μπεί μέσα η γέμιση -προσοχή μην σας τρυπήσει κι αν σας συμβεί με το χέρι τραβήξετε από την ζύμη και καλύψετε την τρύπα.
Θα δείτε πόσο εύκολα την πλάθεται την ζύμη σαν πλαστελίνη.
Ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια το τριμμένο τυρί κρατώντας λίγο .
Από πάνω ρίχνουμε όλη την γέμιση .
Από πάνω από την γέμιση με το χέρι τρίβουμε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού το ανθότυρο  μαζί με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.







 Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τα αυγά και τα ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη καλά.
Ρίχνουμε το μείγμα με προσοχή επάνω από την τάρτα να πάει παντού χωρίς να βγει καθόλου έξω από την ζύμη μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170 βαθμούς αέρα επάνω γραμμή για 30 με 40 λεπτά -θα το δείτε αν έχει ψηθεί όταν  θα ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του ταψιού η τάρτα.

 Η δόση είναι ή για 2 ταρτιέρες των 20 εκ ή ένα μεγάλο ταψί .



Αφήνουμε να κρυώσει κόβουμε και σερβίρουμε .Καλή όρεξη !!!

Την συνταγή την είδα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και την έφτιαξα -έγινε πραγματικά απίθανη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

















Φασολάκια με κρέας !!!

Ολη η νοστιμιά στο πιάτο μας απλά και εύκολα !!!

Υλικά

    1 κιλό μοσχαράκι από ελιά ή σπάλα, σε μικρούς κύβους
    1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
    2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε μεγάλους κύβους
    3 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες
    1 σφηνάκι ούζο ή τσίπουρο προαιρετικά
    4 μέτριες ώριμες ντομάτες τριμμένες
    1 κουταλιά σούπας πελτέ
    1 κιλό φασολάκια φρέσκα, καθαρισμένα, ή κατεψυγμένα
    1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
    αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι λίγη ζάχαρη

Τι κάνουμε
Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να ζεσταθεί καλά χωρίς να προσθέσουμε λάδι.
 Ρίχνουμε το κρέας με το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε 1 - 2 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι.
 Σοτάρουμε για ακόμη 2 λεπτά, ρίχνουμε το ούζο ή τσίπουρο και, μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε την ντομάτα και τον πελτέ αραιωμένο σε λίγο νερό. Ανακατεύουμε και, μόλις το μείγμα πάρει πάλι βράση, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό (περίπου 1 - 1½ φλιτζάνι), χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά.
Προσθέτουμε τα φασολάκια, δυναμώνουμε τη φωτιά να πάρει βράση το υγρό και ξαναχαμηλώνουμε.
Μαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά προσθέτοντας λίγο ζεστό νερό, αν χρειαστεί, μέχρι να μαλακώσουν τα φασολάκια (θα βγάλουν και αυτά τα δικά τους υγρά).
Μετά ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε, σιγοβράζουμε για ακόμη 5 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.Καλή όρεξη !!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Πατατοσαλάτα με μανιτάρια !!!


Για κάτι πολύ γρήγορο και πολύ νόστιμο !!!

Υλικά
πατάτες 4 για 3 μερίδες
μανιτάρια πλευρώτους
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι ξερό
μαϊντανό ψιλοκομμένο
Άνηθο ψιλοκομμένο
κόκκινη πιπεριά κομμένη μικρά καρεδάκια
πράσινη πιπεριά κομμένη σε καρεδάκια μικρά
αλάτι - πιπέρι
λίγο κουρκουμά
ελίτσες
ελαιόλαδο


Τι κάνουμε
Αφού έβρασαn οι πατατούλες τις ανακάτεψα με κρεμμύδι ψιλοκομμένο, μαϊντανό,άνηθο, πιπεριές κόκκινες και πράσινες, αλάτι, πιπέρι,κουρκουμά, ελιτσες και λίγο λάδι.
Τα μανιτάρια τα τσιγάρισα σε λίγο λαδάκι, κρεμμύδι, πιπεριές, αλατάκι και πιπεράκι.


Από την φίλη Vana Zouka

Λαχανοντολμάδες φανταστικοί !!!


Υλικά

    1 λάχανο αφράτο
    Για τη γέμιση:
    500 γραμμ. κιμά μοσχαρίσιο
    2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα
    2 - 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
    2 καρότα τριμμένα
    1/2 ματσάκι άνηθο
    1/2 ματσάκι μαϊντανό
    1 φλ. Ρύζι Καρολίνα
    1/2 φλ. ελαιόλαδο
    1/2 φλ. νερό
    αλάτι
    φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Για το αυγολέμονο:
    2 κρόκους αυγών
    2 λεμόνια



Εκτέλεση

Αφαιρούμε το κοτσάνι του λάχανου, αφού πρώτα το χαράξουμε με μαχαίρι. Στη συνέχεια, το βυθίζουμε με την τρύπα προς τα κάτω σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει. Το βράζουμε για 10-15΄ να μαλακώσει
Ανακατεύουμε καλά τα υλικά της γέμισης και ζυμώνουμε έως ότου ασπρίσει ο κιμάς. Βγάζουμε ένα ένα λαχανόφυλλο και αφαιρούμε τα χοντρά νεύρα. Βάζουμε μέσα μια κουταλιά της σούπας γέμιση και τυλίγουμε τον ντολμά.
Στρώνουμε στη βάση μιας ρηχής κατσαρόλας λαχανόφυλλα Τοποθετούμε επάνω τούς ντολμάδες στη σειρά τον έναν κοντά στον άλλον και σκεπάζουμε με πιάτο για να μην ανοίξουν



Περιχύνουμε τους ντολμάδες με ζωμό ή με νερό, ίσα που να τους σκεπάζει, προσθέτουμε το 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.σιγοβράζουμε για 40-45΄.
Χτυπάμε 2 κρόκους με το χυμό 2 λεμονιών και παίρνοντας λίγο ζωμό αραιώνουμε το αυγολέμονο. Περιχύνουμε το φαγητό και ανακινούμε από τα χερούλια να πάει παντού. Για πιο παχύρρευστη σάλτσα, προσθέτουμε στο αυγολέμονο μία κουταλιά σούπας κορν φλάουρ η αλεύρι.


Μυζηθροπιτάκια με μέλι !!!


Μια συνταγή για Μυζηθροπιτάκια με σπιτικό φύλλο περιχυμένα με μέλι. Απολαύστε τα με μυρωδάτη με δυόσμος γέμιση ή με ζάχαρη και κανέλα για πιο γλυκιά γεύση ή και με τις δύο παραλλαγές.
Υλικά συνταγής

Για τη ζύμη:

1 ποτήρι νερό

1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο

αλεύρι [όσο πάρει]

1 σφηνάκι ρακή

1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση:

300 γρ. μυζήθρα

1 κ.γ. κανέλα

2 κ.σ. ζάχαρη

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

μέλι για γαρνίρισμα και σουσάμι



Εκτέλεση συνταγής

Για τη ζύμη: Σε ένα μπολ βάζουμε μαζί όλα τα υγρά υλικά για τη ζύμη δηλαδή, το νερό, το ελαιόλαδο, τη ρακή και προσθέτουμε και το αλάτι. Ανακατεύουμε ελαφριά και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να έχουμε ένα ζυμάρι που δεν θα κολλάει στα χέρια και δεν θα είναι πολύ μαλακό.

Για τη γέμιση: Σε ένα άλλο πιάτο λιώνουμε με ένα πιρούνι τη μυζήθρα και την ανακατεύουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα. Παίρνουμε τη μυζήθρα και την πλάθουμε σε στρογγυλά μπαλάκια.



Παίρνουμε το ζυμάρι και ανοίγουμε λεπτό φύλλο και με ένα ποτήρι κόβουμε δίσκους των 7 εκατοστών περίπου. Τοποθετούμε ένα μπαλάκι μυζήθρας σε κάθε φύλλο και το κλείνουμε σε μισοφέγγαρο.

Τα τηγανίζουμε στο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε περιχύνοντάς τα με λίγο μέλι και σουσάμι.

 Μπορείτε στη γέμιση να βάλετε δυόσμο. Σε αυτή τη περίπτωση, παραλείπετε τη ζάχαρη και τη κανέλα.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μοσχαράκι στιφάδο πατροπαράδοτο & αγαπημένο !!!


Λιώνει στο στόμα, πεντανόστιμο και μοσχομυρωδάτο με σάλτσα που θυμίζει κρέμα χάρη στα κρεμμυδάκια που γλασάρουν στο βράσιμο. Μια εύκολη συνταγή για υπέροχο, πατροπαράδοτο αγαπημένο φαγητό που πρέπει να δοκιμάσετε.

Υλικά συνταγής

1 ½ κιλό μοσχάρι, ελιά ή χτένι σπάλας, κομμένο σε μερίδες των 4 εκ. περίπου

3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο

1 ½ κιλό μικρά κρεμμύδια για στιφάδο καθαρισμένα

1 κ.σ. κοφτό ζάχαρη

αλάτι – πιπέρι

2 φύλλα δάφνης

1 ξυλάκι κανέλας

2-3 γαρυφαλάκια

4-5 κόκκους μπαχάρι

1 φύλλο δάφνης

1/3 φλ. τσαγιού ξίδι

3/4 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί

1 κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες ή ένα κουτί ντοματάκια κονκασέ

100 ml χυμό ντομάτας

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

Εκτέλεση συνταγής

Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία τα κομμάτια κρέατος , σταδιακά, μέχρι να θωρακιστούν απ” όλες τις πλευρές. Βάζετε όλα τα σοταρισμένα κομμάτια στη κατσαρόλα και προσθέτετε τόσο νερό ώστε να τα καλύπτει. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στο χαμηλό, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και αφήνετε το κρέας να βράσει για περίπου 50 λ, μέχρι να μαλακώσει. Το στραγγίζετε και κρατάτε το ζωμό του στην άκρη.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε τα κρεμμύδια: Κόβετε τις άκρες από τα κρεμμυδάκια. Βράζετε νερό και μόλις κοχλάσει τα ρίχνετε μέσα και τα αφήνετε για 1-1½ λ. Τα στραγγίζετε αμέσως, τα αφήνετε για 2-3 λ και μετά αφαιρείτε τη φλούδα τους, πολύ εύκολα και γρήγορα, χωρίς δάκρυα.

Στη κατσαρόλα που βράσατε το κρέας, ζεσταίνετε καλά το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε το τριμμένο κρεμμύδι μαζί με τα κρεμμυδάκια για μερικά λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Στη συνέχεια ρίχνετε τη ζάχαρη, αλατοπίπερο και όλα τα μπαχαρικά και μυρωδικά και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας, για 1/2 λ ακόμα.

Προσθέτετε το στραγγισμένο κρέας στη κατσαρόλα με τα κρεμμύδια και “σβήνετε” το στιφάδο σας με το κρασί και το ξύδι. Μόλις αναπνεύσει προσθέτετε τις ντομάτες κονκασέ, το ντοματοχυμό, το πελτέ και λίγο ζωμό κρέατος (θα προσθέτετε ζωμό σταδιακά διότι τα κρεμμυδάκια θα “βγάλουν” υγρά).

Αφήστε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά για άλλα 45 -60 λ χωρίς να ανακατεύετε το φαγητό ανακινώντας τη κατσαρόλα σε ημικύκλια για να μη διαλυθούν τα κρεμμυδάκια.

Το φαγητό είναι έτοιμο όταν θα έχει χυλώσει η σάλτσα του, θα έχει μαλακώσει εντελώς το κρέας και τα κρεμμυδάκια θα έχουν βράσει, χωρίς όμως να διαλυθούν. Κατά τη διάρκεια ψησίματος να έχετε το νου σας να έχει πάντα ζουμάκι, το οποίο πρέπει προς το τέλος να ελαττωθεί σχεδόν στο μισό. Το σερβίρετε με πατάτες τηγανιτές.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χαλβάς με σοκολάτα και ινδοκάρυδο !!!







 Απίθανος ο κλασικός χαλβάς με βάση από μπισκότα και επικάλυψη με σοκολάτα από πάνω κι ενδιάμεσα ..Να τον δοκιμάσετε οπωσδήποτε αξίζει !!!

Υλικά
1 πακέτο 500 γραμ σιμιγδάλι χονδρό
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
1 μικρό πακετάκι τρούφα περίπου 1 κούπα τσαγιού
3 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερού νερό
2 κουβερτούρες --εγώ προτίμησα γάλακτος
2 ξυλάκια κανέλας
1 πακέτο μπισκότα  digestive
125 γραμ, βούτυρο βιτάμ
6 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά σούπας μέλι
Ινδοκάρυδο



Τι κάνουμε
Σε μούλτι λιώνουμε τα μπισκότα να γίνουν σκόνη .
Λιώνουμε το βούτυρο .
Βάζουμε σε φόρμα τσέρκι καλύτερα τα τριμμένα μπισκότα ρίχνουμε και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε να ποτίσουν καλά τα μπισκότα -τα στρώνουμε ομοιόμορφα .τοποθετούμε την φόρμα στο ψυγείο .


Σε κατσαρολίτσα βάζουμε το νερό την ζάχαρη και τα ξυλάκια κανέλας .
Τα ανακατεύουμε βράζουμε για 10 λεπτά και αποσύρουμε από την φωτιά.
Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνέχεια σε μέτρια θερμοκρασία να ξανθίσει το σιμιγδάλι ή ακόμα αν το θέλετε σκούρο καβουρντίστε λίγο παραπάνω ώρα -εγώ το καβουρντίζω 20 λεπτά περίπου.



Με προσοχή ρίχνουμε το σιρόπι- πιτσιλά να προσέχετε- και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να το πιει όλο και να σφίξει ο χαλβάς .Προσθέτουμε και μία κούπα ινδοκάρυδο Αφαιρούμε τα ξυλάκια της κανέλας.


Σε άλλο κατσαρολάκι συγχρόνως ρίχνουμε τις σοκολάτες κομμένες κομμάτια μαζί με την κρέμα γάλακτος και το μέλι .
Σε πολύ μέτρια έως χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και να ενσωματωθούν όλα μαζί . Αν το δείτε σφιχτό προσθέστε λίγη ακόμα κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας συνέχεια .


 Βγάζουμε την φόρμα από το ψυγείο και αδειάζουμε το μισό μείγμα του χαλβά
Βάζουμε από πάνω λίγη από την λιωμένη σοκολάτα μαζί με λίγη τρούφα
Σκεπάζουμε με τον υπόλοιπο χαλβά και τον στρώνουμε ομοιόμορφα.




Προσθέτουμε από πάνω την υπόλοιπη σοκολάτα να καλύψει όλη την επιφάνεια .




Πασπαλίζουμε από πάνω τέλος με τρούφα και λίγο ινδοκάρυδο .
Το βάζουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Καλή επιτυχία !!! 
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 



Το ίδιο πολύ ωραίο γίνετε και χωρίς ινδοκάρυδο .