Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Αγκινάρες α λα πολίτα !!!

Το ίδιο πολύ ωραίο και με κατεψυγμένες αγκινάρες και αρακά !!


Υλικα

Μισό κιλό αγκινάρες

25Ο γρ αρακά

2 πατάτες

2 μεγ κρεμμύδια

3 καρότα

Ανηθο

1 κνορ λαχανικών

Λάδι,

1 λεμόνι,

2 κ της σούπας κον φλάουρ

 Αλάτι, και πιπέρι.


Εκτελεση

Ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα, τα κρεμμύδια και  ολα τα υπόλοιπα μέσα και τα σοτάρουμε  ολα μαζί.

Ρίχνουμε τον άνηθο το αλάτι ,το πιπέρι, νεράκι να βράση το φαγητό.

Τέλος οταν είναι έτοιμο ανακατεύουμε τον χυμό λεμονιού με το κον φλάουρ και λίγο νεράκι αν χρειαστεί.

Προσθέτουμε  και πήζουμε την σάλτσα του!!Καλή όρεξη !!!


Συνταγή από την φίλη μου ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Τυροπιτάκια με πολύ λίγα υλικά !!!

Είναι τραγάνα και πολύ αφράτα!!


Υλικά

2 αυγά

1 πλάκα βιταμ

1/2 κούπα γάλα

1 φακελάκι μάγια

1 κουτ σούπας ζάχαρη

1 κουτ του γλυκού αλάτι,

3/5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

500gr τυρι φετα


Εκτέλεση
Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά ρίχνουμε το γάλα χλιαρό το βιταμ σε θερμοκρασία δωματίου το αλεύρι όσο πάρει εγώ έβαλα 3,5 κούπες, την μαγιά, ζάχαρη, και αλάτι.

Αφήνουμε να φουσκώσει 40 λεπτά σε ζεστό μέρος ανοίγουμε με το χέρι βάζουμε τυρί κλείνουμε

και αλείφουμε με τον κρόκο αυγού, ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 εγώ 20 λεπτά σε αντιστάσεις είναι πεντανόστιμα καλή επιτυχία ..!!!Για το σχήμα αφού τα αλείψτε πρώτα με ένα κρόκου αυγού μετα περάστε ελαφρά με ένα πιρούνι από πάνω!!


Η συνταγή  από την φίλη μου "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Τυρόπιτες κουρού !!!

Μια φανταστική συνταγή, τα τυροπιτάκια τέλεια με σπιτική ζύμη κουρού που δεν τα προλαβαίνουμε !!!


ΥΛΙΚΑ για 9 μεγάλα τεμάχια.

1 Κούπα λάδι ελαφρύ
1 Κούπα ζεστό γάλα
2 Αυγά
1 /4 της κούπες λιωμένη μαργαρίνη
1 φακελάκι  μπέικιν  πάουντερ
1 Κουταλάκι του γλυκού αλάτι
4 1/2 κούπες αλεύρι μαλακό.

Για την γέμιση

6ΟΟ γρ τυριά φέτα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια λεκάνη ριχνουμε  πρώτα το λάδι, το γάλα, την μαργαρίνη, τα αυγά, το αλάτι, και το μπεικιν,ανακατεύουμε  λίγο με το σύρμα και ρίχνουμε  σταδιακά το αλεύρι..φτιάχνουμε  μια ωραία και μαλακή ζύμη.



Αφήνουμε  μόνο για 1Ο λεπτά να ξεκουραστεί το μείγμα..!!
Ανοίγουμε  πίτες με τον πλάστη σας και γεμίστε με τυρί,κλείνουμε  και διπλώνουμε  αλείφουμε  με αυγό και πασπαλίζουμε  με σουσάμι,ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 18Ο για 25 με 3Ο λεπτά.Καλή όρεξη !!!



Συνταγή από την φίλη μου "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Νερατζάκι πράσινο γλυκό !!!



Ιδιαίτερο σε γεύση αλλά πολύ μυρωδάτο και αγαπημένο γλυκό κουταλιού !!!

Yλικά
    30 νεραντζάκια πράσινα, προσέχουμε να είναι τρυφερά και να μην είναι πολύ σκληρά,
    1 κ. ζάχαρη,
    όποιος προτιμά να είναι αρκετά γλυκά θα βάλει 1 κ. ζάχαρη στα 25 κομμάτια,
    2 βανίλιες,
    1/2 φλ. αμύγδαλα λευκά ολόκληρα, προαιρετικά
    2 ποτήρια νερό.

Οδηγίες

    Πλένουμε πολύ καλά τα νεράντζια μας. Με το ειδικό εργαλείο καθαρίζουμε το κέντρο από τα νεράντζια να βγούν όλα τα κουκούτσια. Τα ξανά πλένουμε και τα βάζουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά.
    Τα μεταφέρουμε σε μεγάλη λεκάνη ή κατσαρόλα, τη γεμίζουμε νεράκι που το αλλάζουμε δυο φορές την ημέρα, πρωί-βράδυ για 8 έως 10 μέρες, μέχρι να ξεπικρίσουν καλά. Μια πικρίλα την έχουν τα πράσινα νεράντζια μην περιμένετε να φύγει τελείως!
    Τώρα:τα βάζουμε σε καθαρή κατσαρόλα ,ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νεράκι και βράζουμε έως να δέσει το σιρόπι.Τέλος ρίχνουμε τις βανίλιες και αφήνουμε το γλυκό μας να κρυώσει καλά. Το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.

Συνταγή από
mageirikesdiadromes.gr

Φωτογραφία από την φίλη μου  ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σαραγλί !!!


 Ένα από τα ωραιότερα σιροπιαστά γλυκά με Ανατολίτικο αέρα !!!

Υλικά
900 γρ. φύλλο κρούστας
500 γρ. καρύδι
350 γρ. μαργαρίνη
2 κουτ. γλυκού κανέλα
1 βανιλίνη
360 γρ. φρυγανιά τριμμένη

Υλικά για το σιρόπι
900 ml νερό
1000 γρ. ζάχαρη
3 κουτ. σούπας γλυκόζη
2 κουτ. σούπας μέλι



Vana Zouka
Tην εκτέλεση θα την δείτε κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ -->  https://l.facebook.com/l.php?u=http...

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χοιρινή τηγανιά !!!

 Πολύ απλή συνταγή αλλά πολύ νόστιμη !!!!

Υλικά
500 γρ.κρέας από την μεριά του λαιμού
3 μεγάλα κρεμμύδια σε ροδελες
2 μεγάλες πιπεριές
αλάτι-πιπέρι-ρίγανη
1/2 ποτήρι νερού κρασί
Χυμό από 2 λεμόνια
λίγο ελαιόλαδο


Τί κάνουμε
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το κρέας.
Κόβουμε και τα 3 κρεμμύδια σε ροδέλες.
Βάζουμε τα κρεμμύδια τις πιπεριές  με το κρέας χωρίς λάδι στο τηγάνι και περιμένουμε 10 με 15 λεπτά να απορροφηθούν τα υγρά και να μαραθούν τα λαχανικά και αμέσως μετά ρίχνουμε το λάδι.
Μόλις καραμελώσουν τα κρεμμύδια και ψηθεί λίγο το κρέας σβήνω με το κρασί.
Μόλις εξατμιστεί το κρασί σβήνουμε με το χυμό των λεμονιών.

 ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Συνταγή απο την  φίλη μου "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".





Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Ο καλύτερος κορμός κατσαρόλας !!!

 Κορμός λαχταριστός κατσαρόλας όπως δεν τον έχετε δοκιμάσει ποτέ !!!

Υλικά
5 κουτ σούπας κορν φλάουρ
1 ποτήρι του νερού γάλα εβαπορέ
1 ποτήρι νερό
100 γραμ ζάχαρη άχνη
1 πακέτο βούτυρο 250 γραμ
1 βανιλίνη
2 πακέτα μπισκότα βουτηχτά Αλατίνη
1 σοκολάτα Nestle Dessert Creece 52%

 Για το γλάσσο
βραζουμε 100 γρ. Κρεμα γαλακτος και την ριχνουμε σε ενα μπολ οπου εχουμε τεμαχισει 100 γρ. Κουβερτουρα 52% κακαο.Ανακατευουμε και περιχυνουμε τ γλυκο μας


Τί κάνουμε ΔΕΙΤΕ στο τέλος το κατατοπιστικό βιντεάκι για βοήθεια !!

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα με το κορν φλάουρ.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και προσθέτουμε το γάλα με το κορν φλάουρ την άχνη και το βούτυρο και ανακατεύουμε πάνω σε αναμμένο μάτι μέχρι να πάρει βράσει το μείγμα.



Μόλις πάρει βράσει αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την βανιλίνη και το βούτυρο ανακατεύοντας πολύ καλά.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα μπισκότα κομμένα σε κομμάτια την κρέμα και ανακατεύουμε.


Βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί ή φόρμα μακρόστενη καλύπτουμε με μεμβράνη  και αδειάζουμε το μείγμα στρώνοντας το ομοιόμορφα.
Το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσει ,το βγάζουμε το καλύπτουμε με γλάσο σοκολάτας κόβουμε σε κομμάτια σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.!!!

ΔΕΙΤΕ το κατατοπιστικό για βοήθεια  βίντεο  κάνοντας κλικ ΕΔΩ -->  https://youtu.be/irlTfDe9Avw







Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Κολοκυθάκια φούρνου με φιλέτο κοτόπουλο !!!

 Δοκιμάστε το σίγουρα θα αρεσει σε όλη την οικογένεια !!!

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό κολοκυθάκια
1 Φιλέτο κοτόπουλο κομμένο κομματάκια
2 Μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Τυρί γκούντα
σκόνη σκόρδου
μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
λάδι 3 Κουτάλ κατά προτίμηση
σπιτική σάλτσα ή πελτέ ντομάτας 1 κουταλιά σούπας


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βγάζω την ψίχα από τα κολοκυθάκια να γίνουν σαν βαρκούλες ρίχνω αλάτι και ψήνω στο γκριλ του φούρνου μέχρι να μαλακώσουν.
Στο τηγάνι ρίχνω λίγο λάδι και τσιγαρίζω πρώτα τα κρεμμύδια στην συνέχεια έχω κόψει το φιλέτο μου σε μικρούς κύβους,το ρίχνω και αυτό μέσα στα κρεμμύδια και τσιγαρίζω μέχρι να πάρει ένα καλό χρώμα.
Στην συνέχεια ρίχνω τον μαϊντανό, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι. την σάλτσα, τον πελτέ.
Ανακατεύω άλλα δέκα λεπτά και είναι έτοιμο.
Γεμίζω τα κολοκυθάκια μου πασπαλίζω με το τυρί και ρίχνω και λίγο σάλτσα ακόμα στο ταψί μου.
Το βάζω στον Φούρνο και ψήνω μέχρι να ροδίσουν και να λιώσει ξεροψηθεί το τυρί που έχω βάλει από πάνω. Καλή όρεξη υπέροχο φαγητό!!

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Συνταγή από την φίλη μου .."ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

Κιμαδοπιτάκια με πολύ τραγανό φύλλο !!!


ΥΛΙΚΑ για την ζύμη
4 κούπες αλεύρι κίτρινο σταρένιο το ψιλό
1 κούπα γάλα
1κούπα φυτικό λάδι
1 αυγό
1 κοφτή κουτ του γλυκού αλάτι

ΥΛΙΚΑ για την γέμιση

500 γρ κιμάς
2μεγάλα κρεμμύδια
μαϊντανό
1 πιπεριά Φλωρίνης
2 σκ σκόρδο,
2-3 μπαχάρια
αλάτι
πιπέρι
1 ξ κανέλα
2 δαφνόφυλλο
Αν θελε τε μπορείτε να προσθέσετε και μανιτάρια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί για την ζύμη χτυπώντας πρώτα το αυγό και μετά όλα τα υπόλοιπα και είναι έτοιμη.

Για τον κιμά βάλτε σε ένα τηγάνι αφήστε να απορροφήσει όλα τα υγρά του,εγώ σβήνω και με λίγο ξίδι,ρίξτε το κρεμμύδι το σκόρδο τον μαϊντανό την πιπεριά, τα μπαχαρικά,ρίξτε ένα ποτήρι του νερού νερό και αφήστε 10 λεπτά να βράσει και είναι έτοιμος.
Ανοίξτε μακρόστενες πιτούλες και γεμίστε με κιμά,κλείστε όπως στις φωτό και κάντε σαλιγκαράκια,ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 μέχρι να ροδίσουν!!Καλή όρεξη.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Συνταγή από την φίλη μου "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Πίτσες Spesial & Mαργαρίτα !!!



 Να και δυό πίτσες που ψήνονται..Η μια πολύ Special και η άλλη μαργαρίτα για μένα..!!

 Υλικα
 500γρ αλεύρι
300γρ χλιαρό νερό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. ηλιέλαιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε όλα τα υλικά και ετοιμάζουμε το ζυμάρι
Αφήνουμε το ζυμαράκι σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για λίγη ώρα.
Λαδώνουμε ένα ταψάκι και στρώνουμε την ζύμη με το χέρι μέσα.
Γεμίζουμε με ότι θέλουμε.
Η σάλτσα είναι σπιτική και έχω προσθέσει στο βράσιμο βασιλικό,αλάτι κ πιπέρι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου 20 με 25 λεπτά.

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Συνταγή από την φίλη μου "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

Σοκολατένιο κέικ με λίγα υλικά !!!


Θα το λατρέψουν όσοι το δοκιμάσουν !!!


Υλικά
 2 Αυγά
 1/2 κούπα ζάχαρη
 1κουπα γάλα
 1/2 κούπα λάδι ελαφρύ
2 κούπες αλεύρι φαρίνα
1φακελάκι  μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια

Για την επικάλυψη 1κουτί γλάσο σοκολάτας έτοιμο!!


Τι κάνουμε
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη καλά στο μίξερ, ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τέλος το αλεύρι, βουτυρώνουμε ένα τετράγωνο μικρό ταψάκι η ένα τσέρκι και ψήνουμε στους 180 για 50 λεπτά.
Κάνουμε τρύπες από πάνω στο κέικ μας με τον πλάστη μας η με ότι άλλο έχουμε, ζεσταίνουμε απαλά το γλάσο  σε ένα κατσαρολάκι, με κουτάλι γεμίζουμε πρώτα μέσα τις τρύπες με την σοκολάτα για να περάσει μέσα και μετά ρίχνουμε το υπόλοιπο από πάνω και το καλύπτουμε όλο.
Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με ινδοκάρυδο ή τρούφα σοκολάτας και αφήνουμε να κρυώσει το γλάσο  σοκολάτας!!!
Το κέικ αυτό παραμένει υγρό μέσα από την σοκολάτα.

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Συνταγή από την φίλη μου "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

Τα πιο αφράτα τυροψωμάκια !!!



Είναι το ιδανικότερο σνακ για να δώσετε  στα παιδιά σας στο σχολείο καθώς είναι απολύτως υγιεινό και πεντανόστιμο!
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δοκιμάσετε τη συνταγή !!



 Υλικά
300 γραμ χλιαρό νερό
270 γραμ ηλιέλαιο
1 αυγό
25 γραμ νωπή μαγιά
5 κουτ γλυκού ζάχαρη
300 γραμ γιαούρτι
1 κιλό αλεύρι για ολες τις χρήσεις
3 κουτ.γλυκού αλάτι
240 γραμ τυρί φέτα




Τι κάνουμε 
Βάζουμε τα υλικά με την σειρά που θα δείτε στο παρακάτω βίντεο .
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει περίπου 2 ώρες.


Κόβουμε σε μπαλίτσες πλάθουμε ανοίγουμε με το χέρι βλαζουμε στην μέση τυρί φέτα που έχουμε λιώσει με ένα πιρούνι κλείνουμε και πλάθουμε σε μπαλίτσες. 
Βάζουμε στ ταψί λαδόκολλα και τα βάζουμε στην σειρά.
Αφήνουμε να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος για 45 λεπτά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου.

Πατήστε να δείτε το βίντεο που θα σας βοηθήσει πάρα πολύ στον τρόπο που θα τα ετοιμάσετε ΚΛΙΚ ΕΔΩ --> https://youtu.be/NomLsSXMk88

Πράσα με κιμά ογκρατέν !!!

Πεντανόστιμο κι εύκολο φαγητό !!!

ΥΛΙΚΑ

1 Κιλό πράσα
6ΟΟ γρ κιμά μοσχαρίσιο ελιά
Λίγες πατάτες για την βάση του ταψιού
1 Μεγάλο κρεμμύδι
1 Κουτ σούπας πελτέ
4 κουτ σούπας σπιτική σάλτσα
Τυρί γκούντα για το πασπάλισμα, αλάτι, πιπέρι,μαϊντανό.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΠΕΣΑΜΕΛ

3 Κούπες φρέσκο γάλα
1 Κουτ της σούπας καλά γεμάτη βούτυρο
5 Κουτ σούπας καλά γεμάτες αλεύρι
Μισή κούπα σκληρό τυρί 
Αλάτι,μοσχοκάρυδο.



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε πρώτα σκέτο τον κιμά στην κατσαρόλα να φύγουν όλα τα ζουμιά του,σβήνουμε με λίγο ξίδι για να σπάσουν οι μυρωδιές του,ρίχνουμε το λάδι, ψιλοκομμένο το κρεμμύδι, την σάλτσα τον πελτέ,το αλάτι το πιπέρι,και λίγο νερό.
Εχουμε κόψει τα πράσα μας από πριν και ρίχνουμε και αυτά μέσα στον κιμά,βράζουμε μέχρι να γίνει σχεδόν το φαγητό δλδ να κρατάει λίγο.

Σε ένα πυρέξ βάζουμε φέτες από πατάτες στην βάση του,ρίχνουμε πάνω τον κιμά με τα πράσα και στην συνέχεια την κρέμα μπεσαμελ που την έχουμε φτιάξει σε ένα κατσρολακι, πρώτα ρίχνουμε το βούτυρο μετά το γάλα.


Παίρνουμε μισή κούπα από το καυτό μας γάλα και διαλύουμε μέσα το αλεύρι μας,ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα,προσθέτουμε και την κούπα με το τυράκι μας το μοσχοκάρυδο,και πολύ λίγο αλάτι- αλάτι αφού πρώτα δοκιμάσουμε την κρέμα μπεσαμελ γιατί είναι το τυρί μέσα.

Τέλος ρίχνουμε την μπεσαμελ από πάνω στο πυρέξ πασπαλίζουμε με τυρί γκούντα και ψήνουμε στους 2ΟΟ μέχρι να ψηθεί το φαγητό!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή από την φίλη μου "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

Σπαράγγια ομελέτα !!!




Σπαράγγια βραστά με λάδι και λεμόνι ή  και ομελέτα με σπαράγγια !!!

Υλικά
1 ματσάκι σπαράγγια
λίγο ελαιόλαδο
4 αυγά
1 κουταλιά σούπας αλεύρι
πιπέρι-αλάτι

Τι κάνουμε 
 Βράζουμε --αφού καθαρίσουμε πρώτα τα σπαράγγια-- τα σπαράγγια για 5 λεπτά σε νερό που βράζει.
Πετάμε το νερό και τα στραγγίζουμε.
Βάζουμε λίγο λάδι στο τηγάνι με τα δύο ψιλοκομμένα κρεμμύδια τα σοτάρουμε λίγο προσθέτουμε και τα σπαράγγια και ξανασοτάρουμε για 5 λεπτά.
Χτυπάμε τα αυγά σε μπολ με λίγο αλατοπίπερο και την μία κουταλιά αλεύρι.
Τα ρίχνουμε από πάνω από τα -σπαράγγια κρεμμύδια ψήνουμε από την μία πλευρά και με την βοήθεια ενός μεγάλου πιάτου γυρνάμε κι από την άλλη πλευρά.
Αν δεν θέλουμε το τηγάνι μετά το σοτάρισμα των κρεμμυδιών τα αδειάζουμε σε μικρό ταψάκι και με την ίδια διαδικασία ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά από πάνω κουνάμε το ταψί να πάει παντού και ψήνουμε στους 160 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ψηθεί και να πάρει χρώμα περίπου 15 με 20 λεπτά.Καλή όρεξη !!!
Αν τα θέλουμε βραστά με λεμονάκι τα καθαρίζουμε τα πλένουμε τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα στραγγίζουμε και σερβίρουμε με λαδάκι και λεμόνι σαν σαλατικό .
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Συνταγή από την φίλη μου  "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


Μπιφτέκια στο γκριλ !!!

 Είναι πολύ αφράτα με πολύ ωραία γεύση και πολύ ζουμερά !!

Yλικά
6ΟΟγρ μοσχαρίσιο κιμά ελιά
2 πατάτες μέτριες ωμές και τριμμένες στο χοντρό του τρίφτη
1 κούπα σκληρό τυρί
2 κρεμμύδια τριμμένα
1 σκ σκόρδο τριμμένη
6 φρυγανιές μουσκεμένες
μαϊντανό
λίγο λάδι
αλάτι
λίγο ρίγανη
πιπέρι
1 αυγό

Τι κάνουμε
Ολα τα υλικά μαζί και  καλό ζύμωμα.
Πλάθουμε σε μπιφτέκια και τα ψήνουμε σε λαδόκολλα στο γκριλ του φούρνου.
 ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Συνταγή από την φίλη μου "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".