Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Τάρτα σοκολάτα !!!

Νοστιμότατη τάρτα ψυγείου που γίνεται εύκολα, με λίγα υλικά και δεν χρειάζεται ψήσιμο. Οσοι αγαπούν τη σοκολάτα θα την λατρέψουν !!!

ΥΛΙΚΑ:
Για την τάρτα:
_______________
1αβγό
5κουταλιές τής σούπας ζάχαρη
125γρ βούτυρο
2βανιλιες
2κουταλιές τής σούπας νερό
1ποτήρι του κρασιού γάλα
Αλεύρι για όλες τής χρήσεις( όσο πάρει.Περίπου στα 200γρ)
Λίγο αλάτι

Για την κρέμα:
_______________
2κουβερτουρες
2ποτήρια γάλα εβαπορέ
5κουταλιές τής σούπας ζάχαρη
5κουταλιές τής σούπας κορν φλαουερ
2αβγά
2βανιλιες
100γρ βούτυρο
1 ποτήρι νερό

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
________________________
Σε μία λεκάνη βάζουμε το βούτυρο(παγωμένο),το αυγό,την ζάχαρη,τήςβανιλιες,το γάλα λίγο αλάτι και το νερό,τρίβουμε όλα μαζί τα υλικά ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά και ζυμώνουμε.Μόλις η ζύμη είναι εύπλαστη και μαλακια είναι έτοιμη.Αλείφουμε την ταρτιερα με βούτυρο και απλώνουμε με τα χέρια το ζυμάρι στην ταρτιερα και ψήνουμε για20 λεπτά περίπου.Τώρα για την κρέμα:σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό με το γάλα το βούτυρο την σοκολάτα τής βανιλιες,την ζάχαρη πάντα σε χαμηλή φωτιά.Σε ενα μπολάκι χτυπάμε τα αβγά με λίγο από το γάλα και ρίχνουμε το κορν φλαουερ και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με την σοκολάτα.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξη.Αφού λοιπόν ψηθεί η τάρτα. και κρυώσει απλώνουμε πάνω την κρέμα σοκολάτας αφού κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο για 2ώρες.Γαρνίρετε με φρούτα η σαντιγί εμπορίου,η αλλιώς χτυπάμε κρέμα γάλακτος και ζάχαρη άχνη για ακόμα καλύτερη σαντιγί!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
Σελιδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος.

Σπιτικό παγωτό σοκολάτα καραμέλα !!!

Το παγωτό από τα χεράκια μας που αρέσει σε όλους !!!

Υλικά:

1 κουτί σαντιγί garni Γιωτης
(περιεχόμενο των 2 φακέλων)
400 ml κρύο γάλα
1 κουτί ζαχαρουχο γάλα
1 κουτί γάλα εβαπορέ(μεγάλο)
Πραλινα φουντουκιου
Ξηρούς καρπούς
Σιρόπι καραμέλα
(οι ποσότητες στην Πραλινα,σιρόπι και ξηρούς καρπούς κατα προτίμηση)

Τρόπος παρασκευής:

Σε ένα μπολ χτυπάμε με μίξερ την σαντιγί με 400ml κρύο γάλα μέχρι να πήξει!Προσθέτουμε το ζαχαρουχο γάλα και το εβαπορέ.Χτυπάμε λίγο ακόμη να ενωθούν.(Μπορείτε να προσθέσετε και την πραλινα φουντουκιου να ομογενοποιηθει μαζί.Τέλος προσθέτουμε ξηρούς καρπούς και σιρόπι.Βάζουμε κατάψυξη για 8 ώρες η αλλιώς από το βράδυ!
Προσθέστε αν σάς αρέσει και τριμμένα μπισκότα.Ταιριάζουν απίστευτα!Αν θέλουμε μπορούμε αντί για σκόνη σαντιγί να χτυπήσουμε μισό κιλό κρέμα γάλακτος πλήρες (για σαντιγί).
Καλή σάς επιτυχία! 
Σελιδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος.

Μακαρονόπιτα !!!



Εξαφανίζετε αμέσως !!!!
____________________
ΥΛΙΚΑ:Για το ζυμάρι.
Μισό κιλό αλεύρι για όλες τής χρήσεις
1σφηνάκι ελαιόλαδο
2κουταλιές τής σούπας ξύδι
1κουταλάκι αλάτι
Νερό όσο πάρει
Για την γέμιση.
350γρ μακαρόνια βρασμένα(ότι μας αρέσει)
250γρ μπέικον ψιλοκομμένο
250γρ τυρί κίτρινο σε μεγάλους κύβους
150γρ τυρί κίτρινο τριμμένο
2φλυτζάνια κρέμα γάλακτος
2αβγά
Αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
Λίγη σάλτσα τομάτας ανακατεμένη με ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι κύμινο και λίγη ζάχαρη.


ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι με το ελαιόλαδο το ξύδι, το αλάτι και ανακατεύουμε ελαφρά.Προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό(κρύο) και φτιάχνουμε ένα ελαστικό ζυμάρι!Ανοίγουμε με τον πλάστη δύο φύλλα πάχους ενός εκατοστού.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα μακαρόνια ,το μπέικον,τα τυριά και τα αυγά με την κρέμα γάλακτος.Αλατοπιπερώνουμε ανακατεύουμε ελαφρά και ξεκινάμε να φτιάχνουμε την πίτα.Στρώνουμε το ένα φύλλο στο ταψί ρίχνουμε την σάλτσα τομάτας και λίγο τριμμένο τυρί από πάνω και ρίχνουμε το μείγμα με τα μακαρόνια.


Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο βρέχουμε την πίτα μας με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 170βαθμούς για περίπου μία ώρα στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο.Καλή επιτυχία !!!

Σελιδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος.

Τάρτα πορτοκαλιού με μπισκοτένια βάση !!!



Δροσερό,ανάλαφρο και απολαυστικό γλυκό!!

ΥΛΙΚΑ:
Βάση:
1πακέτο μπισκότα πτι μπερ
200γρ βούτυρο λιωμένο
Κρέμα:
1λιτρο φυσικός χυμός πορτοκαλιού
7-10 κουταλιές τής σούπας ζάχαρη(ανάλογα τα πορτοκάλια πόσο γλυκά είναι)
8 κουταλιές τής σούπας κορν φλαουερ
1αβγό χτυπημένο
50γρ βούτυρο
Μισό φλυτζάνι νερό
1βανίλια
Σαντιγί εμπορίου γεύση βανίλια χτυπημένη με 200ml κρύο γάλα (ένα φάκελο θα χρειαστούμε)


ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού,την ζάχαρη,βούτυρο και την βανίλια.Διαλύουμε. σε μισή φλυτζανα νερό το κορν φλαουερ και το ενσωματώνουμε με το χτυπημένο αυγό,το προσθέτουμε στην κατσαρόλα σιγά σιγά και ανακατεύουμε καλά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει.Αφήνουμε λίγο να κρυώσει(10λεπτά) και θρυμματιζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο.Στρώνουμε στην ταρτιερα την βάση μπισκότου,ρίχνουμε από πάνω την κρέμα πορτοκαλιού βάζουμε ψυγείο και τέλος χτυπάμε σαντιγί,κάνουμε ότι σχέδιο μας αρέσει και σερβίρουμε!
Καλή σάς επιτυχία!!
Σελιδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος.

Παστίτσιο Λαχανικών !!!


ΥΛΙΚΑ:
________
3μελιτζάνες
5κολοκύθια
1πακέτο ζυμαρικά τής αρεσκείας μας
Τριμμένη γραβιέρα
Τριμμένη φρυγανιά
Για τιν σάλτσα θα χρειαστούμε:
_______________________________
1 κρεμμύδι σε φέτες
1κόκκινη πιπεριά
1κιτρινη πιπεριά
1ποτήρι χυμό τομάτας
Λίγο σκόρδο
1 κουταλιά τής σούπας πελτε τομάτας
Ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι ,κύμινο ,κανέλλα
2 κούπες νερό
1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
Για τιν μπεσαμελ θα χρειαστούμε:
__________________________________
1ποτήρι ελαιόλαδο
4κουταλιές τής σούπας αλεύρι για όλες τής χρήσεις
600ml χλιαρό γάλα
2 αβγά
Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
1 κούπα τριμμένη γραβιέρα

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
_______________________
Τηγανίζουμε τα λαχανικά τα αφήνουμε να στραγγιξουν σε ένα σουρωτήρι,βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό τα σουρώνουμε και φτιάχνουμε την σάλτσα:σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι με το σκόρδο και τής πιπεριές ελαφρά και ρίχνουμε τον πελτε τομάτας.Μόλις σωταριστουν τα λαχανικά και ο πελτες τομάτας ρίχνουμε το χυμό τομάτας τα μπαχαρικά και το αλάτι , το νερό και την ζάχαρη.Τέλος για την μπεσαμελ Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αλεύρι μαζί ανακατεύουμε καλά πάντα σε χαμηλή θερμοκρασία και σιγά σιγά προσθέτουμε το χλιαρό γάλα ανακατεύουμε καλά μην σβολιασει μέχρι να πήξει.Ρίχνουμε τα αυγά καλά χτυπημένα και προσθέτουμε το τυρί με τα μπαχαρικά.Τώρα θα ρίξουμε λίγο φρυγανιά στο ταψί,θα απλώσουμε τα μισά από τα ζυμαρικά ,ρίχνουμε το τυρί και στρώνουμε τα λαχανικά.Ξανά λίγο ακόμα τυρί και φρυγανιά.Απλώνουμε την σάλτσα μετά τα υπόλοιπα ζυμαρικά και στο τέλος καλύπτουμε με την μπεσαμελ.Λίγο τριμμένο τυρί από πάνω και ψήνουμε για περίπου μία ώρα στον αέρα στους 180βαθμούς.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ-- Σελιδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος.

Σαλαμοπιτάκια !!!


"Θα μυρίσει υπέροχα όλη η κουζίνα!!"

Υλικά:
Ζύμη:
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ γραβιέρα τριμμένη
1 φακελάκι ξερή μαγιά
600ml χλιαρό γάλα
2 κουταλιές τής σούπας βούτυρο βιταμ
1 κουταλιά τής σούπας αλάτι
1 κουταλάκι τού γλυκού ζάχαρη
Μισό κουταλάκι τού γλυκού κάρυ
Ελάχιστο κύμινο
(Ίσως χρειαστεί λίγο λιγότερο η λίγο ακόμη αλεύρι.Θα δείτε στο ζύμωμα!)
Γέμιση:
400 γρ σαλάμι αέρος
400 γρ γραβιέρα πικάντικη
Μουστάρδα
Σουσάμι για πασπαλισμα.



Τρόπος παρασκευής:
Ζύμη:Σε μία λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι.Ανακατεύουμε καλά και σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να φτιάξουμε ένα εύπλαστο μαλακό ζυμάρι.Αφήνουμε να φουσκώσει για 45 λεπτά και ανοίγουμε φύλλα πάχους μισού εκατοστού ,κόβουμε σε ίσα μέρη το κάθε φύλλο και αλείφουμε με αρκετή μουστάρδα.

Απλώνουμε το σαλάμι αέρος ,καλύπτουμε με την τριμμένη γραβιέρα ,κλείνουμε τις άκρες και διπλωνουμε.Χαράζουμε τα πιτακια αλείφουμε με γάλα και πασπαλίζουμε με σουσάμι.Αφήνουμε ακόμη μισή ώρα να φουσκώσουν και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε αέρα η αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν!
Πολύ και καλή σάς επιτυχία!
Σελιδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος.

Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Black Forest -εύκολη -γρήγορη-πεντανόστιμη-οικονομική !!!

  Μια εύκολη,γρήγορη,οικονομική και πεντανόστιμη τούρτα!Black Forest

Υλικά για το παντεσπάνι (For the sponge cake):
5 αυγά (5 eggs)
125 γρ. ζάχαρη (125 gr. sugar)
125 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο (125 gr. sifted flour)
30 γρ. κακάο κοσκινισμένο )30 gr. sifted cocoa)
2 βανιλίνες (2 vanillin)
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ (2 tspns baking powder)

Υλικά για το σιρόπι (For the syrup):
4 φλυτζάνια νερό (4 little cups of water)
2 φλυτζάνια ζάχαρη (2 little cups sugar)
Για την κρέμα (For the whipped cream):
500 γρ. κρέμα γάλακτος (500 gr. whipped cream)
200 γρ. βύσσινα απύρηνα (200 gr. enucleated sour cherries)
Για το γαρνίρισμα (For the trimming):
Ξύσμα κουβερτούρας Nestle Dessert Greece (chocolate shavings)








 ΔΕΙΤΕ το βίντεο που θα σας βοηθήσει πάρα πολύ στον τρόπο που θα το ετοιμάσετε κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ --> εδώ:https://youtu.be/yNT1Qgy7O40

 

Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Cheesecake καραμέλας - σοκολάτας-το απόλυτο γλυκό !!!

Τι σας έχω σήμερα?? Το καλύτερο cheesecake καραμέλας - σοκολάτας που υπάρχει!!Υπερτέλειο και πανεύκολο!!!Έχουμε και λέμε...Τραγανή βάση μπισκότου,αφράτη κρέμα τυριού,καραμέλα και σοκολάτα συνθέτουν το ΥΠΕΡΤΑΤΟ cheesecake!!Ξέρετε ότι ό,τι σας δίνω είναι εγγύηση!!!

Yλικά
 Υλικά (Ingredients) :
200γρ. μπισκότα σοκολάτα γεμιστά (200gr. chocolate cookies)
5 κ.σ. βούτυρο λιωμένο (5 tbsp melted butter)
400γρ. τυρί κρέμα (400gr. cream cheese)
50γρ. κρέμα γάλακτος (50gr. cream)
85γρ. ζάχαρη (85gr. sugar)
1 αυγό (1 egg)
2 βανιλίνες (2 vanillins)
400γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα (400gr. caramelized concentrated milk)
100γρ. κουβερτούρα Nestle Dessert Greece (100gr. chocolate)


 Τι κάνουμε ---- Μην παραλείψετε στο τέλος της συνταγής υπάρχει βίντεο που θα σας βοηθήσει πολύ !!
   
Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα βάζουμε σε μπολ.
Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε επάνω στα τριμμένα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά.
Σε ταψάκι 20 Χ 20 βάζουμε αλουμινόχαρτο αδειάζουμε το μείγμα μπισκότο-βούτυρο και το στρώνουμε ομοιόμορφα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα για 9 λεπτά.
Σε μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα την κρέμα γάλακτος την ζάχαρη και τις βανίλιες τα αυγά και ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα =αυγοδάρτη .

Το ρίχνουμε επάνω στα ψημένα μπισκότα αφού έχουν κρυώσει πρώτα και ψήνουμε στους 175 βαθμούς προθεμασμένο φούρνο για 25 λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει περίπου 1 ώρα.
Σε μπολ ρίχνουμε το καραμελωμένα ζαχαρούχο το οποίο το βρίσκουμε έτοιμο καραμελωμένα σε όλα τα σούπερ μάρκετ το ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα -αυγοδάρτη και το στρώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια στο ταψάκι.
Το τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 τουλάχιστον ώρες .


 Σπάμε σε κομμάτια την σοκολάτα σε ένα μπολ και την λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων . -προσοχή μην καεί θέλει λίγο χρόνο να λιώσει.


Βγάζετε το γλυκό από το ψυγείο και το περιχύνουμε με την λιωμένη σοκολάτα και σερβίρουμε σε λίγα λεπτά!!! Καλή επιτυχία !!!

 ΔΕΙΤΕ το πολύ κατατοπιστικό βίντεο που θα σας βοηθήσει πολύ κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ  -- https://youtu.be/SJxAHJXlSBc

Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Ο καλύτερος κορμός σοκολάτας - Kit Kat !!!

Πες το κορμό,πες το Kit Kat,πες το όπως θες αλλά θα σας ξετρελάνει!!!

Υλικά (Ingredients):
375γρ. λιωμένο βούτυρο (375gr. melted butter)
75γρ. γάλα (75gr. milk)
180γρ. άχνη (180gr. powdered sugar)
120 γρ. κακάο (120gr. cocoa)
1 πρέζα αλάτι (1 pinch of salt)
1 βανιλίνη (1 vanillin)
330γρ. πτι-μπερ (330gr. butter cookies)
180γρ. σοκολάτα γάλακτος Nestle Dessert Greece (180gr. milk chocolate)








Τι κάνουμε
Δείτε αναλυτικά το βίντεο με τα ΜΥΣΤΙΚΑ και τον πανεύκολο τρόπο ετομασίας κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ:https://youtu.be/IgVatDPr9X8

Tο καλύτερο παγωτό ΜΟΝΟ με 3 υλικά !!!


Με ΜΟΝΟ 3 ΥΛΙΚΑ θα φτιάξετε το καλύτερο γλυκό που υπάρχει!Σας υπόσχομαι δε θα σταματήσετε στο πρώτο κομμάτι!!!

Υλικά (Ingredients):
180γρ. μπισκότα cookies (180gr. cookies)
500 ml κρέμα γάλακτος (500ml double cream)
200 γρ, ζαχαρούχο γάλα (200gr. condensed milk)





Τι κάνουμε 
Χτυπάμε το ζαχαρούχο με την σαντιγί .
Προσθέτουμε σε κομμάτια τα μπισκότα.
Βάζουμε μεμβράνη σε  μακρόστενη φόρμα και προσθέτουμε το παγωτό.
Το στρώνουμε ομοιόμορφα και το τοποθετούμε στο ψυγείο .
 Διαρείτε στο ψυγείο 
Περισσότερες αναλυτικές οδηγίες στο βίντεο  κάνοντας κλίκ ΕΔΩ -->



Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Tζιζκέικ με μαρμελάδα φράουλα !!!

 Εξαφανίζετε αμέσως !!!

Υλικά

3 πακέτα μπισκότα τριμμένα στο μούλτι
150 γρ βούτυρο λιωμένο
500 γρ κρέμα γάλακτος ελαφρώς χτυπημένης
300 γρ τυρί κρέμα
6 φύλλα ζελατίνες
1/2 κουτάκι ζαχαρούχο

 Λιώνω -τρίβω τα μπισκότα στο μούλτι.
Στα τριμμένα μπισκότα ρίχνω το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύω.
Ρίχνω το μείγμα  σε τσέρκι η αποσπόμενη φόρμα και απλώνω και το  βάζω στο ψυγείο.
Χτυπάω το τυρί κρέμα σε μπολ και ρίχνω και την κρέμα γάλακτος που έχω χτυπήσει ελαφρά και προσθέτω και το ζαχαρούχο.
Έχω μαλακώσει τις ζελατίνες σε ένα μπολ με κρύο νερό και ύστερα τις λιώνω σε 3 κουταλιές ζεστό νερό και προσθέτω στην χτυπημένης κρέμα και ανακατεύω.
Ρίχνω την κρέμα πάνω στο μπισκότο και βάζω ψυγείο να παγώσει...γαρνίρετε με ότι θέλουμε ανάλογα τα γούστα,εμένα μου αρέσει η μαρμελάδα φράουλα..!!

Συνταγή από την φίλη μου "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ