Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Κιχί με κασέρι !!!


Το κασέρι είναι ένα τυρί που σε όποια πίτα και να μπει της δίνει μοναδική νοστιμιά !!!

Για τη ζύμη
500 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
2 αυγά
6 κ.σ κρασί λευκό
2 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.σ ξύδι λευκό
2 κ.γ αλάτι
1/2 φλ. νερό

Για τη γέμιση
500 γρ. κασέρι πικάντικο τριμένο στο χοντρό τρίφτη
1 αυγό χτυπημένο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Για τη γέμιση

Σε ένα μέτριο μπολ βάζουμε το τριμμένο κασέρι, το αυγό και το πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά.



Για τη ζύμη
Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και δημιουργούμε ένα κρατήρα. Στο κενό ρίχνουμε τα αυγά, το κρασί, το ξύδι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το νερό.
Με τα δάχτυλα μέσα φέρνουμε το αλεύρι προς τα μέσα μέχρι να μουσκέψει όλο και μετά ξεκινάμε το ζύμωμα.


Ζυμώνουμε μέχρι να φτιάξουμε μία αφράτη ζύμη που να μη κολάει στα χέρια. Σκεπάζουμε το μπολ με μία καθαρή πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Σε μία ίσια επιφάνεια ρίχνουμε λίγο αλεύρι και βάζουμε τη ζύμη.
Με πριονωτό μαχαίρι κόβουμε 6 ίσα κομμάτια.
Με το πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε παραλληλόγραμμο, περίπου 6 εκ πλάτους και 60 εκ μήκους.



Κατά μήκος του φύλου, βάζουμε ένα μέρος από τη γέμιση και με τα δάχτυλα μας βρέχουμε την απέναντι πλευρά του ελαφρά με νερό.
Κλείνουμε το φύλο σε μορφή ρολού, αφήνουμε τη πλευρά που έχουμε βρέξει από την εξωτερική πλευρά και τη πατάμε για να κλείσει καλά.
Τυλίγουμε το ρολό σε σχήμα σαλιγκαριού. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε αρκετό σπορέλαιο και το αφήνουμε να κάψει.


Τηγανίζουμε τα κιχί σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδοκοκκινίσει το φύλο και από τις δύο πλευρές. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά. Καλή επιτυχία !!!

Συνταγή από την φίλη Στο καιρό του μνημονίου, η πενία συνταγές μαγειρικής 
κατεργάζεται

Φανταστικά Lemon Bars!!!

Φανταστικά Lemon Bars!!! Μία συνταγή εύκολη, πεντανόστιμη με έντονη τη γεύση του λεμονιού και πάνω απ' όλα οικονομική! 

 Για τη βάση 
250 γρ. μπισκότα Πτι Μπερ Μπισκότα Παπαδοπούλου
10 κ.σ λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη
2 κοφτές κ.σ ζάχαρη άχνη
2 κοφτές κ.σ ξύσμα λεμονιού
1 κοφτό κ.γ κανέλα ή γαρύφαλλο τριμμένο

Για τη γέμιση

128 γρ. αλεύρι (1 φλ.)
235 ml χυμό λεμονιού (1 φλ.)
400 γρ. ζάχαρη (2 φλ.)
6 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου (350 γρ αυγών)
2 κ.σ ξύσμα λεμονιού
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα 



Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου
Για τη βάση

Βγάζουμε το ξύσμα από τα λεμόνια και παίρνουμε 2 κοφτές κ.σ. 
Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι και προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη, τη κανέλα ή το γαρύφαλλο το βούτυρο λιωμένο και το ξύσμα από το λεμόνι. Χτυπάμε λίγο ακόμα στο μούλτι μέχρι να ενοποιηθούν όλα τα υλικά. Σε ένα μακρόστενο ταψί 25 Χ 34 εκ. απλώνουμε αντι-κολλητικό χαρτί ψησίματος. Ρίχνουμε το μείγμα μπισκότου, το απλώνουμε και το πατάμε για να ισιώσει με τη κήλη πλευρά του κουταλιού της σούπας. 

Για τη γέμιση

Χτυπάμε ελαφριά τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Ρίχνουμε πάνω από τη βάση και ψήνουμε για 30-35 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα. Αφήνουμε το γλυκό να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Πασπαλίζουμε με την άχνη και κόβουμε σε μπάρες.
Καλή επιτυχία !!


Συνταγή από την φίλη
Στο καιρό του μνημονίου, η πενία συνταγές μαγειρικής κατεργάζεται

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σπιτική πεντανόστιμη σάλτσα για όλα τα φαγητά !!!

Για μακαρονάδες και πίτσες κι οπουδήποτε χρειάζεται ντομάτα!!
Δεν έχω ξανά κάνει ωραιότερη σάλτσα στην ζωή μου!!Βασικά δεν είχα κάνει ποτέ μου -τέλεια να την δοκιμάσετε !!!

Υλικά
Ντομάτες ποσότητα να γεμίσει μία κατσαρόλα 4 λίτρων
6 κρεμμύδια
1/2  ματσάκι μαϊντανό
4 κουταλιές κοφτές σούπας αλάτι
ελαιόλαδο

 Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα 4ρων λίτρων την γέμισα με ντομάτες που είχα κόψει στο μούλτι μαζί με τις φλούδες της την έβαλα στην φωτιά και την άφησα.
Όταν είχαν φύγει σχεδόν τα πολλά πολλά υγρά,έλιωσα στο μουλτι μου 6 μεγάλα κρεμμύδια και μισό ματσάκι μαϊντανό τα έριξα στην κατσαρόλα μου μαζί με 4 καλά γεμάτες κουταλιές της σούπας αλάτι και έριξα και έξτρα λάδι μέσα στην κατσαρόλα μου.
Τέλος την άφησα αρκετή ώρα να βράζει τόσο όσο να στεγνώσει καλά και να μην έχει καθόλου υγρά μέσα.
Άναψα τον φούρνο μου έβαλα τα βάζα μου στους 100 βαθμούς για 7-10 λεπτά για να γίνει η αποστείρωση των βάζων και τα καπάκια τους τα έβρασα σε μια κατσαρόλα με πολύ βραστό νερό για 10 λεπτά,έριχνα την σάλτσα μέσα στα βάζα κάλυπτα με λάδι και με μια τσιμπίδα έπαιρνα τα καπάκια από το νερό και έκλεινα με μια πετσέτα με γρήγορες κινήσεις και τα γυρνούσα τούμπα όπως επιβάλετε!!Δεν υπάρχει τέτοια γεύση είναι πικάντικη σάλτσα με πολλά αρώματα και γεύση!!

Συνταγή Αναστασία Μέλιου  και από την φίλη μου "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αναποδογυριστή μηλόπιτα !!!

 Αυτή η μηλόπιτα είναι  εύκολη,αφράτη με καραμελωμένα μήλα !!!

Υλικά

    200 γραµ. μαργαρίνη με βούτυρο
    1 ½ φλ. ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
    4 αυγά
    1 βανίλια
    ξύσμα από 1 λεμόνι
    1 φλ. γάλα
    500 γραµ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
    1 πρέζα αλάτι
    1/2 φλ. καρύδι χοντροκομμένο
    1/2 φλ. σταφίδες ανάμεικτες
    2 μήλα κομμένα σε καρέ
    2-3 κ.σ κονιάκ
    1 κ.σ. κοφτή κανέλα

    Για το ταψί
    150 γραμ. μαργαρίνη με βούτυρο μαλακή
    150 γραμ. Ζάχαρη κρυσταλλική
    3 μήλα κόκκινα
    1 κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος
    λιγο βούτυρο για το άλειμμα




                         
Εκτέλεση
Πλένουμε, στεγνώνουμε και κόβουμε τα μήλα σε φέτες μισοφέγγαρα.
Σε φόρμα δαχτυλίδι 32 εκατοστά στρώνουμε πρώτα αντικολητικό βουτυρωμένο χαρτί με τα 150 γραμ βούτυρο κι έχουμε από πάνω πασπαλίσει την ζάχαρη τα 150 γραμμάρια κι από πάνω ακουμπάμε τα κομμένα σε φέτες μήλα κυκλικά.
Αφήνουμε για λίγο στην άκρη, τη στρωμένη με τα μήλα φόρμα- ξεκινάμε να φτιάξουμε τη ζύμη της μηλόπιτας.
Σε ένα μπολ, κόβουμε τα μήλα σε μικρά καρέ και τα ραντίζουμε µε το κονιάκ.
Τα πασπαλίζουμε µε κανέλα, και τα αφήνουμε στην άκρη.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι µε το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στις αντιστάσεις πάνω και κάτω. Θα ψήσουμε στην κάτω σχαρα.
Χτυπάμε στο μίξερ, τη ζάχαρη µε τη μαργαρίνη για 5-6 λεπτά.
Προσθέτουμε τα αυγά, ένα ένα.Προσθέτουμε τη βανίλια και το ξύσμα. Λίγο λίγο και εναλλάξ, προσθέτουμε στο μείγμα, το αλεύρι με το γάλα. 
Τέλος, προσθέτουμε τα μήλα, τις σταφίδες και το καρύδι.-προαιρετικά-πολλές φορές δεν βάζω.
Με μία σπάτουλα απαλά, ανακατεύουμε το μείγμα να ενσωματωθούν  τα υλικά.
Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στη στρωμένη με μήλα φόρμα .Ισιώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα στους 180 βαθμούς -ανάλογα την κουζίνα σας.
Ελέγχουμε πρώτα το εσωτερικό του με μία οδοντογλυφίδα, και δούμε ότι ψήθηκε.
Αφήνουμε να σταθεί για λίγα λεπτά και αναποδογυρίζουμε τη μηλόπιτα σε μία πιατέλα, όσο ακόμα είναι ζεστή και τρέχει η καραμέλα. Αφαιρούμε το χαρτί. Αφήνουμε να κρυώσει και αχνίζουμε με άχνη και κανέλα προαιρετικά.
Εάν ψήσετε σε αέρα, χαμηλωστε τη θερμοκρασία στους 170 βαθμούς C, και ψήστε στη μεσαία σχάρα.Καλή επιτυχία !!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
foto Gogo Samiou

Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Κοτόπουλο φρικασέ !!!


Κοτόπουλο φρικασέ -θυμίζει έντονα μαγειρίτσα -πεντανόστιμο !!!

Υλικά :

    1 κιλό στήθος κοτόπουλου ή 1 μικρό κοτόπουλο
    2μαρούλια μεγάλα
    1κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
    1πράσο ψιλοκομμένο
    4με 5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
    1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
    2κύβους λαχανικών
    Ελαιόλαδο
    2αυγά
    1κούπα χυμό λεμόνι
    Αλάτι και πιπέρι
    100 γρ. ρύζι γλασέ (προαιρετικά)




Εκτέλεση :

Πλένουμε το κοτόπουλο, το κόβουμε σε μεγάλους κύβους (το φιλέτο) ή σε μικρά κομμάτια (το κοτόπουλο) και το σοτάρουμε στο ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πράσο, αφού πρώτα τα έχουμε ψιλοκόψει και συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά ακόμα, μέχρι να ασπρίσει το κρέας.
Προσθέτουμε 3-4 ποτήρια ζεστό νερό, τον άνηθο ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι τους κύβους λαχανικών και μόλις πάρει βράση σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για ½ ώρα. Στην συνέχεια πλένουμε πολύ καλά τα μαρούλια, τα χοντροκόβουμε, τα ρίχνουμε στο φαγητό και μαγειρεύουμε για ακόμη ½ ώρα. Σε αυτό το σημείο, περίπου 20 λεπτά πριν κατεβάσουμε το φαγητό από την φωτιά, προσθέτουμε το ρύζι (προαιρετικά) και ανακατεύουμε την σούπα. Μόλις δούμε ότι έγινε η σούπα την αποσύρουμε από τη φωτιά και φτιάχνουμε το αυγολέμονο. Χτυπάμε σε βαθύ μπολ τα αυγά ολόκληρα με το σύρμα και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Με μια κουτάλα σούπας βγάζουμε ζωμό από  την κατσαρόλα και ρίχνουμε σιγά – σιγά ζωμό από την κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνέχεια για να μην κόψει το αυγολέμονο. Μόλις είναι έτοιμο το αυγολέμονο το αδειάζουμε σιγά σιγά στην σούπα μας και κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού.
Σερβίρουμε  και απολαμβάνουμε!!Καλή όρεξη !!!
Σελιδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος.






Κρέμα σοκολάτα με γέμιση 7day's και φράουλες!!!

Απόλυτο υπέροχο καλοκαιρινό γλυκάκι !!!
________________________________
ΥΛΙΚΑ:
1 κουτί 160γρ άνθος αραβοσίτου γευση σοκολάτας(όχι στιγμής)
750ml γάλα εβαπορέ
1100ml νερό
15 κοφτές κουταλιές τής σούπας ζάχαρη
1συσκευασία mini rolls 7day's
Φράουλες
Σιρόπι βύσσινο
(οι ποσότητες κατά προτίμηση)




ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
Ζεσταίνουμε το νερό με το γάλα και την ζάχαρη και κρατάμε μια φλυτζανα απο το νερό να αραιωσουμε το άνθος αραβοσίτου.Μόλις ζεσταθεί το γάλα αποσύρουμε απο την φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα της φλυτζανας με την σοκολάτα.Ανακατεύουμε καλά χαμηλώνουμε την φωτιά και μόλις πήξει είναι τέλεια! 



Τώρα ρίχνουμε το μισό μείγμα κρέμας σοκολάτας σε φόρμα του κέϊκ το αφήνουμε να κρυώσει για λίγο (περίπου δεκαπέντε λεπτά) και προσθέτουμε τα ρολακια μετά σιγά σιγά ρίχνουμε και την υπόλοιπη κρέμα και βάζουμε ψυγείο για 3ώρες.Ξεφορμαρουμε στολίζουμε με φράουλες και ρίχνουμε το σιρόπι βύσσινο.Καλή επιτυχία !!!
Σελιδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος.

Τάρτα σοκολάτα !!!

Νοστιμότατη τάρτα ψυγείου που γίνεται εύκολα, με λίγα υλικά και δεν χρειάζεται ψήσιμο. Οσοι αγαπούν τη σοκολάτα θα την λατρέψουν !!!

ΥΛΙΚΑ:
Για την τάρτα:
_______________
1αβγό
5κουταλιές τής σούπας ζάχαρη
125γρ βούτυρο
2βανιλιες
2κουταλιές τής σούπας νερό
1ποτήρι του κρασιού γάλα
Αλεύρι για όλες τής χρήσεις( όσο πάρει.Περίπου στα 200γρ)
Λίγο αλάτι

Για την κρέμα:
_______________
2κουβερτουρες
2ποτήρια γάλα εβαπορέ
5κουταλιές τής σούπας ζάχαρη
5κουταλιές τής σούπας κορν φλαουερ
2αβγά
2βανιλιες
100γρ βούτυρο
1 ποτήρι νερό

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
________________________
Σε μία λεκάνη βάζουμε το βούτυρο(παγωμένο),το αυγό,την ζάχαρη,τήςβανιλιες,το γάλα λίγο αλάτι και το νερό,τρίβουμε όλα μαζί τα υλικά ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά και ζυμώνουμε.Μόλις η ζύμη είναι εύπλαστη και μαλακια είναι έτοιμη.Αλείφουμε την ταρτιερα με βούτυρο και απλώνουμε με τα χέρια το ζυμάρι στην ταρτιερα και ψήνουμε για20 λεπτά περίπου.Τώρα για την κρέμα:σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό με το γάλα το βούτυρο την σοκολάτα τής βανιλιες,την ζάχαρη πάντα σε χαμηλή φωτιά.Σε ενα μπολάκι χτυπάμε τα αβγά με λίγο από το γάλα και ρίχνουμε το κορν φλαουερ και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με την σοκολάτα.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξη.Αφού λοιπόν ψηθεί η τάρτα. και κρυώσει απλώνουμε πάνω την κρέμα σοκολάτας αφού κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο για 2ώρες.Γαρνίρετε με φρούτα η σαντιγί εμπορίου,η αλλιώς χτυπάμε κρέμα γάλακτος και ζάχαρη άχνη για ακόμα καλύτερη σαντιγί!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
Σελιδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος.

Σπιτικό παγωτό σοκολάτα καραμέλα !!!

Το παγωτό από τα χεράκια μας που αρέσει σε όλους !!!

Υλικά:

1 κουτί σαντιγί garni Γιωτης
(περιεχόμενο των 2 φακέλων)
400 ml κρύο γάλα
1 κουτί ζαχαρουχο γάλα
1 κουτί γάλα εβαπορέ(μεγάλο)
Πραλινα φουντουκιου
Ξηρούς καρπούς
Σιρόπι καραμέλα
(οι ποσότητες στην Πραλινα,σιρόπι και ξηρούς καρπούς κατα προτίμηση)

Τρόπος παρασκευής:

Σε ένα μπολ χτυπάμε με μίξερ την σαντιγί με 400ml κρύο γάλα μέχρι να πήξει!Προσθέτουμε το ζαχαρουχο γάλα και το εβαπορέ.Χτυπάμε λίγο ακόμη να ενωθούν.(Μπορείτε να προσθέσετε και την πραλινα φουντουκιου να ομογενοποιηθει μαζί.Τέλος προσθέτουμε ξηρούς καρπούς και σιρόπι.Βάζουμε κατάψυξη για 8 ώρες η αλλιώς από το βράδυ!
Προσθέστε αν σάς αρέσει και τριμμένα μπισκότα.Ταιριάζουν απίστευτα!Αν θέλουμε μπορούμε αντί για σκόνη σαντιγί να χτυπήσουμε μισό κιλό κρέμα γάλακτος πλήρες (για σαντιγί).
Καλή σάς επιτυχία! 
Σελιδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος.

Μακαρονόπιτα !!!



Εξαφανίζετε αμέσως !!!!
____________________
ΥΛΙΚΑ:Για το ζυμάρι.
Μισό κιλό αλεύρι για όλες τής χρήσεις
1σφηνάκι ελαιόλαδο
2κουταλιές τής σούπας ξύδι
1κουταλάκι αλάτι
Νερό όσο πάρει
Για την γέμιση.
350γρ μακαρόνια βρασμένα(ότι μας αρέσει)
250γρ μπέικον ψιλοκομμένο
250γρ τυρί κίτρινο σε μεγάλους κύβους
150γρ τυρί κίτρινο τριμμένο
2φλυτζάνια κρέμα γάλακτος
2αβγά
Αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
Λίγη σάλτσα τομάτας ανακατεμένη με ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι κύμινο και λίγη ζάχαρη.


ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι με το ελαιόλαδο το ξύδι, το αλάτι και ανακατεύουμε ελαφρά.Προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό(κρύο) και φτιάχνουμε ένα ελαστικό ζυμάρι!Ανοίγουμε με τον πλάστη δύο φύλλα πάχους ενός εκατοστού.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα μακαρόνια ,το μπέικον,τα τυριά και τα αυγά με την κρέμα γάλακτος.Αλατοπιπερώνουμε ανακατεύουμε ελαφρά και ξεκινάμε να φτιάχνουμε την πίτα.Στρώνουμε το ένα φύλλο στο ταψί ρίχνουμε την σάλτσα τομάτας και λίγο τριμμένο τυρί από πάνω και ρίχνουμε το μείγμα με τα μακαρόνια.


Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο βρέχουμε την πίτα μας με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 170βαθμούς για περίπου μία ώρα στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο.Καλή επιτυχία !!!

Σελιδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος.

Τάρτα πορτοκαλιού με μπισκοτένια βάση !!!



Δροσερό,ανάλαφρο και απολαυστικό γλυκό!!

ΥΛΙΚΑ:
Βάση:
1πακέτο μπισκότα πτι μπερ
200γρ βούτυρο λιωμένο
Κρέμα:
1λιτρο φυσικός χυμός πορτοκαλιού
7-10 κουταλιές τής σούπας ζάχαρη(ανάλογα τα πορτοκάλια πόσο γλυκά είναι)
8 κουταλιές τής σούπας κορν φλαουερ
1αβγό χτυπημένο
50γρ βούτυρο
Μισό φλυτζάνι νερό
1βανίλια
Σαντιγί εμπορίου γεύση βανίλια χτυπημένη με 200ml κρύο γάλα (ένα φάκελο θα χρειαστούμε)


ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού,την ζάχαρη,βούτυρο και την βανίλια.Διαλύουμε. σε μισή φλυτζανα νερό το κορν φλαουερ και το ενσωματώνουμε με το χτυπημένο αυγό,το προσθέτουμε στην κατσαρόλα σιγά σιγά και ανακατεύουμε καλά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει.Αφήνουμε λίγο να κρυώσει(10λεπτά) και θρυμματιζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο.Στρώνουμε στην ταρτιερα την βάση μπισκότου,ρίχνουμε από πάνω την κρέμα πορτοκαλιού βάζουμε ψυγείο και τέλος χτυπάμε σαντιγί,κάνουμε ότι σχέδιο μας αρέσει και σερβίρουμε!
Καλή σάς επιτυχία!!
Σελιδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος.

Παστίτσιο Λαχανικών !!!


ΥΛΙΚΑ:
________
3μελιτζάνες
5κολοκύθια
1πακέτο ζυμαρικά τής αρεσκείας μας
Τριμμένη γραβιέρα
Τριμμένη φρυγανιά
Για τιν σάλτσα θα χρειαστούμε:
_______________________________
1 κρεμμύδι σε φέτες
1κόκκινη πιπεριά
1κιτρινη πιπεριά
1ποτήρι χυμό τομάτας
Λίγο σκόρδο
1 κουταλιά τής σούπας πελτε τομάτας
Ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι ,κύμινο ,κανέλλα
2 κούπες νερό
1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
Για τιν μπεσαμελ θα χρειαστούμε:
__________________________________
1ποτήρι ελαιόλαδο
4κουταλιές τής σούπας αλεύρι για όλες τής χρήσεις
600ml χλιαρό γάλα
2 αβγά
Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
1 κούπα τριμμένη γραβιέρα

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
_______________________
Τηγανίζουμε τα λαχανικά τα αφήνουμε να στραγγιξουν σε ένα σουρωτήρι,βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό τα σουρώνουμε και φτιάχνουμε την σάλτσα:σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι με το σκόρδο και τής πιπεριές ελαφρά και ρίχνουμε τον πελτε τομάτας.Μόλις σωταριστουν τα λαχανικά και ο πελτες τομάτας ρίχνουμε το χυμό τομάτας τα μπαχαρικά και το αλάτι , το νερό και την ζάχαρη.Τέλος για την μπεσαμελ Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αλεύρι μαζί ανακατεύουμε καλά πάντα σε χαμηλή θερμοκρασία και σιγά σιγά προσθέτουμε το χλιαρό γάλα ανακατεύουμε καλά μην σβολιασει μέχρι να πήξει.Ρίχνουμε τα αυγά καλά χτυπημένα και προσθέτουμε το τυρί με τα μπαχαρικά.Τώρα θα ρίξουμε λίγο φρυγανιά στο ταψί,θα απλώσουμε τα μισά από τα ζυμαρικά ,ρίχνουμε το τυρί και στρώνουμε τα λαχανικά.Ξανά λίγο ακόμα τυρί και φρυγανιά.Απλώνουμε την σάλτσα μετά τα υπόλοιπα ζυμαρικά και στο τέλος καλύπτουμε με την μπεσαμελ.Λίγο τριμμένο τυρί από πάνω και ψήνουμε για περίπου μία ώρα στον αέρα στους 180βαθμούς.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ-- Σελιδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος.

Σαλαμοπιτάκια !!!


"Θα μυρίσει υπέροχα όλη η κουζίνα!!"

Υλικά:
Ζύμη:
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ γραβιέρα τριμμένη
1 φακελάκι ξερή μαγιά
600ml χλιαρό γάλα
2 κουταλιές τής σούπας βούτυρο βιταμ
1 κουταλιά τής σούπας αλάτι
1 κουταλάκι τού γλυκού ζάχαρη
Μισό κουταλάκι τού γλυκού κάρυ
Ελάχιστο κύμινο
(Ίσως χρειαστεί λίγο λιγότερο η λίγο ακόμη αλεύρι.Θα δείτε στο ζύμωμα!)
Γέμιση:
400 γρ σαλάμι αέρος
400 γρ γραβιέρα πικάντικη
Μουστάρδα
Σουσάμι για πασπαλισμα.



Τρόπος παρασκευής:
Ζύμη:Σε μία λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι.Ανακατεύουμε καλά και σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να φτιάξουμε ένα εύπλαστο μαλακό ζυμάρι.Αφήνουμε να φουσκώσει για 45 λεπτά και ανοίγουμε φύλλα πάχους μισού εκατοστού ,κόβουμε σε ίσα μέρη το κάθε φύλλο και αλείφουμε με αρκετή μουστάρδα.

Απλώνουμε το σαλάμι αέρος ,καλύπτουμε με την τριμμένη γραβιέρα ,κλείνουμε τις άκρες και διπλωνουμε.Χαράζουμε τα πιτακια αλείφουμε με γάλα και πασπαλίζουμε με σουσάμι.Αφήνουμε ακόμη μισή ώρα να φουσκώσουν και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε αέρα η αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν!
Πολύ και καλή σάς επιτυχία!
Σελιδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος.

Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Black Forest -εύκολη -γρήγορη-πεντανόστιμη-οικονομική !!!

  Μια εύκολη,γρήγορη,οικονομική και πεντανόστιμη τούρτα!Black Forest

Υλικά για το παντεσπάνι (For the sponge cake):
5 αυγά (5 eggs)
125 γρ. ζάχαρη (125 gr. sugar)
125 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο (125 gr. sifted flour)
30 γρ. κακάο κοσκινισμένο )30 gr. sifted cocoa)
2 βανιλίνες (2 vanillin)
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ (2 tspns baking powder)

Υλικά για το σιρόπι (For the syrup):
4 φλυτζάνια νερό (4 little cups of water)
2 φλυτζάνια ζάχαρη (2 little cups sugar)
Για την κρέμα (For the whipped cream):
500 γρ. κρέμα γάλακτος (500 gr. whipped cream)
200 γρ. βύσσινα απύρηνα (200 gr. enucleated sour cherries)
Για το γαρνίρισμα (For the trimming):
Ξύσμα κουβερτούρας Nestle Dessert Greece (chocolate shavings)








 ΔΕΙΤΕ το βίντεο που θα σας βοηθήσει πάρα πολύ στον τρόπο που θα το ετοιμάσετε κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ --> εδώ:https://youtu.be/yNT1Qgy7O40

 

Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Cheesecake καραμέλας - σοκολάτας-το απόλυτο γλυκό !!!

Τι σας έχω σήμερα?? Το καλύτερο cheesecake καραμέλας - σοκολάτας που υπάρχει!!Υπερτέλειο και πανεύκολο!!!Έχουμε και λέμε...Τραγανή βάση μπισκότου,αφράτη κρέμα τυριού,καραμέλα και σοκολάτα συνθέτουν το ΥΠΕΡΤΑΤΟ cheesecake!!Ξέρετε ότι ό,τι σας δίνω είναι εγγύηση!!!

Yλικά
 Υλικά (Ingredients) :
200γρ. μπισκότα σοκολάτα γεμιστά (200gr. chocolate cookies)
5 κ.σ. βούτυρο λιωμένο (5 tbsp melted butter)
400γρ. τυρί κρέμα (400gr. cream cheese)
50γρ. κρέμα γάλακτος (50gr. cream)
85γρ. ζάχαρη (85gr. sugar)
1 αυγό (1 egg)
2 βανιλίνες (2 vanillins)
400γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα (400gr. caramelized concentrated milk)
100γρ. κουβερτούρα Nestle Dessert Greece (100gr. chocolate)


 Τι κάνουμε ---- Μην παραλείψετε στο τέλος της συνταγής υπάρχει βίντεο που θα σας βοηθήσει πολύ !!
   
Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα βάζουμε σε μπολ.
Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε επάνω στα τριμμένα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά.
Σε ταψάκι 20 Χ 20 βάζουμε αλουμινόχαρτο αδειάζουμε το μείγμα μπισκότο-βούτυρο και το στρώνουμε ομοιόμορφα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα για 9 λεπτά.
Σε μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα την κρέμα γάλακτος την ζάχαρη και τις βανίλιες τα αυγά και ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα =αυγοδάρτη .

Το ρίχνουμε επάνω στα ψημένα μπισκότα αφού έχουν κρυώσει πρώτα και ψήνουμε στους 175 βαθμούς προθεμασμένο φούρνο για 25 λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει περίπου 1 ώρα.
Σε μπολ ρίχνουμε το καραμελωμένα ζαχαρούχο το οποίο το βρίσκουμε έτοιμο καραμελωμένα σε όλα τα σούπερ μάρκετ το ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα -αυγοδάρτη και το στρώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια στο ταψάκι.
Το τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 τουλάχιστον ώρες .


 Σπάμε σε κομμάτια την σοκολάτα σε ένα μπολ και την λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων . -προσοχή μην καεί θέλει λίγο χρόνο να λιώσει.


Βγάζετε το γλυκό από το ψυγείο και το περιχύνουμε με την λιωμένη σοκολάτα και σερβίρουμε σε λίγα λεπτά!!! Καλή επιτυχία !!!

 ΔΕΙΤΕ το πολύ κατατοπιστικό βίντεο που θα σας βοηθήσει πολύ κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ  -- https://youtu.be/SJxAHJXlSBc