Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Μανιτάρια σουφλέ !!!

 Θα γίνει η αγαπημένη σας πίτα-ή σουφλέ  με μανιτάρια !!! Πολύ εύκολη και νόστιμη !!

Υλικά
400 γρ. μανιτάρια  κομμένα
7 φέτες γαλοπούλα
7 φέτες γκούντα
1 κόκκινη πιπεριά μεγάλη κομμένη σε κομμάτια τετράγωνα μικρά
1 κρεμμύδι ξερό σε φέτες μεγάλο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλλες
6 κλωνιά  μαϊντανό ψιλοκομμένο
φέτες ψωμί για τοστ χωρίς κόρα -ποσότητα τόση όσο να κάνετε 2 στρώσεις στο ταψάκι
Λίγο ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι νερού κρασί
Αλάτι και πιπέρι

Για την επικάλυψη
250 ml γάλα
200 ml κρέμα γάλακτος
4 αβγά
1 κουτ.σούπας. μαγιονέζα
1 κουτ.σούπας. μουστάρδα
Αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
τυρί τριμμένο γκούντα

Εκτέλεση
Πλένουμε σκουπίζουμε και κόβουμε τα μανιτάρια -μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κονσέρβας
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια την πιπεριά, το κρεμμύδι, την γαλοπούλα, το γκούντα τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Βάζουμε με 4 κουτ.σούπας.λάδι και προσθέτουμε τα κρεμμύδια ξερά και φρέσκα μαζί την πιπεριά τον μαιντανό τα μανιτάρια να μαραθούν και να σοταριστούν.
Προσθέτουμε λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα σβήνουμε με μισό ποτήρι λευκό κρασί.
Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά να εξατμιστεί το κρασί .
Ανακατεύουμε καλά τραβάμε από την φωτιά αφήνουμε λίγο στην άκρη να κρυώσει το μείγμα  και προσθέτουμε την γαλοπούλα το γκούντα καλό ανακάτεμα ξανά.
Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο ένα βαθύ ταψάκι πυρέξ 22x18cm
Στρώνουμε με φέτες του ψωμιού τοστ  να καλύψουμε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
Ρίχνουμε επάνω το μείγμα μας και καλύπτουμε πάλι με φέτες ψωμί του τοστ.
Σε ένα μπολ, χτυπούμε, με τον αυγοδάρτη , ελαφρά τα αβγά και προσθέτουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, αλατοπίπερο, τη μαγιονέζα και τη μουστάρδα συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι γίνει ένας χυλός ομοιόμορφος.
Ρίχνουμε όλο το μείγμα  επάνω στη πίτα σιγά σιγά
Αφήνουμε την πίτα στην άκρη μέχρι να δούμε να τραβήξουν τα υγρά.
Ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια το τριμμένο τυρί γκούντα  τέλος και ψήνουμε για 30-35 λεπτά περίπου (ανάλογα με το φούρνο) μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της πίτας.Καλή σας όρεξη !!!

* Μπορείτε να προσθέσετε πιπεριές πράσινες κίτρινες αν θέλετε μαζί με την κόκκινη .
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Γιουβετσάκι με κριθαράκι φούρνου !!!

Αγαπημένο μαμαδίστικο φαγητό !!

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο (500 γρ.) κριθαράκι χονδρό MISKO
1 κιλό μοσχάρι σπάλα σε μερίδες
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
1 κουτ.  σούπας θυμάρι
1 κουτ. σούπας βασιλικό
2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
500 γρ. ντομάτες κονκασέ
1 φλιτζάνι τριμμένη κεφαλογραβιέρα
αλάτι
πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα, σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κρέας στο ελαιόλαδο.
Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε αλατοπίπερο, το θυμάρι, τον βασιλικό,  τις ντομάτες, τον πελτέ και ένα φλιτζάνι νερό.
Σιγοβράζετε για 1 ½ ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Αδειάζετε το φαγητό σε ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος κι αν χρειάζετε προσθέστε αρκετό ζεστό νερό, μόλις αρχίσει να κοχλάζει ρίχνετε το κριθαράκι -να ξέρετε πάντα τα ζυμαρικά από την στιγμή που θα τα ρίξετε στο φούρνο θέλουν μόνο 10 λεπτά ψήσιμο και πάντα κλείνουμε τον φούρνο και το αφήνουμε κανα τέταρτο μέσα ,έτσι γίνετε μελάτο πάντα.
Ανακατεύετε και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς αέρα.
Πασπαλίζετε με την κεφαλογραβιέρα και σερβίρετε.

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φλωρεντίνες τραγανές !!!


Ετοιμάζονται πολύ γρήγορα κι εύκολα -δεν θα ξανααγοράσετε ποτέ έτοιμες !!!

Υλικά

    250γρ. υποβρύχιο βανίλια
    120γρ. γλυκόζη
    180γρ. αμύγδαλα φιλέ

Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Στρώνετε ένα ταψί περίπου 25εκ. με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Σε μια κατσαρόλα βάζετε το υποβρύχιο με τη γλυκόζη να πάρουν μια βράση. Έπειτα, προσθέτετε και τα αμύγδαλα φιλέ και ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα προσεχτικά, για να μην σπάσουν τα αμύγδαλα.

Αδειάζεται το μείγμα μέσα στο ταψί, βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να πάρει ξανθό χρώμα. Όταν ψηθεί το μείγμα και έχει αρχίσει να σταθεροποιείται, το βγάζετε από το ταψί και το κόβετε σε σχήμα της αρεσκείας σας. Προσοχή θα πρέπει να κόψετε το μείγμα πριν κρυώσει.

Την συνταγή την είδα και τις έφτιαξα από Δημήτρη Χρονόπουλο sef

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ραβανί με κρέμα !!!


Ανάλαφρο γευστικότατο αρωματικό με πολύ ωραία κρέμα -κάτι ανάμεσα σε σάμαλι και ραβανί η βάση !!!

Υλικά

Για την βάση

•2 1/2 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
•1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
•250ml φρέσκο γάλα
•1/2 κ.σ μπέικιν
•1 κ.γ μαγειρική σόδα
•1/2 κ.γ μαστίχα κοπανισμένη

Για το σιρόπι

•2 1/2 φλ/ τσαγιού ζάχαρη
•2 φλ/ τσαγιού νερό

Για την κρέμα

•1 φακελάκι κρέμα στιγμής ζαχαροπλαστικής για μιλφέιγ
•600ml γάλα

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι,την ζάχαρη,την μαστίχα,το μπέικιν και το γάλα με την σόδα αφού τα ανακατέψουμε πρώτα μαζί
Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι περίπου 32εκ ή 25χ33 εκ.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα,στους 180 βαθμούς,για 30 λεπτά περίπου,βγάζουμε απο τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 8 λεπτά και έτσι καυτό όπως θα είναι σιροπιάζουμε με ένα κουτάλι λίγο λίγο όλη την επιφάνεια του γλυκού.Το αφήνουμε να κρυώσει καλά

Χτυπάμε στο μίξερ για 5 λεπτά το περιεχόμενο του φακέλου με τα 600ml γάλα και με την βοήθεια μιας σπάτουλας την απλώνουμε πάνω απο ρεβανί
Πασπαλίζουμε με κανέλα αν μας αρέσει, -εγώ έβαλα ψημένα αμύγδαλα αλεσμένα -και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα πριν σερβίρουμε

Μπορούμε αντί για κρέμα στιγμής ζαχαροπλαστικής να χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε άλλη κρέμα της αρεσκείας μας

Συνταγή την είδα internet και την έφτιαξα από   olgascuisine.blogspot.gr

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μακαρόνια με βασιλικό & ντοματίνια !!!


Υλικά

Για 4-6 άτομα

500 γραμμάρια σπαγγέτι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
5 μεγάλες σκελίδες σκόρδο , κομμένες σε λεπτές φέτες
800 γραμμάρια ντοματίνια
1 φλιτζάνι βασιλικό, χοντροκομμένο
Αλάτι και πιπέρι
1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
Κατά το σερβίρισμα αν δεν προσθέσουμε τριμμένο τυρί προσθέτουμε κομματάκια φέτα κομμένη σε μικρά κυβάκια
Επίσης μπορούμε να την εμπλουτίσουμε προσθέτοντας και μία μικρή πιπεριά πράσινη κομμένη σε μικρά κομμάτια .



Εκτέλεση

Βράζετε τα μακαρόνια για 8 λεπτά al dente και στραγγίζετε.
Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο. χαμηλώστε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το σκόρδο περίπου δύο λεπτά .
χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια- υψηλή και προσθέτουμε τα ντοματίνια και το αλάτι για δύο περίπου λεπτά αν προσθέσετε και πιπεριά βάλτε την τώρα.
Προσθέστε 1/2 φλιτζάνι από το νερό που βράζει στα ντοματίνια και σιγοβράζετε για περίπου  5 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνετε τα ζυμαρικά  στο τηγάνι και ανακατεύετε για 2 με 3 λεπτά.
σβήνετε την εστία και προσθέστε το βασιλικό και την παρμεζάνα. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι ή ρίξτε τα κομματάκια φέτας και ανακατέψτε πριν σερβίρετε .Καλή σας ορεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ομελέτα φούρνου με μανιτάρια, πιπεριές και φέτα !!!

Οικονομική πεντανόστιμη χορταστική ομελέτα για όλη την οικογένεια !!!

ΥΛΙΚΑ
2 αυγά
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο γάλα
50 γρ. φέτα
100 γρ. μανιτάρια
½ πιπεριά
½ κρεμμύδι
1 μεγάλη  ντομάτα κομμένη ροδέλες
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά την πιπεριά και το κρεμμύδι και τα κόβουμε σε  κυβάκια. Πλένουμε καλά και τα μανιτάρια, τα σκουπίζουμε με μια πετσέτα και τα κόβουμε σε φέτες.
Πλένουμε και κόβουμε την ντομάτα σε λεπτές ροδέλλες
Σε ένα μικρό τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο.
Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και την πιπεριά και σοτάρουμε ώσπου να γίνει διάφανο το κρεμμύδι και να μαλακώσουν τα υπόλοιπα υλικά γύρω στα 5 λεπτά.


Μόλις είναι έτοιμα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσουν.
Σε ένα βαθύ  μπολ χτυπάμε τα αυγά με ένα πιρούνι, ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Με το χέρι μας σπάμε τη φέτα σε μικρά  κομμάτια, τη ρίχνουμε μέσα στα αυγά και ανακατεύουμε.
Τέλος, προσθέτουμε και τα υλικά που έχουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το μίγμα σε ένα μικρό στρογγυλό πυρέξ και τοποθετούμε πάνω σε όλη την επιφάνεια τις ντομάτες-- τον φούρνο τον έχουμε προθερμάνει στους 170 βαθμούς . Ψήνουμε την ομελέτα 25′ περίπου ανάλογα τον φούρνο σας ,  ώσπου να φουσκώσει και να ροδίσει-αφήνουμε να κρυώσει όταν την βγάλουμε από τον φούρνο και την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα --συνοδεύουμε με σαλάτα .Καλή όρεξη !!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φασόλια σαλάτα -πιάζ !!!

Νόστιμο καλοκαιρινό πιάτο με υψηλές ποσότητες πρωτεινών και φυτικών ινών !! Δοκιμάστε τα ή σαν κυρίως φαγητό ,ή σαν τσιπουρομεζεδάκι !!

Υλικά
500 γραμ φασόλια
ντοματίνια κομμένα στα δύο
κρεμμύδια σε ροδέλλες
μαιντανό ψιλοκομμένο
λάδι λεμόνι αλάτι πιπέρι .

Βάζουμε τα φασόλια από το βράδυ σε νερό αφού πρώτα τα ξεπλύνουμε καλά .
Χύνουμε το πρωί το νερό τα βάζουμε  πάλι στην κατσαρόλα τα σκεπάζουμε με καυτό νερό και τα βράζουμε περίπου 40 με 50 λεπτά ανάλογα τα φασόλια .
Μόλις δοκιμάσουμε και δούμε ότι τρώγονται τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε γαβάθα .
Προσθέτουμε όλα τα υλικά μαιντανό κρεμμύδι ντοματίνια -εγώ προσθέτω και πιπεριά φλωρίνης λεπτοκομμένες ροδέλλες-και λίγο τσίλι τα ανακατεύουμε και χτυπάμε το λάδι με το λεμόνο σε ένα σέικερ και το ρίχνουμε από πάνω από την σαλάτα μας -δοκιμάστε μήπως θέλουν λίγο αλάτι πασπαλίστε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και απολαύστε ένα πιάτο όλο υγεία !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σοκολατάκια Ferrero !!!

 Καταπληκτικα σοκολατάκια από τα χεράκια μας !!!

 Υλικά
250γρ φουντούκι τριμμένο
600 γρ Μερέντα
280 γρ γκοφρέτες χωρίς επικάλυψη τριμμένες

Για την επικάλυψη
4 κουβερτούρες γάλακτος λιωμένες  σε μπαιν μαρι .


Τι κάνουμε

Ολα μαζί σε ένα μπολ τα ζυμώνουμε ,το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει το μείγμα ώστε να πλάθονται μπαλάκια και μετά τα βουτάμε σε λιωμένη σοκολάτα !!!Τόσο απλά και γρήγορα !!

Ρούλα Καλογερή -  "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".



Γλυκό κουταλιού κεράσι !!!




 Από τα ωραιότερα γλυκά κουταλιού !!!

 ΥΛΙΚΑ

1,1/2 Κιλό κεράσια
1,100 γρ ζάχαρη
1/2 κούπα νερό
1/2 χυμό λεμονιού
3 βανίλιες


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τα κεράσια μας ,βγάζουμε τα κουκούτσια τους με το ειδικό μηχάνημα η με μια φουρκέτα για τα μαλλιά
Αφήνουμε τα κεράσια μας μέσα σε νερό για 2 ώρες με χυμό από 3 λεμόνια και τις λεμονόκουπες μαζί πετάμε το νερό και βάζουμε τα κεράσια με την ζάχαρη τους όλα μαζί σε μια λεκάνη και τα αφήνουμε όλη την νύχτα μέσα στο ψυγείο τα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με την μισή κούπα νερό έχτρα και βράζουμε, ξαφρίζουμε και αφήνουμε να γίνει το γλυκό και να δέσει το σιρόπι ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και το τοποθετούμε στα βάζα..!!

Συνταγή Gogo Samiou-- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

Φέτα ψητή με ντομάτα και πιπεριά !!!

Μεζεδάκι πρώτο !!!

Υλικά:

    1 μεγάλο κομμάτι τυρί φέτα
    1 ντομάτα μεγαλούτσικη
    Πράσινη πιπεριά ή και καυτερές πιπεριές
    Λίγο ελαιόλαδο
    Πιπέρι, ρίγανη
    ελιές χωρίς το κουκούτσι

Εκτέλεση:

Σε ένα μικρό πήλινο σκεύος τοποθετούμε τη φέτα και τη σκεπάζουμε με τη ντομάτα κομμένη σε ροδέλες.
Από πάνω προσθέτουμε τις ροδέλες πιπεριάς. Μπορούμε να προσθέσουμε και καυτερές πιπεριές -προσθέτουμε και τις ελιές .
Πασπαλίζουμε με πιπέρι και λίγο ρίγανη και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε τη φέτα μας στους 180 – 200 βαθμούς, σε φούρνο πάνω κάτω για περίπου 15 λεπτά.Σερβίρουμε ζεστό !!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φασολάκια σαλάτα !!!

Νοστιμότατη και δροσερή σαλάτα, με ελληνικό χαρακτήρα, ιδανική ως ελαφρύ πλήρες γεύμα, για όσους προσέχουν τις θερμίδες.

Υλικά συνταγής:
πράσινα φασολάκια στρογγυλά: 500 γρ.
Ντομάτες:  ( ή ντοματίνια)
Κομμένο φέτες κρεμμύδι: 1 μέτριο
Ελιές 1/2 κούπα (χωρίς κουκούτσι)-προαιρετικά
Χοντροτριμμένη φέτα: 1/2 κούπα
Τριμμένο σκόρδο: 1 σκελίδα
Ξύδι: 2 κουταλιές σούπας μηλόξυδο
Ελαιόλαδο: 1/2 κούπα
Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει
Ρίγανη: 1/2 κουταλάκι τσαγιού




Οδηγίες:
1. Βράζετε νερό και μαγειρεύετε  τα φασολάκια για 15 λεπτά-- αφού πρώτα κόψετε τις ακρούλες και τα πλύνετε--.
Τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε σαλατιέρα.
2. Χοντροκόβετε τις ντομάτες (αν έχετε ντοματάκια, τα κόβετε στη μέση) και τα βάζετε κι αυτά στο μπολ με τα φασολάκια. Προσθέτετε το κρεμμύδι, τις ελιές και την φέτα.
3. Χτυπάτε μαζί, το ελαιόλαδο, το ξύδι, το σκόρδο, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο. Περιχύνετε τη σαλάτα, ανακατεύετε και σερβίρετε.
Αν δεν σας αρέσει η φέτα βάλτε παρμεζάνα κομμένη σε λεπτές φετούλες.


Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ -φωτο ενδικεικτική από internet

Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Κολοκυθοκεφτέδες !!!

 Τα έχουν όλα !!! Πεντανόστιμοι-μυρωδάτοι -τραγανοί -αφράτοι !!!

Υλικά
5 κολοκυθάκια τριμμένα
2 τριμμένες πατάτες
1αυγό
1/2 κούπα κεφαλοτύρι
5 κρεμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
άνηθο μαϊντανό δυόσμο μπόλικο ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι
 4 με 5 Κουτ σούπας αλεύρι.
Πρόσθεσα ελάχιστη φέτα τριμμένη με τα χέρια. -προαιρετικά



 Εκτέλεση

Ολα μαζί τα ανακατεύουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι ρίχνοντας το μείγμα με δύο κουτάλια για να πάρουν αυτό το σχήμα.
Τους ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας για λίγο και σερβίρουμε.Απολαυστικοί !!
Το μείγμα πρέπει να στέκεται στα κουτάλια-αν όχι προσθέστε λίγο αλεύρι ακόμα.

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Την συνταγή μου την είπε η φίλη μου Gogo Samiou

Φωλίτσες κανταίφι με κρέμα !!!


Πανεύκολη συνταγή για ένα πολύ ωραίο γλυκό τραγανό με απίθανη κρέμα ενδιάμεσα !!!

Υλικά
    1/2 πακέτο (250 γραμμάρια) καταΐφι
   
Κρέμα Γαλακτομπούρεκου:

    2 κούπες  (500 ml) γάλα
    2 αυγά
    3/4 κούπας ζάχαρη
    1/4 κούπας σιμιγδάλι ψιλό
    10 σταγόνες εσάνς βανίλιας (ή 1 απλή βανίλια)
    1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
    1 κουταλιά βούτυρο

Σιρόπι:

    1 κούπα ζάχαρη
    3/4 κούπας νερό
    1 ξυλάκι κανέλας,
    1 φλούδα λεμονιού
    1 κουταλιά χυμό λεμονιού
  

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε το σιρόπι αρχικά  για να κρυώσει..
Βάζουμε όλα τα υλικά,σε ένα μικρό κατσαρολάκι και αφού αρχίσει να κοχλάζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το βράζουμε για πέντε λεπτά.  Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, το ανακατεύουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
 Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα με τη μισή ζάχαρη  και το ξύσμα.  Αφού βράσει ρίχνουμε και τη βανίλια
Σε άλλη κατσαρόλα σπάμε τα αυγά  και τα κτυπάμε με την υπόλοιπη ζάχαρη με τον αυγοδάρτη πολύ καλά.
Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε γρήγορα να μην κόψουν τα αυγά.  Ρίχνουμε και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
Ανακατεύουμε μέσα το βούτυρο και αφήνουμε την κρέμα στην άκρη να κρυώσει.
Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψάκι των μάφινς των 12 θέσεων.
Ξάνουμε το κανταΐφι και βάζουμε όσο χρειάζεται για να καλύψουμε τη βάση και τα τοιχώματα.
Κρατάμε λίγο από το κανταΐφι που θα χρησιμοποιήσουμε στο τέλος για να το καλύψουμε  από πάνω.
Το πιέζουμε  μέχρι να πάρει το σχήμα φωλιάς.
 Γεμίζουμε τις φωλιές με τη κρέμα.
 Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι και ρίχνουμε στο καθένα από ένα κουταλάκι του γλυκού βούτυρο λιωμένο.
 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180o C για περίπου 15 λεπτά  ή μέχρι να ροδίσει.
 Με ένα κουτάλι ρίχνουμε μερικές κουταλιές σιρόπι πάνω από το κανταΐφι. Όταν κρυώσει βγάζουμε το κανταΐφι από τις θήκες και το βάζουμε στο ψυγείο.
Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και ζάχαρη άχνη .
Απολαύστε το !!!

*Μπορούμε να βάλουμε λιγότερο κανταίφι και να φτιάξουμε 2 στρώσεις όπως το βλέπετε στην φωτογραφία .

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Kαρύδες σούπερ !!!




 Υλικά
3 φλ.τσαγιού ινδοκάρυδο
2 κ.σούπας αλεύρι
1 φλ.τσαγιού ζάχαρη
1 βανίλια
2 κ.σούπας βούτυρο
4 αβγά ελαφρά χτυπημένα



Ανακατεύουμε το αλεύρι με την καρύδα.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο ελαφρά ρίχνουμε την ζάχαρη την βανίλια και τα αυγά χτυπημένα ανακατεύουμε .


Ανακατεύουμε να γίνει ομοιόμορφο μείγμα με το αλεύρι καρύδα.
Το αφήνουμε να κρυώσει καλά το βάζουμε μετά σε κορνέ και σε ένα ταψί με λαδόκολλα  τα  αριαδιάζουμε σε μικρή απόσταση.
Τοποθετούμε κι από ένα κερασάκι γλυκό στην μέση .
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά.

-- Natalia Papadopouloy--
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κουρκούτι για τηγανητά λαχανικά σαν λουκουμάδες!!!



Δείτε τον καλύτερο τρόπο για τηγανητά!!

________________________________________
Υλικά:
_______
2 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι φαρινα
2αυγά
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Φρέσκα μυρωδικά ότι σάς αρέσει!
Νερό κρύο ίσα πού να πήξει ο χυλός!

Τρόπος παρασκευής!
______________________
Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά σε ένα μπολ ,βουτάμε τα λαχανικά και τηγανίζουμε!
Καλή σάς επιτυχία!
Σελίδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος στο FACEBOOK.
Σελιδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος.