Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Στριφτόπιτα με σοκολάτα !!!









 Φτιάξτε το όλοι δεν υπάρχει η γεύση του !!! Τραγανό φύλλο   με διάφορες σοκολάτες λιωμένες γρήγορη πανεύκολη ετοιμασία- σκέτη απόλαυση !!! Θα ξετρελαθούν όλοι !!!

Yλικά
    1 πακέτο φύλλο κρούστας «πολίτικο » της alfa- alfa pastry
    150 γρ. βούτυρο λιωμένο
     4 αυγά
     2  μασουράκια βανίλια
     1 πρέζα αλάτι
     150 γραμ ζάχαρη κρυσταλλική
     2 κουτάκια των 250 γραμ κρέμα γάλακτος
     1 σοκολάτα υγείας μεγάλο μέγεθος
     1 σοκολάτα γάλακτος έβαλα  1 μεγάλη Lakta
     6 κουταλιές γεμάτες σούπας μερέντα
     Αν θέλετε προαιρετικά λίγα τριμμένα φουντούκια ή καρύδια -εγώ δεν έβαλα


     Τι κάνουμε
 Βάζουμε σε μπολ τις κρέμες γάλακτος μαζί με τις βανίλιες -ανακατεύουμε κι αφήνουμε .
Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 αέρα.


Βουτυρώνουμε ένα 34αρι ταψάκι και ανοίγουμε τα φύλλα τα στρίβουμε και κάνουμε σαλιγκαράκια το ένα κολλητό με το άλλο μέχρι να γεμίσει το ταψί και να τελειώσει όλο το φύλλο.Δείτε φωτογραφίες.



 Αμέσως μετά έχουμε λιώσει το βούτυρο και με ένα κουτάλι περιχύνουμε όλη την επιφάνεια του φύλλου.



 Το πασπαλίζουμε από πάνω με λίγη ζάχαρη και λίγο κακάο και ψήνουμε για 8 λεπτά μέχρι να το δούμε να πάρει χρώμα .



Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο σπάμε τις σοκολάτες σε κομματάκια και τις απλώνουμε εναλλάξ επάνω στο ψημένο φύλλο .Επίσης βάζουμε εδώ κι εκεί τις κουταλιές μερέντας .


Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά πολύ καλά με τον αυγοδάρτη προσθέτοντας μέσα το αλάτι και την ζάχαρη .
Μόλις χτυπηθούν πολύ καλά ρίχνουμε μαζί και την κρέμα γάλακτος με τις βανίλιες που είχαμε να περιμένει.


Ανακακατεύουμε πολύ καλά και με ένα κουτάλι ρίχνουμε το μείγμα επάνω από τις σοκολάτες .


Ψήνουμε περίπου για άλλα 20 λεπτά μέχρι να το δούμε να φουσκώνει και να παίρνει ωραίο χρώμα .






Το βγάζουμε το αφήνουμε να κρυώσει πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και .. ορμάμε !!!! Πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια !!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αρχική συνταγή Αργυρώ Μπαρμπαρήγου -άλλαξα ορισμένες λεπτομέρειες .

      

                 







Τυρόπιτα με τυρί και μπεσαμέλ !!!


Σούπερ γευστική και απολαυστική !!!

Υλικά
300 γρ φέτα
1 κούπα κεφαλοτύρι
1 κούπα τυρί γκούντα
2 αυγά
λίγο αλάτι κ πιπέρι

Για την μπεσαμέλ
2 κουταλιές βούτυρο εγώ  έβαλα φυτίνη
3 κουταλιές καλά γεμάτες αλεύρι
1 κούπα γάλα γεμάτη
μοσχοκάρυδο

Για το φύλλο
2 φύλλα έτοιμα σφολιάτα







Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα που καίει στην φωτιά έβαλα μέσα το βούτυρο και το αλεύρι ανακάτεψα  καλά με το σύρμα μέχρι να λιώσουν πρόσθεσα το γάλα και μόλις έπηξε το κατέβασα από την φωτιά



Μέσα στην μπεσαμέλ έσπασα με τα χέρια μου την φέτα,πρόσθεσα τα υπόλοιπα τυριά χτύπησα τα αυγά και τα έριξα και αυτά μέσα, έριξα λίγο μοσχοκάρυδο ,αλάτι, και πιπέρι τα ανακάτεψα όλα μαζί καλά έστρωσα το πρώτο φύλλο στο ταψί αφού πρώτα είχα λαδώσει το ταψί έριξα το μείγμα και από πάνω έβαλα το άλλο φύλλο,έριξα σουσάμι χάραξα ελαφρά με το μαχαίρι και έψησα σε αέρα για 45 λεπτά στους 180-200 βαθμούς...!!

Gogo Samiou -- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Κρεμμυδοκεφτεδάκια !!!

Απίθανοι κεφτέδες γλύκισμα σκέτο !!!

Υλικά και εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε 6-7 φρέσκα κρεμμυδάκια ,βάζουμε 2 αυγά,αλάτι,μαύρο πιπέρι,μπόλικο άνηθο και δυόσμο,1 μπέικιν και καλαμποκάλευρο τόσο όσο να γίνουν ένας υπέροχο μείγμα  να στέκεται λίγο στο κουτάλι μας !!!
Παίρνουμε κουταλιές και ρίχνουμε στο καυτό λάδι μέχρι να ροδοκοκκινίσουν .
Τους ακουμπάμε λίγο στο χαρτί κουζίνας και μετά ...τους εξαφανίζουμε !!
Τηγανίζουμε σε μπόλικο καλαμποκέλαιο !!!Καλοφάγωτα!!!

Μαρία Χατζηφωτίου -"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Πολίτικο Θεσσαλονίκης !!!

   
Σιροπιαστή βάση με άρωμα μαστίχας και κρέμα ζαχαροπλαστικής πασπαλισμένη με κανέλα! Γνωστό και ως πολίτικο Θεσσαλονίκης. Απίστευτο αποτέλεσμα !!!


Υλικά:

Για τη βάση:
*2 1/2 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό
*1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
*250 ml φρέσκο γάλα
*1/2 κ.σ. μπέϊκιν πάουντερ
*1 κ.γ. μαγειρική σόδα
*1/2 κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη
Για το σιρόπι:
*2 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
*2 φλ. τσαγιού νερό
Για τη κρέμα:
*1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής για μιλφέϊγ
*600 ml γάλα [ή όσο αναφέρει η συσκευασία κρέμας ζαχαροπλαστικής προτίμησής σας] *κανέλα για πασπάλισμα



Εκτέλεση :

Προθερμαίνουμε το φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς και βουτυρώνουμε [ή τοποθετούμε λαδόκολλα] σε ένα ταψάκι 32 εκ. ή 25 Χ 33 εκ.

Για τη βάση: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τη μαστίχα, το μπέικιν πάουντερ και το γάλα με τη σόδα και τα χτυπάμε καλά να ενσωματωθούν πλήρως.


Βάζουμε το μείγμα στο ταψάκι, το στρώνουμε με μια μαρίζ και το ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 30′. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.

Για το σιρόπι: Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 8′ [από τη στιγμή που θα έλθει σε σημείο βρασμού] κατεβάζουμε από τη φωτιά και όπως είναι καυτό περιχύνουμε τη κρύα βάση. Αφήνουμε τη σιροπιασμένη βάση να απορροφήσει καλά το σιρόπι και να κρυώσει.




Για τη κρέμα: Χτυπάμε στο μίξερ 5′ το περιεχόμενο της κρέμας ζαχαροπλαστικής για Μιλφέϊγ με το απαιτούμενο γάλα στη συσκευασία και όταν γίνει μια πηχτή κρέμα την απλώνουμε πάνω στη βάση. Πασπαλίζουμε με κανέλα και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει τουλάχιστον 1 ώρα πριν σερβίρουμε.
Από  My-Greekitchen

Τυροπιτάκια κουρού !!!

 Υπέροχα τυροπιτάκια με κρούστα όνειρο και γέμιση τυρένια!!
Τέλεια συνταγή!!! Ωραία εμφάνιση !!!

Έκανα διπλή δόση και έβαλα :
1 Βιτάμ
1ποτηρι λάδι
2 γιαούρτια τοταλ
2 φαρίνα απ

Γέμιση :
1/4 φέτα
1/4 μυζήθρα
3-4 κ.σ.τυρί κρέμα




Ανακατεύουμε όλα τα τυριά μαζί και τα λιώνουμε....σε ένα σκεύος
Ρίχνουμε το Βιτάμ μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου το λάδι το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά ....μετά ρίχνουμε το αλεύρι και Ζυμώνουμε.



Ανοίγουμε μικρά κομμάτια βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού τυρί και κλείνουμε με ένα πιρουνάκι.... περνάμε από πάνω με αυγό ρίχνουμε λίγο σουσάμι και ψήνουμε στους 200' μέχρι να ροδισουν✓

 Marina Hatzidaki "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


Πατατοκολοκυθοκεφτέδες !!!

 Απίθανοι τραγανοί πεντανόστιμοι από Σάμο με αγάπη ♥♥ !!!!

Υλικα

2 πατάτες βρασμένες oxι καλά, και τριμμένeς στον τρίφτη
2 κολοκυθάκια τριμμένα χωρίς τα υγρά τους
1 κρεμμύδι μεγάλο
2 αυγά
1 κούπα τυρί φέτα η άλλο τυρί της αρεσκείας σας
3 κουτ της σούπας δυόσμος
λίγο αλεύρι
1 κουτ του γλυκού μπέικιν
Αραβοσιτέλαιο
Αλάτι κ πιπέρι

Εκτέλεση
Όλα τα υλικά μαζί  να γίνει χυλός που να στέκεται στο κουτάλι .
Παίρνουμε με 2 κουτάλια από το μείγμα για να βγούν  φουσκωτά και στο σχήμα που βλέπετε και τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό αραβοσιτέλαιο!!

Gogo Samiou "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

H πιό εύκολη τούρτα παγωτό σοκολάτα καραμέλα !!!



Απίστευτα εύκολη !!!! Δειτε το βιντεάκι  για βοήθεια και φτιάξτε την !!!!


Υλικά (Ingredients):
170γρ. ζάχαρη (170gr. sugar)
120γρ. αλεύρι (120gr. flour)
30γρ. κακάο (30gr. cocoa)
10γρ. κορν φλάορ (10gr. cornstarch)
1/2 κ.γ. αλάτι (1/2 tsp salt)
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ (1 tsp baking powder)
75γρ. ηλιέλαιο (75gr. sunflower oil)
140γρ. νερό (140gr. water)
2 μεγάλα αυγά (2 large eggs)
60γρ. φιστίκια (60gr peanuts)
400ml κρέμα γάλακτος (400ml whipping cream)
400γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα (400gr. dulce de leche)
100γρ. σοκολάτα γάλακτος (100gr. milk chocolate)
70γρ. κρέμα γάλακτος (cream)












 Δείτε την εκτέλεση  της  συνταγής με ΟΛΑ τα ΜΥΣΤΙΚΑ πατώντας εδώ: https://youtu.be/VcMy3rTCx2o

Κορμός σοκολάτας με μπισκότα oreo !!!


Φωτογραφίες και εκτέλεση συνταγής  Αικατερίνη Διαμαντοπούλου.

 Σοκολατένια απόλαυση με γεύση oreo ΜΟΝΟ με 5 ευρώ !!

ΥΛΙΚΑ

1 Πακέτο OREO με γεύση βανίλιας
2 κουβερτούρες γάλακτος
1 κρέμα γάλακτος 125m
1 κουτάλια μέλι
λίγο Βιτάμ
κουταλιά του γλυκού νες καφέ προαιρετικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Θρυμματίζω τα μπισκότα στο Μούλτι λιώνω 3 κουτ σούπας καλά γεμάτες βιτάμ τα ανακατεύω μαζί το στρώνω σε ένα σχεδόν βαθύ δισκάκι.
Σε κατσαρολάκι λιώνω την κρέμα γάλακτος με την κουβερτούρα το μέλι τον καφε τα ρίχνω πάνω στο μπισκότο και μετά βάζω στο ψυγείο να παγώσει και γαρνίρω με σαντιγί.
Η σοκολάτα στην αρχή είναι αραιή μην σας τρομάζει παγώνει εύκολα.
Μπορείτε να τι βάλετε και σε σε ατομικά κυπελάκια η ποτήρια!!
 Στο τέλος εβαλα lemon curd και λίγη μαρμελάδα φραγκοστάφυλο.



 lemon curd ΚΡΕΜΑ

 Φτιάξτε αυτή την τέλεια κρέμα και χρησιμοποιήστε την σαν γέμιση σε τάρτες, σε τούρτες, σε κέικ ή ακόμα και σαν λαχταριστό άλειμμα στο ψωμί!

Υλικά Συνταγής

    Για τα βάζα των 250 ml
    2 μεγάλα αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
    3 μέτρια ζουμερά λεμόνια ακέρωτα (θα χρησιμοποιήσουμε το ξύσμα και 200 ml χυμό)
    1-1/3 φλ. ζάχαρη
    1 μπαστουνάκι (125 γραμμ.) βούτυρο κομμένο σε κομματάκια σε θερμοκρασία δωματίου
    1/2 κ.γ. κορν φλάουρ
    Για τη φύλαξη
    2 αποστειρωμένα βάζα των 250 ml
    2 κομμάτια αντικολλητικό χαρτί ψησίματος κομμένα στις διαστάσεις των καπακιών

Εκτέλεση
1. Διαλέγουμε ακέρωτα λεμόνια. Τα πλένουμε και τα σκουπίζουμε καλά. Τα ξύνουμε με μια ξύστρα. Έπειτα τα κόβουμε στη μέση και τα στύβουμε για να χρησιμοποιήσουμε και τον χυμό τους..
2. Σε μικρή κατσαρόλα με χοντρή βάση τοποθετούμε το αυγό και το χτυπάμε με σύρμα να διαλυθεί. Προσθέτουμε το ξύσμα, το χυμό, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε με το σύρμα όλα τα υλικά και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Αυτή η κρέμα απαιτεί συνεχές ανακάτεμα με το σύρμα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για περίπου 10΄, έως ότου η κρέμα αρχίσει να πήζει. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και την αφήνουμε απλά να σιγοβράζει για 1΄, ανακατεύοντάς τη συνεχώς. Την αποσύρουμε από τη φωτιά.

3.Για την σωστή συντήρηση της κρέμας: Γεμίζουμε τα ζεστά αποστειρωμένα βάζα με τη ζεστή κρέμα μέχρι πάνω. Καλύπτουμε με το αντικολλητικό χαρτί και σκεπάζουμε με τα καπάκια τα καυτά βάζα. Τα αφήνουμε στον πάγκο μέχρι να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου, για μερικές ώρες. Τα διατηρούμε στο ψυγείο για 1 μήνα.

Τρόποι σερβιρίσματος: Αλείφουμε την κρέμα σε ψωμί, γεμίζουμε κέικ ή τούρτες, γαρνίρουμε τάρτες κ.λπ.
Αργυρώ Μπαρμπαρήγου η συνταγή της κρέμας

Εκτέλεση φωτο  Αικατερίνη Διαμαντοπούλου.

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μακαρονόπιτα απλά τέλεια & απλή !!!!



Μία πολύ εύκολη γευστικότατη και γρήγορη μακαρονόπιτα που ετοιμάζετε  σε χρόνο μόνο όσο θέλουν τα μακαρόνια βράσιμο !!! Δοκιμάστε οπωσδήποτε αυτό το φύλλο που σας δείχνω θα σας  λύσει τα χέρια και φτιάξτε μαγειρικά θαύματα σε ελάχιστο χρόνο !!! Μου έλυσε τα χέρια όταν το δοκίμασα μια και μας αρέσουν οι πίτες αλλά δεν έχω χρόνο να ανοίγω φύλλο συν την φασαρία . Αχ μόνο  να δαγκώνεις και να ακούς αυτό το ..κρατς ..!!!!
Έρχονται και γλυκές προτάσεις δοκιμάστε το κι εσείς θα ενθουσιαστείτε σίγουρα  !!!!

Υλικά
1 συσκευασία φύλλο Alfa τόσο απλά
300 γραμ μακαρόνια  για παστίτσιο
1 κούπα γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
2 αυγά
1 κούπα τυρί φέτα τριμμένη με το χέρι
λίγο γκούντα ή ότι άλλο τυρί έχετε -προαιρετικά-
αλάτι λίγο -πιπέρι κι αν σας αρέσει λίγο μοσχοκάρυδο -εγώ δεν βάζω -



Τι κάνουμε
Το υπέροχο πραγματικά αυτό φύλλο λέει να μην το ξεπαγώσουμε όπως το έφτιαξα στην τυρόπιτα που σας έδειξα .
Εδώ πειραματίστηκα και το ξεπάγωσα και αφού λάδωσα το ταψάκι ακούμπησα το φύλλο και με το χέρι το άνοιξα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού-- Νο 35με 38-
Εβρασα τα μακαρόνια τα σούρωσα τα έβαλα σε μία λεκανίτσα και σε ένα  μεγάλο μπολ έσπασα τα αυγά- έριξα την φέτα -το γάλα -αλατοπίπερο-το λάδι -τα ανακάτεψα καλά και τα έστρωσα πάνω στο φύλλο .Σκέπασα με το άλλο αφού το είχα ανοίξει κι αυτό όπως το πρώτο- την έκλεισα γύρω γύρω -που κι ανοιχτή να μείνει δεν παθαίνει τίποτα ..χάιδεψα την επιφάνεια με λαδωμένο χέρι λίγο έβρεξα μετά το χέρι μου στην βρύση και ράντισα όλη την επιφάνεια μόνο τίναγμα όχι να πέσουν νερά ..  και ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο 35 λεπτά 180 αέρα να δείτε να ψηθεί το φύλλο και να πάρει το ωραίο χρώμα .
Είναι τέλεια δοκιμάστε την κι εσείς με αυτό το φύλλο που και να μείνει δεν πανιάζει απ ότι  είδα !!!


Εννοείτε ότι μπορείτε να προσθέσετε ότι επιθυμείτε εγώ την έκανα λιτή σκέτη και ...εξαφανίστηκε !!!
Στην μισή έριξα λίγα κομματάκια ψιλοκομμένη γαλοπούλα από πάνω πριν σκεπάσω -τέλεια !!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ




Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

-Σφακιανές πίτες !!!

Η νοστιμιά τους είναι απερίγραπτη !!!

Υλικά για τη ζύμη
4-5 φλιτζάνια αλεύρι
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 ¼ φλιτζάνια νερό
¼ του φλιτζανιού εξαιρετικά παρθένο ελληνικό ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ούζο ή ρακή

Υλικά για τη γέμιση
700 γρ. ξινομυζήθρα Κρήτης

Υλικά για το γαρνίρισμα
Μέλι, κατά προτίμηση θυμαρίσιο

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι με το αλάτι. Κάντε μια λακουβίτσα στη μέση και προσθέστε το νερό, το λάδι και το ούζο. Με ένα πιρούνι, ανακατεύετε το αλεύρι με τα υγρά μέχρι να γίνουν ζύμη. Ρίξτε μισό φλιτζάνι αλεύρι σε μια επιφάνεια εργασίας και δουλέψτε τη ζύμη μέχρι να γίνει σφιχτή και λεία. Καλύψετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και αφήστε μέσα τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30΄.

Χωρίστε τη ζύμη σε 12 μικρές μπάλες και την ξινομυζήθρα σε 12 μερίδες.

Με τον πλάστη, ανοίξτε κάθε μπάλα σε έναν κύκλο με διάμετρο περίπου 15 εκ. Τοποθετήστε την ξινομυζήθρα στο κέντρο και τραβήξετε τη ζύμη πάνω από το τυρί, σχηματίζοντας ένα πουγκί. Σκεπάστε καλά τη γέμιση με τη ζύμη. Τώρα πατήστε τη ζύμη με την παλάμη σας στην επιφάνεια εργασίας και με τον πλάστη ανοίξτε ένα νέο κύκλο με διάμετρο περίπου 8 εκ. Συνεχίστε με τις υπόλοιπες.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεστάνετε ελάχιστο ελαιόλαδο και ρίξτε την πρώτη πίτα. Τηγανίστε σε μέτρια φωτιά κάθε πλευρά μέχρι να πάρει χρώμα ελαφρώς χρυσαφί. Σερβίρεται ζεστή (ολόκληρη ή κομμένη σε φέτες) και περιχυμένη με άφθονο μέλι, προαιρετικά.

Από Στο καιρό του μνημονίου, η πενία συνταγές μαγειρικής κατεργάζεται

Δούλκιο ή Βυζαντινό !!!


Ένα μοναδικό γλυκό κατευθείαν από τα βιβλία του Βυζαντίου μας γυρίζει σε κάποιες άλλες γευστικές εποχές…..

Υλικά
Για τη βάση του γλυκού
    2 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
    ¾ φλ. βούτυρο (γάλακτος)
    6 αυγά
    2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
    ½ φλ. μέτρια τριμμένο καρύδι
    3-4 κ.σ σουσάμι ελαφρά καβουρντισμένο
    Ξύσμα από ½ πορτοκάλι
    2 κ.γ κανέλα
    ¼ κ.γ γαρίφαλο σκόνη
    5-6 κ.σ ζάχαρη

Για το σιρόπι
    ½ φλ. ζάχαρη
    ½ φλ. μέλι
    2 φλ. νερό
    Ανθόνερο

Για την κρέμα Α’
    1 ½ λίτρο γάλα
    4 αυγά
    2 ½ φλ. ζάχαρη
    1 ½ φλ. αλεύρι
    ½ κ.γ κανέλα

 Για την κρέμα Β’
    ½ λίτρο γάλα
    6 κ.γ άνθος αραβοσίτου [βανίλια]
    6 κ.σ. ζάχαρη
    1 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
    1 κρόκος αυγού

Για το σερβίρισμα
    Γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο ή βύσσινο (προαιρετικά)
    Κανέλα ή γαρίφαλο (προαιρετικά)

Για τη βάση του γλυκού
Χτυπάμε το βούτυρο για λίγη ώρα. Προσθέτουμε τους κρόκους και το ξύσμα πορτοκαλιού. Στο μεταξύ χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα. Προσθέτουμε εναλλάξ το σιμιγδάλι που έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν πάουντερ, τη 1 κ.γ κανέλα, το γαρίφαλο, τα καρύδια, το σουσάμι και τέλος τη μαρέγκα. Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με αλεύρι με ένα ταψί. Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.

Για το σιρόπι
Ανακατεύουμε τα υλικά και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά. Αρωματίζουμε με το ανθόνερο.

Για την κρέμα Α
Βάζουμε στην κατσαρόλα το αλεύρι και τη ζάχαρη. Ρίχνουμε τους κρόκους χτυπημένους με λίγο γάλα χλιαρό και ανακατεύουμε και στη συνέχεια ρίχνουμε και το υπόλοιπο γάλα και την κανέλα. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. Στο τέλος κατεβάζουμε από την φωτιά, όταν κρυώσει λίγο η κρέμα ρίχνουμε μέσα τα ασπράδια χτυπημένα μαρέγκα και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε στο ψυγείο.

Για την κρέμα Β
Βάζουμε στην φωτιά το γάλα με το άνθος Γιώτη και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς. Μόλις πάρει βράση, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το φρέσκο βούτυρο και τους κρόκους ελαφρά χτυπημένους. Ανακατεύουμε να ενωθούν όλα τα υλικά καλά και βάζουμε στο ψυγείο.

Για τη συναρμολόγηση
Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και το περιχύνουμε με το σιρόπι όσο είναι ακόμα ζεστό. Το αφήνουμε να κρυώσει και το πασπαλίζουμε με ta 5-6 κ.σ ζάχαρη. Το βάζουμε για λίγο στο γκριλ να καραμελώσει. Όταν κρυώσει το πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη κανέλα. Απλώνουμε την κρέμα Α σε ένα παχύ στρώμα και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Αφαιρούμε από το ψυγείο και απλώνουμε και τη δεύτερη κρέμα σε μία λεπτή στρώση.

Προαιρετικά στο σερβίρισμα ρίχνουμε λίγο γλυκό κουταλιού ή πασπαλίζουμε με κανέλα ή γαρίφαλο.

Στο καιρό του μνημονίου η πενία συνταγές μαγειρικής κατεργάζεται.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



  

Muffins σοκολάτας, με δάκρυα λευκής σοκολάτας !!!


Εύκολα και γρήγορα αυτά τα muffins μπορείτε να τα φτιάξετε ακόμα και χωρίς μίξερ. Αρκεί ένα ελάχιστο ανακάτεμα και είναι έτοιμα για το φούρνο. Ιδανικά για το πρωινό, ως κολατσιό για τα παιδιά στο σχολείο, ακόμα και για το γραφείο. Είναι ιδανικά για ανθρώπους που έχουν πρόβλημα με τα αυγά.

Υλικά
1 φλ. αλεύρι φαρίνα
1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. δάκρυα λευκής σοκολάτας
1 1/4 φλ. ζάχαρη
4 κ.σ γεμάτες κακάο
1/2 κ.γ σόδα
1 πρέζα αλάτι
65 γρ. βούτυρο λιωμένο
1 φλ. γάλα
1/2 κ.γ βανίλια σε υγρή μορφή

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C. Βουτυρώνουμε ελαφρά μία φόρμα με 12 θέσεις για cupcake. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε όλα τα ξηρά συστατικά και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Ανακατεύουμε το γάλα μαζί με τη βανίλια και ρίχνουμε στο μείγμα. Τέλος προσθέτουμε τα δάκρυα λευκής σοκολάτας και ανακατεύουμε για να πάνε παντού. Με ένα κουτάλι μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια, διαιρώντας ισομερώς. Ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά.  Αφαιρούμε από τη φόρμα και αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα. Προαιρετικά πριν τα σερβίρουμε πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.

Από Στο καιρό του μνημονίου, η πενία συνταγές μαγειρικής κατεργάζεται

Muffins καρύδας !!!


Εύκολα, γρήγορα και με εξωτικό άρωμα. Αυτά τα muffins θα σας ενθουσιάσουν.

Υλικά
1 φλ. αλεύρι φαρίνα

1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φλ. ζάχαρη

4 κ.σ γεμάτες καρύδα τριμμένη και λίγη επιπλέον

1/2 κ.γ σόδα

1 πρέζα αλάτι

65 γρ. βούτυρο λιωμένο

1 φλ. γάλα καρύδας

1/2 κ.γ εσάνς καρύδας


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
Βουτυρώνουμε ελαφρά μία φόρμα με 12 θέσεις για cupcake.
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε όλα τα ξηρά συστατικά και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Ανακατεύουμε το γάλα καρύδας μαζί με την εσάνς καρύδας και ρίχνουμε στο μείγμα.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και με ένα κουτάλι μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια, διαιρώντας ισομερώς.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια των muffins με τριμμένη καρύδα.
Ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά. 

Αφαιρούμε από τη φόρμα και αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα.

Εκτέλεση φωτό Από Στο καιρό του μνημονίου η πενία συνταγές μαγειρικής κατεργάεται

Μιλφέιγ με φράουλες !!!

Στα γρήγορα καταπληκτικό γλυκό !!!


Υλικά
1 πακέτο έτοιμη σφολιάτα
350 γρ. φράουλες
1 κ.σ ζάχαρη
Ζάχαρη άχνη

Για την κρέμα
3 κούπες γάλα φρέσκο πλήρες
4 κ.σ αλεύρι
4 κ.σ κορν φλάουρ
5 κ.σ ζάχαρη
4 κρόκοι αυγών
2 βανίλιες
2 κ.σ φρέσκο βούτυρο
350 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί

Ψήνουμε τη σφολιάτα σε αντικολλητικό χαρτί, σε αερόθερμο φούρνο στους 200 βαθμούς ώσπου να ροδίσει και την αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε τη σφολιάτα σε τρία ίσα μέρη.

Για την κρέμα
Χτυπάμε ξεχωριστά σε ένα μεγάλο μπολ τους κρόκους. Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το αλεύρι κοσκινισμένο για να μη σβολιάσει η κρέμα. Ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα, σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα. Αραιώνουμε τους κρόκους με κουταλιές κρέμας μέχρι να έρθουν στην ίδια θερμοκρασία.Ρίχνουμε τους κρόκους στη κρέμα και προσθέτουμε τις βανίλιες και το βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη την επιφάνεια της κρέμας (για να μην κάνει κρούστα) και αφήνουμε να κρυώσει καλά. Προσθέτουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες.

Κόβουμε τις φράουλες σε ροδέλες και τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
Σε μία πιατέλα βάζουμε ένα κομμάτι σφολιάτας, απλώνουμε τη ½ κρέμα και βάζουμε ροδέλες φράουλας. τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα. Θρυμματίζουμε το τρίτο φύλλο σφολιάτας και πασπαλίζουμε την κρέμα με τα θρύμματα. Κόβουμε 2 φράουλες σαν βεντάλιες και στολίζουμε το μιλφέιγ. Πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε αμέσως.
Από Στο καιρό του μνημονίου, η πενία συνταγές μαγειρικής κατεργάζεται

Karpatka !!!


Ένα σύννεφο από ελαφρύ φύλλο που γίνεται στον ατμό και μία ντελικάτη κρέμα όλο γλύκα !!!

Για το φύλλο
1 φλ. νερό150 γρ. μαργαρίνη1 φλ. αλεύρι 5 αυγά1 πρέζα αλάτι1 κ.γ baking powder
Για τη γέμιση  3 φλ. γάλα300 γρ. βούτυρο ¾ φλ. ζάχαρη2 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 80 γρ κ.σ αλεύρι πατάτας (συνήθως όταν βλέπετε αλεύρι χωρίς γλουτένη είναι αλεύρι πατάτας)2 κρόκοι αυγών
Για τη συναρμολόγηση -Ζάχαρη άχνη

Για το φύλλο
Βράζουμε το νερό με τη μαργαρίνη. Αφαιρούμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατεύουμε πολύ καλά (κατά προτίμηση με ξύλινο κουτάλι), προσθέτουμε το αλεύρι. Επαναφέρουμε τη κατσαρόλα και πάλι στη φωτιά και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, περίπου για 2 έως 3 λεπτά. Το μείγμα πρέπει να είναι λείο και ομοιόμορφο. Βάζουμε το μείγμα στο μπολ του μίξερ και αφήνουμε να κρυώσει για μερικά λεπτά.  Προσθέτουμε ένα αυγό, μια πρέζα αλάτι και το baking powder. Χτυπάμε στο μίξερ για μερικά λεπτά συνεχίζοντας να προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα. Αλείφουμε με μαργαρίνη, ένα ορθογώνιο ταψί με διαστάσεις  35x 24 εκ.  και πασπαλίζουμε με αλεύρι. Απλώνουμε το μισό μείγμα με μία μαρίζ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C, μέχρι να ροδίσει για περίπου 30 λεπτά. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, ψήνουμε και το άλλο μισό του μείγματος, δημιουργώντας τα δύο φύλλα του γλυκού μας.

Για τη κρέμα
 Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 2 φλιτζάνια γάλα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά για να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήνουμε μέχρι το σημείο βρασμού. Ανακατεύουμε το υπόλοιπο γάλα,  με τους κρόκους αυγών, τη βανίλια και τα δύο αλεύρια. Προσθέτουμε στο βραστό γάλα το μείγμα, ανακατεύοντας γρήγορα μέχρι να φτιάξουμε μία κρέμα χωρίς κόμπους. Σε ένα λεπτό περίπου θα έχουμε μία παχύρρευστη κρέμα. Αφήνουμε τη κρέμα να κρυώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε σταδιακά τη κρύα κρέμα.

Για τη συναρμολόγηση του γλυκού
Τοποθετούμε το ένα φύλο πάνω σε μία ορθογώνια πιατέλα, απλώνουμε τη κρέμα και σκεπάζουμε με το άλλο φύλο. Αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για τρεις ώρες. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.