Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Muffins σοκολάτας, με δάκρυα λευκής σοκολάτας !!!


Εύκολα και γρήγορα αυτά τα muffins μπορείτε να τα φτιάξετε ακόμα και χωρίς μίξερ. Αρκεί ένα ελάχιστο ανακάτεμα και είναι έτοιμα για το φούρνο. Ιδανικά για το πρωινό, ως κολατσιό για τα παιδιά στο σχολείο, ακόμα και για το γραφείο. Είναι ιδανικά για ανθρώπους που έχουν πρόβλημα με τα αυγά.

Υλικά
1 φλ. αλεύρι φαρίνα
1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. δάκρυα λευκής σοκολάτας
1 1/4 φλ. ζάχαρη
4 κ.σ γεμάτες κακάο
1/2 κ.γ σόδα
1 πρέζα αλάτι
65 γρ. βούτυρο λιωμένο
1 φλ. γάλα
1/2 κ.γ βανίλια σε υγρή μορφή

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C. Βουτυρώνουμε ελαφρά μία φόρμα με 12 θέσεις για cupcake. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε όλα τα ξηρά συστατικά και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Ανακατεύουμε το γάλα μαζί με τη βανίλια και ρίχνουμε στο μείγμα. Τέλος προσθέτουμε τα δάκρυα λευκής σοκολάτας και ανακατεύουμε για να πάνε παντού. Με ένα κουτάλι μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια, διαιρώντας ισομερώς. Ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά.  Αφαιρούμε από τη φόρμα και αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα. Προαιρετικά πριν τα σερβίρουμε πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.

Από Στο καιρό του μνημονίου, η πενία συνταγές μαγειρικής κατεργάζεται