Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Γίγαντες στον φούρνο !!!

Μία πανδαισία γεύσεων και χρωμάτων!!!

Υλικά
500 γραμ γίγαντες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 1κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
1 ντομάτα ώριμη τριμμένη
 βραστό νερό

Αλατοπίπερο
1/ 2 κούπα τσαγιού ελαιόλαδο
2 χοντροκομμένα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
2 ντομάτες σε ροδέλες
πιπεριές κόκκινη  καρότα μαϊντανό

Εκτέλεση
Από το βράδυ βάζουμε τούς γίγαντες σε μπόλικο νερό .
Την άλλη μέρα το πρωί βάζουμε νερό σε μία κατσαρόλα και βάζουμε μέσα τούς γίγαντες να πάρουν μία βράση τούς στραγγίζουμε
Ρίχνουμε λάδι στην κατσαρόλα μας και τσιγαρίζουμε ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι
Προσθέτουμε μία κουταλιά πελτέ και μία ντομάτα τριμμένη
Προσθέτουμε τούς γίγαντες και βραστό νερό
Βράζουμε για 90 λεπτά
Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.


Αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στο ταψί μας .
Προσθέτουμε αλατοπίπερο ελαιόλαδο και σκεπάζουμε τους γίγαντες με 2 χοντροκομμένα κρεμμύδια σε ροδέλες 2 ντομάτες σε ροδέλες , πιπεριές , καρότα , μαϊντανό . και νερό .
Ψήνουμε για 45 - 50 λεπτά στους 160 με 180 βαθμούς .
Καλή σας όρεξη !!!
Συνταγή από George.Chatzigiatroudakis




ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τυροκροκέτες τραγανές !!!

Τραγανές τυροκροκέτες με φέτα και... απολαύστε τες με λίγο λεμόνι!


Υλικά για 15 τυροκροκέτες

    100γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένη
    130γρ. τυρί γκούντα, τριμμένο
    100γρ. γραβιέρα ή ρεγκάτο  τριμμένο
    1 ολόκληρο αυγό και 1 ασπράδι
    40γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    1-2 κ.σ. γάλα
    φρεσκοτριμμένο πιπέρι


    αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    λάδι για το τηγάνισμα

Οδηγίες

Προσθέστε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά μέχρι να ενωθούν
καλά.
    Καλύψετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Ετσι θα μπορέσετε να πλάσετε τις τυροκροκέτες ευκολότερα.
 Πλάσετε το μείγμα σε μικρές μπάλες και αλευρώστε τες καλά, τινάζοντας το περισσευούμενο αλέυρι.
 Τηγανίστε τις τυροκροκέτες σε ένα βαθύ τηγάνι ή φριτέζα, με αρκετό λάδι ώστε να τις καλύπτει, μέχρι να χρυσαφίσουν.
Μεταφέρετε τις τυροκροκέτες με μια τρυπητή κουτάλα σε  χαρτί κουζίνας να τραβήξουν το περιττό λάδι. (Προσέξτε να τηγανίστε τις τυροκροκέτες σε δόσεις κάθε φορά σε καυτό λάδι. Μην παραγεμίσετε  το τηγάνι γιατί θα πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και οι τυροκροκέτες θα χαλάσουν δεν θα γίνουν στρογγυλές και τραγανές .Σερβίρουμε με λεμονάκι !!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μελιτζανοσαλάτα απλή & πεντανόστιμη !!!

Απλή ξεχωριστή και πεντανόστιμη !!

Υλικά

    4 μελιτζάνες μεγάλες κομμένες στη μέση
    2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
    ελαιόλαδο όσο θέλεις
    2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
    λίγο ξύδι βάζω-- μηλόξυδο
    αλάτι
    πιπέρι
  

Διαδικασία
Βάζεις τις μελιτζάνες σε ταψί αντικολλητικό περασμένο λίγο με λάδι κομμένες στην μέση αφού πρώτα τις πλύνεις και τις σκουπίσεις σε ένα ταψί με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω και ψήνεις σε δυνατό γκριλ.
Μόλις ετοιμαστούν τις βγάζεις και αφαιρείς με ένα κουτάλι την ψίχα τους.
Σε ένα μπολ βάζεις την ψίχα της μελιτζάνας και την χοντροκόβεις.
Προσθέτει τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύεις αλάτι πιπέρι λίγο λάδι και το ξύδι -ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε να πετύχουμε την γεύση που μας αρέσει προσθέτοντας ξύδι ή αλάτι.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και κομμένη σε μικρά κυβάκια ντομάτα και λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι -αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγα καρύδια ψιλοκομμένα.Καλή όρεξη !!!
Διατηρείτε στο ψυγείο σε μπολ κλειστό  .
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φάβα αφράτη & νόστιμη !!!

Αφράτη πεντανόστιμη θρεπτική φάβα !!

Υλικά
    2 ½ φλιτζ. τσαγιού φάβα
    1 μεγάλο κρεμμύδι, καθαρισμένο
    αλάτι, πιπέρι

Για το σερβίρισμα
μαϊντανός  -ξερό κρεμμύδι

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη φάβα με 8 φλιτζ. τσαγιού νερό και βράζουμε σε δυνατή φωτιά.
Οταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ξαφρίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε έπειτα το κρεμμύδι ολόκληρο. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα ενδιάμεσα προσθέτουμε και το αλάτι μέχρι να χυλώσει η φάβα και να απορροφήσει όλο το νερό.
Οταν η φάβα είναι έτοιμη,την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την περνάμε από το μούλτι.
Χτυπάμε  καλά μέχρι να γίνει σαν πουρές την αδειάζουμε σε μπολ και όταν είναι να σερβίρουμε κόβουμε κρεμμύδι και μαϊντανό και τα ρίχνουμε από πάνω καθώς επίσης ρίχνουμε και λίγο ελαιόλαδο μαζί και χυμό λεμονιού .Καλή όρεξη !!!

* Μπορείτε να παραλείψετε το πέρασμα από τον μούλτι.


Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ρεβύθια σαλάτα !!!

Ενας πολύ ωραίος τρόπος να τρώμε τα υγιεινά όσπρια !!!!

Υλικά

250 γραμμάρια ρεβίθια βρασμένα
2 κουταλιές  σούπας  ταχίνι
8 ντοματίνια κομμένα στην μέση ή 4 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
2 κουταλιές σούπας δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά  σούπας μπαλσάμικο
2 κουταλιά  σούπας χυμό λεμονιού
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας μέλι
λίγα φυλλαράκια δυόσμου ψιλοκομμένα 
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μαϊντανός φρέσκος χοντροκομμένος για το γαρνίρισμα-Προαιρετικά

Διαδικασία

Βάζουμε σε ένα μπολ σε  το ελαιόλαδο, το ταχίνι, το μπαλσάμικο, το μέλι και το χυμό λεμονιού.  Χτυπάμε με τον αναδευτήρα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και προσθέτουμε το δυόσμο. Ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τις ντομάτες, το κρεμμύδι, τα ρεβίθια και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ώρες πριν σερβίρουμε, για να μαριναριστούν και να βγουν όλα τα αρώματα.
Πασπαλίζουμε με το φρέσκο μαϊντανό και  σερβίρουμε.
Την συνταγή την είδα και την φτιάχνω από τον σεφ Γιώργο Λέκκα .
Μόνο που εγώ πρόσθεσα και λίγη τριμμένη φέτα και φρέσκα κρεμμυδάκια και δεν έβαλα δυόσμο .
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Κουρκουμπινάκια φούρνου !!!




Εκρηξη γεύσεις με την πρώτη μπουκιά -ότι πιο απλό και πιο γευστικό με σκέτο φύλλο βούτυρο και ζάχαρη !!!


 Υλικά
1/2 κιλό φύλλο κρούστας
80 γραμ βούτυρο γάλακτος
80 γραμ βούτυρο τύπου Κερκύρας
80 γραμ φυτίνη
1 βανίλια μασουράκι

Σιρόπι
400 γραμ ζάχαρη
300 γραμ νερό
2 κουταλιές σούπας γλυκόζη
1 βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμόνι
Από την στιγμή βρασμού  βράζουμε ακόμα 5 λεπτά βγάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την βανίλια .



Εκτέλεση

Μετράμε την στενή πλευρά του φύλλου αν χωράει στο ταψί μας -αν δεν χωράει κόβουμε το επιπλέον κομμάτι σε όλο το φύλλο μας.
Χρειαζόμαστε μία βέργα ξύλινη ή μία μεταλλική βελόνα πλεξίματος πάνω στην οποία θα τυλίγουμε το φύλλο μας-πιθανώς κάνει και πηχάκι από ξύλινη κρεμάστρα.
Παίρνουμαι ένα φύλλο το διπλώνουμε στην μέση και το τυλίγουμε με την βέργα σε ρολλό όπως βλέπετε στην φωτογραφία.

Βάζουμε στην άκρη του τέλους του φύλλου λίγο βούτυρο για να μην χαλάσει το ρολλό και ξετυλιχτεί
Το βάζουμε στο ταψί και τραβώντας αφαιρούμε την βέργα από το κέντρο.
Επαναλαμβάνουμε τηνίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το φύλλο .
Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο  μέσα στο οποίο έχουμε ρίξει και μία βανίλια επάνω στα ρολλάκια και τα βάζουμε για 1 ώρα στην κατάψυξη .

Κόβουμε σε κομμάτια 2 cm  φάρδος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους  160 βαθμούς για 60 με 70 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και αδειάζουμε το βούτυρο από το ταψί σηκώνοντας την μιά γωνιά του ταψιού ψηλά για 2 με 3 λεπτά.
Το ξαναβάζουμε στο φούρνο για 10 λεπτά ακόμα.

Αν θέλετε να βγούν τραγανά μέχρι μέσα μην τα βγάλετε νωρίτερα από τον φούρνο -μην σας τρομάξει το χρώμα στις άκρες .
Σιροπιάζουμε μόλις βγούν από το φούρνο με χλιαρό κι όχι καυτό σιρόπι.
 Αφήνουμε να τραβήξουν 2 με 3 ώρες το σιρόπι .
Γίνοντε τραγανά ζουμερά και μοσχοβολάνε !!!! Καλή επιτυχία κ καλή όρεξη !!

Από George Chatzigiatroudakis








MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παγωτάκια Σάντουιτς με γεύση Μόκα !!!!





ΥΛΙΚΑ

1 Κρέμα γάλακτος 500ΓΡ kretorre
1 κουτ ζαχαρούχο
1 κουτί γάλα συμπυκνωμένο
2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
2 κουταλιές του γλυκού νες καφέ
Προαιρετικά σοκολάτα σε σταγόνες, η κεράσια απο γλυκό του κουταλιού η σοκολάτα ολόκληρη σε κομμάτια..!!



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τα 3 πρώτα υλικά θα πρέπει να είναι καλά παγωμένα
Στο μίξερ χτύπησα πρώτα την κρέμα γάλακτος
προσθεσα το ζαχαρούχο και σε 5 λεπτά το γάλα
Θρυμμάτισα το ένα πακέτο πτι-μπερ και το έριξα μέσα στην κρέμα
χτύπησα πολύ καλά ολα τα υλικά μαζί και έλιωσα τον νες καφέ με λίγο γάλα και τον έριξα στην κρέμα...


Τελος έστρωσα σε πυρέξ μπισκότα στην κάτω πλευρά και έριξα την κρέμα παγωτό σε κουταλιές.....Εδω μπορειτε να βάλετε μέσα τα παραπάνω που αναφέρω η ακόμα να το αφήσετε και σκέτο..σκέπασα με τα υπόλοιπα μπισκότα από πάνω και το έβαλα στην κατάψυξη να παγώσει ..σε μερικά έλιωσα μια σοκολάτα στα μικροκύματα και τα βούτηξα μέσα αφου είχαν μισό παγώσει και τα έβαλα πάλι στην κατάψυξη να παγώσουν καλά..!!

Gogo Samiou "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".




MΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Παγωτό σοκολάτα πανεύκολο & αφράτο !!!

Παγωτό σοκολάτα που ΔΕΝ γίνετε πέτρα στην κατάψυξη !!!
Βγάζουμε με τα υλικά αυτά 4 λίτρα χωρίς ανακάτεμα -χωρίς  κρυσταλλάκια-μία κι έξω παγωτάκι σπέσιαλ !!!


Υλικά
500 γραμ σοκολάτα υγείας
1 +1/2 ζαχαρούχο γάλα
700 γραμ κρέμα γάλακτος
200 γραμ φρέσκο γάλα
2 βανίλιες μασουράκια




Σε αντικολλητικό σκεύος και σε πολύ χαμηλή φωτιά βάζουμε το ζαχαρούχο μαζί με την σοκολάτα να γίνουν ομοιογενές μείγμα χωρίς να ζεσταθούν πολύ μην κάψουν .
Προσθέτουμε και το φρέσκο γάλα ανακατεύουμε  καλά και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.


Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τις βανίλιες σε σαντιγί λίγο πιο σφιχτή από γιαούρτι.
Ανακατεύουμε με μαριζ τα δυό μείγματα απαλά να γίνει ομοιογενή κρέμα.
Αν θέλουμε προσθέτουμε αμύγδαλα καβουρντισμένα ,ή σταγόνες σοκολάτας ή μπισκότα oreo κομμένα σε κομματάκια.
Το βάζουμε στην κατάψυξη 
5 με 6 ώρες και σερβίρουμε !!!

George Chatzigiatroudakis. "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χοιρινό στην λαδόκολλα με λαχανικά !!!

Ολη η νοστιμιά εδώ !!!

Υλικά
1κιλό χοιρινό σε κομμάτια κομμένο
1 μεγάλο καρότο
2 κρεμμύδια κομμένα στα 4
3 πατάτες  μεγάλες κομμένες κυδωνάτες
2 πιπεριές κόκκινες

Μαρινάτα

Λάδι-λεμόνι-ρίγανη -αλάτι-πιπέρι-μπούκοβο-θυμάρι -χυμό από 1 πορτοκάλι.



Τι κάνουμε
Πλένουμε το κρέας.
Κόβουμε το καρότο τα κρεμμύδια τις πιπεριές τις πατάτες .
Φτιάχνουμε μία μαρινάτα με όλα τα υλικά της μαρινάτας .


Πάνω σε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο στρώνουμε μία λαδόκολλα  το τυλίγουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 3 ώρες περίπου 180 βαθμούς.
Ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε ακόμα λίγο να πάρουν χρώμα.Καλή όρεξη !!!

George Chatzigiatroudakis -  "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φιλέτο γεμιστό με σπανάκι και κεφαλογραβιέρα !!!


Φιλέτο γεμιστό με σπανάκι και κεφαλογραβιέρα- Συνοδευόμενο με λαχανικά ψητά και μπέικον.

Υλικά
Φιλέτο χοιρινό περίπου 1 με 1+ 1/2 κιλό
 1 κιλό σπανάκι
1 ματσάκι κρεμμυδάκια
10 κλωνιά άνηθο
300 γραμ κεφαλογραβιέρα
Αλάτι πιπέρι
ελαιόλαδο

1 κολοκυθάκι
1 πιπεριά πράσινη
1 καρότο
1 πιπεριά τσίλι
1 πατάτα
1 κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο σκόνη
αλάτι-πιπέρι
πάπρικα
λίγο ταμπάσκο

Τι κάνουμε
Σοτάρουμε  το σπανάκι με τον άνηθο ένα ματσάκι κρεμμυδάκι φρέσκο πέντε κλώνους και αλατο-πιπερο σε ελαιόλαδο μόλις δεν έχει υγρά το κατεβάζουμε  από την φωτιά ρίχνουμε την  κεφαλογραβιέρα και ανακατεύουμε
Ανοίγουμε  το φιλέτο και βάζουμε  να καλύψουμε παντού με την γέμιση έπειτα το κλείνουμε  κάνοντας ρόλο και το κρατάμε με  με οδοντογλυφίδες για να μην ανοίξει στο ψήσιμο...

Λαχανικά
Κόβουμε το  κολοκυθάκι την πράσινη πιπεριά το καρότο την πιπεριά τσίλι την πατάτα το κρεμμύδι και το  σκόρδο.
 Βάζουμε αλάτι πιπέρι ρίγανη πάπρικα και λίγο ταμπάσκο τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς με λίγο ελαιόλαδο σκεπασμένα με λαδόκολλα για 45 λεπτά μόλις έγιναν όσο μαλακά ήθελα έβγαλα τη λαδόκολλα για να πάρουν χρώμα...Καλή όρεξη !!

Ceery Misshief "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Χοιρινό με μέλι και μουστάρδα και άγριο ρυζι!!!


Υπέροχο πιάτο ακόμα και για επίσημο τραπέζι !!!

Υλικά
Ένα κομμάτι από μπούτι χοιρινό 400 γρμ περίπου καθαρισμένο από λίπος
Δύο κουταλιές μουστάρδα
Δύο κουταλιές μέλι
Αλάτι
Πιπεράκι
Ένα κλαδάκι δεντρολίβανο στο μάκρος του φιλέτου μας
Λίγο λάδι




Εκτέλεση
Πλένουμε και σκουπίζουμε το κρεατάκι μας.
Το αλείφουμε με μουστάρδα.
Το βάζουμε σε γάστρα η ταψί που σκεπάζει πάνω στο δεντρολίβανο αφού πρώτα έχουμε βάλει νεράκι λαδάκι το αλάτι μας και πιπέρι και ψήνουμε για 40 λεπτά σε μέτριο φούρνο.
Βγάζουμε από το φούρνο αλείφουμε το φιλέτο με μέλι και ξαναφουρνίζομαι σε δυνατό φούρνο αυτή τη φορά μέχρι να πάρει καραμελένιο χρώμα.



Άγριο ρύζι υλικά
Μια κούπα ρύζι πλυμένο
Μια κουταλιά του γλυκού βούτυρο
Ένα με δύο φύλλα φασκομηλιάς
Αλατάκι

Εκτέλεση
Βάζουμε το βουτυράκι με την φασκομηλιά να ζεσταθούν όχι να κάψουν ίσα ίσα να λιώσει το βούτυρο.
Σε κατσαρόλα βάζουμε δύο κούπες νερό με το ρύζι και αλατάκι να βράσουν μέχρι να πιει το νεράκι του.
Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε νερό.


Σβήνουμε την εστία μας και αφού βγάλουμε τα φύλλα φασκομηλιάς από το βουτυράκι το προσθέτουμε στο ρύζι και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε κόβοντας το κρεατάκι σε φετούλες και το βρέχουμε με την σαλτσούλα του ταψιού.Έτοιμο!!!! Καλή όρεξη !!

Χρυσα Τσιλιμιγκακη"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".




ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Μπισκότα αρωματικά με κανέλα !!!

 Πέστε μου ποιός δεν έχει πάρει το πακέτο με τα μπισκότα Goody με κανέλα και δεν το έχει γονατίσει!Εμένα πάντως ήτανε τα αγαπημένα μου από παιδί !! Τώρα μπορούμε να τα φτιάξουμε μόνες μας ακριβώς με την ίδια γεύση που έχουνε αυτά στο πακέτο !!!

 Υλικά
250 γραμ βούτυρο γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου
8 κουταλιές καστανή ζάχαρη περασμένη στο μούλτι
1 αβγό
2 βανίλιες
1 κουταλάκι του γλυκού μπέκιν
1 κουταλιά σούπας γεμάτη κανέλα
500 γραμ αλεύρι γοχ !!



Χτυπάμε βούτυρο μα ζάχαρη να αφρατέψη ρίχνουμε το αβγό τα υπόλοιπα υλικά δεν ζυμώνουμε ανακατεύουμε απαλά να πάρει το αλεύρι πλάθουμε τα μπισκότα ρίχνουμε από πάνω χοντρή ζάχαρη και ψήνουμε 15' στους 180' !! Καλή επιτυχία !!!
Vasiliki Saltaoura
"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".




ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αφράτο απίστευτο ψωμί σε φόρμα !!!


Aπίστευτο ψωμάκι σε φόρμα αφράτο και υπέροχο όπως του τοστ!!






Υλικά
350 γραμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γραμ αλεύρι για τσουρέκι
250 γραμ νερό
50 γραμ γάλα
30 γραμ ηλιέλαιο
70 γραμ μαργαρίνη σοφτ
15 γραμ αλάτι
15 γραμ ζάχαρη
1 φακελάκι ξερή μαγιά




Βάζουμε στο κάδο του μίξερ την μαγιά το νερό την ζάχαρη ανακατεύουμε μία και αφήνουμε να ενεργοποιηθεί η μαγιά για 20 λεπτά.
Αμέσως μετά ολα τα υπόλοιπα υλικά στον κάδο του μίξερ και ζυμώνουμε 4 λεπτά στην χαμηλή ταχύτητα και άλλα 2 στην μέση ταχύτητα.
Αφήνουμε 10 λεπτά να ξεκουραστεί .
Χωρίζουμε σε 8 ίδια τεμάχια .
Πλάθουμε σε μπαλάκια και τοποθετούμε το ένα δίπλα  από το άλλο  και σκεπάζουμε να φουσκώσει για 45 λεπτά με μία ώρα.




Ψήνουμε στους 170 με 180 βαθμούς για 45 με 50 λεπτά.
Ανάβωντας τον φούρνο βάζουμε στο πάτωμα ένα μεταλικό ταψάκι .εκεί όταν φουρνίζετε το ψωμί ρίχνουμε νερό -έτσι δημιουργείτε ατμός και το ψωμάκι παίρνει ένα ωραιο χρώμα και μία σχετική γυαλάδα.Καλοφάγωτο !!

 George Chatzigiatroudakis  "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Σοκολατάκια πανεύκολα ΜΟΝΟ με 2 υλικά !!!

Από τα πιό εύκολα σοκολατάκια με 2 υλικά ΜΟΝΟ !!!
ΥΛΙΚΑ:
• 300 γραμμάρια τυρί κρέμα
• 550 γραμμάρια κουβερτούρα γάλακτος

Λιώνω την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
Χτυπάω το τυρί μέχρι να γίνει κρέμα κι ανακατεύω καλά με τη λιωμένη σοκολάτα.
Βάζω το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να γίνει πηχτό.
Πλάθω το μείγμα σε μικρές μπάλες και βάζω το περίσσευμα του μίγματος σε μπεν μαρί για να το λιώσω πάλι.
Βουτάω κάθε μπάλα στο λιωμένο μείγμα και τοποθετώ σε λαδόκολλα για να στεγνώσει.
Εγώ είχα και μια λευκή σοκολάτα και με τη διαδικασία του μπεν μαρι βούτηξα μέσα μερικά σοκολατάκια!!!

Christina Fotiadou‎ "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".






ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σπιτική πορτοκαλάδα !!!


 Σπιτική πορτοκαλάδα για να ξέρουμε τι πίνουμε χωρίς συντηρητικά !!!

 Υλικά
250 ml νερό
250 γραμ ζάχαρη
800 ml περίπου 16  πορτοκάλια τον χυμό
Τι κάνουμε
Βάζουμε σε κατσαρόλα την ζάχαρη με το νερό να βράσουν ,να δέσει να γίνει σιρόπι θέλει 10 λεπτά περίπου .
Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς .
Στίβουμε τα πορτοκάλια τα σουρώνουμε και ρίχνουμε τον χυμό στο κρύο σιρόπι.
Ανακατεύουμε πολύ καλά κι αυτό είναι όλο !!!
Αδειάζουμε την πορτοκαλάδα και την βάζουμε σε ,μπουκάλι και μετά στο ψυγείο όπου διατηρείτε για 1 μήνα-αν και δεν μένει ποτέ!!
Σερβίρουμε γεμίζοντας το 1/3 στο ποτήρι πορτοκαλάδα και το υπόλοιπο νερό.
Μπορούμε να αραιώσουμε και με σόδα αντί νερό .Καλή επιτυχία !!


*Μπορείτε να βάλετε ότι χυμό σας αρέσει π.χ λεμόνι -μανταρίνι .
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ