Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Καραμέλα πάγος κι ο τρόπος που τον φτιάχνουμε !!!



 Δείτε τον τρόπο που φτιάχνουμε πολύ εύκολα πάγο καραμέλας για να στολίσουμε τα γλυκά μας ή να προσθέσουμε μέσα σε τούρτες γλυκά παγωτό όπως εγώ εδώ .
Δοκίμασα πολλούς τρόπους κολλούσαν σπάτουλες τηγάνια κτλ ώσπου ανακάλυψα αυτήν την πανεύκολη μέθοδο !!

Υλικά
1 κούπα τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
1 κουταλιά νερού νερό
λαδόκολλα
λίγο καλαμποκέλαιο 

Τι κάνουμε




 Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το οποίο έχουμε ζεστάνει -οχι κάψει -
την ζάχαρη τον χυμό λεμονιού και το νερό .
Αρχίζουμε με μία ξύλινη σπάτουλα και ανακατευουμε συνεχεια.
Θα το δούμε να κοχλάζει και θα ανακατευουμε συνεχεια μέχρι να σκουρήνει πολύ να γίνει σκούρο μελί -τότε είναι έτοιμο.





Κόβουμε ένα μεγάλο τετράγωνο λαδόκολλα το ακουμπάμε σε επιφάνεια που αντέχει τα καυτά και την περνάμε με το λάδι ελαφρώς.
Αδειάζουμε επάνω την καραμέλα φροντίζοντας να μην την ρίξουμε σαν βουνό ολη μαζί αλλά να κινούμε πέφτοντας το τηγάνι να γίνει λεπτή -αν πέσει όλη μαζί στρώστε την στα γρήγορα με την ξύλινη σπάτουλα να λεπτύνη.





Σε λίγα λεπτά θα παγώσει .
Σκεπάζουμε με την λαδόκολλα που εχουμε φροντίσει να είναι μεγάλη και με ένα γουδί ή σκληρό αντικείμενο σπάμε την καραμέλα πλέον σε κομματάκια μικρά ή μεγάλα και την χρησιμοποιούμε σε οτι φτιάχνουμε .
Εγώ την έβαλα μέσα σε παγωτό που έφτιαξα αλλά και σαν καραμελίτσα που δοκίμασα ήταν τέλεια !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ




Μελιτζάνες φούρνου γεμιστές με τυρί !!!




Απίστευτη νοστιμιά !!!


ΥΛΙΚΑ για 10 με 13 μελιτζάνες

Μελιτζάνες   μακρόστενες  [τσακώνικες]

3 μέτρια κρεμμύδια κομμένα

4-5 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες

500 γραμ .ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

κασέρι κομμένο σε μπαστουνάκια ,τόσα όσες και οι μελιτζάνες

αλάτι -πιπέρι-ζάχαρη -λάδι




Καθαρίζουμε από το κοτσάνι της μελιτζάνες  τις σκουπίζουμε και τις τηγανίζουμε μέχρι να μαραθούν και τις τοποθετούμε στο ταψί μας στην  σειρά.



Έχουμε κόψει σε μπαστουνάκια το κασέρι και με το χέρι κάνουμε μία ''τομή'' και το βάζουμε στην μέση της κάθε μελιτζάνας .Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε κρεμμύδι σκόρδο και τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν λίγο .





Προσθέτουμε και τις ντομάτες  μαϊντανό αλάτι,πιπέρι .και ζάχαρη  και μαγειρεύουμε για 1 τέταρτο περίπου να δέσει η σάλτσα -αν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο νερό..Ρίχνουμε όλο αυτό το μείγμα λαχανικών πάνω από τις μελιτζάνες και τις ψήνουμε στο φούρνο 180 αέρα μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια δεν θέλει πολύ περίπου 15 με 20 λεπτά.







ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Αν θέλετε πασπαλίστε όλη την επιφάνεια  του φαγητού με κάποιο τριμμένο μαλακό τυρί και μετά φουρνίστε το.
Eπίσης εγώ όπως βλέπετε έκοψα λίγες πατάτες κυδωνάτες και πάλι κομμένες στην μέση τις πέρασα λίγο από το τηγάνι και τις έβαλα στην άκρη στο ταψί και τις σκέπασα κι αυτές με την σάλτσα κι έγιναν κατά το ψήσιμο πεντανόστιμες . Καλή επιτυχία!!


Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



























Φασολάκια σαλάτα !!!

Πολύ νόστιμη σαλάτα με φασολάκια βρασμένα με το κρεμμύδι παίρνουν πολύ ωραία γεύση !!!

Υλικά
½ κιλό φασολάκια φρέσκα, ή κατεψυγμένα στρογγυλά
1 ξερό κρεμμύδι  κομμένα σε ροδέλες
Χυμό από 1/2 λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι
4 κουταλιές της σούπας λάδι

Προαιρετικά
¼ φλιτζάνι του τσαγιού καβουρντισμένο κουκουνάρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε τα φασολάκια από τις άκρες και τα πλένουμε.
Βάζουμε τα φασολάκια με τα κρεμμύδια  σε κατσαρόλα πλατιά ρίχνουμε και το λάδι λίγο αλάτι και πιπέρι και τα βράζουμε μέχρι να κρατάνε λίγο και να είναι ωραία και τραγανά.
Με τρυπητή κουτάλα τα βγάζουμε στην σαλατιέρα μας.
Σε 'ενα τηγάνι καβουρντίζουμε το κουκουνάρι -αν βάλουμε -και το ρίχνουμε πάνω από τα φασολάκια και ανακατεύουμε -εγω πολλές φορές βάζω άλλες όχι
Συνοδεύουμε με ντομάτες κομμένες και τα διατηρούμε στο ψυγείο σε κλειστό μπολ .
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ .

Φέτα σαγανάκι με μέλι !!!

   
Ότι πιο νόστιμο- τραγανό φύλλο κρούστας με ζουμερή γέμιση φέτας!


Υλικά
    1 κομμάτι φέτα κομμένο τετράγωνο
    1 φύλλο κρούστας χωριάτικο
    1 ασπράδι αυγού
    σουσάμι
    μέλι
    Καλαμποκέλαιο ή ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Απλώνουμε το φύλλο κρούστας και τυλίγουμε  μέσα τη φέτα.
Αλείφουμε τις άκρες του φύλλου με το ασπράδι για να κολλήσουν και κλείνουμε καλά.
Σε ένα τηγάνι ρίχνεις καλαμποκέλαιο για πιο ελαφρύ -μπορούμε και ελαιόλαδο  και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε  μέσα τη φέτα.
Την αφήνουμε να ψηθεί μέχρι το φύλλο να πάρει χρυσό χρώμα.
Μόλις είναι έτοιμη περιχύνουμε  με μέλι, προαιρετικά αν θέλουμε  πασπαλίζουμε και  με σουσάμι και σερβίρουμε.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συκώτι με μανιτάρια !!!

Υλικά (2 μερίδες):
2 φιλέτα συκώτι μοσχαρίσιο
1 συσκευασία μανιτάρια
1 κρεμμύδι
1 πράσινη πιπεριά κομμένη καρέ μικρά κομμάτια
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη καρέ μικρά κομμάτια
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1 φλιτζάνι νερό
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
λίγο αλεύρι
αλάτι
πιπέρι
δενδρολίβανο

Εκτέλεση :

Πλένετε πολύ καλά το συκώτι και το στεγνώνετε καλά σε χαρτί κουζίνας.
Έπειτα το κόβετε σε μέτρια κομμάτια.
Περνάτε τα κομμάτια του συκωτιού από το αλεύρι και τινάζετε το περιττό.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζετε λίγο ελαιόλαδο και μόλις κάψει ρίχνετε τα κομμάτια του συκωτιού να σοταριστούν.
Τα αφήνετε 4' από τη μία μεριά κ άλλο τόσο από την άλλη.
Στη συνέχεια αφαιρείτε το συκώτι από το τηγάνι και το καθαρίζετε από τα λάδια.
Ρίχνετε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με τις πιπεριές..
Έπειτα ρίχνετε τα μανιτάρια.
Σβήνετε με το κρασί.
Μόλις εξατμιστεί το κρασί  προσθέτετε το νερό, το δενδρολίβανο και αλατοπιπερώνετε.
Αφήνετε να πάρει μια βράση και βάζετε το συκώτι μέσα.
Χαμηλώνετε τη φωτιά σκεπάζετε το τηγάνι και αφήνετε να σιγοβράσει για περίπου 15 με 20'. 
Σερβίρετε με πουρέ -πατάτες τηγανιτές-πουρέ -πιλάφι .Καλή όρεξη !!!
Πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη ..
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Το πιο εύκολο σοκολατογλυκό με 2 υλικά!!!


Το πιο εύκολο σοκολατογλυκό !! Θα τρελαθείτε !!!
ΥΛΙΚΑ
450 γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια

1 ζαχαρούχο γάλα συσκευασία  400 γραμμαρίων



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χρησιμοποιούμε  ένα  μπεν μαρί  για να λιώσουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε συνεχώς, κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει το μείγμα μας ομοιόμορφο.  Έπειτα βάζουμε το μείγμα μας σε ένα  πυρίμαχο σκεύος στρωμένο με λαδόκολλα και τέλος βάζουμε το σκεύος στην κατάψυξη για 40 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια.




Σαν εναλλαγή μπορείτε να την κάνετε και ως εξής:
υλικα
400 γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
2 βανιλίνες
3 κουταλιές βούτυρο ανάλατο
με την ίδια εκτέλεση
extra tip μπορείτε να προσθεσετε τριμμένα μπισκότα στο μείγμα.

Από cook4all.gr

 Στο καιρό του μνημονίου, η πενία συνταγές μαγειρικής κατεργάζεται


Τούρτα Λεμόνι με γεμιστά μπισκότα !!!


Για τη κρέμα Λεμονιού
1200 ml γάλα
300 ml χυμό λεμονιού
2 φλ. ζάχαρη
5 γεμάτες κ.σ νισεστέ
5 γεμάτες κ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κρόκους
ξύσμα από ένα λεμόνι

Για τη συναρμολόγηση της τούρτας
4 πακέτα Μπισκότα Παπαδοπούλου γεμιστά με κρέμα λεμονιού
Λίγη ζάχαρη άχνη
1 φόρμα με ελάσματα 24 εκ.
Για τη κρέμα Λεμονιού

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά με έναν αυγοδάρτη, μέχρι να ξεκολλήσει από τον πάτο της κατσαρόλας το αλεύρι και το νισεστέ. Βάζουμε σε μέτρια φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για να μη κολλήσει και μέχρι να πήξει η κρέμα πάρα πολύ καλά. Προσθέτουμε το ξύσμα και ανακατεύουμε. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη κρέμα να σταθεί για 5-6 λεπτά.
Για τη συναρμολόγηση της τούρταςΣτρώνουμε τα μπισκότα ολόκληρα στο πάτο και στα πλαϊνά της φόρμας με τα ελάσματα. Ρίχνουμε τη μισή κρέμα. Βάζουμε άλλη μία στρώση μπισκότα πάνω από τη κρέμα και τελειώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα. Τοποθετούμε στο ψυγείο, τουλάχιστον για 5-6 ώρες.
Όταν είναι να τη σερβίρουμε, αφαιρούμε τη φόρμα, τρίβουμε τα μπισκότα που μας περίσσεψαν από πάνω και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Από Στο καιρό του μνημονίου, η πενία συνταγές μαγειρικής κατεργάζεται

Χοιρινό με γλάσο από μαρμελάδα Πορτοκάλι !!!


Προσφέρετε ως μεζές ή ως κυρίως πιάτο και αν ψηθεί σωστά είναι το ιδανικό πιάτο για το τραπέζι σας. Μεγάλα κομμάτια χοιρινού, όπως αυτό της συνταγής μπορούν να κοσμήσουν το οικογενειακό ή το εορταστικό τραπέζι ή να ταΐσουν ένα ολόκληρο πλήθος σε κάποια γιορτή κυριολεκτικά χωρίς κανένα κόπο.

3 - 3,5 κιλά χοιρινό μπούτι σε  δέρμα
350 ml χυμό πορτοκαλιού
200 ml χυμό λεμονιού + 1 λεμόνι κομμένο στη μέση
250 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι
αλάτι, πιπέρι

Με ένα μυτερό μαχαίρι, χαράζουμε μπακλαβαδωτά το δέρμα του χοιρινού. Με το μισό λεμόνι  τρίβουμε το δέρμα παντού, πολύ καλά. Ενδεχομένως να μη σας φτάσει το μισό και να χρειαστείτε και το υπόλοιπο. Πασπαλίζουμε το μπούτι παντού και πολύ καλά με το αλάτι και το πιπέρι. Σε μία μεγάλη γάστρα με καπάκι ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού. Βάζουμε τη σχάρα και τοποθετούμε από πάνω το χοιρινό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, με κλειστή τη γάστρα για περίπου 2 ώρες.

Αφαιρούμε προσεκτικά τη γάστρα από το φούρνο και αν τα υγρά στο πάτο είναι λίγα προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό, χωρίς να βρέξουμε το κρέας. Με ένα πινέλο αλείφουμε όλο το μπούτι με τη μαρμελάδα πορτοκάλι. Ψήνουμε άλλες δύο ώρες περίπου και ελέγχουμε με το θερμόμετρο εάν το κρέας έχει ψηθεί. Αν δεν έχει ψηθεί συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη μισή ώρα με 45 λεπτά. Σερβίρουμε όσο το χοιρινό είναι ζεστό.

Από Στο καιρό του μνημονίου, η πενία συνταγές μαγειρικής κατεργάζεται