Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Πικάντικη Σάλτσα για όλα τα φαγητά μας !!!


Τώρα που οι ντόπιες ντοματούλες είναι στην εποχή τους οι δικές μου είναι από Εύβοια.

Πολτοποίησα όλες τις ντομάτες στο μούλτι--ένα τελλάρο
Έβαλα τρία μεγάλα κρεμμύδια χοντρό αλάτι
Πιπεριές Φλωρίνης μαϊντανό βασιλικό δυόσμο λίγο ζάχαρη.
Διάφορα μπαχαρικά πιπέρια δάφνη μπορείτε να βάλετε ότι σα αρέσει.
Oλα μαζί να βρασουν σε κατσαρόλα.
Όταν σώθηκαν τα ζουμιά αποστείρωσα τα βαζάκια και λίγο πρίν το σφραγίσω από πάνω έριξα λίγο λάδι.


Τη φτιάχνω Χρόνια κρατάει πολύ καιρό δεν χρειάζεται να βάλετε τίποτα άλλο .
Σε νερό που βράζει αποστειρώνω τα βαζα μαζί με τα καπάκια ανοιχτά -τα πιάνω με τσιμπίδα στεγνώνουν και βάζω μέσα την ντομάτα.Διατηρώ στο ψυγείο.

Xrisavgi Georgatselou- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΥΝΤΑΓΕΣ

Τυράκι εύκολο και σπιτικό!!!

Υπέροχο σπιτικό τυράκι με γεύση και υφή σαν ανθότυρο !!!

Υλικά
2 λίτρα γάλα πλήρες
1 κ.γ ξινό η μισό χυμό λεμονιού
1 κούπα γιαούρτι πλήρες
αλάτι ανάλογα την γεύση που θέλουμε προτιμήστε χοντρό



Εκτέλεση
Ολα τα υλικά μαζί
Βάζω τις ποσότητες που θέλω σε μια κατσαρόλα να βράσουν όλα μαζί Δοκιμάζω το αλάτι να το φέρω στην γεύση που θέλω αλμυρό η λιγότερο αλμυρό.
Οταν κοχλάσει το κατεβάσω από την φωτιά και το αφήνω να κρυώσει -αν το δείτε σαν να κόβει μην τρομάζετε γίνετε η ζύμωση- έχω έτοιμο στο σουρωτήρι μια πετσέτα ψιλή τύπου γάζα ή ένα μακό μπλουζάκι που θα το έχετε μόνο για αυτή την χρήση.


Βάζω μέσα το βρασμένο μείγμα και σηκώνω με  την πετσέτα το δένω από πάνω και το κρεμάω στη βρύση του νεροχύτη να στραγγίσει τελείως
Αν η ποσότητα είναι 2 λίτρα π.χ σε 2 ώρες το πολύ είναι έτοιμο αν είναι μεγάλη η ποσότητα θα πάρει περίπου 6-7 ώρες.
Κόβουμε σε κομμάτια φτιάχνουμε άλμη και την διατηρούμε στο ψυγείο.



Πως φτιάχνουμε Άλμη
Θα βάλεις το νερό που θες σε μια κατσαρόλα της κουζίνας
Και θα πετάς αλάτι θα ανακατεύεις καλά να διαλύεται
Θα βάλεις ένα αυγό ωμό ολόκληρο και όταν το αυγό στέκεται στο νερό όρθιο είναι έτοιμη.

Stauroula Barboutsi-Cheery Misshief- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".




ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πιταράκια Νησιώτικα !!!


Υλικά για 20 πιταρακια... εύκολα και πεντανόστιμα !!

1 Κρεμμύδι τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
300 γρ τυρί φέτα τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη ,εγώ βάζω Ηπείρου
1 κουτ του γλυκού αλάτι
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κούτας ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
1 ποτήρι χλιαρό νερό
Λάδι για το τηγάνι..!!




Εκτέλεση

Ανακατεύεται το τυρί με το κρεμμύδι και τον  δυόσμο
Ανακατεύεται το αλεύρι με το λάδι το αλάτι το χλιαρό νερό
Ανοίγουμε ένα λεπτό φύλλο και με την βοήθεια ενός πιάτου η μπολ κόβουμε στρογγυλά κομμάτια ζύμης


Μοιράζουμε την γέμισή στα φύλλα και κλείνουμε τα πιταράκια πατώντας τις άκρες με ένα πιρούνι.
Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν και να κάνει η ζύμη φουσκάλες..!!
Gogo Samiou - "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Κοτόπουλο με μανιτάρια - μήλο & κάρι !!!

Εξαιρετικό φαγητό με πλούσια αρώματα και γεύση !!!

Υλικα

800γρ φιλέτο κοτόπουλο σε κύβους
1 πακέτο μανιτάρια σε φέτες
2 ξινόμηλα σε κύβους
1 κουτ σούπας καυτερό Κάρι η απλό
3-4 κουταλ σούπας ελαιόλαδο
3 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ποτήρι του νερού λευκό κρασί
1/2 φλιτζάνι τσαγιού κουκουναρόσπορους καβουρδισμένους
1/2 φλιτζάνι τσαγιού μαύρες σταφίδες
1/2 φλιτζάνι ασπρισμένα αμύγδαλα η φιστίκι Αιγίνης
1 κουταλιά σούπας μέλι
Αλάτι ,πιπέρι φρεσκοτριμμένο



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρεται το κρεμμύδι.
Προσθέστε το Κάρι και ανακατεύετε ώστε να καβουρδίστε ελαφρά.
Ρίξτε το κοτόπουλο και σοτάρεται καλά από όλες τις πλευρές.
Προσθέστε τα μανιτάρια αλατοπιπερώνετε και σοτάρεται όλα μαζί για μερικά λεπτά.
Σβήνετε με το κρασί.


Όταν εξατμιστεί σκεπάζετε το τηγάνι χαμηλώνετε και μαγειρεύετε για 20 λεπτά προσέχοντας να μην στεγνώσει η σάλτσα του.
Προσθέστε τα μήλα τις σταφίδες τον κουκουναρόσπορο τα αμύγδαλα .
Αφήνετε το φαγητό στην φωτιά άλλα 5 λεπτά.
Προσθέστε το μέλι ανακατεύεται και σερβίρετε μαζί με βρασμένο ρύζι..!!
Gogo Samiou- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

*Ντοματοκεφτέδες -Αλλο πράγμα η γεύση τους !!!


Ξεκινήστε ...πάρτε λίγες ντομάτες και μυρωδικά που όλοι έχουμε στο ψυγείο και με ελάχιστο χρόνο και κόπο φτιάξτε αυτούς τους καταπληκτικούς τραγανούς -αφράτους  ντοματοκεφτέδες !!!! Θα τους φτιάχνετε συνέχεια !!!

Και ...δεν σταματάς να τρώς !!!!


Υλικά

3 Ντομάτες μεγάλες

2 Μεγάλα κρεμμύδια

Λίγο δυόσμο

Λίγο βασιλικό

Λίγο μαϊντανό

1 Κουτ της σούπας ζάχαρη

Αλάτι κ πιπέρι

Αλεύρι γιά όλες τις χρήσεις ή και αυτό που φουσκώνει μόνο του

1 κουτάλια Μπέικιν

 Την συνταγή μου την είπε και την έφτιαξα η φίλη  μου Gogo Samiou κι έγιναν απίθανοι !!! Δοκιμάστε τους !!!



Στύβουμε καλά και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες τα κρεμμύδια και όλα τα υπόλοιπα μυρωδικά..ρίχνουμε το αλάτι το πιπέρι την ζάχαρη ...ρίχνουμε αλεύρι τόσο όσο να γίνει ένας πηχτός χυλός ..



Εγώ έριξα πέντε κουταλιές καλά γεμάτες σούπας ...Ρίχνουμε σε καυτό λάδι με το κουτάλι και βάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξουν τα λάδια τους..!! ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ







Oreo (pudding) τούρτα, που ξετρελαίνει μεγάλα και μικρά παιδιά!!!

Oreo (pudding) τούρτα, που ξετρελαίνει μεγάλα και μικρά παιδιά!!!
Εύκολη, γρήγορη με κρέμα σαν πουτίγκα!

Υλικά Συνταγής

    3 συσκευασίες μπισκότα γεμιστά
    Για τη σοκολατένια κρέμα
    1½ λίτρο γάλα φρέσκο
    150 γρ. ζάχαρη
    130 γρ. κορν φλάουρ
    200 γρ. βούτυρο
    300 γρ. κουβερτούρα
    1 βανίλια
    Για την επικάλυψη
    1 κουτί φυτική σαντιγί
    1 ζαχαρούχο γάλα
    1 συσκευασία μίνι μπισκότα γεμιστά




Εκτέλεση

Για την τούρτα με μπισκότα, πρώτα χωρίζουμε τη μια συσκευασία γεμιστά μπισκότα, δηλαδή, την κρέμα από το μπισκότο.
Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ να θρυμματιστούν.
Σπάμε τις άλλες δυο συσκευασίες σε χοντρά κομμάτια.
Στρώνουμε σε τετράγωνο πυρέξ τα σπασμένα μπισκότα.
Για την κρέμα με σοκολάτα



Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα. Ψιλοκόβουμε το βούτυρο.
Βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη σε κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τη βανίλια. Κρατάμε 1/2 λίτρο και αραιώνουμε το κορν φλάουρ.
Μόλις ζεσταθεί το γάλα στην κατσαρόλα ρίχνουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ.
Ανακατεύουμε λίγα λεπτά να πυκνώσει η κρέμα.
 Μόλις δέσει ελαφρά αποσύρουμε.



Αμέσως ρίχνουμε μέσα την ψιλοκομμένη σοκολάτα και την γέμιση από τα μπισκότα.
Ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο βούτυρο.
Ανακατεύουμε να λιώσει και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στα σπασμένα μπισκότα.
Για την επικάλυψη

Χτυπάμε την φυτική σαντιγί με μίξερ χειρός να αφρατέψει. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Όταν αφρατέψει το μείγμα προσθέτουμε το τριμμένο μπισκότο και ανακατεύουμε καλά με κουτάλι. Το στρώνουμε πάνω στην κρέμα σοκολάτας.

Παγώνουμε το γλυκό για δυο ώρες. Πασπαλίζουμε με μίνι μπισκότα και σερβίρουμε.

Φωτό -εκτέλεση Marilena Pappa-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ Συνταγή από Αργυρώ Μπαρμπαρίγου




ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Λαχταριστά Μήλα στο τηγάνι !!!!


Μπορεί αυτή τη συνταγή, τα μήλα στο τηγάνι, να τα έχετε δοκιμάσει σε κάποιο ασιατικό εστιατόριο. Εμείς εδώ, προτείνουμε μια μικρή ακόμη πιο γλυκιά παραλλαγή για εσάς που θέλετε κάτι διαφορετικό να προσφέρετε ή να γευθείτε στα γρήγορα. Πάρτε λοιπόν ωραία μεγάλα μήλα και ξεκινήστε.





Τι χρειάζεστε:

    6 μήλα χωρίς τη φλούδα σε ροδέλες
    1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    1 φλιτζάνι νερό
    1  ασπράδι αυγού
     1 κουταλάκι βανίλια σκόνη 
     1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
     λάδι για τηγάνισμα
     Κανέλα και ζάχαρη

Για το γλάσο:

    4 κουταλιές βούτυρο, λιωμένο
     1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
     2 κουταλιές της σούπας γάλα
     1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
    1 κουταλιά της σούπας κανέλα



Πώς θα ετοιμάσουμε τα μήλα

Πρώτα κόβουμε τα μήλα σε ροδέλες χοντρές αφαιρώντας τα κουκούτσια κι αφήνοντας μια τρύπα στη μέση για να γίνουν δαχτυλίδια.

Σε ένα μπολ χτυπάμε το ασπράδι μέχρι να γίνει αφρός και ρίχνουμε το νερό και τη βανίλια. Ανακατεύουμε και στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι χτυπώντας ξανά ελαφρά.

Βουτάμε τα μήλα στο κουρκούτι που μόλις φτιάξαμε και τα ρίχνουμε σε καυτό λάδι. Μην τα ρίξετε όλα μαζί αλλά λίγα λίγα.

Τοποθετήστε τα σε απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το επιπλέον λάδι και πασπαλίστε με την κανέλα και τη ζάχαρη.     

Τώρα τοποθετήστε τα σε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε προθερμασμένο φούρνο για 5 με 8 λεπτά.

Οση ώρα ψήνονται ετοιμάστε το γλάσο χτυπώντας όλα τα υλικά μαζί και μόλις τα βγάλετε από το φούρνο περιχύστε τα με το γλάσο και σερβίρετέ τα ζεστά.

Το πιο λαχταριστό γλυκό μήλου είναι έτοιμο!

womannow.gr

Απίθανο γλυκό με καρύδα -Macarons !!!



Απίθανο γλυκό που μυρίζει καλοκαίρι χάρη στην καρύδα που μας ταξιδεύει σε μέρη εξωτικά και παραδεισένια! Φτιάχνεται τόσο εύκολα που δεν θα το πιστεύετε με ελάχιστα μάλιστα υλικά. Μπείτε λοιπόν τώρα στην κουζίνα κι ετοιμάστε το πιο λαχταριστό γλυκάκι για να προσφέρετε στους φίλους σας μετά ή πριν το φαγητό!

Τι χρειαζόμαστε για τα καλοκαιρινά macarons

    6 ασπράδια αυγού
    250 γρ. ζάχαρη
    350 γρ. καρύδα (ινδοκάρυδο)
    1 βανίλια

Πώς γίνονται τα καλοκαιρινά macarons με καρύδα

Χτυπάμε τα ασπράδια του αυγού σε μαρέγκα και σιγά σιγά με απαλές κινήσεις προσθέτουμε την ζάχαρη, την βανίλια και τα 250 γρ. από την καρύδα (τα δυο τρία υπολογίστε, το υπόλοιπο θα το αφήσουμε για να καλύψουμε τα macarons μας).

Πλάθουμε με το χέρι μας μικρά macarons, τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα ή βουτυρωμένο ταψί, τα πασπαλίζουμε από πάνω με το υπόλοιπο ινδοκάρυδο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15 λεπτά.

 .womannow


Κοτόπουλο στα γρήγορα με μέλι και λεμόνι!!!

Αν θέλετε ένα εύκολο και οικονομικό φαγητό, το κοτόπουλο είναι η ιδανική λύση. Αν βαρεθήκατε τις ίδιες συνταγές διαρκώς, δοκιμάστε αυτή για κοτόπουλο με μέλι και λεμόνι που γίνεται γρήγορα στο τηγάνι, συνδυάστε το με πατατούλες ή ρυζάκι και καλή σας όρεξη!

Τι θα χρειαστούμε για το κοτόπουλο με μέλι και λεμόνι

    4 κομμάτια κοτόπουλου (καλύτερα στήθος)
    1 κ.σ μέλι
    1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
    Χυμό από δυο λεμόνια
    Μισό κουταλάκι ρίγανη
    1/4 φλιτζανιού λάδι ελιάς
    αλάτι και πιπέρι

Πώς θα ετοιμάσετε το κοτόπουλο με μέλι και λεμόνι

    Σε ένα τηγάνι με λάδι καυτό, τσιγαρίζετε το κοτόπουλο με το δέρμα προς τα κάτω για 15 λεπτά κι έπειτα γυρίσε από την άλλη πλευρά γι άλλα 15 λεπτά.
    Χτυπήστε σε ένα ποτήρι τον χυμό λεμονιού, λίγο λάδι, σκόρδο, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και το μέλι.
    Περιχύστε με το μείγμα το κοτόπουλο που ψήνεται κι αφήστε το για λίγα λεπτά ακόμη
    Σερβίρετε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

womannow

Πατάτες ροστί -Απίθανη συνταγή !!!

Αυτή η καταπληκτική συνταγή για πατάτες που στην πραγματικότητα είναι... τηγανητές απλώς είναι διαφορετικά φτιαγμένες, συνηθίζεται πάρα πολύ στο εξωτερικό, γίνεται εύκολα, ταιριάζει με κρεατικά, μπιφτέκια, σνίτσελ αλλά και αυγά. Αφήσαμε τα αυγά για το τέλος γιατί μπορείτε να τηγανίσετε δυο αυγά μάτια, να τα τοποθετήσετε πάνω στην πατάτα ροστί κι όταν τα τρώτε, θα σπάει ο κρόκος πάνω στην πατάτα που είναι πραγματικά... απόλαυση. Πάμε να δούμε πώς γίνεται...

Τι χρειαζόμαστε

    Πατάτες ψιλοκομμένες στον τρίφτη
    Λίγο αλεύρι
    Αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό
    Ψιλοκομμένο κρεμμύδι στον τρίφτη


Πώς θα ετοιμάσουμε τις πατάτες ροστί

    Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις τρίβουμε στον τρίφτη του τυριού. Όχι την πολύ λεπτή πλευρά, τη μεσαία.
    Παίρνουμε την τριμμένη πατάτα και την στραγγίζουμε με τα χέρια μας, να φύγουν τα υγρά, την τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας, να φύγουν κι άλλα νερά και την αφήνουμε σε ένα μπολ.
    Τρίβουμε και το κρεμμύδι στον τρίφτη, αυτή τη φορά στο λεπτό σημείο και το ρίχνουμε στην πατάτα.
    Ανακατεύουμε την πατάτα με το κρεμμύδι, το αλάτι, το πιπέρι και ρίχνουμε και λίγο αλεύρι.
    Φτιάχνουμε σαν μεγάλες ή πιο μικρές πίτες με τα χέρια μας, πλάθοντας την πατάτα και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και αναποδογυρίζουμε με την βοήθεια ενός πιάτου .
    Όταν είναι έτοιμα, τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και ρίχνουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό.

* Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά μου είπαν ότι γίνεται και στον φούρνο .
womannow

Κοτόπουλο με αμπελόφυλλα Φρικασέ !!!



Ιδιαίτερη συνταγή για υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα !!!!

ΥΛΙΚΑ

1 Κοτόπουλο σε μερίδες
1/4 του κιλού αμπελόφυλλα ζεματισμένα και ψιλοκομμένα
3 μεγ κρεμμύδια
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3/4 της κούπας χυμό λεμονιού η ανάλογα πόσο ξινό το θέλετε.
3 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ
αλάτι κ πιπέρι
αν θέλετε και λίγο άνηθο,εγώ δεν έβαλα!!



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρεται τις μερίδες του κοτόπουλου από όλες τις πλευρές, ρίξτε το κρεμμύδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί,Προσθέτετε και τα αμπελόφυλλα σοτάρεται όλα μαζί για μερικά λεπτά και σβήνετε με το μισό χυμό λεμονιού....Ρίξτε και 2 φλιτζάνια του τσαγιού ζεστό νερό και σιγοβράστε το φαγητό με σκεπασμένη την κατσαρόλα για μια ώρα..αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό ακόμα.

Τέλος διαλύεται το κορν φλαορ με το υπόλοιπο χυμό λεμονιού και το ρίχνετε στην κατσαρόλα,Την ανακινείται να πάει παντού και αφήνετε να σιγοβράζει για 3 λεπτά επιπλέον ..Σερβίρετε το φαγητό με πατάτες τηγανίτες..!!

Gogo Samiou - "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".






MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Λαχανικά γεμιστά με τυρί ζυμαρικά και κιμά !!!


Οτι πρέπει για οικογενειακές και φιλικές τραπεζοκαταστάσεις!!
Ιδίως τώρα που είναι στα φόρτε τους οι μελιτζάνες
Και φυσικά συνοδεία πάντα τώρα το καλοκαίρι οι παγωμένες μπυρίτσες!!!

Τι κάνουμε
 Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες μαζί με τα κολοκυθάκια και τις κόκκινες πιπεριές και στρώνουμε την φόρμα...

  Πρώτη στρώση μακαρόνια..
                                                      Προτιμώ του παστίτσιου..


Δεύτερη στρώση κιμάς -Με οτι μυρωδικά προτιμάτε όπως τον φτιάχνουμε για μακαρόνια με κιμά !!

Τρίτη στρώση πάλι μακαρόνια σκέτα μόνο που τα βράζουμε και τα στραγγίζουμε

 Αν σας περισέψουν λίγα λαχανικά ρίξτε τα στο τέλος από πάνω ...
Και κλείστε σαν φάκελο μαζι  με τα πρώτα που βάλατε..


 Και τελευταία βάλτε τυρί η παρμεζάνα ότι προτιμάτε..
Ψήστε τη φόρμα βάζοντας ένα αλουμινόχαρτο από πάνω στους 180° περίπου 30-40' ίσα ίσα μέχρι να δέσουν τα υλικα...
Μόλις κρυώσει  αναποδογυρίστε σε πιατέλα προσεχτικά!!!

Συνταγή κ φωτογραφίες Κυριακή Ταμ - "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".







 ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπουτάκι αρνίσιο με πατάτες στη γάστρα!!

     Πολύ νόστιμο λιώνει στο στόμα!!!


Υλικά
    1 μπουτάκι αρνί κομμένο σε μερίδες
    λίγες πατάτες κομμένες κυδωνάτες
    αλάτι,πιπέρι, ρίγανη
    2-3 σκελίδες σκόρδο
    1-2 λεμόνια
    1κουτ σούπας  μουστάρδα
    1 κουτ σούπας μέλι
    ελαιόλαδο

Εκτέλεση
    Αλατοπιπερώνουμε ανάλογα τα γούστα μας τα κομμάτια κρέας .
    Κάνουμε μικρές τρυπούλες με το μαχαίρι και βάζουμε μέσα το σκόρδο.
    Σε 1 μπόλ ανακατεύουμε το λάδι,τα λεμόνια, την ρίγανη,την μουστάρδα το μέλι και με αυτό το μείγμα περιχύνουμε το κρέας-κρατώντας λίγο για τις πατάτες.
    Το αφήνουμε να μαριναριστεί καμμιά ωρίτσα.
Βάζουμε τις πατάτες στην γάστρα τις αλατοπιπερώνουμε και τις περιχύνουμε κι αυτές με το υπόλοιπο μείγμα που κρατήσαμε .
Ανακατεύουμε καλά .
Προσθέτουμε και το μαριναρισμένο κρέας μαζί με ότι μείγμα υπάρχει μαζί του και όλα μαζί τα ξανα ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε και μισό ποτήρι νερό .
Σκεπάζουμε την γάστρα και την κουνάμε πέρα δωθε λίγο-αν δεν έχουμε σκεπάστε με αλουμινόχαρτο το ταψί .
    Ψήνουμε στους 180° για 2 ώρες περίπου .
    Ανοίγουμε την γάστρα και αφήνουμε το φαγητό μας λίγη ώρα ακόμη να πάρει χρώμα.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Δροσερή τονοσαλάτα !!!

Μόνο 200 θερμίδες χορταστική σαλάτα που αποτελεί ένα πλήρες ελαφρύ γεύμα.

Υλικά
    1 κονσέρβα τόνου 200 γρ.
    3  ντομάτες μέτριες
    2 φύλλα  μαρούλι
    1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομένο
   1/2 αγγούρι κομμένο σε ροδέλες
    1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
    100 γρ. γλυκό καλαμπόκι -προαιρετικά
    5 κ.σ. ελαιόλαδο
    4 κ.σ. μηλόξυδο

Πλένουμε το μαρούλι και το κόβουμε σε κομμάτια.
Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά σε σαλατιέρα μαζί και το κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες και ανακατεύουμε .
Χτυπάμε  σε ένα μπολ το λάδι με το μηλόξυδο.
Περιχύνουμε την σαλάτα μας.
Ρίχνουμε από πάνω από την σαλάτα τον τόνο και λίγο καλαμπόκι αν θέλουμε προαιρετικά.
Μπορούμε να την εμπλουτίσουμε με ότι ακόμα μας αρέσει πχ κόκκινη πιπεριά -κρουτόν κτλ.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ





Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Ρυζογαλάκι !!!

Το αγαπημένο ρυζόγαλο !!!

Υλικά
1 λίτρο γάλα
1 κούπα τσ. ρύζι νυχάκι
λίγο αλατάκι
1 φλούδα λεμονιού
1 βανίλια
1 κούπα τσαγιού  ζάχαρη
3 κουτ. Σούπας  κόρν φλάουρ.


Βράζω το ρύζι με λίγο νερό έως να μαλακώσει αλλά να κρατά ακόμη λίγο Ρίχνω το γάλα, την φλούδα λεμονιού, την ζάχαρη την βανίλια και ανακατεύω συχνά.


Σε μια κούπα νερό διαλύω το κορν φλάουρ και το ρίχνω στην κατσαρόλα.
Ανακατεύω συνέχεια και όταν αρχίζει να πήζει (και κάνει φουσκάλες) το βγάζω από το μάτι και γεμίζω μπολάκια ή ταψάκι και κατόπιν ρίχνουμε και την κανέλα από πάνω.
Vana Zouka ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ