Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Σουφλέ με ψωμί του τοστ ,πατάτα,μπέικον ,& τυρί !!!





ΥΛΙΚΑ

1πακετο μικρο ψωμι του τοστ χωρις κορα
2 κρεμες γαλακτος των 200ml
1 κουπα γαλα
2 αυγα
2 μετριες πατατες βρασμενες
200 γρ μπεικον
300γρ γκουντα
100 γρ σκλ τυρι Δανιας
Αλατι και πιπερι..!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ενα πυρεξ τοποθετησα φετες απο ψωμι και καλυψα ολο τον πατο του πυρεξ Σε ενα μπολ ειχα χτυπησει ελαφρα τα 2 αυγα, εριξα μεσα την κουπα με το γαλα, και τις κρεμες γαλακτος,ανακατεψα καλα και με αυτο εβρεξα με ενα κουταλι τις φετες του τοστ,
ψιλοεκοψα κομματια το μπεικον και το τσιγαρισα λιγο, το εριξα επανω στο ψωμι,ετριψα και τις βρασμενες πατατες με τον τριφτη απο πανω,προσθεσα αρκετο τυρι γκουντα και λιγο απο το σκληρο Δανιας


Τοποθετισα και τις αλλες φετες ψωμιου απο πανω τις εβρεψα και αυτες με το υγρο μειγμα, εριξα το υπολιπα τυρια και μερικα κομματια απο το μπεικον,και τελος εριξα ολο το υγρο μειγμα απο πανω να παει παντου....εψησα σε προθερμασμενο φουρνο για 45 λεπτα μεχρι να ροδισει και να γινει το φαγητο..φουσκωνει παραα πολυ!!


Gogo Samiou - "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".





ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Καταπληκτική - χορταστική Ισπανική ομελέτα !!!



K α τ α π λ η κ τ ι κ ή   Ισπανική  ο με λ έ τ α !!! Δοκιμάστε την με λίγα υλικά λίγο τυρί και λίγο ζαμπόν χορταστικό γεύμα !!



Υλικά μερίδες4

5 αυγά
6 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα του τοστ σε λεπτές φέτες
6 φέτες τυρί για τοστ σε φέτες
2 μεγάλες πατάτες
1 μέτριο προς μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτά φετάκια μακρόστενα 
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι




Τι κάνουμε

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κυβάκια όπως τις βλέπετε .
Βάζουμε στο τηγάνι αντικολλητικό την μία κουταλιά λάδι και ρίχνουμε τις κομμένες πατάτες μαζί με το κομμένο κρεμμύδι .
Σοτάρουμε για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα και προσθέτουμε 1 φλιτζανάκι του καφέ νερό ανακατεύοντας τακτικά.



 Αυτό το μείγμα θα αρχίσει να μαλακώνει και με την ξύλινη σπάτουλα το πατάμε να λιώσει να γίνει σαν πουρές . -Λιώστε το καλά.


Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι.



Μέσα στα χτυπημένα αυγά προσθέτουμε τον -πουρέ πατάτας και με  την βοήθεια ενός πιρουνιού ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά .



Με λίγο χαρτί κουζίνας καθαρίζουμε το ίδιο τηγάνι  βάζουμε την άλλη μία κουταλιά λάδι και αδειάζουμε το μισό από το μείγμα .-Το τηγάνι το έχουμε επάνω σε χαμηλή φωτιά -


Το αποσύρουμε μόλις αδειάσουμε το μισό από το μείγμα και βάζουμε στην μέση 3 φέτες τυρί ,από πάνω 3 φέτες ζαμπόν ,από πάνω ξανά 3 φέτες τυρί και τέλος άλλες 3 φέτες ζαμπόν .



Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μείγμα καλά πιέζοντας τις άκρες με την ξύλινη κουτάλα μέσα στα τοιχώματα του τηγανιού να μας βγει ομοιόμορφο το σχήμα.


Αναποδογυρίζουμε αφού την ψήσουμε για λίγα λεπτά με την βοήθεια ενός πιο μεγάλου πιάτου την ομελέτα και ψήνουμε και από την άλλη πλευρά καλά.


Σερβίρουμε κόβοντας τριγωνικά κομμάτια και βλέπουμε το λιωμένο τυρί να τρέχει λιωμένο !!!
ΑΑΑλλο πράγμα να σας το λέω κι άλλο να την δοκιμάσετε !!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ







Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Απίθανοι λαχταριστοί λουκουμάδες με πατάτα !!



Αυτούς τους λουκουμάδες να τους φτιάξετε όλοι !!!  Δεν θα έχετε ξαναφάει τόσο ωραίους !!  Παραδοσιακή συνταγή από Λέσβο !!!
 Τα υλικά είναι  για πολλούς λουκουμάδες αλλά και να μείνουν τρώγονται και την άλλη μέρα αρκεί να μελώσετε όσους θα φάτε κάθε φορά !! Αν θέλετε λιγότερους μοιράσετε τα υλικά στην μέση όπως έκανα κι εγώ και βγήκαν όσοι φαίνονται δηλαδή αρκετοί !!!




ΥΛΙΚΑ για μεγάλη δόση
2 κιλά αλεύρι Αλατίνη για όλες τις χρήσεις
1 κιλό πατάτες
φακελάκια μαγιά νωπή 50 γραμ .
1 κοφτό κουταλάκι γλυκού αλάτι
2 και 1/2 ποτήρια του νερού νερό
Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Για από πάνω στο σερβίρισμα
κανέλα μέλι καρύδι.






ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια μικρά τις πατάτες και τις βράζουμε καλά.
Τις στραγγίζουμε καλά και τις βάζουμε σε μεγάλο μπολ τις λιώνουμε με το ειδικό εργαλείο πουρέ ή με ένα πιρούνι.


 Προσθέτουμε την μαγιά αραιωμένη σε λίγο ελάχιστα χλιαρό νερό το αλάτι και το νερό και τα ανακατεύουμε καλά να γίνει χυλός όπως σας δείχνω λείος .
Ρίχνουμε και το αλεύρι λίγο λίγο ανακατεύουμε  με τον αυγοδάρτη ή με το χέρι μέχρι να δούμε να γίνει παχύς χυλός όχι νερουλός γιατί δεν θα πετύχουν ..



 Το αφήνουμε κάπου ήσυχα να φουσκώσει θα το δείτε και θα το καταλάβετε τότε είναι έτοιμη για τηγάνι.Βάζουμε το λάδι να κάψει πολύ καλά και παίρνουμε κοντά μας ένα φλιτζάνι με νερό ένα μεγάλο κουτάλι για να το βουτάμε μέσα κάθε φορά να μην κολλάει η ζύμη.Ο τρόπος να βγούνε στρογγυλά είναι απλός βουτάμε το χέρι μέσα στην ζύμη παίρνουμε στην χούφτα μας την κλείνουμε και με το κουτάλι βρεγμένο παίρνουμε το περίσσιο δείτε φωτογραφία και ρίχνουμε στο καυτό λάδι.
Κάθε φορά βουτάμε το κουτάλι στο νερό θα παίρνετε μικρά κομμάτια ζύμης η φωτογραφία είναι ενδεικτική.Τους ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας λίγο και σερβίρουμε με μέλι κανέλα κι αν έχετε τριμμένο καρυδάκι !! Καλή επιτυχία γιατί όρεξη θα έχετε σίγουρα !!!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

Αρωματικό καρύκευμα για όλα τα φαγητά !!!


Όλη η νοστιμιά στα φαγητά  και τα μυστικά κρύβονται μέσα σε αυτά εδώ τα μαγικά βαζάκια!!!Αρωματικό καρύκευμα για όλα τα φαγητά κατσαρόλας και  φούρνου....!!
Για πουλερικά, κρεατικά, ψάρια!!

Υλικά
4 μεγάλα κρεμμύδια
2 μεγάλα κεφάλια σκόρδα
1/2 ματσ μαϊντανό
,1/4απο το ματσάκι δυόσμο
1/4 από το ματσάκι βασιλικό
1/4 από το ματσάκι φρέσκια ρίγανη
Λίγο δενδρολίβανο
μισή κούπα ελαιόλαδο
και ότι άλλο αρωματικό βότανο έχετε εσείς
και λίγο αλάτι


Τα διαλύουμε όλα μαζί στο μπλέντερ ξεκινώντας από τα σκόρδα και μετά τα κρεμμύδια και τα βότανα ,το βάζουμε σε βαζάκια αποστειρωμένα καλύπτουμε την επιφάνεια με λάδι και τα διατηρούμε στο ψυγείο για πολλούς πολλούς μήνες..! Μια κουταλιά του γλυκού αρκεί να αρωματίσει το φαγητό σας!!

Gogo Samiou- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πτί φουρ με σοκολάτα κι καρύδα !!



Υλικά

250γρ αγελαδινό βούτυρο
325  γραμ αλεύρι
190  γραμ ζάχαρη άχνη
1 αυγό
1 βανίλια


Χτυπάμε στο μίξερ Ζάχαρης με βούτυρο.
προσθέτουμε  το αυγό το αλεύρι την  βανίλια.
Ζυμώνουμε και κάνουμε μικρά μπαλάκια.
Τοποθετούμε  σε ταψί με λαδόκολλα και  τα πατάμε  από πάνω με ένα πιρούνι.
Ψήνουμε  στους 180 για 15λεπτα. 
Αφήνουμε  να κρυώσουν και βάζουμε  σε ένα μπισκοτάκι μαρμελάδα η ταχίνι κ το καπακώνω με ένα άλλο.

Για τη σοκολάτα περίπου 50γρ κουβερτούρα κ λίγο σπορέλαιο τα λιώνουμε  μαζί και  αλείφουμε από πάνω με ένα πινέλο.
Πασπαλίζουμε με λίγο ινδοκάρυδο προαιρετικά.
*Αν θέλουμε αντί να τα περάσουμε σοκολάτα από πάνω με πινέλο-- τα βουτάμε το μισό τους μέρος σε σοκολάτα.

Μαριλία Μακρίδου - Βασιλεία Βάγια - "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Καγιανάς με ντομάτα !!!



 Υλικά
4 αυγά 
4 με 5 ώριμες ντομάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι τρυμμένο στο χοντρό μέρος του τρίφτη
1 ψιλοκομμένη  πράσινη πιπεριά
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι-λίγη ζάχαρη
λίγη φέτα τριμμένη με το χέρι

 Σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες .

Εκτέλεση 
 Βαζουμε για λίγο τις ντομάτες σε νερό που βράζει 3 λεπτάκια αμέσως μετά κάτω από κρύο νερό κι έτσι τις ξεφλουδίζουμε εύκολα !!
Σοτάρουμε 1 μεγάλο κρεμμύδι τις ντομάτες 1 πράσινη πιπεριά
Μαγειρεύουμε  μέχρι να φύγουν τα υγρά τους ολα.
Μετα ρίχνουμε λίγο λαδάκι αλάτι πιπέρι ζάχαρη κομμάτια φέτα και 4 αυγά χτυπημένα και μαγειρεύουμε μέχρι να ψηθούν. Σερβίρω πάνω σε πιτες καλαμποκιού.

Φωτεινή Παρασκευοπουλου -"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Το γρήγορο εύκολο γλυκάκι !!!


Ένα γρήγορο και εύκολο γλυκάκι έτσι γιά τις πρωινές ή βραδυνές υπογλυκαιμίες!!

Υλικά
1 Φυτική σαντιγί,
1 Μερέντα,
2 πακέτα μπισκότα
120 γραμ βούτυρο ,
1 φλιτζανάκι ελληνικού κονιάκ
1 βανίλια,
ξηρούς καρπούς ότι έχουμε
Στόλισα με κράνα που είχα κάνει το λικέρ -Εσείς βάλτε ότι υπάρχει στο σπίτι από λικέρ



Τρίβουμε τα μπισκότα και το ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο, βάζουμε μία κουταλιά Μερέντα τούς μισούς ξηρούς καρπούς το μισό φλιτζάνι κονιάκ τα ανακατεύουμε τα βάζουμε στο τσέρκι και ψυγείο.



Χτυπάμε την σαντιγί προσθέτουμε το υπόλοιπο κονιάκ την βανίλια μία πρέζα αλάτι και την Μερέντα ανακατεύουμε και στρώνουμε επάνω στα μπισκότα.
Όποιος θέλει βάζει και γιαούρτι μαζί με την Μερέντα που χτυπάει!!
Το στολίζουμε με ότι έχουμε γλυκό κουταλιού ή ότι έχετε.
Τοποθετούμε στο ψυγείο καμιά ώρα και έτοιμο για κατανάλωση!!!


Ilias Karpouchtsis- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μανιάτικη γαλατόπιτα !!



Υλικά
3 ποτήρια γάλα,
1 κούπα ζάχαρη,
μισό ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό,
3 αυγά,
βανίλια,
λίγο φρέσκο βούτυρο,
κανέλα για όταν ψηθεί.



Ανακατεύουμε γάλα, αυγά ζάχαρη σιμιγδάλι.
Τοποθετούμε στη φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει.
Ρίχνουμε την βανίλια, σβήνουμε την φωτιά προσθέτουμε το φρέσκο βούτυρο, ανακατεύουμε και ρίχνουμε σε βουτυρωμένο ταψί.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για περίπου 30 με 40 λεπτά .
Μόλις κρυώσει πασπαλίζουμε με κανέλα.


*Η μία δόση είναι για μικρό ταψάκι. λίγο πιο μεγάλο από αυτό που βάζουν στα ζαχαροπλαστια τα στρογγυλά τα γλυκά ταψιού. Ανάλογα μετά βάζεις μεγάλη δόση.

Eφη Κυβέλου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ