Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Γρήγορη τυρόπιτα χωρίς φύλλο !!!





Yλικά
1 ποτήρι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 ποτήρι σόδα αναψυκτικό
1 αυγό
1 κουτ γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 ποτήρια νερού φέτα τριμμένη
λίγο αλάτι -αν η φέτα είναι αλμυρή καθόλου
λίγο λάδι για το ταψί
λίγο λάδι για ράντισμα από πάνω .



Λαδώνουμε  το ταψάκι ή το πυρέξ .
Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά μαζί .
Ραντίζουμε όλη την επιφάνεια με την χούφτα μας με λίγο λάδι.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40 με 45 λεπτά ανάλογα τον φούρνο να πάρει χρώμα .
Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε .Καλή όρεξη !!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ





Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Ρολό με μαρμελάδα !!!

Για τον  καφέ  μας ..Ρόλο με γέμιση μαρμελάδα !!!

Υλικά:
4 αυγά,
2 βανίλιες,
ξύσμα από 2 με 3 λεμόνια ,
1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο κατά προτίμηση,
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική,
1 μπεικιν παουντερ,
400 γρ. Μαρμελάδα της αρεσκείας σας
λίγη ζάχαρη άχνη προαιρετικά για το πασπάλισμα του ρολού στο τέλος.

Εκτέλεση :
Χτυπάμε αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει.
Βάζουμε τα λεμόνια και το αλεύρι χτυπάμε 3-4’
Στο ταψί της κουζίνας στρώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί, αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 για 20 λεπτά ακριβώς.
Ξεφουρνίζουμε και  το αφήνουμε να σταθεί 5 με 10 λεπτά.
Υστέρα στρώνουμε μια καθαρή μεγάλη πετσέτα , εγώ βάζω μεγάλο ποτηρόπανο και το αναποδογυρίζουμε πάνω στην πετσέτα.
Αφαιρούμε την λαδόκολλα προσεχτικά και το τυλίγουμε μαζί με την πετσέτα σε ρολό.
Παν τα με προσοχή.
Το αφήνουμε τυλιγμένο να κρυώσει.
Το ξεδιπλώνουμε και  έχει πάρει την ελαφριά κλήση που απαιτείται.
Αδειάζουμε την μαρμελάδα την απλώνουμε με ένα κουτάλι, το τυλίγουμε ξανά σε ρολό, χωρίς την πετσέτα άμεσα και το βάζουμε σε μια πιατέλα με την άνωση προς τα Κατς.
Προαιρετικά πασπαλίζουμε με αχνή. Καλή Επιτυχία !!

Martha Nei"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

*Μανιτάρια πλευρώτους !!!

Για σήμερα φίλες και φίλοι μιας και πέρασε ή ώρα έπρεπε να κάνω κάτι γρήγορο εύκολο και φυσικά να μου αρέσει  με ότι υλικά είχα στο ψυγείο μου και έκανα μία τηγανιά μανιταριών να γλείφεις τα δάχτυλά σου !!!

Υλικά
Μανιτάρια πλευρώτους 
1 Κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένα
1/2 ποτήρι κρασί
ελαιόλαδο
λίγο βούτυρο
1 λεμόνι
 μουστάρδα Ντιζόν
Μαϊντανό
αλάτι πιπέρι και λίγη ρίγανη



 Ζεσταίνουμε λίγο βούτυρο στο τηγάνι

 Προσθέτουμε και σοτάρουμε κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο.



 Προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα .


Τα σοτάρουμε  για λίγα λεπτά.

 Προσθέτουμε την μουστάρδα.

 προσθέτουμε το κρασί.

 Προσθέτουμε το λεμόνι,.


 Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν  και στο τέλος αφού το σβήσουμε το μάτι κουζίνας προσθέτουμε μαϊντανό ψιλοκομμένο και σερβίρουμε .Καλή όρεξη !!





Ilias Karpouchtsis. οι χρυσοχερες -ηδεσ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Καταπληκτικό σουφλεδάκι !!!

Πραγματικά το κάτι άλλο !!!! Δοκιμάστε το είναι πανεύκολο χορταστικό και πολύ γρήγορο --Κι από εμφάνιση ... το βλέπετε !!!

Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
10 φέτες του τοστ  γαλοπούλα ή ζαμπόν
3 φλιτζάνια κασέρι η Μιξ διαφόρων τυριών τριμμένα
1 αυγό
1/2 ποτήρι του νερού γάλα
Υπήρχε στο ψυγείο και λίγο μπέικον 3 τεμάχια και το πρόσθεσα κι αυτό -προαιρετικά-
λίγο βούτυρο

Είχα φύλλο λίγο πιο χοντρό από κρούστας σπίτι κι είπα να το δοκιμάσω κι έτσι ,όμως είναι πιο ωραίο τελικά όπως σας το λέω με φύλλο κρούστας αυστηρά.

Αλείφουμε μία φόρμα για κέικ καλά με βούτυρο και στρώνουμε λοξά 2 φύλλα.



 Σκορπίζουμε από πάνω σε κομματάκια που κόβουμε με το χέρι το ζαμπόν ή γαλοπούλα λίγο μπέικον -αν βάλετε και μπόλικο τυρί.



Επαναλαμβάνουμε 2 φύλλα  αλλαντικά και μπόλικο τυρί ξανά.
Συνεχίζουμε με τον ίδιο ρυθμό μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και να μείνουν 2 για από πάνω .


 Σκεπάζουμε με  τα τελευταία 2 φύλλα και με ένα μαχαίρι το τρυπάμε κατά τόπους για να μπεί το γάλα με το αυγό.


Χτυπάμε το αυγό μαζί με το γάλα καλά -εγώ έβαλα 2 αυγά - και ρίχνουμε το μείγμα επάνω σε όλη την επιφάνεια.
Περιμένουμε λίγα λεπτά να πιει όλο το υλικό γάλα αυγά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο 180 βαθμούς αέρα .




Ψήνουμε το φαγητό μας-- στην αρχή έψησα αέρα από κάτω για 20 λεπτά κι αμέσως μετά το έβαλα για 10 λεπτά από πάνω πάντα με αέρα -ο χρόνος ανάλογα τον φούρνο μας -να το δούμε να πάρει ωραίο χρώμα.



 Το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα στρογγυλή κόβουμε και απολαμβάνουμε !!! Καλή όρεξη !!
Γίνετε υπέροχο φουσκωτό τραγανό με πολύ ωραία γεύση !!



                                                  ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Λαζάνια με κιμά μπολονέζ και εύκολη μπεσαμέλ !!!


Το αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων

Ετοιμάζω τον κιμά όπως στα μακαρόνια ..στη συνεχεια την μπεσαμελ
1 ½ λίτρο γάλα
6 κ.σ. κορν φλάουρ γεμάτες
3 κ.σ. μαργαρίνη με βούτυρο
2 πρέζες μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι
1/4 φλ. κεφαλοτύρι
1 αυγό



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς C στον αέρα
Λαδώνουμε ελαφρά το ταψί. Ρίχνουμε και απλώνουμε στο ταψί μία κουταλιά γεμάτη, μπεσαμέλ. Κάνουμε μία στρώση με ξερά λαζάνια, μετά μία στρώση σάλτσα μπολονέζ (επάνω στα λαζάνια) και κατόπιν μία στρώση μπεσαμέλ.


Πασπαλίζουμε λίγο τριμμένο τυρί και κάνουμε μία στρώση λαζάνια. Συνεχίζουμε να κάνουμε στρώσεις των υλικών μέχρι να γεμίσουμε το ταψί. Στο τέλος, ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα μπολονέζ και καλύπτουμε με την υπόλοιπη σάλτσα μπεσαμέλ.
Καλύπτουμε το φαγητό με βουτυρωμένο αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 40 λεπτά.


Προς το τέλος του ψησίματος, ξεσκεπάζουμε τα λαζάνια και ψήνουμε για 10 λεπτά, να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια. Αφήνουμε τα λαζάνια μπολονέζ, να σταθούν για 15 λεπτά επάνω στον πάγκο της κουζίνας.

Eιρήνη Σταματέλη - "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Κέτσαπ σπτιτική !!!

Σπιτική πολύ νόστιμη κέτσαπ από τα χεράκια μας !!!



Υλικά
3 κιλά ώριμες Ντομάτες
2 κρεμμύδια μεγάλα
2 με 3 πιπεριές Φλωρίνης
αλάτι κατά βούλησιν
ζάχαρη 1 κουταλιά του γλυκού
ελαιόλαδο λίγο 3 με 4 κουταλιές της σούπας

Τ α υλικά τα προσαρμόζετε ανάλογα με τις ντομάτες που θα χρησιμοποιήσετε -δοκιμάζετε κατά την εφαρμογή της συνταγής και προσθέτετε υλικά τόσα που να ικανοποιούν την γεύση που θέλετε.

Κόβω τις ντομάτες τις περνάω στο μούλτι και  μετά με το ραβδομπλέντερ δυο κρεμμύδια μεγάλα τις πιπεριές Φλωρίνης ανάλογο αλάτι και μπόλικη ζάχαρη ανάλογα με την ποσότητα.
Τα βράζω καλά ώσπου να φύγουν όλα τα υγρά.
 Στο τέλος βάζω και το  λάδι και το αφήνω να βράσει για λίγο .
Οπως είναι ζεστή η ντομάτα την βάζω στα μπουκαλάκια  κι όταν κρυώσει κλείνω κι έχουμε σπιτική κέτσαπ .
Διατηρείτε στο ψυγείο.

*Αν θέλουμε και μας αρέσει ρίχνουμε στο τέλος πριν την βάλουμε στα μπουκάλια λίγη ρίγανη ή δυόσμο ή βασιλικό για άρωμα.

Μαρια Γλιτζου"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τρίγωνα Πανοράματος !!!


Υλικά
Φύλλα κρούστας
κρέμα σαντιγί
φιστίκι Αιγίνης

Υλικά κρέμας
1 λίτρο γάλα
1 βανίλια
300 γραμμάρια ζάχαρη
4 κρόκους αυγών
200 γραμμάρια βούτυρο
250 γραμμάρια αλεύρι!

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε γάλα ζάχαρη και βανίλια!
Παράλληλα σε ένα μπολ προσθέτουμε τα αυγά και με 2 κουταλιές ζάχαρη τα χτυπάμε!
Αφαιρούμε από την φωτιά το γάλα και το ρίχνουμε σιγά.σιγά στο γάλα !
Καθαρίζουμε την κατσαρόλα και βάζουμε το βούτυρο να λιώσει!
Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύουμε και ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα μόλις πήξει κατεβάζουμε!

Σιρόπι υλικά
500 γραμμάρια.ζάχαρη
400 γραμμάρια νερό!

Εκτέλεση 
Βάζουμε το νερό με την ζάχαρη σε μέτρια φωτιά!
Μόλις πάρει μια.βράση και λιώσει η ζάχαρη είναι έτοιμο!

Για το φύλλο υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
200 γραμμάρια βούτυρο

Εκτέλεση
Βάζουμε το φύλλο μπροστά μας
Το χωρίζουμε.σε τρεις λωρίδες!
Βάζουμε όλες της λωρίδες μια πάνω στην άλλη!
Παίρνουμε την πρώτη λωρίδα την ραντίζουμε με βούτυρο!
Από πάνω βάζουμε την δεύτερη!
Διπλώνουμε σαν να φτιάχνουμε.τρίγωνο πιτάκι!
Με ένα μαχαίρι κόβουμε το τρίγωνο στην μέση!
Ανοίγουμε το καθένα σαν χωνάκι και βάζουμε μέσα μια μπάλα αλουμινόχαρτο!
Τοποθετούμε τα τρίγωνα σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς 25 λεπτά!
Μόλις τα.βγάλουμε.αμέσως τα βουτάμε.σε κρύο σιρόπι και τα αφήνουμε να στραγγίζουν πάνω σε μια.σχάρα αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο!

Συναρμολόγηση
Βάζουμε την κρέμα σε κορνέ και την τοποθετούμε μέσα στο κόρνερ και διακοσμούμε με.σαντιγί και φιστίκι!

Tzeni Tsanaktsidou"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Black forest !!!

 Υλικά:
1 Garni,
250 ml κρύο γάλα,
2 έτοιμα παντεσπάνια εμπορείου σοκολάτας/κακάο,
1 κονσέρβα κομπόστα κεράσια,
Λάγο μαρμελάδα βατόμουρου,
νιφάδες σοκολάτες για διακόσμηση!


Λοιπόν ξεκινάμε με την σαντιγί χτυπάμε το Garni με το γάλα 8 λεπτά να γίνει αφράτη!
Την βάζω στην άκρη, ανοίγω την κομπόστα κερασιού και  στύβω να βγει το σιρόπι από τα κεράσια κ το κρατάμε στην άκρη και  αυτό.
Τώρα παίρνουμε το πρώτο παντεσπάνι το αλείφω με το σιρόπι κερασιού που κρατήσαμε και αλείφω λίγο μαρμελάδα βατόμουρο!
Βάζω σαντιγί από πάνω κεράσια, το δεύτερο παντεσπάνι από πάνω αλείφω πάλι σιρόπι κερασιού, λίγο μαρμελάδα πάλι, σαντιγί και  το τελευταίο παντεσπάνι από πάνω.
Πάλι σιροπιάζω βάζω σαντιγί πάνω και γύρω γύρω.
Βάζω νιφάδες γύρω γύρω σοκολάτας και στο κέντρο και γυρώ γύρω κερασάκια για διακόσμηση! Έτοιμη η τούρτα μας!!!!

Βασω Ριζου Δημητρης Σταχτος "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τσιζκέικ του 10'λεπτου !!!


 Απλά ΤΕΛΕΙΟ !!!

Υλικά
2 συσκευασίες των 300 γραμ.Φιλαδέλφεια
200 γραμ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
3 κουταλιές της σούπας άχνη
3 συσκευασίες μπισκότα ορεο
1/4 Βιτάμ πακέτο


Λιώνουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ 2 πακέτα και  μισό και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο Ανακατεύουμε και  στρώνουμε σε τσέρκι η αποσπόμενο ταψί το βάζουμε ψυγείο να παγώσει..
Κατόπιν χτυπάμε στο μίξερ το Φιλαδέλφεια με την άχνη..όσο γλυκό το θέλει ο καθένας..καλό είναι να ξινίζει λίγο γιατί θα βάλουμε και  μαρμελάδα πάνω.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος να γίνει αφράτο μείγμα .
Τέλος ρίχνουμε το μισό πακέτο ορεο τριμμένο που  έχουμε κρατήσει και  στρώνουμε πάνω στη βάση
Το αφήνουμε στο ψυγείο να πήξει και προσθέτουμε μαρμελάδα που έχουμε διαλύσει με 1 κουταλιά της σούπας ζεστό νερό-εγώ βάζω φράουλα-εσείς ότι θέλετε.
Καλοφάγωτο !!!

Κωνσταντινα Μιχαλοπουλου Μarilena Papa -"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Λουκουμάδες χωρίς μαγιά !!!

Εύκολοι λουκουμάδες χωρίς μαγιά βουτηγμένοι σε γλυκό σιρόπι και καθισμένοι σε αφράτη γλυκειά πατισερί !!!


 Υλικά
60 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
120 γραμμάρια αλεύρι
110 γραμμάρια βούτυρο
230ml νερό
4 αυγά
λίγο αλάτι
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
1 βανίλια!

Σιρόπι
600 γραμμάρια ζάχαρη
350 ml νερό
2 κουταλιές σούπας μέλι
1 κουταλάκι γλυκού χυμό λεμονιού!

Εκτέλεση σιρόπι
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για σιρόπι!
Όταν πάρει μια βραση το κατεβάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει!

Εκτέλεση ζύμης
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό ζάχαρη αλάτι βούτυρο!
Μόλις λιώσει το βούτυρο ρίχνουμε το αλεύρι και σιμιγδάλι!
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ξεκολληση η ζύμη!
Αφήνουμε.την ζύμη.να κρυώσει 7 λεπτα!
Κατόπιν προσθέτουμε την βανίλια και ενα ενα τα αυγά!
Αφήνουμε την ζύμη λίγο να κρυώσει!
Βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε με τη βοήθεια της παλάμης μας και ενος κουταλιού τη ζύμη μόλις πάρουν χρωμα τα τοποθετούμε.στο σιρόπι!
Κάνουμε.και.μια κρέμα πατισερι!

Υλικά κρέμας
1 κιλό γάλα
1 φλυντζανι τσαγιού ζάχαρη
4 κουταλιές κορν φλαουρ
2 κουταλιές αλεύρι
1 βανίλια
4 κουταλιές της σούπας βιταμ
2 κρόκους

Εκτέλεση
Βάζουμε το γάλα με την ζάχαρη να.ζεσταθεί ρίχνουμε αλεύρι και κορν φλαουρ αφού τα έχουμε.διαλυσει σε.λίγο γάλα και μόλις πήξει κατεβαζουμε!
Προσθέτουμε το βιταμ βανίλια κρόκους!

Συναρμολόγηση
Βάζουμε την κρέμα σε στυλ φωλιάς και τοποθετούμε τον λουκουμάδες μας με μπολικη κανέλα!

Tzeni Tsanaktsidou-"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Ψωμάκι σπιτικό !!!


Ζεστό ψωμάκι μόλις βγήκε,και μοσχομυρίζει !!!



Υλικά
4 κούπες αλεύρι
2 κούπες νερό
Ένα φακελάκι μαγιά
Λίγο αλάτι -Λίγη ζάχαρη
Μια κουταλιά τις σούπας λάδι.

Σε λίγο χλιαρό νερό διαλύουμε την μαγιά .
Βάζουμε σε μπολ το νερό την μαγιά διαλυμένη το αλάτι το λάδι και την ζάχαρη .
Ανακατεύουμε και αρχίζουμε να ρίχνουμε λίγο λίγο ζυμώνοντας το αλεύρι.
Μόλις δούμε  η ζύμη μας να στέκεται και να πλάθεται κάνουμε φραντζολάκι το βάζουμε σε λαδωμένη φόρμα ή σε ταψάκι το αφήνουμε λίγο να φουσκώσει και ψήνουμε 180 βαθμούς προθερμασμένο φούρνο περίπου μία ώρα ανάλογα με τον φούρνο.Καλή επιτυχία !!!

* Αν έχετε αρτοπαρασκευαστή μπορείτε να το ψήσετε εκεί σύμφωνα με τις οδηγίες του.

Μαρία Χριστοπούλου "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ