Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Κέτσαπ σπτιτική !!!

Σπιτική πολύ νόστιμη κέτσαπ από τα χεράκια μας !!!



Υλικά
3 κιλά ώριμες Ντομάτες
2 κρεμμύδια μεγάλα
2 με 3 πιπεριές Φλωρίνης
αλάτι κατά βούλησιν
ζάχαρη 1 κουταλιά του γλυκού
ελαιόλαδο λίγο 3 με 4 κουταλιές της σούπας

Τ α υλικά τα προσαρμόζετε ανάλογα με τις ντομάτες που θα χρησιμοποιήσετε -δοκιμάζετε κατά την εφαρμογή της συνταγής και προσθέτετε υλικά τόσα που να ικανοποιούν την γεύση που θέλετε.

Κόβω τις ντομάτες τις περνάω στο μούλτι και  μετά με το ραβδομπλέντερ δυο κρεμμύδια μεγάλα τις πιπεριές Φλωρίνης ανάλογο αλάτι και μπόλικη ζάχαρη ανάλογα με την ποσότητα.
Τα βράζω καλά ώσπου να φύγουν όλα τα υγρά.
 Στο τέλος βάζω και το  λάδι και το αφήνω να βράσει για λίγο .
Οπως είναι ζεστή η ντομάτα την βάζω στα μπουκαλάκια  κι όταν κρυώσει κλείνω κι έχουμε σπιτική κέτσαπ .
Διατηρείτε στο ψυγείο.

*Αν θέλουμε και μας αρέσει ρίχνουμε στο τέλος πριν την βάλουμε στα μπουκάλια λίγη ρίγανη ή δυόσμο ή βασιλικό για άρωμα.

Μαρια Γλιτζου"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ