Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

Τιραμισού με μπανάνες!!!!!



 ΤΟ ΠΙΟ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΟ ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΜΠΑΝΑΝΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΦΤΙΑΞΕΙ!!!

ΥΛΙΚΑ:
2 κούπες τυρί μασκαρπονε,
4 μίση κούπες γάλα φρέσκο,
5 αυγά,
125 γραμμάρια.ζάχαρη,
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ,
μισή κούπα καφε espesso,
6 μπανάνες κομματάκια,+ 2 καραμελωμένες,
1 πακέτο σαβαγιάρ,
1 κουταλιά της σούπας λικέρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε στην κατσαρόλα της 4 κούπες γάλα να.ζεσταθεί.
Σε ένα μπολ χτυπάμε την μισή κούπα γάλα,με τα αυγά,το κορν φλάουρ,την ζάχαρη παίρνουμε λίγο ζεστό γάλα και ρίχνουμε στο μείγμα ανακατεύουμε γρήγορα.
Στην συνέχεια το ρίχνουμε στο ζεστό γάλα ανακατεύουμε γρήγορα 3 με 5 λεπτά ρίχνουμε και το μασκαρπονε και ανακατεύουμε γρήγορα να λιώσει.
Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα ταψάκι και το σκεπάζουμε με ζελατίνη και το αφήνουμε περίπου 3 ώρες εκτός ψυγείου.
Βράζουμε το καφέ με το λικέρ 2 λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει.
Παίρνουμε σαβαγιαρ βουτώντας τα στο λικέρ δευτερόλεπτα τα τοποθετούμε στο τσέρκι η ταψί η τάπερ,βάζουμε μια στρώση κρέμα,τοποθετούμε, μπανάνες,ξανά.σαβαγιαρ την ίδια διαδικασία ,κρέμα,και τέλος κοσκινίζουμε κακάο.
Διακόσμηση καραμελωμενες μπανάνες
(βάζουμε 1 κουταλιά βούτυρο στο τηγανάκι τοποθετούμε μπανάνες κομμάτια και τα καραμελώνουμε)

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ  Tzeni Tsanaktsidou‎-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Καρυδόπιτα με κρέμα & σοκολάτα !!!



Σπέσιαλ καρυδόπιτα με κρέμα λεμονιού και γλάσο σοκολάτας  !!!

Υλικά
10 αυγά χωρισμένα
6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
20 γραμμάρια κακάο
1 φλιτζάνι τσαγιού καρυδόψιχα
6 κουταλιές της σούπας φρυγανιά κοπανισμένη
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο

Σιρόπι
2 και 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 και 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό
Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη.
Ανακατεύουμε το καρύδι,φρυγανιά,μπαχαρικά,κακάο.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
Ενώνουμε προσεχτικά τα δυο μείγματα ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.
Ψήνουμε.σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά σε βουτυρωμένο ταψάκι μετρίου μεγέθους.
Περιχύνουμε την καρυδόπιτα με κρύο σιρόπι,ζεστό γλυκό.

Κρέμα λεμονιού
2 αυγά
3 λεμόνια
1 και 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
125 γραμμάρια βούτυρο κομμένο σε κομμάτια
1/2 κορν φλάουρ κουταλάκια γλυκού

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα αυγά και ανακατεύουμε με σύρμα.
Προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιών,ζάχαρη,βούτυρο και το κορν φλάουρ
Ανακατεύουμε με το σύρμα μόλις πήξει κατεβάζουμε
Μόλις κρυώσει το ρίχνουμε στο γλυκό μας.

Γλάσο
130 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
100 γραμμάρια κουβερτούρα
2 κουταλιές ηλιέλαιο

Τα βάζουμε σε κατσαρολάκι και λιώνουμε την κουβερτούρα.

H ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Tzeni Tsanaktsidou‎--ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!






ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παστάκια υπέροχα Νουτέλας !!!




Υλικά
6 αυγά μέτρια
200 γρ. ζάχαρη
160 γρ. Φαρίνα απ
40 γρ. κακάο κοσκινισμένο
1 κ.σ. εσάνς βανίλιας
2 πρέζες αλάτι
1 σακ. Σταγόνες σοκολάτας γάλακτος (παγωμένες)
2-3 κουτ. σούπας ηλιέλαιο

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη για 8 λεπτά, μέχρι το μείγμα να φουσκώσει και να γίνει λευκό και αφράτο.
Προσθέτουμε το αραβοσιτέλαιο, την βανίλια,το αλάτι, χτυπάμε λίγο ακόμα και σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και το ρίχνουμε σταδιακά στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντάς το παράλληλα με σπάτουλα, κάνοντας κυκλικές κινήσεις μέχρι να το πάρει όλο και να ομογενοποιηθεί.
Μοιράζουμε το μείγμα σε 2 ταψάκια 35x25 που προηγουμένως έχουμε στρώσει λαδόκολλα, πασπαλίζουμε από πάνω τις σταγόνες και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° για 15 λεπτά περίπου στον αέρα.

Για την γέμιση.
1lt φυτική σαντιγί (Από την σαντιγί κρατάμε λίγο για την διακόσμηση)
6-7 κουτ.σούπας. νουτέλα
Χτυπάμε την σαντιγί να σφίξει, προσθέτουμε την νουτέλα και την βάζουμε στο ψυγείο...

Για το σιρόπι.
1 φλ. Ζάχαρη
1,5 φλ. Νερό
Βράζουμε για 5 λεπτά.

Για την Γκανάζ.
380 gr κουβερτούρα γάλακτος
1 & 1/2 φλ. Κρέμα γάλακτος
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε την κουβερτούρα, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει...

Στήσιμο.
Παίρνουμε το ταψάκι που ψήσαμε το παντεσπάνι..
Στρώνουμε το ένα παντεσπάνι κάτω, σιροπιάζομαι καλά.
Ρίχνουμε την μισή κρέμα, βάζουμε το άλλο παντεσπάνι, σιροπιάζομαι πάλι, την υπόλοιπη κρέμα και το βάζουμε στο ψυγείο για κάνα μισάωρο.

Φτιάχνουμε την Γκανάζ
Την αφήνουμε να χλιαρέψει και την ρίχνουμε πάνω από την κρέμα.
Το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4-5 ώρες.
Το ιδανικό είναι να το αφήσουμε όλη νύχτα.
Γαρνίρομαι με ότι θέλουμε!

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou-ΟΙ  ΓΕΎΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΈΝΗΣ -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ




ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019

Σπάλα χοιρινή με πατατούλες !!!



Σπάλα χοιρινή με πατατούλες στη γάστρα !!!

Υλικά
1 κιλό σπάλα
ελαιόλαδο
χυμό λεμονιού
αλάτι πιπέρι
ρίγανη
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουτ σούπας μουστάρδα
πατάτες κομμένες κυδωνάτες'

 Ολα μαζί τα υλικά στο ταψί .
Ανακατεύουμε πολύ καλά και ψήνουμε στην γάστρα στους 220 βαθμούς για 1ώρα και 30 λεπτά.
Ανοίγουμε στο τέλος την γάστρα να πάρει λίγο χρώμα !
Καλά όρεξη !!!


ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Marina Hatzidaki-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

 

Φασολάκια με κολοκυθάκια !!!





Λαδερό σήμερα με φασολάκια δροσερά κολοκυθάκι πατατούλα ντοματούλες κρεμμυδάκια όλα από τον κήπο μας!!! Άλλη γεύση και νοστιμιά 😋


Υλικά

1 κιλό φασολάκια δροσερά
3-4 ντομάτες ώριμες τριμμένες
1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε φετάκια
3-4 κολοκυθάκια
2 πατάτες
1 κούπα ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Σοτάρουμε ελαφρώς τα φασολάκια με το κρεμμύδι και το ελαιόλαδο.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη φρέσκια ντομάτα ανακατεύουμε και ψήνουμε τουλάχιστον 10 λεπτάκια.
Βάζουμε για τα κολοκυθάκια με τις πατατούλες προσθέτουμε λίγο νερό και μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε στο μισό για να σιγοψηθεί και να τραβήξει όλα τα υγρά να μείνει με το λαδάκι του... Μόνο τότε είναι νόστιμο το φαγητό μας.
Αν έχει μείνει μέσα νερό δεν έχουν ωραία γεύση είναι ανούσια.
Αυτό ισχύει για όλα τα λαχανικά μας..✓

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ  Marina Hatzidaki-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΡΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ





ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Λουκουμάδες με γέμιση !!!



Ούτε ένα ούτε δύο 58 τεμάχια έβγαλα με αυτήν τη δόση που θα σας πω αμέσως τώρα !!!

Υλικά
μισό ποτήρι νερού χλιαρό νερό
μισό ποτήρι νερού χλιαρό γάλα
1 φακελάκι ξηρή Μάγια
1 φλιτζανάκι του καφέ καλαμποκέλαιο
3 κουταλάκια σούπας ζάχαρη
2 βανίλιες κάψουλες
περίπου 500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά χτυπημένα

 Ολα αυτά τα κάνουμε ζύμη τα αφήνουμε μία ώρα για ξεκούραση τηγανίζουμε σε μπόλικο καλαμποκέλαιο και μετά τα γέμισα με ένα μυτερό μπουκάλι με μερέντα  !!!

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Κωνσταντινιά ΠΚ -ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ





ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πρασόρυζο !!!



Πρασόρυζο ένα πανεύκολο και πολύ ωραίο φαγητό !!!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 κιλό πράσα πλυμένα κομμένα τα βάζουμε σε νερό να βράσουν 10 λεπτά και τα σουρώνουμε.
Σε κατσαρόλα βάζετε 4 κουταλιές ελαιόλαδο 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό άνηθο καρότο κυβάκια και ρίχνεται τα πράσα και για κάθε άτομο βάζετε ένα φλιτζανάκι του ελληνικού ρύζι για πιλάφι ρίχνεται και 1 κύβο λαχανικών λίγο αλάτι πιπέρι κουρκουμά και ζεστό νερό και βράζετε μέχρι σχεδόν να πήξει....5 λεπτά πριν το σβήσετε προσθέστε λεμόνι.
Εγώ το έκανα σε χύτρα όλα μαζί 5 λεπτά με κλειστό καπάκι και μετά το άφησα 5 λεπτά ακόμα έτσι και μετά άνοιξα την χύτρα.
Μπορείτε να το κάνετε σε κανονική κατσαρόλα αν δεν γνωριζετε την χρηση της χυτρας....επισης μπορείτε να βάλετε αν το κάνετε σε κανονική κατσαρόλα ρύζι Καρολίνα.

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ΓΚΟΛΦΩ ΝΙΚΟΛΟΥ-ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ .




ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γλυκό ψυγείου με κρέμα πορτοκάλι !!!


Πολύ πολύ δροσερό γλυκό με φρυγανιές ,κρέμα βανίλιας κρέμα πορτοκαλιού -Γίνεται και με χυμό λεμονιού -

ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ .

 1 πακέτο φρυγανιές

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΙΡΟΠΙ:
1 ποτήρι νερού νερό,
1 ποτήρι νερού ζάχαρη,
1 λεμονόφλουδα
Βράσιμο 2 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει.

ΚΡΕΜΑ.ΑΣΠΡΗ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
4 ποτήρια νερού γάλα,
μισό ποτήρι νερού ζάχαρη,
μισό ποτήρι νερού κορν φλάουρ.
Διαλύουμε το κορν φλάουρ με την ζάχαρη στο 1 ποτήρι γάλα
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο και τα ρίχνουμε μέσα ανακατεύουμε όταν πήξει κατεβάζουμε.


ΚΡΕΜΑ.ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ.

ΥΛΙΚΑ.ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
 4 ποτήρια νερού χυμό φρέσκου πορτοκαλιού,η πορτοκαλάδα με ανθρακικό,η χυμό σε κουτί,
μισό ποτήρι νερού ζάχαρη,
μισό ποτήρι νερού κορν φλάουρ,
ψιλοκομμένα πορτοκάλια

Διαλύουμε την ζάχαρη με.το κορν φλάουρ στο 1 ποτήρι χυμό,βάζουμε.το υπόλοιπο να ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα το μείγμα χυμό,κορν φλάουρ,ζάχαρη ανακατεύουμε και όταν πήξει κατεβάζουμε όταν κρυώσει λίγο προσθέτουμε το ψιλοκομμένο πορτοκάλι.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ ΟΛΑ ΚΡΥΑ
 Τοποθετούμε φρυγανιές σπασμένες.στο τσέρκι.σιροπιάζομαι σιγά σιγά,ρίχνουμε την άσπρη κρέμα. ξανά.
Βάζουμε σπασμένες φρυγανιές λίγη άσπρη κρέμα και τέλος την κρέμα πορτοκαλιού.
Εναλλακτικά γίνεται και με χυμό λεμονιού!!


ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Tzeni Tsanaktsidou - Αγαπάμε Μαγειρική !!!! Αγαπάμε Ζαχαραπλαστική !!!!


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κυριακή 7 Ιουλίου 2019

Γιαουρτόπιτα !!!



ΥΛΙΚΑ

4 αυγά
1 κεσέ γιαούρτι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι λάδι
2 βανίλιες
400 γρ φαρίνα απ

Εκτέλεση:

Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέτω τις βανίλιες, το λάδι, το γιαούρτι, και τα χτυπάω όλα μαζί. Προσθέτω τη μαρίνα και ανακατεύω.

Βάζω σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνω για 3/4 Στους 180 βαθμούς. Μόλις κρυώσει ρίχνω το σιρόπι (3 φλυτζάνια ζάχαρη 2 νερό) .

Γαρνίρομαι με ότι μας αρέσει. Εγώ έβαλα κερασάκι το οποίο το έκανα μόνη μου!

Η Συνταγή από Efi Kal – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τυρόπιτα με σπιτικό φύλλο !!!



ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

5 Ταψάκια των 26cm

900 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
1.5 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
3 κ.σ. ξύδι
2 κ.γ. αλάτι
500 γραμμάρια περίπου χλιαρό νερό

ΈΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι. Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Το τρίβουμε με τα δύο μας χέρια, να γίνει σαν βρεγμένη άμμος.
Προσθέτουμε το ξύδι και το αλάτι, ανακατεύουμε, και λίγο λίγο προσθέτουμε το χλιαρό νερό, μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.





Έπειτα τη βάζουμε στο πάγκο και τη ζυμώνουμε για λίγα λεπτά.
Θέλουμε μια ζύμη με απαλή υφή.
Την κάνουμε μπάλα, τη σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα, εκτός ψυγείου.
Στη συνέχεια τη χωρίζουμε σε 20 μπαλάκια.
Τα 5 μπαλάκια να είναι λίγο πιο μεγάλα από τα άλλα γιατί θα τοποθετηθούν στο κάτω μέρος του ταψιού και θα πρέπει να αγκαλιάσουν και τα επάνω φύλλα.

ΥΛΙΚΆ ΓΕΜΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕ ΤΑΨΑΚΙ

100 γρ μυζήθρα κρητικιά
100 γρ γραβιέρα
100 γρ κασέρι
100 γρ γκούντα
100 μίλνερ

ΕΚΤΈΛΕΣΗ

Λαδώνουμε το ταψάκι μας και τοποθετούμε το λίγο μεγαλύτερο φύλλο κάτω.
Το ραντίζουμε με το πινέλο μας λίγο λάδι και προσθέτουμε το δεύτερο φύλλο.
Ανακατεύουμε τα 5 διαφορετικά τυριά και τα τοποθετούμε μέσα.

Από πάνω προσθέτουμε το τρίτο φύλλο, το ραντίζουμε κι αυτό με λίγο λάδι και προσθέτουμε το τέταρτο και τελευταίο φύλλο!
Το ραντίζουμε κι αυτό με λίγο λάδι και από πάνω ρίχνω σουσάμι.

ΚΑΛΉ ΕΠΙΤΥΧΊΑ!
 Συνταγή από . Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τηγανήτες με σιμιγδάλι και σφένδαμο !!!



Υλικά

Ένα πακέτο σιμιγδάλι ψιλό
Μια βανίλια
Ένα φακελάκι μαγιά ξηρή στιγμής
Τρεις κουταλιές της σούπας ζάχαρη ( εγώ έβαλα φρουκτόζη για πιο light)
Νερό ζεστό όσο πάρει να γίνει χυλός ούτε πολύ αραιός ούτε πολύ σφιχτός
Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Σιρόπι σφενδάμου ( μπορείτε και μέλι, Μερέντα, φρούτα κλπ)

Εκτέλεση

Έβαλα σε λεκάνη το σιμιγδάλι με το ζεστό νερό, τη μαγιά, τη φρουκτόζη και τη βανίλια και ανακάτεψα καλά.
Σκέπασα και άφησα να φουσκώσει.
Τηγάνισα σε καυτό λάδι.
Σερβίρισμα με σιρόπι σφενδάμου.
Ιδανικό και για πρωινό!

Καλή απόλαυση!

Συνταγή από Ελένη Γαρυφάλλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τούρτα Κωκ !!!


Τούρτα Κωκ οικογενειακή !!!

Παντεσπάνι:

5 αβγά
1 φακελάκι μπέικιν
200 γρ αλεύρι
200γρ ζάχαρη
30γρ νερό
2 βανίλιες

Για την κρέμα
800γρ γάλα
200γρ ζάχαρη
45 γρ κορν φλάουρ
60γρ αλεύρι
50γρ βούτυρο
2 βανίλιες

Για την επικάλυψη
250 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
250 γρ κρέμα γάλακτος

Για το σιρόπι
200 γρ νερό
200 γρ ζάχαρη
20 γρ ρούμι.

Εκτέλεση
Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Για το παντεσπάνι, χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το νερό και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 5 λεπτά.
Σταδιακά προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά χαμηλώνοντας την ταχύτητα στο μίξερ.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε φόρμα στρογγυλή διαμέτρου 28cm και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για περίπου 20 λεπτά.

Για την κρέμα
Βράζουμε το γάλα, την ζάχαρη και το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.
Σταδιακά προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα διαρκώς μέχρι να πήξει η κρέμα.

Για την επικάλυψη
Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε καυτή μέσα στην σοκολάτα. Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.

Για την συναρμολόγηση.
Κόβουμε στην μέση το παντεσπάνι.
Τοποθετούμε την βάση στην φόρμα και με ένα πινέλο αλείφουμε το σιρόπι.
Βάζουμε την κρέμα και καλύπτουμε με το άλλο κομμάτι από το παντεσπάνι, ραντίζουμε με σιρόπι
Απλώνουμε την σοκολάτα-επικάλυψη και βάζουμε ψυγείο για μια ώρα να σταθεί το γλυκό.

Συνταγή από  Σταμάτης Τσίλιας Εκτέλεση από Αννα Γκν -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πίτσα vegetarian !!!



Πίτσα vegetarian χωρίς αλλαντικά... αφράτη ζουμερή και πεντανόστιμη 😋 με 3 τυριά μοτσαρέλα τσένταρ ρεγκάτο..√

Ζυμάρι
1 κιλό αλεύρι
2 φακελάκια μάγια
2 κοφτά κουταλάκια αλάτι
2 κουταλιές ζάχαρη
2 κουταλάκια baking
Μισό ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
2,5 κούπες νερό χλιαρό ή γάλα
2-3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ.




Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε το νερό ή το γάλα τη μαγιά τη ζάχαρη το λάδι και ανακατεύουμε ελαφρώς.
Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι το μπέικιν το αλάτι και ζυμώνουμε.
Τέλος ρίχνουμε το κορν φλάουρ και ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να ξεκολλήσει από τα χέρια μας.
Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε σε ζεστό μέρος για να διπλασιαστεί...✓.

Γέμιση
Έχουμε ψήσει σάλτσα ντομάτας με λίγο ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι και ρίγανη.
Την απλώνουμε να πάει παντού, και στολίζουμε με τα λαχανικά μας πού είναι.
Μανιτάρια, κρεμμύδια σε λεπτοκομμένες ροδέλες, πιπεριές, και ντοματίνια.
Πασπαλίζουμε με μπόλικο τυρί.
Εγώ έχω βάλει μοτσαρέλα τσένταρ και regato.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει...✓

Συνταγή από Marina Hatzidaki-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπάμιες με κοτόπουλο φούρνου !!!


Κοτόπουλο με μπάμιες στον φούρνο !!!

ΥΛΙΚΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τις μπάμιες, τις πλένουμε, τις βάζουμε σε μπολ και τις ραντίζουμε με ξύδι.
Τις αφήνουμε για μισή ώρα στον ήλιο.
Πλένουμε το κοτόπουλο σε μερίδες και το βάζουμε σε ταψί.
Τηγανίζουμε τις μπάμιες και τις βάζουμε και αυτές στο ταψί.
Προσθέτουμε ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, χυμό ντομάτας, δύο ντομάτες ψιλοκομμένες, αλάτι, πιπέρι και λάδι.
Ανακατεύουμε και ψήνουμε το φαγητό !!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Reggina Filippou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Nτοματοκεφτέδες Το κάτι άλλο !!!


Υλικά
1/2 κιλό ντομάτες
7 – 8 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κρεμμύδι μέτριο
½ ματσάκι μαϊντανό
5 κ.σ. φρέσκο δυόσμο
3 κ.σ. άνηθο
½ κ.γλ. baking powder
1 κ.γλ. χυμό λεμονιού
1 κ.γλ. πελτέ ντομάτας (αν επιθυμούμε πιο έντονο χρώμα)
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε τις ντομάτες σε μικρά κυβάκια.
Δεν χρειάζεται να αφαιρέσουμε την φλούδα και τους σπόρους.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και όλα τα μυρωδικά.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τις ντομάτες, το κρεμμύδι, τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, το baking powder και το λεμόνι και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Σταδιακά αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να προκύψει ένας πηχτός χυλός.


Αν χρειαστεί προσθέτουμε περισσότερο αλεύρι, γιατί μπορεί οι ντομάτες μας να έχουν κατεβάσει περισσότερα υγρά.
Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε λάδι, τόσο όσο να μην καλύπτει τους κεφτέδες πάνω από την μέση, και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
Με ένα κουτάλι της σούπας προσθέτουμε κουταλιές από το μείγμα στο τηγάνι και κρατάμε αποστάσεις μεταξύ τους γιατί απλώνουν.
Τηγανίζουμε το μείγμα σε δόσεις και δεν γεμίζουμε πολύ το τηγάνι, γιατί θα πέσει η θερμοκρασία και οι κεφτέδες θα απορροφήσουν πολύ λάδι.
Βγάζουμε τους ντοματοκεφτέδες σε ένα πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί και τους σερβίρουμε ζεστούς.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Ειρήνη Σταματέλλη-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ