Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Σουπιές με ρύζι !!!


 


ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΡΥΖΙ νηστίσιμο και πεντανοστιμο φαγάκι.....!!!!!!
👌👌👌👌👌👌👌👌💯💯💯💯💯💯💯💯

Υλικά
1 /2 κιλό σουπιές φρέσκες ή κατεψυγμένες καθαρισμένες
1 πράσο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
7-8 κλωναρακια άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 φινόκιο ψιλοκομμένο
1/3 φλ. ελαιόλαδο
1/2 φλ λευκό κρασί
1/2 κ.γ κοφτό κουρκουμά
1/2 κούπα σπιτική σάλτσα ντομάτας ή 2 μεγάλες ντομάτες στον τρίφτη
1 1/2 φλ ρύζι Καρολίνα ή γλασέ
4 1/2 φλυτζάνια νερό
Αλάτι πιπέρι
Φρέσκα φύλλα μάραθου για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Πλένω σχολαστικά τις σουπιές και τις κόβω με ένα ψαλιδάκι σε μικρότερα κομμάτια.
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι - σωτέζα βάζω το λάδι και σοτάρω το κρεμμύδι , το πράσο ,το φινόκιο (το τρυφερό του μέρος ) και τις σουπιές.
Προσθέτω τον άνηθο και τον κουρκουμά και γυρίζω μια-δυο φορές ακόμα.
Σβήνω με το κρασί και αφήνω να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτω τη σπιτική σάλτσα ντομάτας αλατοπιπερώνω με προσοχή και προσθέτω το νερό.
Αφήνω να σιγομαγειρευτούν οι σουπιές για 40 λεπτά περίπου (σκεπασμένες με το καπάκι )ή μέχρι να μαλακώσουν.
Αφού μαλακώσουν οι σουπιές προσθέτω και το ρυζάκι.
Συνεχίζω το ψήσιμο του φαγητού για εφτά λεπτά περίπου.
Κατεβάζω από τη φωτιά ενώ ακόμα το ρυζάκι κρατάει και έχει λίγο ζουμάκι.
Αφήνω να τραβήξει και σερβίρω με φρέσκα ψιλοκομμένα φύλλα μάραθου.

Καλή επιτυχία!!! 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzela Antonopoulou-Οι Χρυσοχερες-ηδες !!!

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

Λουκουμάδες σπιτικοί με γέμιση μερέντα !!!!


 
ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΓΛΥΚΑΝΩ???? ΑΦΡΑΤΟΙ ΓΕΥΣΤΙΚΟΙ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΜΕΡΕΝΤΑΣ!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ::

250 ml γαλα φρεσκο χλιαρο προς ζεστο,

20 γρ μαγια νωπη,

80 ml σπορελαιο,

2 αυγα,

1 βανιλια,

600 γρ αλευρι φαριναπ,

200 γρ μερεντα!!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:::

Βαζουμε στο μπολ το γαλα-μαγια-ζαχαρη και ανακατευουμε καλα με συρμα η πιρούνι

!Ριχνουμε το σπορελαιο, τα αυγα,την βανιλια και μια πρεζα αλατι και ανακατευουμε!

Ριχνουμε τα 300 γρ αλευρι και ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα!

Συνεχιζουμε ριχνουμε 250 γρ αλευρι σιγα-σιγα και ζυμωνουμε!!

Βαζουμε τελος το υπολοιπο αλευρι στον παγκο και ζυμωνουμε την ζυμη μεχρι να γινει λεια αλευρωνοντας τα χερια!

Την σκεπαζουμε για 1 ωρα η και παραπανω!

Στην συνεχεια βαζουμε την ζυμη στον παγκο και την ανοιγουμε ενα παχυ φυλλο(1εκ.)!!!

Κοβουμε δισκακια!!!!

Καθε δισκακι κανουμε τρυπα με ενα καπακι απο αναψυκτικο!!!!

Βαζουμε την μερεντα σε αακουλα ζαχαροπλαστικης η και απλη!!!!!!

Λαδωνουμε ολα τα δισκακια στις ακρες!

Βαζουμε μερεντα στο καθενα στην μεση της ζυμης γυρω-γυρω!

Και πιανοντας τις ακρες και το ανοιγμα απο την τρυπα και προσπαθουμε με προσοχη να τα κλεισουμε !!

Τα σκεπαζουμε για 30 λεπτα!

Τελος βαζουμε 1 λιτρο σπορελαιο να ζεσταθει και τα τηγανιζουμε και απο τις δυο πλευρες και κατευθειαν σε απορροφητικο χαρτι και τελος τα βουταμε στην ζαχαρη!

Εκτέλεση φωτό συνταγή Tzeni Tsanaktsidou-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ

Τυρόπιτα με ζύμη κουρού ταψιού !!!


 
 
Τυρόπιτα ταψιού με ζύμη κουρού !!! Φτιάξτε την και δεν θα σταματήσετε στο ένα κομμάτι !!!


Υλικά για ταψί 28 έως 30
ΨΉΣΙΜΟ ΔΤΟΥς 190 ΒΑΘΜΟΎΣ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΕΣΤΊΑ ΝΑ ΠΆΡΕΙ ΩΡΑΙΟ ΧΡΏΜΑ ΝΑ ΓΊΝΕΙ ΤΡΑΓΑΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΤΏΣΕΙ ΚΑΛΆ ΑΠΟ ΚΑΤΩ .
Μπορείτε να ρίξετε και λίγο τριμμένο τυρί μέσα στη ζύμη για πιο νόστιμη
ΖΥΜΗ
1 αυγό+1 ασπράδι
1 γιαούρτι στραγγιστο 200 γρ.
100 γρ.καλαμποκελαιο
200 γρ.βουτυρο
3/4 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλάκια μπέικεν παουντερ
450 γρ.αλευρι ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ (αλεύρι για πίτες , κουλουράκια)
50 γρ.αλευρι κίτρινο ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ (δίνει τραγανή υφή στη ζύμη )
ΓΕΜΙΣΗ
400 με 500 γρ.περιπου τυριά  , μυζήθρα , φέτα, γραβιέρα η κασέρι
ΕΠΆΛΕΙΨΗ : κρόκος αραιωμενος με λίγο νερό
ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
σουσάμι μαύρο η άσπρο
ντοματινια χρωματιστά


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://youtu.be/Ht8MZ55e_ew

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

Πίτα γλυκιά σιροπιαστή !!!!


 
ΠΟΛΥ ΓΕΥΣΤΙΚΙΑ,ΤΡΑΓΑΝΗ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΗ ΓΛΥΚΙΑ ΠΙΤΑ!!!!!

 ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΖΥΜΗΣ:::

1 μιση ποτηρι γαλα,

μισο ποτηρι σπορελαιο,

2 αυγα,

3 κ.σ.ζαχαρη,

περιπου 1 κιλο αλευρι,

1 κ.γ.μπεικιν,

μια πρεζα αλατι!!

Βαζουμε στην λεκανιτσα το γαλα,το σπορελαιο, τα αυγα,την ζαχαρη και τα ανακατευουμε με συρμα 2 λεπτα!

Ριχνουμε σιγα-σιγα αλευρι-μπεικιν και αρχιναμε να ζυμωνουμε μεχρι να γινει μαλακη λεια!

Αφηνουμε να.ξεκιυραστει 30 λεπτα!

Στην συνεχεια κοβουμε την ζυμη σε 10 ισα κομματακια τα οποια τα φτιαχνουμε μπαλιτσες και τις σκεπαζουμε για 20 λεπτα!

Σε ενα μπολ βαζουμε 2 ποτηρια ψιλοκομμενο καρυδι ,

1 κ.γ.κανελα

1 κ.γ γαρυφαλο!!

Ανοιγουμε τις μπαλιτσες πολυ λεπτα φυλλα τοσο λεπτα που εαν βαλουμε το χερι κατω απο το φυλλο να φαινεται!!!

Σε καθε φυλλο ριχνουμε γεμιση !

Με τον πλαστη απο την ακρη του φυλλου τυλιγουμε σε ρολο!!!!

Οπως ειναι το ρολο πανω στο πλαστη το σουρωνουμε π.χ οπως οταν σουρωνουμε τα σαραγλι!!!!!

Βουτυρωνουμε καλα το ταψι η πυρεξ!Και βαζουμε ολα τα ρολα στην σειρα!!!!

Τα χαραζουμε!!

Εχουμε λιωσει 200 γρ βουτυρο και το ριχνουμε πανω τους!

Ψηνουμε στους 180 β προθερ.α τιστασεις μεσαια σχαρα μεχρι να κοκκινίσουν!!!!

ΣΙΡΟΠΙ::::

Βραζουμε 3 ποτηρια ζαχαρη με 3 ποτηρια νερο για 4 λεπτα!!!!

Σιροπιαζουμε αφου εχει μεινει σε θερμοκρασια δωματιου τουλαχιστον 10 λεπτα η πιτα και επισης και το σιροπι 10 λεπτα!!!

Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΩΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΦΥΛΛΟΥ ΣΩΣΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ!!!!!

Eκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Λαχανοντολμάδες φανταστικοί αφρός !!!!


 
 Ζεστοί ζεστοί λαχανοντολμάδες όπως τους φτιάχνω πολύ γρήγορα πολύ νόστιμα !!! Αφρός σκέτος !!!

Τι κάνω ..

Βάζω σε μεγάλη κατσαρόλα νερό και μόλις ζεσταθεί καλά έχω χαράξει το λάχανο γύρω γύρω από το κοτσάνι να ελευθερώνονται τα φύλλα και το βουτάω μέσα .

Συγχρόνως βάζω σε λεκανάκι

500γραμ.κιμά

1 αυγό

λίγα κλωνιά ψιλοκομμένο μαιντανό

λίγα κλωνιά ψιλοκομμένο άνηθο

λίγα φυλλαράκια ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο

2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη

1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη

3 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια

λίγο κουρκουμά λίγο λάδι αλάτι πιπέρι και

1και μισό ακόμα κουπάκι του καφέ ρύζι Καρολίνα

Ολα αυτά τα ανακατεύω καλά και συγχρόνως βγάζω κ φύλλα οπως τα ζεματάω .

Παίρνω το κάθε φύλλο αφαιρώ με μαχαιράκι το χοντρό μεσσαίο κοτσάνι και βάζω γέμιση -την βάζω με το χέρι εγώ- και κλείνω πρώτα δεξιά μετά αριστερά κ τυλίγο ρολό .

Τοποθετώ στον πάτο της κατσαρόλας τα χοντρά από το λάχανο και μετά στην σειρά τους τυλιγμένους ντολμάδες .

.




Οταν τελειώσουν ολοι σκεπάζω  με ένα πιάτο ρίχνω 3 ποτήρια του νερού νερό αλάτι πιπέρι και 1 κουταλιά σούπας βούτυρο καλό -μπορείτε να βάλετε και ελαιόλαδο .

Μαγειρεύω 30 λεπτά ακριβώς κοιτώντας να έχουν μπόλικο ζουμάκι για να το χρησιμοποιήσω στην κρέμα .



Μόλις περάσει η μισή ώρα τους στραγγίζω βάζοντας το καπάκι λίγο πιο μέσα απ οτι  σκεπάζει γέρνω την κατσαρόλα και παίρνω όλο το ζουμί .

Μπορούμε να τους βγάλουμε και έναν έναν αλλά επειδή είναι ζεστοί μπορεί να χαλάσει το σχήμα εμένα με βολεύει με το καπάκι .

.



 Κρέμα αυγολέμονο .

Βάζω σε κατσαρολίτσα 4 κουταλιές σούπας βούτυρο και σε σιγανή φωτία το λιώνω .

Μόλις λιώσει προσθέτω 7  κουταλιές αλεύρι και ανακατεύω .

Αμέσως μετά προσθέτω τον ζωμό ανακατεύοντας γρήγορα -περίπου 3 ποτήρια του νερού ίσως κ λίγο παραπάνω - θέλουμε σάλτσα παχύρρευστη  .

Προσθέτω αλάτι τον χυμό από 2 λεμόνια ανακατεύοντας κ τέλος 2 ή και 1 κ΄ρόκους αυγ΄β\ων .

Μία βράση και έτοιμη !

Σερβίρουμε βάζοντας λαχανοντολμάδες στο πιάτο και από πάνω κρέμα !!!

Εγιναν φανταστικοί !!!!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Λουκούμια σοκολατένια !!!


 
 Σοκολατένια λουκούμια!!! Με μόνο 2 υλικά! Για τους λάτρεις του κακάο, μια πανεύκολη συνταγή γεμάτη ενέργεια και αντιοξειδωτικά !!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΛΟΥΚΟΥΜΙΑ
Υλικά:
397 ml ζαχαρούχο γάλα (1 κουτί)
160 γρ κακάο
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ζαχαρούχο σε μέτρια φωτιά.

Ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσει το γάλα στον πάτο και καεί.

Μεταφέρουμε το γάλα σε μπολ και προσθέτουμε κοσκινισμένο κακάο σε 4 δόσεις.

Ανακατεύουμε κάθε φορά μέχρι να ενσωματωθεί το κακάο τελείως στο γάλα.

Θα γίνει μια σκληρή σοκολατένια πάστα.

Καλύπτουμε με μεμβράνη ένα τετράγωνο πυρέξ και βάζουμε το μίγμα πιέζοντάς το καλά μέχρι να στρωθεί ομοιόμορφα.

Το καλύπτουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

Σε μια λαδόκολλα πασπαλίζουμε λίγο κακάο, βάζουμε το μίγμα από πάνω και το πασπαλίζουμε ξανά με κακάο.

Κόβουμε σε μικρά τετράγωνα ίδιου μεγέθους και στρογγυλεύουμε λίγο τις γωνίες τους.

Τα τοποθετούμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα κακάο.

Τα Σοκολατένια λουκούμια μας είναι έτοιμα!!!
***Αν σας φαίνονται λίγο πικρά μπορείτε να αντικαταστήσετε τη μισή ποσότητα ή το 1/3 του κακάο με άχνη ζάχαρη!!!***


Δείτε τη συνταγή σε βίντεο εδώ: https://youtu.be/1b4XgxsEUCU
















 Music by Bensound  https://www.bensound.com
the elevator bossa nova

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

Πολίτικο σιροπιαστό γλυκό !!!!

 .

Πολίτικο γλυκό με κρέμα εύκολο και αγαπημένο!!!Σιροπιαστό με άρωμα μαστίχας κανέλας που αποθεώνουν την γεύση του !!!Πρέπει να το δοκιμάσετε !!!!

Υλικά

-2 1/2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό (500γρ)

-1 1/2 κούπα ζάχαρη (350γρ)

-1/2κτγ μαστίχα

-1κτγ μαχλέπι τριμμένο

-1κτγ baking powder

-1κτγ σόδα

-300ml γάλα

 για το σιρόπι

-2 κούπες ζάχαρη (500γρ)

-2 1/2 κούπες νερό (600γρ)

-1 λεμόνι το ξύσμα του

για την κρέμα

-2 κρέμες άνθος αραβοσίτου βανίλια (86γρ)

-1/2 κούπα ζάχαρη (80γρ)

-1300ml γάλα φρέσκο

-κανέλα για το πασπάλισμα




Δείτε την συνταγή εδώ https://youtu.be/c2lT8w-1Obg

Ρολάκια γλυκό με γέμιση βουτυρόκρεμας !!!




ΤΑ ΠΟΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΡΟΛΑΚΙΑ ΚΟΡΜΟΥ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ ΜΕΣΑ ΣΕ 15 ΛΕΠΤΑ!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΟΡΜΟΥ:::

2 πακετα μπισκοτα πτι μπερ σε σκονη,

1 βανιλια,

1 φλ.του ελληνικου καφε κακαο,

200 ml. γαλα φρεσκο!!

Βαζουμε στο μπολ την σκονη μπισκοτων,το κακαο την βανιλια και τελος ριχνουμε σιγα-σιγα το γαλα και τα ζυμωνουμε καλα!

Βαζουμε λαδοκολα στον παγκο και βαζουμε το μείγμα!

Πανω στο μείγμα βαζουμε λαδοκολα και με το πλαστη ανοιγουνε ενα τετραγωνο φυλλο!!!!

ΚΡΕΜΑ::::

Χτυπαμε σε ενα μπολ 100 γρ τυρι κρεμα με 1 κ.σ.αχνη ζαχαρη!

Σε αλλο μπολ χτυπαμε 125 γρ βουτυρο,250 γρ αχνη ζαχαρη,1 βανιλια !

Τα ενωνουνε τα δυο μείγματα απαλα!

Βαζουμε την κρεμα πανω στο τετραγωνο φυλλο και απο την ακρη αρχιναμε να το ρολαρουμε κλεινοντας το!

Το βαζουμε ψυγειο να κρυωσει!

Οταν το βγαζουμε το κοβουμε κομματια και τα βουταμε στην καρυδα!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΉ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

 

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Φοκάτσια Ιταλικό ψωμάκι !!!

 




Φοκάτσια ιταλικό ψωμάκι !!!

Υλικά
600 αλεύρι
450 γραμμάρια νερό
Αλάτι
Δύο κουταλιές λάδι
Μισό φακελάκι μαγιά
Και ελαιόλαδο για επάνω στη ζύμη για επάλειψη πριν μπει στο φουρνο
Εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο
⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️
https://youtu.be/-DmVedGWAnU

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

Μπριζόλες στο τηγάνι με κρασί !!!!


  Εύκολες και νόστιμες τηγανιτές μπριζόλες για σήμερα φίλοι!!!!
Άλλη μια εύκολη συνταγή που ρόλο παίζει η ποιότητα του κρέατος!! Ένα  εύκολο φαγητό που λατρεύουν τα παιδιά και όχι μόνο!! Συνοδεύσετε το με πατάτες τηγανιτές και απολαύστε άλλο ένα απλό και νόστιμο φαγητό!!
   Υλικά
-4 χοιρινές μπριζόλες
-1 λεμόνι τον χυμό του
-1 ποτηράκι λευκό κρασί
-αλάτι, πιπέρι,
-πάπρικα γλυκιά
-ρίγανη τριμμένη
-3κτσ. ελαιόλαδο

Δείτε την συνταγή εδώ https://youtu.be/7YLEvzk6HM8

Ρυζόγαλο φίνο !!!!


  Εύκολο απλό και νόστιμο ρυζόγαλο για το βράδυ μας φίλοι μου και όχι μόνο!!
Κλασικό και αγαπημένο που μας έφτιαχνε η μαμά εύκολο και απλό!! Τρώγεται κρύο αλλά εμένα μου αρέσει και ζεστό!!!
  Υλικά
-100gr ρύζι καρολίνα ή γλασέ
-300gr νερό
-1 πρέζα αλάτι
-1ltr γάλα
-30gr κορν φλάουερ
-100gr ζάχαρη
-1 βανιλέτα
-κανέλα τριμμένη


Δείτε την συνταγή εδώ https://youtu.be/M69ltNHVFlM

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

Τυροστριφτάρια με υπέροχη ζύμη των 5 λεπτών !!!!


 Τυροστριφτάρια αφρόςςςς😋😋
Αυτή η ζύμη δεν υπάρχει... είναι τόσο αφράτη... κ στο τσακ μπαμ έτοιμη !!Σέ 5 λεπτά έχετε έτοιμη ζύμη χωρίς μεγάλο χρόνο αναμονής

Υλικά

4 κούπες(του νες) αλεύρι για όλες τις χρήσεις-500γρ.περιπου

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

1 κουταλάκι αλάτι

μισό κουταλάκι ζάχαρη

1 κούπα χλιαρό γάλα που έχουμε δυαλυσει

2 κουταλιές γιαούρτι

μισή κούπα ηλιέλαιο-150 γρ.

1 αυγό Και1 ασπράδι

100 γρ.Βούτυρο για ανάμεσα στα δύο φύλλα και από πανω .

Γέμιση

400 γρ.φετα

200 γρ.μαλακο τυρι τα ανακατεύουμε όλα μαζί.

Χωρίζουμε την ζύμη σε δύο μπάλες ίδιου βάρους.

 Ανοίγουμε την μια μπάλα σε φύλλο 32 εκατοστά .

Βάζουμε από πάνω 50 γραμ.βουτυρο παντού ρίχνουμε τα τυριά .

Ανοίγουμε και το δεύτερο φύλλο το βάζουμε πάνω από τα τυριά , αλείφουμε με βούτυρο , χαράζουμε σε λωρίδες όχι πολύ λεπτές .

Στρίβουμε προς μια κατεύθυνση.

Αφήνουμε σε ζεστό μέρος σκεπασμένο το ταψί να φουσκώσουν περίπου 40 λεπτά .

Αλείφουμε με 1 κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο γάλα, ρίχνουμε σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 190 με 200 βαθμούς πάνω κάτω εστία περίπου 30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο σας μην το ψήσετε πολύ και ξεραθεί.

Για τη συνταγή πατήστε το σύνδεσμο: https://m.youtube.com/watch?v=PTPcCJL6Ecw

Τηγανίτες για ολες τις ώρες !!!!


 Τα σχολεία ξεκινάνε...τηγανίτες αλμυρές για τα μικρά μας..αλλά και για μεγάλους .. για όλες τις ώρες !!! Δείτε το βιντεο βήμα βήμα και φτιάξτε τα !!! Θα τρελαθείτε !!!!!


Υλικά
1 αυγό
6 κουταλιές γάλα (εγώ έβαλα Νουνού)
400 γραμμάρια αλεύρι
1 κουταλάκι μπέικεν
Λίγο αλάτι
Λίγο τριμενο τυρί αν έχετε
350  περιπου νερό η τόσο ώστε να έχετε ένα χυλό μέτριο
300 γρ.φετα τριμμένη
Τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι και όταν είναι έτοιμες τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΔΩ --> https://youtu.be/VnzwLjM__vM

Κρουασανάκια και γλυκά αλλά και αλμυρά !!!!


 
Θέλετε ενα σνακ που να μπορείτε να το απολαύσετε γλυκό ή αλμυρό??? Κρουασανάκια της Γκόλφως !!!


ΥΛΙΚΑ
ΑΝ ΘΈΛΕΤΕ ΝΑ ΤΑ ΚΆΝΕΤΕ ΟΛΑ ΓΛΥΚΑ ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΣΤΗΝ ΖΥΜΗ 1 ΚΟΥΤΑΛΆΚΙ ΑΚΟΜΗ ΖΆΧΑΡΗ
τα υλικά που σας δίνω είναι για μια ζύμη ουδέτερη που μπορείτε να βάλετε γλυκιά αλλά και αλμυρή γέμιση.
1 αυγό μέγεθος κανονικό
1 ασπράδι
600 γρ.αλευρι ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ για όλες τις χρήσεις
120 γρ.ηλιελαιο
250 γρ.γαλα Χλιαρό
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 φάκελο ξηρή μαγια η 30 γρ.νωπης μαγιάς
ΒΟΎΤΥΡΟ 100 ΓΡ.ΓΙΑ ΕΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΟΥΑΣΑΝΑΚΙΑ
Επικάλυψη:1 κρόκο αραιωμένο με λίγο γάλα η νερό

Γέμιση
Μερέντα
σοκολάτα 🍫
τυριά
ζαμπόν
ότι σάς αρέσει

Ψησιμο στους 180 βαθμούς κελσίου σέ προθερμασμενο φούρνο περίπου 15 λεπτά με 20 ανάλογα τον φούρνο σας.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://youtu.be/o28-FLz4t20

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021

Μηλόπιτα !!!



Ποιος βάζει το καφέ ?!! Βάζω τη μηλόπιτα!!😊😊. 

 Υλικά 

2 αυγά
10 κουταλιές της σούπας γάλα
10 κουταλιές της σούπας σπορελειο
10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
12 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
1 βανίλια.
Γέμιση . 4 μήλα μεγάλα
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
μισο κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Χτυπάμε την ζάχαρη με το σπορέλαιο .

Και τέλος ένα ένα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.


Τα 3/4 της ζυμης το βάζουμε στο βουτυρωμένο ταψάκι να ψηθεί κανα 10 λεπτό και μετά βάζουμε τη γέμιση και από πάνω το υπόλοιπο από το μείγμα και συνταχίζου,με το ψήσιμο.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Mihaela Nicolae ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!