Ζεστοί ζεστοί λαχανοντολμάδες όπως τους φτιάχνω πολύ γρήγορα πολύ νόστιμα !!! Αφρός σκέτος !!!
Τι κάνω ..
Βάζω σε μεγάλη κατσαρόλα νερό και μόλις ζεσταθεί καλά έχω χαράξει το λάχανο γύρω γύρω από το κοτσάνι να ελευθερώνονται τα φύλλα και το βουτάω μέσα .
Συγχρόνως βάζω σε λεκανάκι
500γραμ.κιμά
1 αυγό
λίγα κλωνιά ψιλοκομμένο μαιντανό
λίγα κλωνιά ψιλοκομμένο άνηθο
λίγα φυλλαράκια ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη
3 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
λίγο κουρκουμά λίγο λάδι αλάτι πιπέρι και
1και μισό ακόμα κουπάκι του καφέ ρύζι Καρολίνα
Ολα αυτά τα ανακατεύω καλά και συγχρόνως βγάζω κ φύλλα οπως τα ζεματάω .
Παίρνω το κάθε φύλλο αφαιρώ με μαχαιράκι το χοντρό μεσσαίο κοτσάνι και βάζω γέμιση -την βάζω με το χέρι εγώ- και κλείνω πρώτα δεξιά μετά αριστερά κ τυλίγο ρολό .
Τοποθετώ στον πάτο της κατσαρόλας τα χοντρά από το λάχανο και μετά στην σειρά τους τυλιγμένους ντολμάδες .
.
Οταν τελειώσουν ολοι σκεπάζω με ένα πιάτο ρίχνω 3 ποτήρια του νερού νερό αλάτι πιπέρι και 1 κουταλιά σούπας βούτυρο καλό -μπορείτε να βάλετε και ελαιόλαδο .
Μαγειρεύω 30 λεπτά ακριβώς κοιτώντας να έχουν μπόλικο ζουμάκι για να το χρησιμοποιήσω στην κρέμα .
Μόλις περάσει η μισή ώρα τους στραγγίζω βάζοντας το καπάκι λίγο πιο μέσα απ οτι σκεπάζει γέρνω την κατσαρόλα και παίρνω όλο το ζουμί .
Μπορούμε να τους βγάλουμε και έναν έναν αλλά επειδή είναι ζεστοί μπορεί να χαλάσει το σχήμα εμένα με βολεύει με το καπάκι .
.
Κρέμα αυγολέμονο .
Βάζω σε κατσαρολίτσα 4 κουταλιές σούπας βούτυρο και σε σιγανή φωτία το λιώνω .
Μόλις λιώσει προσθέτω 7 κουταλιές αλεύρι και ανακατεύω .
Αμέσως μετά προσθέτω τον ζωμό ανακατεύοντας γρήγορα -περίπου 3 ποτήρια του νερού ίσως κ λίγο παραπάνω - θέλουμε σάλτσα παχύρρευστη .
Προσθέτω αλάτι τον χυμό από 2 λεμόνια ανακατεύοντας κ τέλος 2 ή και 1 κ΄ρόκους αυγ΄β\ων .
Μία βράση και έτοιμη !
Σερβίρουμε βάζοντας λαχανοντολμάδες στο πιάτο και από πάνω κρέμα !!!
Εγιναν φανταστικοί !!!!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ