Πίτα γλυκιά σιροπιαστή !!!!
ΠΟΛΥ ΓΕΥΣΤΙΚΙΑ,ΤΡΑΓΑΝΗ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΗ ΓΛΥΚΙΑ ΠΙΤΑ!!!!!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΖΥΜΗΣ:::
1 μιση ποτηρι γαλα,
μισο ποτηρι σπορελαιο,
2 αυγα,
3 κ.σ.ζαχαρη,
περιπου 1 κιλο αλευρι,
1 κ.γ.μπεικιν,
μια πρεζα αλατι!!
Βαζουμε στην λεκανιτσα το γαλα,το σπορελαιο, τα αυγα,την ζαχαρη και τα ανακατευουμε με συρμα 2 λεπτα!
Ριχνουμε σιγα-σιγα αλευρι-μπεικιν και αρχιναμε να ζυμωνουμε μεχρι να γινει μαλακη λεια!
Αφηνουμε να.ξεκιυραστει 30 λεπτα!
Στην συνεχεια κοβουμε την ζυμη σε 10 ισα κομματακια τα οποια τα φτιαχνουμε μπαλιτσες και τις σκεπαζουμε για 20 λεπτα!
Σε ενα μπολ βαζουμε 2 ποτηρια ψιλοκομμενο καρυδι ,
1 κ.γ.κανελα
1 κ.γ γαρυφαλο!!
Ανοιγουμε τις μπαλιτσες πολυ λεπτα φυλλα τοσο λεπτα που εαν βαλουμε το χερι κατω απο το φυλλο να φαινεται!!!
Σε καθε φυλλο ριχνουμε γεμιση !
Με τον πλαστη απο την ακρη του φυλλου τυλιγουμε σε ρολο!!!!
Οπως ειναι το ρολο πανω στο πλαστη το σουρωνουμε π.χ οπως οταν σουρωνουμε τα σαραγλι!!!!!
Βουτυρωνουμε καλα το ταψι η πυρεξ!Και βαζουμε ολα τα ρολα στην σειρα!!!!
Τα χαραζουμε!!
Εχουμε λιωσει 200 γρ βουτυρο και το ριχνουμε πανω τους!
Ψηνουμε στους 180 β προθερ.α τιστασεις μεσαια σχαρα μεχρι να κοκκινίσουν!!!!
ΣΙΡΟΠΙ::::
Βραζουμε 3 ποτηρια ζαχαρη με 3 ποτηρια νερο για 4 λεπτα!!!!
Σιροπιαζουμε αφου εχει μεινει σε θερμοκρασια δωματιου τουλαχιστον 10 λεπτα η πιτα και επισης και το σιροπι 10 λεπτα!!!
Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΩΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΦΥΛΛΟΥ ΣΩΣΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ!!!!!
Eκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!