Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

Τσιζκέικ γευστικά γρήγορα ατομικά !!!


 
ΑΤΟΜΙΚΑ ΤΣΙΖ ΚΕΙΚ ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠΛΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ:::

Σπαμε σε σκονη 250 γρ μπισκοτα!

Τα βαζουμε σε ενα μπολ και ριχνουμε 100 γρ βουτυρο λιωμενο τα ανακατευουμε καλα!

Βαζουμε μείγμα στα φορμακια τα παταμε καλα και τα βαζουμε στο ψυγειο!!

ΚΡΕΜΑ::

Χτυπαμε 250 γρ κρεμα γαλακτος οχι πολυ σφιχτη!

Ριχνουμε 300 γρ τυρι κρεμα και 100 γρ αχνη ζαχαρη χτυπαμε ισα να ενσωματωθουν!

Βγαζουμε τα κρυα φορμακια απο το ψυγειο και βαζουμε στο καθενα την κρεμα σαντιγί!

Τελος ριχνουμε μπολικο βυσσινο κονσερβα !!!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

Τυροπιτούλες υπέρ φανταστικές !!!!


 

Τυρόπιτες κουρού υπέρ φανταστικές ❣

Οι πιο νόστιμες που έχω φτιάξει πραγματικά και το πιο εύκολο ζυμαράκι που πλάθεις το τυροπιτάκι στην χούφτα ούτε πλάστη ούτε κουπατ ούτε να λερώνεις να πιάνεις χώρο στην κουζίνα 😉 Εμένα τις λάτρεψαν γιατί είναι τόσο αφράτες και τραγανές μαζί 😊
Ζύμη
200 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
150 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
130 γραμμάρια ηλιέλαιο
1 αυγό
500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Μισό κουταλάκι αλάτι
3 κουταλάκια του γλυκού κεφαλοτύρι η γραβιέρα ή και παρμεζάνα .

.



Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά με τελευταίο το αλεύρι και φτιάχνουμε ένα ωραίο αφράτο ζυμαράκι.Παίρνουμεένα μπαλάκι 50 γραμμάρια και το ανοίγουμε στην χούφτα και βάζουμε λίγη γέμιση και κάνουμε το σχέδιο σαν τυροπιτάκι.
Γέμιση
150 γραμμάρια φέτα
100 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα ή κάποιο άλλο τυρί τέτοιου τύπου
1 αυγό
Λίγο πιπέρι και αλάτι αν θέλουμε
Αλείφουμε από πάνω με κρόκο με  λίγο εβαπορέ ανακατεμένο και σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς βαθμούς πάρουν ωραίο χρώμα.
Η συνταγή είναι της Αργυρώς με κάποιες παρεμβάσεις δικές μου .

Εκτέλεση φωτόι συνταγή από κ.  Μαρία Λαρου
ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

Τυροπιτάκια σούπερ !!!


ΕΙΝΑΙ ΑΦΡΑΤΑ!!!ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΑ!!!ΕΙΝΑΙ ΓΕΥΣΤΙΚΑ!!ΕΙΝΑΙ ΣΟΥΠΕΡ!!!ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΑΦΡΟΣ!!!!!!!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ η ΚΟΥΠΑ (250ml)::

1 ποτηρι γαλα χλιαρο προς ζεστο,

1 ποτηρι σπορελαιο,

1 ποτηρι ζεστο νερο,

1 φακελακι ξερη μαγια,

1 κ σ.ζαχαρη,

1 κουταλακι του γλυκου αλατι και ενα μισο,

1 κιλο αλευρι+ αλευρωμα παγκου-χεριων!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ::

Βαζουμε την μαγια και την ζαχαρη στο μπολ!!

Ριχνουμε το γαλα ανακατευουμε με συρμα!

Ριχνουμε το σπορελαιο και το νερο ανακατευουμε με συρμα!

Ριχνουμε 3 ποτηρια αλευρι και το αλατι και ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα!

Τελος ριχνουμε   σιγα-σιγα αλευρι και ζυμωνουμε!

Βαζουμε την ζυμη στον παγκο και την ζυμωνουμε τοσο οσο να γινει αφρατη και να μην κολλαει!!!

Λαδωνουμε το μπολ βαζουμε την ζυμη μεσα την λαδωνουμε ελαφρως και την σκεπαζουμε για 1 ωρα!

Στην συνεχεια την βαζουμε στον παγκο και την κοβουμε σε 30 ισα κομματια!

Τα φτιαχνουμε μπαλιτσες και τις σκεπαζουμε για 30 λεπτα!

Συνεχιζουμε καθε μπαλιτσα την ανοιγουμε ενα φυλλαρακι μακροστενο!

Βαζουμε στην ακρη τριμμενη φετα και το κλεινουμε!

Τα βαζουμε στην λαδοκολλα στο ταψι και τα αφηνουμε για 20 λεπτα!

Τελος τα αλοιφουμε με 3 κροκους χτυπημενους με λιγο κρυο νερο!

Ριχνουμε σουσαμι!

Τα ψηνουμε στους 180 β προθ αντισ μεσαια σχαρα για 25 λεπτα φυσικα αναλογα τον φουρνο!

Eκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Κουλουράκια πορτοκάλι !!!


 
Κουλουράκια πορτοκάλι 🍊Μοσχοβολάει το σπίτι ..Πάρα πολύ νόστιμα και εύκολα!!!

Υλικά
1 ποτήρι λάδι ελαφρύ
1 ποτήρι χυμό φρέσκο πορτοκάλι και το ξύσμα από δύο πορτοκάλια (1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα)
1 ποτήρι ζάχαρη
1 κγ μπέικιν πάουντερ
1 κγ σόδα
2 καψάκια βανίλια
1 κιλό αλεύρι περίπου,εμένα το πήρε όλο το κιλό.

.



Όλα μαζί ανακάτεμα μέχρι να είμαι μία μαλακή εύπλαστη ζύμη.Μετά κάνουμε τα κουλουράκια μας και τα βάζουμε στα ταψιά που έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15-20 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Μαρία Λαρου ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Κορμός σούπερ με νουτέλα !!!


 ΤΙ ΣΑΣ ΕΧΩ??ΤΙ ΣΑΣ ΕΧΩ??? Nutellaaaaa!!!!!!! ΣΠΕΣΙΑΛ ΚΟΡΜΟΣ Nutellaaaa!!!!!!!!!!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:

250 γρ κρεμα γαλακτος,

400 γρ Nutella,

1 και μισο πακετο μπισκοτα πτι μπερ,

100 γρ φουντουκια αλεσμενα σε σκονη,+ 3 κ.σ.ψιλοκομμενη κουβερτουρα!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ::

Χτυπαμε την κρεμα.γαλακτος οχι να σφιξει λιγο ρευστη(σαν γιαουρτι)!

Ριχνουμε την Noutella και ανακατευουμε απαλα με μαριζ!

Συνεχιζουμε ριχνουμε την σκονη φουντουκιων,την ψιλοκομμενη κουβερτουρα και τελος σπαμε τα μπισκοτα μεσα!

Ανακατευουμε ολα μαζι καλα!!!

Βαζουμε στο σκευος μας διαφανη μεμβρανη !

Ριχνουμε το μειγμα και το παταμε να ισιωσει!

Το βαζουμε καταψυξη ολη νυχτα!

Την επομενη το βγαζουμε το αφηνουμε σε θερμοκρασια δωματιου !

Το βγαζουμε απο την μεμβρανη το βαζουμε πανω σε μια σχαρα και ριχνουμε πανω του η Nutella η κανουμε ενα γλασσο!

ΕΑκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou  ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Ζαμπονοτυρόπιτα σπέσιαλ !!!


 

Λαχταριστή ζαμπονοτυρόπιτα !!!
 
Μια πίτα που φτιάχνω πολύ συχνά είναι η ζουμερή ζαμπονοτυρόπιτα με μπεσαμέλ και μπισκοτένιο φύλλο!!!! Άλλη γεύση που λιώνει στο στόμα. Η συνταγή είναι απλή φτιάχνουμε μια ζύμη για τάρτα και αφήνουμε για λίγο να ξεκουραστεί.

ΖΥΜΗ ΤΑΡΤΑΣ:

Στο περιπου. 500 γρ αλευρι  300 γρ βουτυρο αλατι λιγη ζαχαρη πιπερι 1 κουταλακι μπεκι. Τα ανακατευουμε τριφτα όταν ομογενοποιηθουν προσθέτουμε 1 αυγο και ελάχιστο νερό ώστε να έχουμε μια μάλλον μαλακή ζύμη. Φτιάχνουμε μια ελαφριά μπεσαμελ και αφήνουμε να κρυώσει.

ΜΠΕΣΑΜΕΛ.

Περίπου 300γρ γάλα φρέσκο η αραιωμένο εβαπορέ αλάτι μοσχοκάρυδο και 2 κουταλιές σούπας κοφτές  Κόρν φλαουερ κ 1 αυγο. Ανακατεύουμε όλα μαζί σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πηξει ελαφρά. Αν σφυξει πολύ Ρίχνουμε λίγο νερό αν βγει πιο ελαφρια δεν μας πειραζει θα δέσει με τα τυριά. Κλείνουμε το μάτι και Ρίχνουμε 1 κουταλιά βούτυρο.
Τρίβουμε διαφορά γλυκά τυριά και κόβουμε ζαμπόν η γαλοπούλα σε μικρα κοματακια. Προσθέτουμε στην μπεσαμελ και ανακατεύουμε καλά. Με την βοήθεια μιας λαδόκολλα απλώνουμε τη ζύμη σε 2 φύλλα. Στρώνουμε το 1ο σε βουτυρωμένο πηρεξ απλώνουμε την γέμιση να πάει παντού και κλείνουμε με το 2ο φύλλο. Απλώνουμε λίγο αυγο με γάλα από πάνω και ψήνουμε στους 180 μέχρι να αποκτήσει το χρώμα της φωτο.τρωγεται καλύτερα χλιαρή και κρύα.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Κατερινα ΤζαννατουΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Τυροπιτάκια κουρού φανταστικά !!!


 

Τα αγαπάμε όλοι μας παρά πολύ!!!
Η ζύμη τους ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ!!!
Η γέμιση τους ΠΕΝΤΑΝΌΣΤΙΜΗ!!!👌

ΤΥΡΟΠΙΤΆΚΙΑ ΚΟΥΡΟΎ
ΠΕΡΙΜΈΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΕΓΓΟΝΆΚΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΌ ΣΤΑΘΜΌ ΠΟΥ ΤΑ ΛΑΤΡΕΎΟΥΝ
Στο ζυμάρι εγώ έβαλα γραβιέρα τριμμένη!!
Στη γέμιση  έβαλα φέτα κασέρι κ γραβιέρα..Στο σύνολο τους 450 γρ.
Η συνταγή είναι της Αργυρώς και είναι εδώ  το βιντεάκι 👇
 https://www.argiro.gr/recipe/tyropitakia-kourou/
1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι 200 γραμ.

150 γραμ. βούτυρο λιωμένο και κρύο

180 γραμ. ηλιέλαιο (ή καλαμποκέλαιο)

500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (περίπου)

3 κ.σ κεφαλοτύρι ψιλοτριμμένο

1 κ.γλ. κοφτό μπέικιν πάουντερ

2 πρεζες αλάτι

λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την επάλειψη κρόκο αυγού σουσάμι ή μαυροσίσαμο

Για τη γέμιση

250 γραμ. φέτα σκληρή σε τρίμματα

100 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο

λίγο πιπέρι

1 αυγό.

Ξεκινάμε τη συνταγή για τα τραγανά και εύκολα τυροπιτάκια κουρού με γιαούρτι φτιάχνοντας πρώτα τη ζύμη κουρού.
Βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το βούτυρο, το λάδι, το κεφαλοτύρι, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν κι ανακατεύουμε. Η ζύμη για τα τυροπιτάκια κουρού με γιαούρτι πρέπει να είναι λαδερή κι απαλή.
Σκεπάζουμε και αφήνουνε τη ζύμη για 20 λεπτά να ξεκουραστεί.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε όλα τα τα υλικά της γέμισης για τα τυροπιτάκια κουρού και τα ζυμώνουμε.
Παίρνουμε μικρά μπαλάκια ζύμης, τα πατάμε με τις παλάμες μας να γίνουν πλακέ. Βάζουμε λίγη γέμιση στο κέντρο, κλείνουμε και πατάμε τις ενώσεις με πιρούνι.

Η ζύμη κουρού με γιαούρτι είναι απαλή και λαδερή σαν μαλακιά πλαστελίνη. Τυχόν σκάσιμο ή άνοιγμα της ζύμης την ώρα που πλάθετε, μην σας τρομάξει. Κολλάει εύκολα με το χέρι.
Αφού τελειώσουμε όλα τα τυροπιτάκια κουρού (δυο λαμαρίνες), διαλύουμε τον κρόκο με λίγο γάλα ή νερό και τα αλείφουμε με πινέλο. Αν θέλετε, πασπαλίζετε την επιφάνειά τους με λίγο σουσάμι.
Ψήνουμε τα τυροπιτάκια κουρού σε καλά προθερμασμένο φούρνο τους 180 βαθμούς C στον αέρα για περίπου 30 λεπτά, να ροδοκοκκινίσουν.

Ενδιάμεσα στο ψήσιμο ανεβοκατεβάζουμε τα ταψιά για να ψηθούν ομοιόμορφα.
Τα τυροπιτάκια κουρού όταν βγουν από το φούρνο είναι μαλακά, αλλά όταν κρυώσουν γίνονται τραγανά σαν μπισκότο. Αν τυχόν σκάσουν τα τυροπιτάκια κουρού στο φούρνο, να θυμηθείτε ότι η αυτή η ζύμη είναι σαν του μπισκότου και αυτό είναι φυσιολογικό. Δεν είναι σαν τη ζύμη του ψωμιού.

Συνταγή από Αργυρώ Μπαρμπαρίγου  εκτέλεση φωτό από κ.  Αναστασια Βλαχου
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021

Γλυκάκι του 10λεπτου Θεικό !!!!

 .


ΜΕΣΑ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΙΟ ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΟΜΟΡΦΟ ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ-ΚΡΕΜΑ-ΣΟΚΟΛΑΤΑ!!

ΣΥΝΤΑΓΗ:::

Σπαμε σε ενα ταπερ η ταψι η και πυρεξ (26 ν) 2 πακετα μπισκοτα πτι μπερ σοκολατας!

Κανουμε και μια κρεμα με 1 λιτρο γαλα,125 γρ ζαχαρη,125 γρ κορν φλαουρ και οπως ειναι καυτη την ριχνουμε στα μπισκοτα τα ανακατευουμε να μουσκεψουν τα ισιωνουμε και το αφηνουμε στην ακρη !!!

Κανουμε και ενα γλασσο με 250 γρ κουβερτουρα με 150 ml γαλα εβαπορε αδιαλυτο και 1 κ.σ.μελι η εναλλακτικα κουβερτουρα-κρεμα γαλακτος-βιταμ!

Ριχνουμε το γλασσο στο κρυο γλυκο και διακοσμουμε με τριμμενη σοκολατα η κουβερτουρα!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Tzeni Tsanaktsidou-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Σουπιές με ρύζι !!!


 


ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΡΥΖΙ νηστίσιμο και πεντανοστιμο φαγάκι.....!!!!!!
👌👌👌👌👌👌👌👌💯💯💯💯💯💯💯💯

Υλικά
1 /2 κιλό σουπιές φρέσκες ή κατεψυγμένες καθαρισμένες
1 πράσο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
7-8 κλωναρακια άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 φινόκιο ψιλοκομμένο
1/3 φλ. ελαιόλαδο
1/2 φλ λευκό κρασί
1/2 κ.γ κοφτό κουρκουμά
1/2 κούπα σπιτική σάλτσα ντομάτας ή 2 μεγάλες ντομάτες στον τρίφτη
1 1/2 φλ ρύζι Καρολίνα ή γλασέ
4 1/2 φλυτζάνια νερό
Αλάτι πιπέρι
Φρέσκα φύλλα μάραθου για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Πλένω σχολαστικά τις σουπιές και τις κόβω με ένα ψαλιδάκι σε μικρότερα κομμάτια.
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι - σωτέζα βάζω το λάδι και σοτάρω το κρεμμύδι , το πράσο ,το φινόκιο (το τρυφερό του μέρος ) και τις σουπιές.
Προσθέτω τον άνηθο και τον κουρκουμά και γυρίζω μια-δυο φορές ακόμα.
Σβήνω με το κρασί και αφήνω να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτω τη σπιτική σάλτσα ντομάτας αλατοπιπερώνω με προσοχή και προσθέτω το νερό.
Αφήνω να σιγομαγειρευτούν οι σουπιές για 40 λεπτά περίπου (σκεπασμένες με το καπάκι )ή μέχρι να μαλακώσουν.
Αφού μαλακώσουν οι σουπιές προσθέτω και το ρυζάκι.
Συνεχίζω το ψήσιμο του φαγητού για εφτά λεπτά περίπου.
Κατεβάζω από τη φωτιά ενώ ακόμα το ρυζάκι κρατάει και έχει λίγο ζουμάκι.
Αφήνω να τραβήξει και σερβίρω με φρέσκα ψιλοκομμένα φύλλα μάραθου.

Καλή επιτυχία!!! 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzela Antonopoulou-Οι Χρυσοχερες-ηδες !!!

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

Λουκουμάδες σπιτικοί με γέμιση μερέντα !!!!


 
ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΓΛΥΚΑΝΩ???? ΑΦΡΑΤΟΙ ΓΕΥΣΤΙΚΟΙ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΜΕΡΕΝΤΑΣ!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ::

250 ml γαλα φρεσκο χλιαρο προς ζεστο,

20 γρ μαγια νωπη,

80 ml σπορελαιο,

2 αυγα,

1 βανιλια,

600 γρ αλευρι φαριναπ,

200 γρ μερεντα!!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:::

Βαζουμε στο μπολ το γαλα-μαγια-ζαχαρη και ανακατευουμε καλα με συρμα η πιρούνι

!Ριχνουμε το σπορελαιο, τα αυγα,την βανιλια και μια πρεζα αλατι και ανακατευουμε!

Ριχνουμε τα 300 γρ αλευρι και ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα!

Συνεχιζουμε ριχνουμε 250 γρ αλευρι σιγα-σιγα και ζυμωνουμε!!

Βαζουμε τελος το υπολοιπο αλευρι στον παγκο και ζυμωνουμε την ζυμη μεχρι να γινει λεια αλευρωνοντας τα χερια!

Την σκεπαζουμε για 1 ωρα η και παραπανω!

Στην συνεχεια βαζουμε την ζυμη στον παγκο και την ανοιγουμε ενα παχυ φυλλο(1εκ.)!!!

Κοβουμε δισκακια!!!!

Καθε δισκακι κανουμε τρυπα με ενα καπακι απο αναψυκτικο!!!!

Βαζουμε την μερεντα σε αακουλα ζαχαροπλαστικης η και απλη!!!!!!

Λαδωνουμε ολα τα δισκακια στις ακρες!

Βαζουμε μερεντα στο καθενα στην μεση της ζυμης γυρω-γυρω!

Και πιανοντας τις ακρες και το ανοιγμα απο την τρυπα και προσπαθουμε με προσοχη να τα κλεισουμε !!

Τα σκεπαζουμε για 30 λεπτα!

Τελος βαζουμε 1 λιτρο σπορελαιο να ζεσταθει και τα τηγανιζουμε και απο τις δυο πλευρες και κατευθειαν σε απορροφητικο χαρτι και τελος τα βουταμε στην ζαχαρη!

Εκτέλεση φωτό συνταγή Tzeni Tsanaktsidou-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ

Τυρόπιτα με ζύμη κουρού ταψιού !!!


 
 
Τυρόπιτα ταψιού με ζύμη κουρού !!! Φτιάξτε την και δεν θα σταματήσετε στο ένα κομμάτι !!!


Υλικά για ταψί 28 έως 30
ΨΉΣΙΜΟ ΔΤΟΥς 190 ΒΑΘΜΟΎΣ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΕΣΤΊΑ ΝΑ ΠΆΡΕΙ ΩΡΑΙΟ ΧΡΏΜΑ ΝΑ ΓΊΝΕΙ ΤΡΑΓΑΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΤΏΣΕΙ ΚΑΛΆ ΑΠΟ ΚΑΤΩ .
Μπορείτε να ρίξετε και λίγο τριμμένο τυρί μέσα στη ζύμη για πιο νόστιμη
ΖΥΜΗ
1 αυγό+1 ασπράδι
1 γιαούρτι στραγγιστο 200 γρ.
100 γρ.καλαμποκελαιο
200 γρ.βουτυρο
3/4 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλάκια μπέικεν παουντερ
450 γρ.αλευρι ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ (αλεύρι για πίτες , κουλουράκια)
50 γρ.αλευρι κίτρινο ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ (δίνει τραγανή υφή στη ζύμη )
ΓΕΜΙΣΗ
400 με 500 γρ.περιπου τυριά  , μυζήθρα , φέτα, γραβιέρα η κασέρι
ΕΠΆΛΕΙΨΗ : κρόκος αραιωμενος με λίγο νερό
ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
σουσάμι μαύρο η άσπρο
ντοματινια χρωματιστά


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://youtu.be/Ht8MZ55e_ew

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

Πίτα γλυκιά σιροπιαστή !!!!


 
ΠΟΛΥ ΓΕΥΣΤΙΚΙΑ,ΤΡΑΓΑΝΗ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΗ ΓΛΥΚΙΑ ΠΙΤΑ!!!!!

 ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΖΥΜΗΣ:::

1 μιση ποτηρι γαλα,

μισο ποτηρι σπορελαιο,

2 αυγα,

3 κ.σ.ζαχαρη,

περιπου 1 κιλο αλευρι,

1 κ.γ.μπεικιν,

μια πρεζα αλατι!!

Βαζουμε στην λεκανιτσα το γαλα,το σπορελαιο, τα αυγα,την ζαχαρη και τα ανακατευουμε με συρμα 2 λεπτα!

Ριχνουμε σιγα-σιγα αλευρι-μπεικιν και αρχιναμε να ζυμωνουμε μεχρι να γινει μαλακη λεια!

Αφηνουμε να.ξεκιυραστει 30 λεπτα!

Στην συνεχεια κοβουμε την ζυμη σε 10 ισα κομματακια τα οποια τα φτιαχνουμε μπαλιτσες και τις σκεπαζουμε για 20 λεπτα!

Σε ενα μπολ βαζουμε 2 ποτηρια ψιλοκομμενο καρυδι ,

1 κ.γ.κανελα

1 κ.γ γαρυφαλο!!

Ανοιγουμε τις μπαλιτσες πολυ λεπτα φυλλα τοσο λεπτα που εαν βαλουμε το χερι κατω απο το φυλλο να φαινεται!!!

Σε καθε φυλλο ριχνουμε γεμιση !

Με τον πλαστη απο την ακρη του φυλλου τυλιγουμε σε ρολο!!!!

Οπως ειναι το ρολο πανω στο πλαστη το σουρωνουμε π.χ οπως οταν σουρωνουμε τα σαραγλι!!!!!

Βουτυρωνουμε καλα το ταψι η πυρεξ!Και βαζουμε ολα τα ρολα στην σειρα!!!!

Τα χαραζουμε!!

Εχουμε λιωσει 200 γρ βουτυρο και το ριχνουμε πανω τους!

Ψηνουμε στους 180 β προθερ.α τιστασεις μεσαια σχαρα μεχρι να κοκκινίσουν!!!!

ΣΙΡΟΠΙ::::

Βραζουμε 3 ποτηρια ζαχαρη με 3 ποτηρια νερο για 4 λεπτα!!!!

Σιροπιαζουμε αφου εχει μεινει σε θερμοκρασια δωματιου τουλαχιστον 10 λεπτα η πιτα και επισης και το σιροπι 10 λεπτα!!!

Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΩΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΦΥΛΛΟΥ ΣΩΣΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ!!!!!

Eκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Λαχανοντολμάδες φανταστικοί αφρός !!!!


 
 Ζεστοί ζεστοί λαχανοντολμάδες όπως τους φτιάχνω πολύ γρήγορα πολύ νόστιμα !!! Αφρός σκέτος !!!

Τι κάνω ..

Βάζω σε μεγάλη κατσαρόλα νερό και μόλις ζεσταθεί καλά έχω χαράξει το λάχανο γύρω γύρω από το κοτσάνι να ελευθερώνονται τα φύλλα και το βουτάω μέσα .

Συγχρόνως βάζω σε λεκανάκι

500γραμ.κιμά

1 αυγό

λίγα κλωνιά ψιλοκομμένο μαιντανό

λίγα κλωνιά ψιλοκομμένο άνηθο

λίγα φυλλαράκια ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο

2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη

1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη

3 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια

λίγο κουρκουμά λίγο λάδι αλάτι πιπέρι και

1και μισό ακόμα κουπάκι του καφέ ρύζι Καρολίνα

Ολα αυτά τα ανακατεύω καλά και συγχρόνως βγάζω κ φύλλα οπως τα ζεματάω .

Παίρνω το κάθε φύλλο αφαιρώ με μαχαιράκι το χοντρό μεσσαίο κοτσάνι και βάζω γέμιση -την βάζω με το χέρι εγώ- και κλείνω πρώτα δεξιά μετά αριστερά κ τυλίγο ρολό .

Τοποθετώ στον πάτο της κατσαρόλας τα χοντρά από το λάχανο και μετά στην σειρά τους τυλιγμένους ντολμάδες .

.




Οταν τελειώσουν ολοι σκεπάζω  με ένα πιάτο ρίχνω 3 ποτήρια του νερού νερό αλάτι πιπέρι και 1 κουταλιά σούπας βούτυρο καλό -μπορείτε να βάλετε και ελαιόλαδο .

Μαγειρεύω 30 λεπτά ακριβώς κοιτώντας να έχουν μπόλικο ζουμάκι για να το χρησιμοποιήσω στην κρέμα .



Μόλις περάσει η μισή ώρα τους στραγγίζω βάζοντας το καπάκι λίγο πιο μέσα απ οτι  σκεπάζει γέρνω την κατσαρόλα και παίρνω όλο το ζουμί .

Μπορούμε να τους βγάλουμε και έναν έναν αλλά επειδή είναι ζεστοί μπορεί να χαλάσει το σχήμα εμένα με βολεύει με το καπάκι .

.



 Κρέμα αυγολέμονο .

Βάζω σε κατσαρολίτσα 4 κουταλιές σούπας βούτυρο και σε σιγανή φωτία το λιώνω .

Μόλις λιώσει προσθέτω 7  κουταλιές αλεύρι και ανακατεύω .

Αμέσως μετά προσθέτω τον ζωμό ανακατεύοντας γρήγορα -περίπου 3 ποτήρια του νερού ίσως κ λίγο παραπάνω - θέλουμε σάλτσα παχύρρευστη  .

Προσθέτω αλάτι τον χυμό από 2 λεμόνια ανακατεύοντας κ τέλος 2 ή και 1 κ΄ρόκους αυγ΄β\ων .

Μία βράση και έτοιμη !

Σερβίρουμε βάζοντας λαχανοντολμάδες στο πιάτο και από πάνω κρέμα !!!

Εγιναν φανταστικοί !!!!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Λουκούμια σοκολατένια !!!


 
 Σοκολατένια λουκούμια!!! Με μόνο 2 υλικά! Για τους λάτρεις του κακάο, μια πανεύκολη συνταγή γεμάτη ενέργεια και αντιοξειδωτικά !!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΛΟΥΚΟΥΜΙΑ
Υλικά:
397 ml ζαχαρούχο γάλα (1 κουτί)
160 γρ κακάο
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ζαχαρούχο σε μέτρια φωτιά.

Ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσει το γάλα στον πάτο και καεί.

Μεταφέρουμε το γάλα σε μπολ και προσθέτουμε κοσκινισμένο κακάο σε 4 δόσεις.

Ανακατεύουμε κάθε φορά μέχρι να ενσωματωθεί το κακάο τελείως στο γάλα.

Θα γίνει μια σκληρή σοκολατένια πάστα.

Καλύπτουμε με μεμβράνη ένα τετράγωνο πυρέξ και βάζουμε το μίγμα πιέζοντάς το καλά μέχρι να στρωθεί ομοιόμορφα.

Το καλύπτουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

Σε μια λαδόκολλα πασπαλίζουμε λίγο κακάο, βάζουμε το μίγμα από πάνω και το πασπαλίζουμε ξανά με κακάο.

Κόβουμε σε μικρά τετράγωνα ίδιου μεγέθους και στρογγυλεύουμε λίγο τις γωνίες τους.

Τα τοποθετούμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα κακάο.

Τα Σοκολατένια λουκούμια μας είναι έτοιμα!!!
***Αν σας φαίνονται λίγο πικρά μπορείτε να αντικαταστήσετε τη μισή ποσότητα ή το 1/3 του κακάο με άχνη ζάχαρη!!!***


Δείτε τη συνταγή σε βίντεο εδώ: https://youtu.be/1b4XgxsEUCU
















 Music by Bensound  https://www.bensound.com
the elevator bossa nova

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

Πολίτικο σιροπιαστό γλυκό !!!!

 .

Πολίτικο γλυκό με κρέμα εύκολο και αγαπημένο!!!Σιροπιαστό με άρωμα μαστίχας κανέλας που αποθεώνουν την γεύση του !!!Πρέπει να το δοκιμάσετε !!!!

Υλικά

-2 1/2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό (500γρ)

-1 1/2 κούπα ζάχαρη (350γρ)

-1/2κτγ μαστίχα

-1κτγ μαχλέπι τριμμένο

-1κτγ baking powder

-1κτγ σόδα

-300ml γάλα

 για το σιρόπι

-2 κούπες ζάχαρη (500γρ)

-2 1/2 κούπες νερό (600γρ)

-1 λεμόνι το ξύσμα του

για την κρέμα

-2 κρέμες άνθος αραβοσίτου βανίλια (86γρ)

-1/2 κούπα ζάχαρη (80γρ)

-1300ml γάλα φρέσκο

-κανέλα για το πασπάλισμα




Δείτε την συνταγή εδώ https://youtu.be/c2lT8w-1Obg