Τρίτη 11 Μαΐου 2021

Παρφέ Φράουλας με 4 υλικά !!!



 Παρφέ Φράουλας με 4 υλικά !!!
Πανεύκολο, γίνεται χωρίς αυγά, και είναι πεντανόστιμο για εσάς αλλά και για τα παιδιά μας και είναι με πραγματική Φράουλα και χωρίς περιττά υλικά. Δοκιμάστε το και σίγουρα θα το λατρέψετε!!!

Υλικά
500 γραμ φράουλες
250 γραμ ζάχαρη
100 ml κρέμα γάλακτος
100 γραμ γιαούρτι στραγγιστόπλήρες !

 ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://youtu.be/7LQ9HpW_R30

Μάφινς με γέμιση τυριού ή σοκολάτας !!!!


  Υπέροχα ΜΑΦΙΝΣ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ Η ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ Η ΖΥΜΗ ΑΦΡΟΣ !!!

Υλικά
για το Προζύμι
200ml γάλα χλιαρό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
2 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις (θα πάρουμε αλεύρι από την συνολική ποσότητα της συνταγής που σας γράφω παρακάτω,όχι έξτρα αλεύρι)
Αφήνουμε το προζύμι σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για λίγα λεπτά.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
470 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
100 ml ηλιέλαιο
1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
Ανακατεύουμε τα υλικά όλα με το προζύμι μας και αφήνουμε την ζύμη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει τουλάχιστον 1 ώρα.
Κατόπιν βγάζουμε και χωρίζουμε στην μέση την ζύμη , μετά σε 12 ζυμαρακια και ανοίγουμε το σχέδιο όπως βλέπετε στο βίντεο.
ΓΕΜΙΣΗ
2 συσκευασίες κρέμα τυριού η ότι άλλο τυρί θέλετε η σοκολατα
 τα γεμίσετε με αρκετό τυρί .
Αφήνουμε σκεπασμένα να φουσκώσουν , αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 190 με 200 βαθμούς για περίπου 29 λεπτά ανάλογα το φούρνο σας.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://m.youtube.com/watch?v=DN0d_KE3geQ&feature=share

Ρεβανί καρύδας !!!!


Πολύ γευστικό ΡΕΒΑΝΙ ΚΑΡΥΔΑΣ,!! 

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:

6 αυγά,

μισό ποτήρι ζάχαρη,

1 ποτήρι σπορελαιο,

1 ποτήρι γάλα,

500 γρ σιμιγδάλι χοντρό,

1 βανίλια,

1 φακελάκι μπέικιν,

100 γρ καρύδα! 

ΕΚΤΈΛΕΣΗ::

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη!!

Ρίχνουμε το σπορελαιο και το γάλα!

Τέλος ρίχνουμε σιγα-σιγα το σιμιγδάλι,την βανίλια,το μπέικιν,την καρύδα! 

Βουτυρωνουμε το πυρέξ η το ταψί (28 ν)ρίχνουμε το μείγμα και το ψηνουμε στους 180 β λροθ.αντισ.μεσαια σχάρα για 35 λεπτά ανάλογα φυσικά τον φούρνο! 

Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει !!! 

ΣΙΡΟΠΙ:::

Βράζουμε 4 ποτήρια νερό με 4 ποτήρια ζάχαρη το χυμό μισό λεμονιού για 5 λεπτά! 

Το κατεβάζουμε και ρίχνουμε μέσα στο σιρόπι 1 κ σ.βουτυρο αγελαδινό αφήνουμε να λιώσει μόνο του! Και στην συνέχεια σιροπιαζουμε σιγα-σιγα το ρεβανί!

Δηλαδή απορροφάει και ρίχνουμε!

 Όλα τα υλικά τα μετράμε με το ίδιο ποτήρι !

Συνταγή φωτό εκτέλεση από κυρία   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Παγωτό σοκολάτα με 3 υλικά !!!!


 Με 3 υλικά???

Συνταγή:

Υλικά

•250 γρ. ION PATISSERIE κλασική κουβερτούρα
•1 ζαχαρούχο γάλα
•300 ml κρέμα γάλακτος 36%
•Προαιρετικά ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση
Σε ένα μπεν μαρί, βάζουμε το ζαχαρούχο με την κουβερτούρα μας και ανακατεύουμε με μια μαρίζ,  μέχρι να γίνει μία ομοιογενής γκανάζ. Σε αυτό το σημείο, προσθέτουμε, αν θέλουμε, το ξύσμα πορτοκαλιού.

Έπειτα, κατεβάζουμε το μπολ από το μπεν μαρί και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο, ανακατεύοντας με την μαρίζ σε τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να μην μας πιάσει πέτσα από πάνω.

Αμέσως μετά, σε ένα άλλο μπολ, βάζουμε την κρύα κρέμα γάλακτος και την ανακατεύουμε με ένα μίξερ χειρός, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνει μία ελαφριά σαντιγί (σαν γιαούρτι).
Όταν η σαντιγί μας είναι έτοιμη, προσθέτουμε το 1/3 της στο μπολ με την γκανάζ και με μια μαρίζ ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
 
Τέλος, προσθέτουμε το υπόλοιπο από την σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά με την μαρίζ μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα.
 
Τοποθετούμε το παγωτό σε μπολ της επιλογής μας και καλύπτουμε με μεμβράνη που εφάπτεται πάνω στο μίγμα.
Το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3-4 ώρες να παγώσει.

Πατήστε εδώ για την εκτέλεση https://youtu.be/jBYttMGT3xs και απολαύστε!!!

Τούρτα Σαρλότ με Τσουρέκι και κρέμα Μαστίχας !!!! Δεν πετάμε τίποτα!!


 Σας περίσσεψαν Τσουρέκια;;;

Δεν πετάμε τίποτα!! Τούρτα Σαρλότ με Τσουρέκι και κρέμα Μαστίχας. Φτιάξτε την, απολαύστε την και εντυπωσιάστε τους πάντες σαν Επαγγελματίες!!
 Σας περίσσεψαν Τσουρέκια;;; Δεν πετάμε τίποτα!!


Τούρτα Σαρλότ με Τσουρέκι και κρέμα Μαστίχας !!!!

 Φτιάξτε την, απολαύστε την και εντυπωσιάστε τους πάντες σαν Επαγγελματίες!!

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -->  https://youtu.be/3WMWseTidOQ

Πάστα χωρίς ζάχαρη σε 10′ !!!!




  Μετά από τόσο φαγητό αυτές τις μέρες, αυτή η υγιεινή light Πάστα σε 10' Χωρίς Ζάχαρη είναι ότι πρέπει !!! Πάστα χωρίς ζάχαρη σε 10′

Συστατικά

    200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
    50 γρ. μέλι
    230 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος, κρύα
    ξύσμα από 1 πορτοκάλι
    80 γρ. δημητριακά ολικής άλεσης


Δείτε τη συνταγή εδώ: https://youtu.be/ousPjKVu4Aw

Σταφιδόψωμα υπέροχα!!!!


 Σταφιδόψωμα υπέροχα!!!! Αφράτα και απίστευτα μυρωδάτα για τον καφε το πρωινό για τα παιδάκια στο σπίτι και γενικά όλες τις ώρες. Γίνονται πανεύκολα και με επιτυχία 100%.!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ
Κάνει 10 Σταφιδόψωμα
Συστατικά:
3 φλιτζάνια (375g) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2½ κουταλάκια του γλυκού (8g) Στιγμιαία ξηρή μαγιά
4 κουταλιές της σούπας (50g) ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3/4 φλιτζάνι (180ml) Γάλα, χλιαρό
1 μεγάλο αυγό
1 δόση βανίλια σκόνη η υγρή
1 1/2 κουτ γλυκού κανέλα και 1/2 κουτ .γλυκού γαρίφαλο
3 κουταλιές της σούπας (45g) Βούτυρο, λιωμένο
1/2 φλιτζάνι (70g) σταφίδες
Καλύπτουμε με : 1 αυγό + 1 κουταλιά της σούπας νερό

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -->  https://youtu.be/Ot7CHgEqfZ8

Κυριακή 9 Μαΐου 2021

Ινδοκάρυδα με σοκολάτα !!!!


  Πανεύκολα ινδοκάρυδα με σοκολάτα!!!!!


Υλικά για 15 ινδοκάρυδα
:
- 160γρ. ινδική καρύδα

- 120γρ. ζάχαρη άχνη

- 2 αυγά μεσαία

- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1 βανιλλίνη

- 100γρ. κουβερτούρα

- γλυκό του κουταλιού
  κεράσι & φυστίκι προαιρετικά


Δείτε τη συνταγή εδώ: https://youtu.be/LwqJhBlPhg0

Κολοκυθάκια τραγανά μέλι !!!!


 Κολοκυθάκια τραγανά λαχταριστά σκέτο μέλι ..να μην σταματάς να τρως !!!!
 

Τα κόβω ψιλά τα αλατίζω τα αφηνω στο τρυπητό να ιδρώσουν - βγάζουν νερό-βάζω αλεύρι σε μια σακούλα ριχνω λίγα λίγα τα κουνάω με τη σακούλα καλά να αλευρωθούν τα πιάνω με το χέρι τα τινάζω και τηγανίζω στο καυτό λάδι !!!Μούρλια γίνονται καλή επιτυχία !!!

Από κυρία Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Παγωτό βανίλια ..βελούδο !!!


 
   ·
ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ!! ΒΕΛΟΥΔΟ!!! Αφράτο και μαλακό χωρίς κρυστάλλους!

Υλικά

500 γρ. Κρέμα γάλακτος ζωική 35% λιπαρά, κρύα ( οποιαδήποτε ζωική κρ. γαλ. θέλετε αρκεί να έχει 35% λιπαρά για να πήξει με το χτύπημα)

( ΟΧΙ φυτική
ΟΧΙ στο τενεκεδένιο κουτάκι)

1 κουτί γαλα ζαχαρούχο ( 400 γρ. περ)

2-3 βανίλιες σκόνη ,
όχι περισσότερες , γιατί πικρίζει!

Εκτέλεση

Βάζω τα γαλακτοκομικά υλικά μου στο ψυγείο για 2-3 ώρες!
Χτυπάω με μίξερ χειρός στην πιό δυνατή του ταχύτητα για 5 λεπτά ξεχωριστά την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ!
Σε άλλο μπολ το ζαχαρούχο , λιγότερα λεπτά χτύπημα να αφρατέψει!
Με μαρίζ ( σπάτουλα) ανακατεύω( διπλώνω) την σαντιγύ απαλά και σιγά σιγά στο ζαχαρούχο και προσθέτω τις βανίλιες!
Βάζω το παγωτό σε τάπερ που κλείνει καλά και μέσα σε σακούλα τροφίμων ,στην κατάψυξη για 8 ώρες !

Σερβίρω απευθείας από κατάψυξη γιατί παραμένει αφράτο και μαλακό!

# Μπορούμε να προσθέσουμε ότι μας αρέσει αν δεν θέλουμε σκέτο βανίλια:
*1 κγ μαστίχα κοπανισμένη
σε σκόνη ή 1-2 σφηνάκια
λικέρ μαστίχας!
* Καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα , αντί απλού!
* Τρούφα , σταγόνες,ή
φλεϊκς μαύρης, γάλακτος
η λευκής σοκολάτας!
* Διάφορους ξηρούς
καρπούς!
*Μπισκότα απλά ή γεμιστά
σε μικρά κομμάτια!
* Πουράκια σοκολάτας!
* Γλυκά του κουταλιού. ,σε
κυβάκια και με το σιρόπι
τους περιχύνουμε στο
σερβίρισμα !
* Οτι άλλο μας αρέσει!

Συνταγή από κυρία   Margarita Kariwtou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Πολίτικο εκμέκ γλυκό ..μαστίχα με τσουρέκι !!!


 Πολίτικο εκμέκ γλυκό ..μαστίχα με τσουρέκι !!! Μοσχοβολάει !!!!
 

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
Ενάμιση λίτρο γάλα αγελαδινό του εμπορίου
6 κουταλιές κρέμα Γιώτης στιγμής Βανίλια(την ζέστη κρέμα)
6 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ότι έχετε (έβαλα χοντρό)
1 κούπα του Nescafe ζάχαρη 200 γρ
1 κρόκο αυγού
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα σε σκόνη

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Μιάμιση κούπα νερό
Μιάμιση κούπα ζάχαρη
Σταγόνες από χυμό λεμονιού

Βράζουμε το σιρόπι για 2 λεπτά και το ρίχνουμε χλιαρό με κουταλιές επάνω στο τσουρέκι.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΑΝΤΙΓΊ
500gr φυτική κρέμα ζαχαροπλαστικής adoro

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ
1 σπιτικό τσουρέκι ή ακόμα και 1 του εμπορίου που το κόβουμε χοντρές φέτες και το τοποθετούμε στην βάση του ταψιού!!

Εκτέλεση :
Ξεκινήστε βάζοντας λίγο γάλα μέσα σε μία κούπα και διαλύετε την κρέμα Γιώτης

Σε κατσαρόλα ρίχνετε το γάλα το σιμιγδάλι την ζάχαρη την μαστίχα την κρέμα Γιώτης και ανακατεύετε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξη

Προς το τέλος αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε τον κρόκο αυγού που έχετε χτυπήσει πριν σε ένα πιάτο

Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει ,όταν κρυώσει καλά η κρέμα θα πήξη πιο πολύ και την βάζετε πάνω στη βάση από το τσουρέκι
Διαφήμιση

Χτυπάτε με το μίξερ και σε δυνατή ταχύτητα την φυτική κρέμα σαντιγί και την βάζετε πάνω στο γλυκό, κάνετε γραμμές με ένα πιρούνι, πασπαλίζετε με φιλέ αμυγδάλου φιστίκι υγιεινής κερασάκια εάν θέλετε,Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει καλύτερα και σερβίρουμε

Η φόρμα μου είναι 23χ32 μακρόστενο τσέρκι,Καλή επιτυχία εάν το φτιάξετε!! Αυτή τη φορά έψησα το τσουρέκι και έριξε και λίγα καρύδια από πάνω πριν βάλω την κρέμα…

Συνταγή μαγειρικής από κ. “Gogo Samiou- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Μπομπότα !!!


 
 Μπομπότα ..μια πίτα αγαπημένη από παλιά !!!

ΥΛΙΚΑ
Μισό κιλό σπανάκι
2 πράσα
1 ματσάκι άνηθο
4 κρεμμυδάκια
1 ματσάκι τσουκνίδα
Πλένουμε και ψιλοκόβω όλα τα υλικά και τα πατάω με λίγο αλάτι

Για το χυλό
250 γρ καλαμποκαλευρο
500 γρ αλεύρι γ ο Χ
1 κεσεδάκι γιαούρτι
500 τυρί φέτα
1 ποτήρι λάδι
1 Φ μπεικιν παουντερ
2 αυγά
1 λ γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στη αρχή το γάλα το ρίχνουμε σιγά σιγά γιατί θέλουμε ένα χυλό παχύ για να στρώσουμε στη βάση

Το απλώνουμε στο λαδωμένο ταψί με το χέρι σαν φύλλο στρώνουμε τα χόρτα που ρίχνουμε λίγο τυρί και λάδι τα απλώνουμε και αυτά όμορφα
*Μην ανησυχείτε που είναι πολλά θα πέσουν με το ψήσιμο

Στο μίγμα που έμεινε ρίχνω το γάλα το αραιώνω πιο πολύ και τα ριχνω επάνω στα χόρτα λίγο λάδι και ψήνω στους 180 για 1 ώρα και κάτι

Συνταγή από “Maria Kaloti- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

Πολύ γευστικό!Πολύ δροσερό!Πολύ εύκολο γλυκό Φράουλας!!!


Πολύ γευστικό!Πολύ δροσερό!Πολύ εύκολο γλυκό Φράουλας!!!      

Συνταγή:.     

Μουσκευοντας σε γάλα κρυο φρέσκο μπισκότα πτι Μπερ τα βάζουμε στο ταψί η πυρέξ η και τσερκι (26 ν) δύο σειρές!          

Χτυπάμε  2  φακελάκια γκαρνι σκόνη όπως αναγράφει η συσκευασία η εάν θέλουμε χτυπάμε 300 γρ τυρί Φιλαδέλφεια!

Την βάζουμε πάνω στα μπισκότα την ισιωνουμε απαλά και το βάζουμε ψυγείο να παγωσει καλά!   

 ΣΩΣ ΦΡΑΟΥΛΑΣ:

Πλένουμε 15 φράουλες και τις κόβουμε στα 4 και τις βάζουμε σε ένα μπολ με 2 κ.σ.ζαχαρη και το χυμό μισό λεμονιού!

Τα ανακατεύουμε και το αφήνουμε για 20 λεπτά!   

Στην συνέχεια τις βάζουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι και τις βράζουμε να μαλακώσουν!

Αφήνουμε να κρυώσει και στην συνέχεια το χτυπάμε στο μουλτι η εάν δεν έχουμε μουλτι το φτιάχνουμε με το χέρι με σύρμα!

Αφήνουμε να κρυώσει βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και το ρίχνουμε πάνω στην σαντιγύ !

Κόβουμε φράουλες και βάζουμε όρθιες στα πλαϊνά!

Και στην μέση το γεμίζουμε με ολόκληρες!  

Το βάζουμε στο ψυγείο!        

Κάνουμε το ΖΕΛΕ 2 φακελάκια όπως αναγράφει η συσκευασία και το βάζουμε στο ψυγείο να πήξει ελαφρώς!

Βγάζουμε το κρύο γλυκό από το ψυγείο και με πολύ προσοχή ρίχνουμε το ζελέ πάνω!      

Και φυσικά στο ψυγείο ξανά μέχρι να σταθεροποιηθεί το γλυκό !

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Μπουτάκια μαριναρισμένα στα κάρβουνα ή στο σχαροτήγανο !!!


 ΜΠΟΥΤΙΑ ΚΟΤΌΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΠΑΪΔΆΚΙΑ..... ΣΤΑ ΚΆΡΒΟΥΝΑ Η ΣΤΟ ΣΧΑΡΟΤΗΓΑΝΟ Ή ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ ΖΟΥΜΕΡΑ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ !!!!
Ένα φαγητό που το αγαπάμε πολύ!!


 Αλατοπιπερώνουμε τα παϊδάκια, ρίγανη, θυμάρι , μουστάρδα κ τα βάζουμε σε μπολ στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες..Εγώ τα άφησα λίγο παραπάνω...Καλό τους κάνει το μαρινάρισμα!!!
Μπορούμε και όλο το βράδυ!!
Τα ψήνουμε στα κάρβουνα ή στο ΣΧΑΡΟΤΗΓΑΝΟ ή και στη σχάρα του φούρνου.
Μετά το ψήσιμο στα κάρβουνα τα σβήνουμε με λεμόνι!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Αναστασια Βλαχου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Τυρόπιτα φόρμας χωρίς κόπο που γίνεται πολύ αφράτη !!!


 
 Μία εύκολη τυρόπιτα φόρμας χωρίς κόπο που γίνεται  πολύ αφράτη !!!

Υλικά:
2 πιπεριές ( κόκκινη και πράσινη)
200 γρμ τυρί φέτα,200 γρμ ανθότυρο,50 γρμ σιμιγδάλι ψιλό,1 μπεικιν,500 γρμ φύλλα κρούστας, 4 αυγά,100 γρμ γάλα,100 γρμ λάδι,100 γρμ σόδα

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ κόβουμε τις πιπεριές μικρά κομματάκια, τρίβουμε τα τυριά, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το μπεικιν και ανακατεύουμε , σε άλλο μπολ σπάμε τα αυγά, ρίχνουμε το γάλα, το λάδι και την σόδα και ανακατεύουμε

Στην φόρμα του κέικ βάζουμε 2 φύλλα κρούστας, από πάνω βάζουμε γέμιση, άλλα 2 φύλλα και γέμιση, στην τελευταία στρώση βάζουμε 4 φύλλα αντί για 2 , τρυπάμετις στρώσεις με ένα ξυλάκι και ρίχνουμε το υγρό μείγμα

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα ανάλογα με τον φούρνο σας.


Συνταγή από κ. Στελλα Πραβιτα  ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ.