Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

Αφράτη,γευστική, ΣΟΎΠΕΡ εξαιρετική ΜΗΛΌΠΙΤΑ φανταστική!!!!!


 Αφράτη,γευστική, ΣΟΎΠΕΡ εξαιρετική ΜΗΛΌΠΙΤΑ φανταστική!!!!!

ΥΛΙΚΑ:

6 μήλα πλυμένα,καθαρισμένα κομμένα σε κυβακια,

6 αυγά,

300 γρ ζάχαρη,

260 ml γάλα φρέσκο,

16 κ.σ.βιταμ λιωμένο,

650 γρ αλεύρι Φαριναπ,

1 φ.μπεικιν παουντερ,

2 βανίλιες σκόνη η 2 κ.γ.υγρη βανίλια.

 ΕΚΤΈΛΕΣΗ:

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να ασπρίσουν να μην χάσουν τον όγκο τους!

Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το γάλα,το βιταμ ανακατεύουμε με μαριζ!

Τέλος ρίχνουμε σιγα-σιγα το αλεύρι,το μπέικιν τις βανίλιες και ανακατεύουμε!Ρίχνουμε και τα μήλα ανακατεύουμε όλα μαζί 1 λεπτό!

Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί η πυρέξ η τσερκι(30χ24ν) βουτυρώνουμε καλά την λαδόκολλα και τα πλαϊνά και ρίχνουμε το μείγμα!

Ψήνουμε στους 180 β προθ.αντισ μεσαία σχάρα για 50 λεπτά ανάλογα τον φούρνο!!

Όταν την βγάζουμε ρίχνουμε άχνη και εάν θέλουμε κανέλα!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

ΜΟΝΟ με 3 υλικά φανταστικό γλυκάκι !!!


 Εύκολο και πολύ νόστιμο γλυκάκι, μόνο με 3 υλικά !!!
Υλικά:
1 λίτρο φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού
180 γραμμάρια ζάχαρη
120 γραμμάρια νισεστέ
λίγη ινδική καρύδα (προαιρετικά)
Αν το φτιάξετε με χυμό του εμπορίου θα βάλετε λιγότερη ή και καθόλου ζάχαρη, αναλόγως πόσο γλυκός είναι ο χυμός που θα χρησιμοποιήσετε.


Δείτε τη συνταγή εδώ: https://youtu.be/FMFFXSpox7M

Τρίτη 8 Ιουνίου 2021

Γευστική τούρτα ψυγείου με μπισκότα και κεράσια !!!


 
Έχετε κεράσια?????Φτιάξτε αυτή την απίθανη εύκολη ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΤΟΥΡΤΑ!

Υλικά:

2 πακέτα μπισκότα Πτι Μπερ,

200 γρ γιαούρτι με φρούτα κεράσι,

300 γρ καθαρισμένα ώριμα κεράσια,

50 γρ άχνη ζάχαρη,

500 γρ κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής,

100 γρ κουβερτουρα λιωμένη!

 Εκτέλεση:

Σπάμε τα μπισκότα στο μπολ!

Ρίχνουμε τα κεράσια,το γιαούρτι,την άχνη και τα ανακατεύουμε καλά!

Βουτυρωνουμε το σκεύος μας η ταψί η πυρέξ(26ν)και ρίχνουμε το μίγμα και το πατάμε να ισιωσει!

Χτυπάμε και την κρέμα και την βάζουμε απαλά πάνω !

Το βάζουμε στο ψυγείο να παγωσει και στην συνέχεια το βγάζουμε και φτιάχνουμε την διακόσμηση με την λιωμένη κουβερτουρα!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Μπισκότα βουτύρου με μαρμελάδα! Πανεύκολα και πολύ νόστιμα!!!


 Μπισκότα βουτύρου με μαρμελάδα! Πανεύκολα και πολύ νόστιμα!!!


Υλικά για περίπου 24 μπισκότα:
- 300γρ αλεύρι γ.οχ.

- 250γρ. βούτυρο αγελάδος

- 90γρ. ζάχαρη άχνη

- 1 κρόκο αυγού

- 1 βανιλλίνη

- 1 πρέζα αλάτι

- 100γρ. μαρμελάδα
  (της αρεσκείας σας)

Δείτε τη συνταγή εδώ: https://youtu.be/8TPi8hr0UWo

Τυροπιτάκια πανεύκολα !!!


 Αγαπημένα πανεύκολα τυροπιτάκια !!!

Υλικά

1 κεσεδακι γιαουρτι

1 κεσεδακι λαδι ελαφρύ

1 αυγο

λιγο πιπερι

500 γραμ αλευρι που φουσκώνει μονο του

400 γραμ φέτα

 Βάζω ολα τα υλικά στο μπολ .

Τριβω μεσα την φετα ..κανω μπαλάκια περναω με αυγο και ψηνω στους 170 για 25 λεπτα!!

Συνταγή από κυρία   Palmyra Aristou

Αφράτα πολύ γευστικά πιροσκί ή πισία !!!


Πολύ γλυκό έπεσε τι λέτε να φάμε κάτι αλμυρό ΑΦΡΑΤΑ ΠΟΛΥ ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΠΙΡΟΣΚΙ η ΠΙΣΙΑ οπως και να τα πούμε τρώγονται ευχάριστα!!!!!!     

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:

550/γρ αλευρι για πιτες,

1 φακ.ξερη μαγια,

1 ποτηρι νερο χλιαρο,

3 κ.σ.ελαιολαδο,

1 κ.γ.αλατι,

450 γρ φετα τριμμενη!      

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βαζουμε στην λεκανιτσα το νερο-μαγια ανακατευουμε με συρμα!

Ριχνουμε το λαδι-αλατι ανακατευουμε με συρμα!

Ριχνουμε ενα ποτηρι αλευρι και ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα!

Τελος προσθετουμε σιγα-σιγα το υπολοιπο αλευρι και ζυμωνουμε σε αφρατη ζυμη!

Την σκεπαζουμε για 1,5 μιση ωρα!

Συνεχιζουμε κοβουμε την ζυμη σε ισα κομματια!

Αυτα τα κομματια με λαδωμενα χερια τα ανοιγουμε φυλλαρακια!

Βαζουμε γεμιση και τα κλεινουμε πατωντας τις ακρες με  πιρούνι!

Βαζουμε να ζεσταθει λαδι και τα τηγανιζουμε ανα δυο και τα βγαζουμε πανω σε απορροφητικο χαρτι!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!
 

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

Τέλεια Θεική Τούρτα Ferrero Rose!!!

Να σας κακομαθω??????Τέλεια Τούρτα Ferrero Rose!!!!!

Υλικά:

3 πακέτα γκοφρετες Πράλινα φουντουκιού

350 γρ κρέμα γάλακτος φυτική πλήρες,

150 γρ πράλινα,

350 γρ Nutella,

40,ml σπορελαιο,

200 γρ φουντούκια αλεσμένα!

ΕΚΤΈΛΕΣΗ:

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγύ και ρίχνουμε τα 150 γρ πράλινα χτυπάμε 2 λεπτά!

Την βάζουμε στο ψυγείο!

Παίρνουμε το τσερκι η το ταψί η και πυρέξ η και τάπερ (26 ν)!!

Βάζουμε στον πάτο μια σειρά γκοφρετες!

Βγάζουμε από το ψυγείο την κρύα σαντιγύ και βάζουμε την μισή πάνω στις γκοφρετες!

Ρίχνουμε φουντούκια!

Συνεχίζουμε βάζουμε πάνω στην σαντιγί γκοφρετες!

Ξανά σαντιγί φουντούκια και τέλος γκοφρετες!!!

Λιώνουμε την Nutella με το λάδι σε φούρνο μικροκυμάτων η και θερμοκρασία ελαφριά φούρνου και την ρίχνουμε πάνω στο γλυκό!

Και τέλος διακοσμούμε με φουντούκια και σοκολατάκια Ferrero!!!

Εάν θέλουμε ψιλοκόβουμε φουντούκια και ρίχνουμε μέσα στην Nutella!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!
 

Ομελέτα φούρνου με πατάτες και κολοκυθάκια !!!



Ομελέτα φούρνου με πατάτες και κολοκυθάκια αφράτη και υγιεινή👌

Υλικά
4 μέτριες πατάτες
4-5 μέτρια κολοκυθάκια
5 αυγά χωριάτικα.. έβαλα δικά μας
1 φλιτζάνα γάλα
1/2 κ.γ. μπεικιν
1 κούπα τυρί τριμμένο ρεγκάτο
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση
Κόβουμε τις πατάτες σαν τηγανιτές τις ξεπλένουμε και τις ρίχνουμε σε καθαρή πετσέτα να τραβήξει τα νερά... Ρίχνουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα αλατίζουμε ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις ανακατεύουμε πολύ καλά... Τις ψήνουμε στο φούρνο στους 220 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ελαφρώς... Τις βγάζω τις αδειάζω σε ένα μεγάλο πιάτο και απλώνω τα κολοκυθάκια που τα έχω κόψει ροδέλες όχι πολύ λεπτά, με λίγο αλάτι και λίγο ελαιόλαδο...τα ψήνουμε με τον ίδιο τρόπο... Όταν είναι έτοιμα και τα κολοκυθάκια ρίχνουμε τις πατάτες το μισό τυρί και τα ανακατεύουμε όλα μαζί... Παίρνω τη λαδόκολλα από τις τέσσερις γωνίες και την τοποθετώ σε μικρό στρογγυλό ταψί... Χτυπάω τα αυγά προσθέτω το γάλα που μέσα έχω διαλύσει το μπέικιν, ρίχνω αλάτι πιπέρι και περιχύνουμε από πάνω... πασπαλίζω με το υπόλοιπο τυρί... βάζω στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία στους 180 μέχρι να ροδοκοκκινίσει...✓✓

Συνταγή φωτό εκτέλεση από κυρία Marina Hatzidaki ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
 

Κεφτεδάκια λαχταριστά !!!


 
Κεφτέδες αφράτοι και λαχταριστοί ..!!!

 Υλικά

ενα κιλο κιμα με ψωμι μπαγιάτικο ,δυο αβγα,ενα κρεμμύδι αλεσμένο μια σκελίδα σκόρδο ,μαιντανο,αλατι ,πιπερι,ριγανη μια μικρη τριμμένη ντοματα λίγη μουστάρδα και ζυμωνω με λιγακι ξυδι...

Αλευρώνω και τηγανίζω !!!

Συνταγή από κυρία  Palmyra Aristou

Κυριακή 6 Ιουνίου 2021

Ρολάκια της Χανούμισσας!!!


 Ρολάκια της Χανούμισσας!!! Ενα καλοκαιρινό υπέροχο γλυκό, αέρινο, ανάλαφρο, με λίγα υλικά γρήγορο και γευστικότατο εξ ανατολής. Δοκιμάστε το και απλά θα το λατρέψετε!!

ΣΥΝΤΑΓΗ
Ρολάκια της Χανούμισσας
12 ΡΟΛΑΚΙΑ

Συνταγή
200 γρ καρύδα τριμμένη

Για την Κρέμα Σοκολάτα
1 λίτρο Γάλα
250 γρ ζάχαρη
175 γρ αλεύρι
2 κουτ σούπας κακάο
1 κουτ σούπας Βούτυρο
3 βανίλιες

Για την Σαντιγί
1 Μόρφατ
100 γρ ζάχαρη η όσο θέλετε ανάλογα τα γούστα
50 γρ γάλα

Για διακόσμηση
Καρύδα τριμμένη
Αμύγδαλο καβουρδισμένο φιλέ
Φιστίκι Αιγινης

ΕΝΝΑΛΑΚΤΙΚΕΣ
Αντί καρύδας μπορείτε να βάλετε τριμμένο μπισκότο, μπισκότο OREO,επισης πάνω από την σαντιγί πριν τυλίξετε τα Ρολάκια μπορείτε να βάλετε ροδέλες μπανάνας η κάποιο άλλο φρούτο η και κάποιο ξηρό καρπό.
Για νηστήσιμη εκδοχή αντικαταστείτε το γάλα με κάποιο γάλα καρύδας, αμυγδάλου η φουντουκιού, αντί βούτυρο στην κρέμα βάλτε βιτάμ η κάποιο άλλο φυτικό λίπος.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://youtu.be/eEX3d8RABAQ

Κουλουράκια βανίλιας βουτύρου μυρωδάτα !!!!


 
ΥΛΙΚΑ
400γρ αλεύρι ΓΟΧ
200γρ.βουτυρο αγελαδ.σε θερμ. δωμ. πολύ μαλακο
130γρ.αχνη
1 αυγο + ένα για επάλειψη
40γρ.φρεσκο γάλα πληρες
40γρ.ελαιολαδο
1/2 κ.γλ.μπεικιν
1 βανιλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά στο χέρι ή με μίξερ. Βάζουμε στο ψυγείο για μια περίπου ώρα για να πλαθονται εύκολα.
Κανουμε ο, τι σχέδια κουλουράκια θέλουμε κ τα βάζουμε σε ταψί με λαδοχαρτο.
Χτυπάμε κ ένα αυγό με λίγο νερό ή γάλα κ αλείφουμε απο πάνω τα κουλουράκια. Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο, στον αέρα, στους 150-160, για 25' ή μέχρι να ροδίσουν.
Ανάλογα με την ποσότητα που θέλετε, διπλασιαζετε κλπ τα υλικά!
ΚΑΛΉ ΕΠΙΤΥΧΊΑ!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Sunday Lous ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Σάββατο 5 Ιουνίου 2021

Το αγαπημένο καλοκαιρινό γλυκάκι! Ζελέ λεμόνι!!!


 
 Το αγαπημένο  καλοκαιρινό γλυκάκι! Σήμερα με ζελέ λεμόνι!!!
Υλικά:
- 800ml γάλα

- 80γρ. ζάχαρη

- 70γρ. κορν φλάουρ

- 2 βανιλλίνες



- 2 φακ. ζελέ φράουλα

- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 400ml νερό βραστό
- 400ml νερό παγωμένο
- φράουλες για ντεκόρ (προαιρετικά)

 Τηρήστε με ακρίβεια τις αναλογίες των υλικών και θα έχετε ένα τέλειο και λαχταριστό γλυκό!



Δείτε τη συνταγή εδώ: https://youtu.be/fTNeIBk6fyw

Πανακότα απολαυστικό γλυκάκι !!!


Πανακότα εύκολο γλυκάκι και απολαυστικό!!

Υλικα
600ml κρεμα γάλακτος με 35% λιπαρά
150ml γαλα φρεσκο
6 κουταλιες σ. Ζαχαρη
2 βανίλιες
6 φύλλα ζελατίνη

Εκτελεση
Έβαλα τη ζελατινη σε μπολ με κρυο νερο να μαλακώσει, στο κατσαρολακι έβαλα την κρεμα γάλακτος το γάλα τη ζαχαρη, μολις πήρε μια βραση το τράβηξα πρόσθεσα τη ζελατίνη με τις βανίλιες ανακατεύοντας πολύ καλα τη μοίρασα σε μπολακια τα έβαλα στο ψυγειο περιπου τρεις ώρες να σφίξει και σερβίρω με γλυκό κερασι.

Συνταγή από κυρία   Κατερινα Μαδικα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

Πάρα πολύ γευστικό εύκολο γλυκό ψυγείου !!!!


 
Πάρα πολύ γευστικό εύκολο γλυκό Μασκαρπόνε !!!!!!!

ΣΥΝΤΑΓΉ ΥΛΙΚΑ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:

4 αυγά,

125 γρ ζάχαρη,

200 ml γάλα φρέσκο,

200 ml σπορελαιο,

280 γρ αλεύρι Φαριναπ,

μισό φακ.μπεικιν.

1 βανίλια!

ΕΚΤΈΛΕΣΗ:

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη 2 λεπτά!

Ρίχνουμε το γάλα και το σπορελαιο χτυπάμε 2 λεπτά!

Σταματάμε το μίξερ και τα υπόλοιπα υλικά τα ρίχνουμε σιγα-σιγα και ανακατεύουμε πολύ καλά με μαριζ χωρίς να βγάλουμε τον αέρα!

Λαδωνουμε το ταψι η πυρέξ ρίχνουμε το μίγμα και το ψήνουμε στους 200 β.προθ.αντισ μεσαία σχάρα για 30 λεπτά!

Όταν το βγάζουμε το σιροπιαζουμε με 1 ποτήρι γάλα!

ΣΑΝΤΙΓΙ:

Χτυπάμε 400 γρ κρέμα γάλακτος πλήρες με 2 κ.σ.γεματες ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ!!!

Την βάζουμε πάνω στο κρύο γλυκό!

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το μασκαρπόνε με τυρί κρέμα.

Συνταγή φωτό εκτέλεση από κυρία   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Καλιτσουνάκια παραδοσιακά !!!


 Καφεδάκι και καλιτσουνάκι...👍 Κοπιάστε 😋

Λυχναράκια φρέσκα και μυρωδάτα Γιατί μία φορά ποτέ δεν είναι αρκετή... Σε λίγο καιρό δεν θα βρίσκουμε μυζήθρες!!

Η συνταγή είναι από τη φίλη κυρία Αννα Καλλεργη... Σε ευχαριστώ πολύ Αννούλα μου να σαι καλά είναι πάρα πολύ νόστιμα😋😋👌

Υλικά για το ζυμάρι
3 πακέτα του μισού κιλού φαρινάπ
250 γραμμάρια μισό μισό βούτυρο με ελαιόλαδο
2 ποτήρια νερού ζάχαρη
250ml γάλα
4 αυγά
5 βανίλιες

Εκτέλεση
Χωρίζουμε τα αυγά από τους κρόκους και χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα... Χτυπάμε τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν..
Σε μεγάλη λεκάνη ρίχνουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο και την υπόλοιπη ζάχαρη και χτυπάμε πολύ καλά.
Στη συνέχεια ενώνουμε τη μαρέγκα με τους κρόκους τις βανίλιες και ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ να ενωθούν... Ρίχνουμε όλο το μείγμα στη λεκάνη με το βούτυρο και αρχίζουμε να προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς... τέλος ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι που έχουμε κοσκινίσει και ζυμώνουμε μέχρι να ξεκολλάει από τα χέρια... Ίσως να μην το πάρει όλο εμένα έμειναν γύρω στα 100 γραμμάρια...
Αφήνουμε το ζυμάρι μας να ξεκουραστεί σκεπασμένο καλά με μεμβράνη..✓✓

Γέμιση

2 κιλά μυζήθρα ή να νοπό ανθότυρο
2 αυγά το ένα ολόκληρο και το άλλο μόνο το κρόκο
3 βανίλιες
2 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
Μιάμιση φλυτζάνα ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα
Δυόσμο ψιλοκομμένο προαιρετικά

Κόβουμε τη μυζήθρα σε μικρά κομμάτια προσθέτουμε όλα τα παραπάνω υλικά και ζυμώνουμε πολύ καλά να λιώσει και να γίνει σαν μους η μυζήθρα μας...✓✓

Στη συνέχεια παίρνουμε ένα κομμάτι ζυμάρι σαν μικρό πορτοκάλι πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγο αλεύρι και ανοίγουμε φυλλαράκια μικρά ώστε να κόβουμε δύο έως τρία κομμάτια... Γύρω στα 10 με 11 εκατοστά το καθένα...
Παίρνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση τη βάζουμε στο κέντρο τη στρώνουμε και παίρνουμε στο χέρι μας το φύλλο το οποίο το έχουμε τοποθετήσει πάνω σε μικρά κομμάτια λαδόκολλας για να το πιάνουμε όμορφα να μη χαλάει το σχήμα του... Τσιμπάμε γύρω-γύρω με τα δάχτυλα, και τοποθετούμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα.. αραιώνουμε ένα κρόκο με μία κουταλιά νερό και αυγόνουμε την επιφάνεια πασπαλίζουμε με κανέλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά ανάλογα το φούρνο.. ✓✓
Είναι ένα υπέροχο κέρασμα πολύ νόστιμο που πάει όλες τις ώρες!!

Εκτέλεση φωτό από κυρία  Marina Hatzidaki ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ