Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021

Ζεματίστε φύλλα και φτιάξτε την πιο ωραία Τυρόπιτα που έχετε φάει !!!



Ζεματιστε φύλλα και φτιάξτε την πιο ωραία Τυρόπιτα που έχετε φάει θα ΞΕΤΡΕΛΑΘΕΙΤΕ !!!!

Υλικά για τα φύλλα
5 αυγά
2 κουταλάκια αλάτι
2 ποτήρια νερό
αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ όσο πάρει (περίπου 1 κιλό και κάτι, ανάλογα το ποτήρι σας)

Γέμιση:700 γρ.τυρι φέτα,300 γρ.μιξ

Επάλειψη ;1 πλάκα βιταμ λιωμένο


ψήσιμο στους 180 -190 βαθμούς κελσίου εστία πάνω κάτω για 45 λεπτά ανάλογα τον φούρνο σας

στο νερό που βραζουμε τα φύλλα ρίχνουμε 1 κουταλιά αλάτι




ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://m.youtube.com/watch?v=iBYGtrOIV0s&feature=share
 

Εύκολο αφράτο Σιροπιαστό Κέικ Καρύδας !!!


 
Εύκολο αφράτο Σιροπιαστό Κέικ Καρύδας Χωρίς ΜΊΞΕΡ!!!!

ΣΥΝΤΑΓΉ Υλικά:

2 αυγά,

100 γρ ζάχαρη,

180 ml καλαμποκελαιο,

200ml χυμό φρέσκου πορτοκαλιού,

400 γρ αλεύρι,

1 φακ.μπεικιν,

100 γρ καρύδα!!!

ΣΙΡΌΠΙ:

200 ml χυμό φρέσκου πορτοκαλιού,

200 γρ ζάχαρη βράσιμο 2 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει!

Εκτέλεση:

Βάζουμε στο μπολ τα αυγά με την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με σύρμα καλά!

 Ρίχνουμε το λάδι και το χυμό και τα ανακατεύουμε!

Τέλος ρίχνουμε σιγά-σιγα το αλεύρι ,μπέικιν,καρύδα και ανακατεύουμε!

Βουτυρωνουμε το πυρέξ η ταψί (26ν) ρίχνουμε το μείγμα και στην συνέχεια το ψήνουμε στους 180 β προθ αντισ μεσαία σχάρα για 45 λεπτά!

Σβήνουμε τον φούρνο και το αφήνουμε μέσα αλλά 5 λεπτά!

 Όταν το βγάζουμε το αφήνουμε 5 λεπτά θερμοκρασία δωματίου και το σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι πορτοκαλιού!!

Όταν πιει το σιρόπι ρίχνουμε πάνω καρύδα!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021

Εύκολα γλυκάκια καρύδας !!!


Τα ποιο εύκολα,τα ποιο γευστικά Γλυκάκια Καρύδας!!!!!

Τα υλικά:

2 ζαχαρουχο γάλα,

500 γρ καρύδα,

2 βανίλιες,

και φυσικά τα κερασακια! 

Και η εκτέλεση:: 

Βάζουμε στο μπολ τα ζαχαρουχο και τις βανίλιες τα ανακατεύουμε! 

Ρίχνουμε σιγά_σιγά την καρύδα! 

Ζυμώνουμε σε ζύμη ελαφρώς να κολλάει! 

Βάζουμε την ζύμη στο ψυγείο για 10 λεπτά!

Στην συνέχεια την βγάζουμε από το ψυγείο και βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί και πλάθουμε μπαλάκια ίσα με ένα καρύδι και τα τοποθετούμε πάνω στην λαδόκολλα .

Βάζουμε και τα κερασάκια!!

Τα ψήνουμε στους 180 β προθ αντί.μεσαία σχάρα για 12 με 15 λεπτά!

Εκτέλεση φωτό από κυρία   Tzeni Tsanaktsidou συνταγή από κ.Eva Parakentaki II ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Γιουβέτσι με μοσχαράκι !!!


·
Γλύκισμα το φαγητό !!!Γιουβέτσι μοσχαράκι που λιώνει φέτα ψωμί κ πάμε !!!


Ένα κιλό μοσχάρι χτένι το μισοβραζω πρώτα κ μετά το σοτάρω με κρεμμύδι ψιλοκομμένο σβήνω με κρασί κ έπειτα ρίχνω 3 ντομάτες περασμένες από το μουλτι μισό κουτάλι πελτέ, αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, κανέλα κ ντοματινια ζεστό ζωμό που έχω κρατήσει κ σιγοβράζω μέχρι να μαλακώσει πολύ το κρέας. Σοτάρω το κριθαράκι πρώτα κ μετά το ρίχνω στο κρέας είτε το αφήνω στη κατσαρόλα είτε το βάζω σε πήλινα στο φούρνο!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Σούλα ΛεβέντηΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Λάχανο με διάφορα μυρωδικά κ πληγούρι τέλειο !!!!


 
Για σήμερα ένα πολύ μα πολύ νόστιμο φαγάκι δοκιμάστε το να δείτε γεύση !!!

Εκοψα μισό λάχανο σε κομματάκια .

Εβαλα σε κατσαρόλα λάδι κρεμμύδι τριμμένο κ 2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια .

Τα σοτάρισα λίγο και πρόσθεσα το λάχανο .

Τα σοτάρισα για λίγο να μαλακώσει το λάχανο και πρόσθεσα 1 ντομάτα τριμμένη λίγη πιπεριά ψιλοκομμένη Φλωρίνης ..του πάει κ λίγη καυτερή πιπερίτσα ... ξυσμένο 1 καρότο λίγο μαιντανό κ άνηθο ψιλοκομμένο πιπέρι κουρκουμά ..γι αυτό είναι κίτρινο .. 1 βιολογικό κύβο προαιρετικά .. και 1 ποτήρι νερό .

Το άφησα να μαγειρευτει 15 λεπτά .

.




Ξαναπρόσθεσα νεράκι κ μόλις άρχισε να βράζει πρόσθεσα 2 κουπάκια καφέ πληγούρι .

Το σιγοέβρασα μέχρι να χυλώσει ...αν χρειαστεί προσθέτουμε νεράκι λίγο .

Ξέχασα κ λίγο αλατάκι ...παιδιά είναι φαγητό όνειρο δοκιμάστε το !!!!

Σερβίρισα με λευκό τυρί νηστίσιμο  ή φέτα αν δεν νηστεύετε και μπόλικο λεμονάκι ..μούρλια !!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

Κουραμπιέδες νηστίσιμοι με λάδι υπέροχοι !!!!


 
 Κουραμπιέδες λαδιού που δεν θα μπορείτε να τους ξεχωρίσετε από τους βουτύρου !!!


Υλικά:2 ποτήρια νερού λάδι (500γραμμ )
1 ποτήρι του κρασιού Όχι πολύ γεμάτο ζάχαρη κρυσταλλική.2βανιλιες
το χυμό από μισό λεμόνι
 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
μισο κουταλάκι του γλυκού αλάτι(εγω δεν έβαλα)
2 δάκρυα μαστίχα κοπανισμενη(εγω έβαλα 1 κουταλάκι λικέρ μαστίχας)
.2 κουταλάκια Μπεκιν παουντερ
200 γρ.αμυγδαλα ψημένα
λίγο ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά)
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ όσο πάρει. Η ζύμη μας πρέπει να είναι ελαφρώς λαδερη και γυαλιστερή. Έβαλα το λάδι στην κατάψυξη περίπου για 2 ώρες. Στην συνέχεια έριξα την ζάχαρη, με τι χέρι μου ανακάτεψα αρκετή ώρα για να λιώσει .δεν χρησιμοποίησα μίξερ για να μην κόψει. Έριξα και μισό ποτήρι του κρασιού ούζο   .Την σόδα με το χυμό λεμονιού. Δεν ζυμώνουμε πολύ. Αναδιπλώνοντας την ζύμη και δεν την  κουραζουμε..Την άφησα στο ψυγείο για μισή ώρα (εγώ κατευθείαν ψήσιμο)
Έπλασα μπαλίτσες γύρω στα 25 γραμμάρια την κάθε μία η ανάλογα το μέγεθος που σας αρέσει.
Έψησα με λαδόκολλα προθερμασμένο στον αέρα η εστία πάνω κάτω στους 180 γύρω στα 20 με 25 λεπτά ανάλογα τον φούρνο σας

Επικάλυψη: ζάχαρη άχνη 1 συσκευασία ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ αν θέλετε ανακατέψετε την με μια βανίλια

Ευχαριστώ πολύ την αγαπημένη μου φίλη Μάντυ για την συνταγή της.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://m.youtube.com/watch?v=MkEHTugQhv0&feature=share

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

Υπερβολικά Αφράτο τρουφάτο Κέικ Χωρίς μίξερ !!!

 Νηστίσιμο Τρουφάτο Κέικ Πορτοκαλιού - Υπερβολικά Αφράτο Κέικ Χωρίς μίξερ !!!!


ΥΛΙΚΑ
🔪500 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
🔪300 γρ ζάχαρη
🔪250 γρ ηλιέλαιο
🔪400 γρ χυμό πορτοκάλι
🔪Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
🔪2 κτγ μπέικεν πάουντερ
🔪1 κτγ μαγειρική σόδα
🔪Λίγο αλάτι
🔪2 βανιλίνες
🔪100 γρ τρούφα σοκολάτας
-----------------------------------------------
🔪130 γρ ζάχαρη άχνη
🔪3 κτσ χυμό πορτοκάλι
----------------------------------------------
🔪λάδι + αλεύρι σε 22 εκ. φόρμα


Συνταγή σε 10' λεπτά εδώ: https://youtu.be/bStlZHNAoZE 😊✌
 

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021

Κουλουράκια κανέλας !!!

Κουλουράκια κανέλας αρωματικά αφράτα !!!

 Χτύπησα ένα φλ.του νες καφέ λάδι ελαφρύ με ένα φλ.ζάχαρη,πρόσθεσα δυο βανίλιες ,ένα κουταλάκι μπέικιν ,δυο κουταλάκια κανέλα ,τρία φλ.αλεύρι και έσταξα λίγο κονιάκ.

Εστρωσα λαδόκολλα και έψησα 180 βαθμούς προθερμασμένο φούρνο ...χρόνος ανάλογα τον φούρνο .. 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Παλμιρα Αριστου

Χρυσοψημένη σπανακόπιτα !!!


 
Χρυσοψημένη σπανακόπιτα !!!

Για το φύλλο

800 γραμ αλεύρι

δυο ποτήρια νερό

ένα φλυτζανακι ελαιόλαδο και μισό ξύδι και λίγο αλάτι

Ζυμώνω και χωρίζω σε τέσσερα μπαλάκια ..

Δυο φύλλα πάνω δυο κάτω ..

Για τη γέμιση ..

ένα κιλό σπανάκι

κρεμμυδάκια φρέσκα

μπόλικο άνηθο

αλατοπίπερο

και μια κουτάλια τραχανά η σιμιγδάλι που απορροφάει τα νερά ..

Ολα αυτά τα άχνισα για λίγο ..πέρασα με λαδακι πιτσιλιές με νεράκι και έψησα μια ωριτσα στους 180 με αντιστάσεις ❣️❣️

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Παλμιρα Αριστου

Λαχανοντολμάδες με γεύση γιαγιάς στην γάστρα !!!



 Λαχανοντολμάδες με γεύση... γιαγιάς στην γάστρα ..όπως παλιά ... απίστευτοι σε γεύση !!!

ΥΛΙΚΑ
2 λάχανα φουσκωμένα
1 kg χοιρινό ψιλοκομμένο
3 μεγάλα κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
4 μεγάλα καρότα τριμμένα στον τρίφτη
1 kg ρύζι Καρολίνα
4 κ σ πελτέ ντομάτας
2 λεμόνια
3 κούπες τσαγιού ζωμό λαχανικών
1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση :
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό ρίχνουμε το χυμό από τα λεμόνια και ζεματάμε το λάχανο φίλο φίλο .

Σε ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε ξεχωριστά το κρέας το κρεμμύδι τα καρότα .

Ύστερα τα ανακατεύουμε όλα μαζί και προσθέτουμε το ρύζι το πελτέ το αλάτι ,πιπέρι .

Τυλίγουμε τους λάχανο ντολμάδες σε στρώση στην γάστρα ή σε κατσαρόλα ότι έχουμε , ύστερα ρίχνουμε 1 ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο καί 3 κούπες τσαγιού ζωμό το σκεπάζουμε μετά λίγα φύλλα πού περίσσεψαν ή χάλασαν στο τύλιγμα και κλίνουμε το καπάκι, τα βάζουμε σε προθέρμανση μένω φούρνο πανό κάτω στους 170 βαθμούς για 2 ώρες
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. ‎Argentina Gutu‎ -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021

Καριόκες με άρωμα πορτοκάλι κανέλα κ πλούσια σοκολάτα !!!!



Ένα από τα αγαπημένα μου γλυκά των Χριστουγέννων.......είναι οι καριόκες.....!!!!
Το άρωμα του πορτοκαλιού και  της κανέλας......τα τραγανά καρύδια και η πλούσια γεύση της σοκολάτας....τις κάνει πραγματικά  μοναδικές!!!!!!
ΚΑΡΙΟΚΕΣ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ......!!!!!
Απλα τέλειες!!!!!


🍫🍫🍫🍫🍫🍊🍊🍊🍊
Υλικά
950 γρ μπισκοτα digestive
250 γρ βούτυρο αγελάδος lurpak
2 κ.σ άχνη ζάχαρη
5 κ.σ κακάο αγλυκο
50 ml κονιάκ
2 κ.γ κανελα
1/4 κ.γ γαρύφαλλο
1 κούπα μαρμελάδα πορτοκάλι
Ξύσμα από μισό πορτοκάλι
400 γρ καρύδια χοντροκομμένα
Για την επικάλυψη
500 γρ σοκολάτα κουβερτουρα
2 κ.σ λάδι ελαφρύ
1 κ.σ μέλι
Τρούφα για το τύλιγμα.

.


Εκτέλεση
Θρυματιζω σε σκόνη τα μπισκότα μου και τα ανακατεύω μαζί με τα μυρωδικά  το ξύσμα και τα χοντροκομμένα καρύδια σε ένα μεγάλο μπολ.
Σε μια κατσαρόλιτσα και σε μέτρια φωτιά λιώνω το βούτυρο( δεν το καίω) και ανακατεύω καλά την άχνη και το κακάο να διαλυθούν.
Προσθέτω και το κονιάκ.
Ρίχνω τα υγρά μέσα  στο μπισκότο και ανακατεύω καλά.
Τέλος προσθέτω και τη μαρμελάδα μου.
Θέλω ένα μίγμα ελαφρώς σφιχτό που να πλάθετε .
Αν χρειάζεται προσθέτω λίγο ακόμα μαρμελάδα.
Σε λαδόκολλα φτιάχνω δύο μεγάλα μπαστούνια τυλίγω σφιχτά και βάζω κατάψυξη να παγώσουν καλά...ιδανικά όλη νύχτα. 

.


Σε αυτή τη φάση μπορούμε να κρατήσουμε λίγη ζύμη να παγώσουμε στο ψυγείο  να πλάσουμε  μπαλιτσες και να τυλίξουμε στην τρούφα.
Αφού παγώσουν τα μπαστουνακια κόβω καριοκες πάχους περίπου 1,5 εκ.
Λιώνω τη σοκολάτα σε Μπεν Μαρί μαζί με το λάδι και το μέλι.
Βουτάω στη σοκολάτα και αφήνω να στεγνώσουν .
Διακοσμώ με καρύδι ή με λίγο ξύσμα πορτοκάλι.
Καλή επιτυχία!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Tzela AntonopoulouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
 

Μοσχαράκι στιφάδο !!!


 
ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΤΙΦΑΔΟ στη γάστρα.....!!!!
Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με ρυζακι.....πατατουλες τηγανιτές η ακόμα  ακόμα και με μακαρόνια.........είναι τόσο νόστιμη η σαλτσουλα του .....!!!!!!!!


Υλικά
2 1/2 κιλα μοσχαράκι από  χτένι
2 κιλά κρεμμυδάκια κοκκαρια
2 σκ. σκόρδο
3/4 φλ . ελαιόλαδο
3/4 φλ. λευκό κρασί
2 σφηνάκια ξύδι
1 1/2 κουτάκι χυμό ντομάτας
2 κ.σ γεμάτη πελτέ
2 φυλλαράκια δάφνη
2 κλωναρακια δεντρολίβανο
1 ξύλο κανέλας
5 μπαλιτσες μπαχάρι
4 μοσχοκαρφια ( γαρύφαλλο)
Αλάτι και πιπέρι
1/2 κούπα νερό
Εκτέλεση
(Προετοιμασία από το προηγούμενο βράδυ) Καθαρίζω τα κρεμμυδάκια μου και τα βάζω στο νερό για όλο τη νύχτα!!!
( Φεύγει η σπιρτάδα και γλυκαίνουν)

..




Την επόμενη μέρα
Στραγγίζω καλά τα κρεμμυδάκια μου και τα σοτάρω ελαφρώς με λίγο λάδακι και τα κρατώ στην άκρη.
Από το λαδακι που πέρασα τα κρεμμυδάκια , θωρακιζω  το κρεατακι μου καλά μέχρι να πάρει χρώμα γυρίζοντας και από τις δύο μεριές προσεκτικά  έτσι ώστε να κρατήσει τα υγρά του μέσα.
Γυρίζω το κρέας μέσα στη γάστρα και προσθέτω το λάδι ,το κρασί ,το ξύδι ,όλα τα μυρωδικά το χυμο ντομάτας ,τον πελτέ ....  το νερο , ανακατεύω λιγο....  και  αλατοπιπερώνω .

.


Προσθέτω και τα κρεμμυδάκια μου και ανακατεύω ελαφρώς ανακινώντας τη γάστρα μου !!!
 Σκεπάζω και ψήνω σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για 2 με 2 μισή ώρες περίπου.....να γίνει λουκούμι το κρέατακι και να μελωσει ωραία η σαλτσουλα!!!!! Καλή επιτυχία!!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγη από κ.   Tzela AntonopoulouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Νηστίσιμη Σοκολατόπιτα !!!


  Καλησπέρα φίλοι και φίλες 😊
Νηστίσιμη Σοκολατόπιτα κάθε μπουκιά και απόλαυση!!

Υλικά-Ingredients
Για την κρέμα-For the cream
900 μλ γάλα αμυγδάλου-900 ml almond milk
200 μλ νερό-200 ml water
200 γρ ζάχαρη-200 g sugar
100 γρ κορν φλάουρ-100 g cornstarch
360 γρ φρυγανιά-360 g bread crumb
Για το σιρόπι-For the syrup
500 μλ νερό-500 ml water
50 γρ κακάο σκόνη-50 g cocoa powder
1 κτσ υγρή βανίλια-1 tbsp vanilla extract
100 γρ ζάχαρη-100 g sugar
200 γρ κουβερτούρα-200 g dark chocolate
Για το γλάσσο-For the glaze
200 γρ κουβερτούρα-200 g dark chocolate
100 μλ γάλα αμυγδάλου-100 ml almond milk
Για το στόλισμα-For the design
40 γρ καρύδι-40 g walnuts
Φορμα 40 εκ.-Spring form 40 cm


Συνταγή εδώ: https://youtu.be/ntUaRS2r4Bg  😊👌

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021

Κοκκινιστό Κουνουπίδι Γιαχνί ( Κουνουπίδι Καπαμά) !!!

 Για όσους νηστεύουν ..Το πιο Νόστιμο Φαγητό Ever!! Κοκκινιστό Κουνουπίδι Γιαχνί ( Κουνουπίδι Καπαμά) Υγιεινό & Νόστιμο για όλη την οικογένεια!!

Υλικά
🔪1 κιλό κουνουπίδι
🔪2 μέτριες πατάτες
🔪1 μεγάλο κρεμμύδι
🔪2 καρότα
🔪30 γρ λευκό ξίδι + νερό
🔪2 σκελίδες σκόρδου
🔪100 γρ ελαιόλαδο
🔪400 γρ ντομάτα κονκασέ
🔪1 κτσ πελτέ ντομάτας
🔪2 φύλλα δάφνης
🔪2 κτγ αλάτι
🔪πιπέρι
🔪400 γρ νερό


Δείτε την συνταγή εδώ: https://youtu.be/cQ9qfA9YNcE
 

Πρασοτυρόπιτα !!!



ΠΡΆΣΟ ΤΥΡΌΠΙΤΑ ΟΝΕΙΡΟ !!!

ΖΥΜΗ

για το ταψί του φούρνου 

800 γρ.αλευρι ΜΑΝΝΑ το κίτρινο 

1 κ γ.αλατι 

ένα σφηνάκι ξύδι 

1 σφηνάκι ελαιολαδο 

2  κούπες νερό.  

Ζυμωνουμε τα υλικά και αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί 1 ώρα ,κόβουμε 10 μπαλάκια και ανοίγω φύλλα με νισεστε 5 φύλλα κάτω 5 φύλλα πάνω ανάμεσα στα φύλλα βάζω με ένα πινέλο ελαιόλαδο.

Γέμιση 

1 κιλό πράσα τα σοτάρω σε ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν αλατοπίπερο και μόλις κρυώσει έβαλα 500 γρ .φέτα.

Ψήσιμο 50-60 λεπτά στους 170 αέρας!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Lena TotsikaΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ