Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

Μιλφέιγ όνειρο !!!!


 
Μιλφέιγ παρά πολύ γευστικό και εύκολο !!!      

ΣΥΝΤΑΓΉ:

Φτιάχνω πρώτα την ΚΡΕΜΑ

Υλικά:

1 λίτρο γάλα φρέσκο,

6 κ.σ.ζαχαρη,

4 κ.σ.γεματες κορν φλαουρ,

2 κ.σ.γεματες αλεύρι,

1 βανίλια,

50 γρ βούτυρο!  

Εκτέλεση:

Βάζω λίγο γάλα σε ένα μπολ.

Ρίχνω μέσα το κορν φλαουρ και το αλεύρι και τα ανακατεύω!

Βάζω το υπόλοιπο γάλα με την ζάχαρη να ζεσταθεί!

Ρίχνω το μείγμα κορν-αλευρι και ανακατεύω στο χαμηλό μέχρι να πήξει!    

Την κατεβάζω από την φωτιά και ρίχνω μέσα την βανίλια και το βούτυρο σε κομματάκια!

Αφήνω να λιώσει μόνο του και στην συνέχεια την ανακατεύω!

Βάζω πάνω την διάφανη μεμβράνη και αφήνω να κρυώσει!       

Ετοιμάζω και την ΣΑΝΤΙΓΊ:

Χτυπάω 500 γρ φυτική κρέμα γάλακτος με 3 κ.σ.ζαχαρη άχνη!

  Και ξεκινάω ΣΥΝΑΡΜΟΛΌΓΗΣΗ:

Παίρνω το πυρέξ!

Ανοίγω τα Σφολιατινια!

Βάζω στον πάτο του πυρέξ μια σειρά Σφολιατινια!

Ρίχνω την κρύα κρέμα αφού προηγουμένως την αφρατευω με το μίξερ!

Κλείνω με μια σειρά Σφολιατινια!

Τέλος βάζω απαλά την σαντιγύ και τρίβω πάνω Σφολιατινια!

Τελειώνω ρίχνοντας πάνω άχνη ζάχαρη!

Και το βάζω στο ψυγείο!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Πανεύκολη τυρόπιτα !!!


  Μία πολύ νόστιμη και πανεύκολη τυρόπιτα!!!!


Υλικά:
- 6 φύλλα χωριάτικα
  (χωριάτικο φύλλο Κοζάνης κιχί)

- 350γρ. τυρί φέτα

- 300γρ. ανθότυρο

- 4 αυγά

- 3 κ.σ. γιαούρτι στραγγ.

- 1 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό

- ελαιόλαδο

- αλάτι & πιπέρι

- σουσάμι (προαιρετικά)


Η συνταγή εδώ: https://youtu.be/MTP2Hlb4x7E


Η συνταγή είναι της αγαπημένης μου φίλης Νεκταρίας Κ.

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

Κουλούρια φανταστικά!!!!



Κουλούρια αφρός!!!!         

Υλικά:

200 ml γάλα φρέσκο χλιαρό,

100 ml νερό χλιαρό,

1 φακ.ξ.μαγια,

2 κ.σ.ζαχαρη,

1 κ γ αλάτι,

2 ασπράδια αυγών,

50 ml σπορελαιο,

600 γρ αλεύρι!!!    

Εκτέλεση::

Βάζουμε στο μπολ το γάλα,το νερό,την μαγιά και την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε!    

Ρίχνουμε τα ασπράδια και το λάδι ανακατεύουμε!!!    

Τέλος ρίχνουμε σιγα-σιγα αλεύρι και ζυμωνουμε σε αφρατη λεία ζύμη να μην κολλάει!!

Την σκεπαζουμε για 1 ώρα!      

Στην συνέχεια βάζουμε την ζύμη πάνω στον πάγκο και την κοβουμε σε 10 ίσα κομμάτια!!!   

Αυτά τα κομμάτια τα φτιάχνουμε μπαλιτσες!!!  

Κάθε μπαλιτσα την ανοίγουμε με τον πλάστη ένα φυλλαράκι όχι στρογγυλό αλλά μακρύ!

Τα αλοιφουμε όλα τα φύλλα με βούτυρο!!!    

Παίρνουμε το εργαλείο που κόβουμε πίτσες και με αυτό τα χαράζουμε όλα και στην συνέχεια τα κλείνουμε και τους δίνουμε το σχέδιο!    

Τα βάζουμε στην λαδόκολλα στο ταψί και τα σκεπάζουμε για 30 λεπτά!        

Τελειώνουμε με:

Χτυπάμε σε ένα μπολακι 3 κρόκους αυγών με 2 κ.σ.λαδι.2 κ.σ.γαλα και τα αλοιφουμε όλα!!

Ρίχνουμε και σουσάμι!!!!       

Προθερμαινουμε τον φούρνο στους 180 β.αντιστασεις και τα ψήνουμε μεσαία σχάρα για 25 λεπτά φυσικά ανάλογα τον φούρνο!   

Μόλις τα βγάλουμε τα αλοιφουμε με βούτυρο!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021

Σοκολατόπιτα σε 1 Μπολ σε χρόνο ρεκόρ!!!


 Σοκολατόπιτα σε 1 Μπολ σε χρόνο ρεκόρ!!χωρίς Μίξερ !!!Η καλύτερη Σοκολατόπιτα που έχετε δοκιμάσει σε χρόνο ρεκόρ καιιιιι ναι φτιάχνετε σε ενα μπολ μόνο χωρίς μίξερ, χωρίς πολύ κόπο!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ
120 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
210 γρ ζάχαρη
25 γρ κακάο
1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
1  κουτ. γλυκού μπεικιν -παουντερ
αλάτι στην μύτη του κουταλιού
1 αυγο
100 γρ ηλιέλαιο
110 γρ γάλα
100 γρ ζεστό νερό

ΓΛΑΣΟ
100 γρ κρέμα γάλακτος
150 γρ κουβερτούρα πραλίνα
50 γρ κουβερτούρα 55%
1 κουταλιά μέλι



ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://youtu.be/zhDog4yBaiM

Μπισκότα βουτύρου με μαρμελάδα λαχταριστά νόστιμα πανεύκολα !!!!


 Μπισκότα βουτύρου με μαρμελάδα  λαχταριστά νόστιμα πανεύκολα !!!!

Υλικά για περίπου 24 μπισκότα:
- 300γρ αλεύρι γ.οχ.

- 250γρ. βούτυρο αγελάδος

- 90γρ. ζάχαρη άχνη

- 1 κρόκο αυγού

- 1 βανιλλίνη

- 1 πρέζα αλάτι

- 100γρ. μαρμελάδα
  (της αρεσκείας σας)


Η συνταγή εδώ: https://youtu.be/8TPi8hr0UWo

Μπαμπαδάκια !!!


 
Σας έχω τα ποιο γευστικά,σπιτικά ΣΠΕΣΙΑΛ μπαμπαδάκια!!!

ΣΥΝΤΑΓΉ Υλικά::

250 γρ αλεύρι,

2 κ σ.ζαχαρη,

μισό κ.γ.αλατι,

20 γρ μαγιά νωπή,

80 ml γάλα ανακατεμένο με νερό,

60 γρ βούτυρο λιωμένο ζεστό,

3 αυγά χτυπημένα!

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα μπολ την μαγιά,την μια κουταλιά ζάχαρη,το γάλα,και 3 κ.σ.απο το αλεύρι τα ανακατεύουμε και το σκεπάζουμε να φουσκώσει!!

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη,το αλάτι και τα ανακατεύουμε!!! Κάνουμε λακουβιτσα και ρίχνουμε την μαγιά!

Ανακατεύουμε!

Ρίχνουμε τα αυγά ανακατεύουμε!

Τέλος ρίχνουμε λίγο-λιγο βούτυρο και ζυμωνουμε!

Θέλουμε μια ζύμη κολλώδες!

Παίρνουμε τα φορμακια μας,τα Βουτυρωνουμε και βάζουμε μείγμα στο καθένα ως την μέση τους! Αφήνουμε να φουσκώσουν!

Στην συνέχεια τα ψήνουμε στους 180 β.μεχρι να πάρουν ωραίο χρώμα!

Εμένα μου πήρε 35 λεπτά!

Τα βγάζουμε τα αφήνουμε να κρυώσουν και στην συνέχεια τα τρυπάμε με ξυλάκι από σουβλάκι!!!

 Ετοιμάζουμε το ΣΙΡΌΠΙ:

Βράζουμε 500 ml νερό,300 γρ ζάχαρη,μισό 🍋 το χυμό του,50 ml. κονιάκ για 5 λεπτά!

Σιροπιαζουμε κρύα γλυκά καυτό σιρόπι!

Αφού κρυώσουν τα κόβουμε στην μέση!

Ετοιμάζω την ΣΑΝΤΙΓΙ:

Χτυπάμε 300 γρ φυτική κρέμα γάλακτος με 3 κ.σ.αχνη ζάχαρη!

Γεμίζουμε τα μπαμπαδακια!

Βάζουμε και πάνω τους σαντιγί και τελειώνουμε με το κερασάκι!

Και στην συνέχεια τα βάζουμε στο ψυγείο!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021

Φασόλια με σπανάκι στην γάστρα !!!


Φασόλια με σπανάκι στην γάστρα!!!

Υλικά
500 γρ κόκκινα ξερά φασόλια
300 γρ σπανάκι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
Λίγο άνηθο και μαιντανό
Αλάτι πιπέρι λάδι
1 κ.σ Πελτέ
Βάζω τα φασόλια από το βράδυ σε νερό.

Την άλλη μέρα τα βάζω να βράσουν. 

Ρίχνω το πρώτο νερό και τα ξαναβάζω να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.

Σε μια πλατιά κατσαρόλα τριγαρίζω τα φρέσκα κρεμμυδάκια να μειωθεί ο όγκος τους.

Προσθετω τα μυρωδικά. 

Μεταφερω τα φασόλια μαζί με το ζουμί τους στην γάστρα  βάζω αλάτι πιπέρι τα χορταρικά λάδι  και τον πελτέ που τον έχω αραιώσει σε λίγο νερό.

Κλεινω την γάστρα και ψήνω στους 200 μέχρι να μείνει με το λάδι του!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Αλεξάνδρα ΚυριάκηΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Τσουρέκια σιροπιασμένα γεμιστά με σοκολάτα!!!


Τσουρέκια σιροπιασμένα γεμιστά με σοκολάτα!!!Εύκολα και αφράτα χωρίς μίξερ!!!


Υλικά!
100 ml νερό χλιαρο
100 ml γαλα χλιαρο
1 κύβο νωπή μαγιά
5_6 Κ σ ζάχαρη
3 αυγά
1 κ.γ κοφτό  μαστίχα τριμμένη
1 βανίλια
650 γρ  περίπου αλέυρι για τσουρεκι
120 γρ βουτηρο λιωμμένο
Μερεντα
1 κρόκος αυγού αραιωμένο με λίγο γάλα
Για το σιρόπι
2 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη
1 φλούδα λεμόνι 


Εκτέλεση
Βάζω το γάλα το νερό την μαγιά μια κ.σ από την ζάχαρη και 2 κ.σ από το αλεύρι και ανακατέυω καλά να ομογενοποιηθούν.Αφηνω 15 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγια.
Σε ένα μπωλ βάζω τα αυγά την βανίλια την μαστίχα και την υπόλοιπη ζάχαρη και χτυπάω με το σύρμα καλά να ομογενοποιηθούν αρχιζω μετά να προσθέτω το μείγμα της μαγιάς το αλεύρι και το βουτηρο και ζυμώνω μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι που να κολάει ελαφρώς στα χέρια! Σκεπάζω με μια πετσέτα και αφήνω 1 ώρα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Μετά χωρίζω την ζύμη σε 4 μπάλες.Παιρνω  με ελαφρως λαδωμένα χέρια μια μπαλίτσα ζύμης την ανοίγω απλώνω μερέντα στην επιφάνεια της και τυλίγω σε ρολό.Το ίδιο κάνω και για όλες τις υπόλοιπες.Παιρνω 2 ρολλά και τα τυλίγω.Τα βάζω σε βουτηρωμενες φόρμες.Εγω έβαλα το ένα σε φόρμα στρογγυλή του κέικ και το άλλο σε φόρμα μακροστενη σιλικόνης. Τα σκεπάζω και αφήνω ακόμα μια ώρα να φουσκώσουν.Τα αλοιφω με το αυγό που το έχω αραιώσει σε λίγο γάλα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 17ο βαθμούς 40 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας.Αν δω ότι παίρνει χρώμα από επάνω το καλύπτω με λαδοκολα.
Για το σιρόπι το βράζω 5 λεπτά από το σημείο βρασμού και αφήνω να κρυώσει.
Μόλις τα βγάλω από τον φούρνο τα τρυπαω  με οδοντογλυφίδα και σιροπιάζω σιγά σιγά  με το κρύο σιροπι!!!! 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Αλεξάνδρα ΚυριάκηΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Πληγούρι με ξερά κρεμμύδια και πολύχρωμες πιπεριές !!!!


Πληγούρι με ξερά κρεμμύδια και πολύχρωμες πιπεριές ....Έγινε ΠΕΝΤΑΝΌΣΤΙΜΟ !!!!!!


Λάδι στην κατσαρόλα 2 ξερά κρεμμύδια σέ φέτες λίγο αλάτι και τα αχνιζω.
Κόβω τις πιπεριές σε μπαστούνια και τις ρίχνω μέσα.
Ρίχνω 400 γρ πληγούρι και το ανακατεύω να θωρακιστη.
Ρίχνω 2 λίτρα ζεστό νερό και 2 κύβους λαχανικών. Το βράζω μέχρι να μαλακώσει το πληγούρι. Σβήνω και το αφήνω να ποιοί όλο το ζουμακι που έχει μείνει.
Σερβίρω με φρέσκο τριμμένο πιπέρι.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Βουλα ΠολυζουΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Κεφτεδάκια με σάλτσα και Μακαρόνια !!!!


 
 Κεφτεδάκια με σάλτσα και Μακαρόνια !!!!Έγιναν ΠΕΝΤΑΝΌΣΤΙΜΑ !!!


Για τα κεφτεδάκια
800 γρ κιμά μοσχαρίσιο
2 ξερά ψιλοκομμένα κρεμμύδια
3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί  μουλιασμένο
2 αυγά
Μαϊντανό
Λάδι
Πιπέρι ρίγανη
Λίγο ξίδι
Ζυμωνω καλά και πλάθω στρογγυλά κεφτεδάκια
Βάζω ελαιόλαδο στο τηγάνι και τηγανίζω


ΣΆΛΤΣΑ
Ανοίγω 2 βάζω ντομάτα δίκια μου σε μία κατσαρόλα βράζω για 10 λεπτά και ρίχνω μέσα τα κεφτεδάκια σουρωνω και λίγο λάδι από το τηγάνι που τα τηγανησα και βράζω μέχρι να μελωσει η σαλάτα μου και να μείνει μόνο με το λαδακι τής.


ΜΑΚΑΡΌΝΙΑ
Νερό στην κατσαρόλα με λίγο αλάτι και όταν πάρει βράσει ρίχνω τα μακαρόνια  και βράζω για 15 λεπτά. Σουρωνω και σερβίρω !!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Βουλα ΠολυζουΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Ζεματίστε φύλλα και φτιάξτε την πιο ωραία Τυρόπιτα που έχετε φάει !!!



Ζεματιστε φύλλα και φτιάξτε την πιο ωραία Τυρόπιτα που έχετε φάει θα ΞΕΤΡΕΛΑΘΕΙΤΕ !!!!

Υλικά για τα φύλλα
5 αυγά
2 κουταλάκια αλάτι
2 ποτήρια νερό
αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ όσο πάρει (περίπου 1 κιλό και κάτι, ανάλογα το ποτήρι σας)

Γέμιση:700 γρ.τυρι φέτα,300 γρ.μιξ

Επάλειψη ;1 πλάκα βιταμ λιωμένο


ψήσιμο στους 180 -190 βαθμούς κελσίου εστία πάνω κάτω για 45 λεπτά ανάλογα τον φούρνο σας

στο νερό που βραζουμε τα φύλλα ρίχνουμε 1 κουταλιά αλάτι




ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://m.youtube.com/watch?v=iBYGtrOIV0s&feature=share
 

Εύκολο αφράτο Σιροπιαστό Κέικ Καρύδας !!!


 
Εύκολο αφράτο Σιροπιαστό Κέικ Καρύδας Χωρίς ΜΊΞΕΡ!!!!

ΣΥΝΤΑΓΉ Υλικά:

2 αυγά,

100 γρ ζάχαρη,

180 ml καλαμποκελαιο,

200ml χυμό φρέσκου πορτοκαλιού,

400 γρ αλεύρι,

1 φακ.μπεικιν,

100 γρ καρύδα!!!

ΣΙΡΌΠΙ:

200 ml χυμό φρέσκου πορτοκαλιού,

200 γρ ζάχαρη βράσιμο 2 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει!

Εκτέλεση:

Βάζουμε στο μπολ τα αυγά με την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με σύρμα καλά!

 Ρίχνουμε το λάδι και το χυμό και τα ανακατεύουμε!

Τέλος ρίχνουμε σιγά-σιγα το αλεύρι ,μπέικιν,καρύδα και ανακατεύουμε!

Βουτυρωνουμε το πυρέξ η ταψί (26ν) ρίχνουμε το μείγμα και στην συνέχεια το ψήνουμε στους 180 β προθ αντισ μεσαία σχάρα για 45 λεπτά!

Σβήνουμε τον φούρνο και το αφήνουμε μέσα αλλά 5 λεπτά!

 Όταν το βγάζουμε το αφήνουμε 5 λεπτά θερμοκρασία δωματίου και το σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι πορτοκαλιού!!

Όταν πιει το σιρόπι ρίχνουμε πάνω καρύδα!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021

Εύκολα γλυκάκια καρύδας !!!


Τα ποιο εύκολα,τα ποιο γευστικά Γλυκάκια Καρύδας!!!!!

Τα υλικά:

2 ζαχαρουχο γάλα,

500 γρ καρύδα,

2 βανίλιες,

και φυσικά τα κερασακια! 

Και η εκτέλεση:: 

Βάζουμε στο μπολ τα ζαχαρουχο και τις βανίλιες τα ανακατεύουμε! 

Ρίχνουμε σιγά_σιγά την καρύδα! 

Ζυμώνουμε σε ζύμη ελαφρώς να κολλάει! 

Βάζουμε την ζύμη στο ψυγείο για 10 λεπτά!

Στην συνέχεια την βγάζουμε από το ψυγείο και βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί και πλάθουμε μπαλάκια ίσα με ένα καρύδι και τα τοποθετούμε πάνω στην λαδόκολλα .

Βάζουμε και τα κερασάκια!!

Τα ψήνουμε στους 180 β προθ αντί.μεσαία σχάρα για 12 με 15 λεπτά!

Εκτέλεση φωτό από κυρία   Tzeni Tsanaktsidou συνταγή από κ.Eva Parakentaki II ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Γιουβέτσι με μοσχαράκι !!!


·
Γλύκισμα το φαγητό !!!Γιουβέτσι μοσχαράκι που λιώνει φέτα ψωμί κ πάμε !!!


Ένα κιλό μοσχάρι χτένι το μισοβραζω πρώτα κ μετά το σοτάρω με κρεμμύδι ψιλοκομμένο σβήνω με κρασί κ έπειτα ρίχνω 3 ντομάτες περασμένες από το μουλτι μισό κουτάλι πελτέ, αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, κανέλα κ ντοματινια ζεστό ζωμό που έχω κρατήσει κ σιγοβράζω μέχρι να μαλακώσει πολύ το κρέας. Σοτάρω το κριθαράκι πρώτα κ μετά το ρίχνω στο κρέας είτε το αφήνω στη κατσαρόλα είτε το βάζω σε πήλινα στο φούρνο!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Σούλα ΛεβέντηΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Λάχανο με διάφορα μυρωδικά κ πληγούρι τέλειο !!!!


 
Για σήμερα ένα πολύ μα πολύ νόστιμο φαγάκι δοκιμάστε το να δείτε γεύση !!!

Εκοψα μισό λάχανο σε κομματάκια .

Εβαλα σε κατσαρόλα λάδι κρεμμύδι τριμμένο κ 2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια .

Τα σοτάρισα λίγο και πρόσθεσα το λάχανο .

Τα σοτάρισα για λίγο να μαλακώσει το λάχανο και πρόσθεσα 1 ντομάτα τριμμένη λίγη πιπεριά ψιλοκομμένη Φλωρίνης ..του πάει κ λίγη καυτερή πιπερίτσα ... ξυσμένο 1 καρότο λίγο μαιντανό κ άνηθο ψιλοκομμένο πιπέρι κουρκουμά ..γι αυτό είναι κίτρινο .. 1 βιολογικό κύβο προαιρετικά .. και 1 ποτήρι νερό .

Το άφησα να μαγειρευτει 15 λεπτά .

.




Ξαναπρόσθεσα νεράκι κ μόλις άρχισε να βράζει πρόσθεσα 2 κουπάκια καφέ πληγούρι .

Το σιγοέβρασα μέχρι να χυλώσει ...αν χρειαστεί προσθέτουμε νεράκι λίγο .

Ξέχασα κ λίγο αλατάκι ...παιδιά είναι φαγητό όνειρο δοκιμάστε το !!!!

Σερβίρισα με λευκό τυρί νηστίσιμο  ή φέτα αν δεν νηστεύετε και μπόλικο λεμονάκι ..μούρλια !!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ