Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Κολοκυθόπιτα !!!


Ζεστή  Λαχταριστή πολύ εύκολη Κολοκυθόπιτα !!!


Υλικά :

3 κολοκύθια πράσινα τριμμένα και στυμμένα ,

1 μπέικιν ,

1 κούπα αλεύρι ,

4 αυγά ,

1 γιαούρτι ,

500 γρμ τυρί φέτα ,

200 γρμ ηλιέλαιο ,

1 κρεμμύδι τριμμένο ,

1 κούπα γάλα ,

δυόσμος αποξηραμένο

 

Ολα μαζί τα ανακατεύουμε τα ρίχνουμε σε λαδωμένο ταψί μεγέθους ανάλογα πόσο παχιά την θέλουμε . 

Ψήσιμο 180 αέρα 45 λεπτά !!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Ελένη ..ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!! 


Εκμέκ κανταΐφι !!! Θεϊκό απλά !!!!


Εκμέκ κανταΐφι !!! Θεϊκό απλά !!!!      

Θα πάρετε μια συσκευασία κανταΐφι κ θα το απλώσετε θα το ανοίξετε καλά στο πυρέξ ή στο ταψί.

 Θα ρίξετε ψιλοκομμένα αμύγδαλα θα λιώσετε 1 πακέτο βούτυρο κ θα το περιχύσετε κ θα το ψήσετε στους 180 για 20 λεπτά περίπου.

 Έχω βράσει το σιρόπι 3φλυτζ ζάχαρη κ 2 νερό κ χυμό από μισό λεμόνι.

Βράζω για 5 λεπτά κ αφήνω να κρυώσει.  

Κ το ριχνω στο κανταΐφι μόλις το βγάλω.

Αφήνω να κρυώσει κ ετοιμάζω την κρέμα.

1λιτρο γάλα  2 αυγά μισό πακέτο βιταμ  ενάμιση ποτήρι ζάχαρη βανίλια κ 10 κουταλιές περίπου κορν φλάουρ όλα μαζί τα ανακατεύω σε χαμηλή φωτιά.

 Όταν είναι έτοιμη τη σκεπάζω με σελοφάν κ αφήνω να κρυώσει.

Ετοιμάζω κ την κρέμα σαντιγί 500ml κρέμα γάλακτος κ αφού γίνει σαντιγί ριχνω κ μισό κουτί ζαχαρουχο.

Όταν κρυώσει η κρέμα τη χτυπάω στο μίξερ με 2 κουταλιές από τη σαντιγί.  

Κ τη στρώσω πάνω από το κανταΐφι κ τέλος τη σαντιγί αμύγδαλα κ κερασάκια προαιρετικά.

Δεν είναι υποχρεωτικό.

Μπορείτε κ φιστίκι Αίγινης.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Ρούλα Κοντού ! ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!
 

Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

Υπέροχη ΠΑΣΤΑ ΦΛΏΡΑ !!!


 Η ποιο εύκολη! Η ποιο τρίφτη! Η ποιο γευστική Υπέροχη ΠΑΣΤΑ ΦΛΏΡΑ ΓΕΜΙΣΗ ΜΑΡΜΕΛΆΔΑ ΒΕΡΊΚΟΚΟ!    

ΣΥΝΤΑΓΉ Υλικά:

200 γρ βούτυρο αγελαδινό,

100 γρ ζάχαρη άχνη,

1 αυγό,

480 γρ Αλεύρι Φαριναπ,

1 κ γ μπέικιν παουντερ,

250 γρ μαρμελάδα!

Εκτέλεση:

Βάζουμε στο μπολ το μαλακό βούτυρο,την άχνη,το αυγό,το μπέικιν και τα ανακατεύουμε!

Ρίχνουμε σιγά _σιγα αλεύρι και ζυμωνουμε σε αφρατη λεία ζύμη!

Την βάζουμε σε μια σακούλα και στο ψυγείο για 30 λεπτά!       

Στην συνέχεια την βγάζουμε από το ψυγείο και βγάζοντας την από την σακούλα την βάζουμε στον πάγκο και την κόβουμε στα 2(το ένα κομμάτι λίγο μικρότερο από το άλλο)!

Βάζουμε λαδόκολλα στο σκεύος μας και τοποθετούμε μέσα την ζύμη την μεγαλύτερη!

Την πατάμε με τα χέρια φέρνοντας ζύμη και στα πλάγια!

Βάζουμε την μαρμελάδα!

Την υπόλοιπη ζύμη την ανοίγουμε με τον πλάστη ένα φύλλο και κόβουμε την ζύμη σε λωρίδες!

Τις βάζουμε πάνω στην μαρμελάδα καθετα-οριζοντια!  

Την ψήνουμε στους 180.β.προθ αντισ μεσαία σχάρα για 50 λεπτά φυσικά ανάλογα τον φούρνο!

Όταν την βγάζουμε την αφήνουμε λίγα λεπτά και την ραντίζουμε εάν θέλουμε με άχνη ζάχαρη!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Ρολάκια στο τσακ μπαμ !!!


Απλώστε χεράκι πάρτε ρολάκι..έτσι για μια μπυρίτσα  στο τσακ μπαμ !!!
Καλοκαίρι Ελλάδα τι άλλο θέλουμε απλά κ νόστιμα!!!♥️


Ένα φύλλο κρούστας το κόβω σε 4 λωρίδες και γεμίζω με φέτα που έχω πατήσει με το πιρούνι, πιπέρι κ αυγό έχω κόψει σε λωρίδες πιπεριά πράσινη, ντομάτα, λουκανικάκι κοκτέιλ στα δύο κ βάζω σε κάθε λωρίδα φέτα, ντομάτα, πιπεριά, λουκάνικο κλείνω δεξιά, αριστερά κ ρολάρω.
Τηγανίζω σε μέτρια φωτιά!!
Και τα εξαφανίζουμε σε χρόνο ρεκόρ !!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Σούλα Λεβέντη ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ !!!
 

Σουβλάκια κοτόπουλου με χειροποίητες πίτες !!!


Κάποιες αμαρτίες  αμαρτία είναι να μη τις κάνεις !!!
Σουβλάκια κοτόπουλου στο σχαροτήγανο με χειροποίητες πιτούλες κ όλα τα συνοδευτικά  που θα έπρεπε να έχει για να είναι ολοκληρωμένη η αμαρτία!!!

Τα σουβλάκια αφού τα έχω μαριναρει σε αλάτι πιπέρι ρίγανη πάπρικα γλυκιά λάδι κ κρασί τα ψήνω σε καυτό σχαροτήγανο χωρίς λάδι μόνο αλειψα λίγο τα σουβλάκι.


Αφράτες πιτούλες
Μισό κιλό αλεύρι, ½ φακελάκι μαγιά,1 κ.γ  αλάτι,1 κ.γ ζάχαρη, 1½ ποτήρι νερό χλιαρό περίπου.
Κοσκινιζω το αλεύρι κ ρίχνω τα υπόλοιπα υλικά ζυμωνω κ σκεπάζω να φουσκώσει.
Χωρίζω τη ζύμη σε μπαλάκια κ ανοίγω με τα χέρια σε πίτα σε αντικολλητικό τηγάνι τηγανίζω 3-4 λεπτά.
Εμένα μου βγήκαν 9 πίτες!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Σούλα ΛεβέντηΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Χοιρινός λαιμός γεμιστός !!!



Χοιρινός λαιμός γεμιστός με γραβιέρα πιπεριές και ντοματίνια στο φούρνο με πατάτες μπουγιουρνί !!!


Χάραξα το κρέας έβαλα αλάτι πιπέρι ρίγανη κ έμπηξα στις σχισμές σκόρδο σε φετάκια, γραβιέρα, πιπεριά πράσινη,κ ντοματίνια κ τέλος μουστάρδα.
Στις πατάτες αλάτι πιπέρι ρίγανη μουστάρδα σκόρδο κ τέλος χυμό από δύο λεμόνια κ μπόλικο λάδι.
Νερό δεν βάζω καθόλου .

Ψήνω 180 βαθμούς .

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Σούλα Λεβέντη ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ !!

Δροσερή υγιεινή σαλάτα !!!


 .


 
Δροσερή υγιεινή σαλάτα ακόμα κ για πλήρες γεύμα !!!

Κόβουμε 2 αγγουράκια σε κυβάκι .

Κόβουμε 2 κούπες τσαγιού ντοματίνια στην μέση κ ξανά στην μέση αν είναι μεγάλα.

Κόβουμε 1αβοκάντο σε κύβους .

1 κούπα τσαγιού καλαμπόκι.

Κόβουμε -προαιρετικά 2 μπαστουνάκια φέτα τυρί σε κυβάκια.

Ολα αυτά τα βάζουμε σε σαλατιέρα.

Χτυπάμε με ένα κουτάλι σε ένα μπολάκι λίγο λάδι με χυμό λεμονιού και το ρίχνουμε από πάνω .

Προσθέτουμε και λίγο αλάτι ,ανακατεύουμε πολύ καλά με 2 κουτάλια κ έτοιμη να την απολαύσουμε !!!!

 Salad Recipres Eκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022

Τηγανόψωμα ..απλά κ αγαπημένα !!!


 
Τα τηγανόψωμα τα απλά εύκολα κ πολύ νόστιμα που μας έφτιαχνε η γιαγιά μου μικρά ...πότε με τυρί μέσα ,πότε σκέτα  πασπαλισμένα με ζάχαρη, ή με μέλι ,ή με τριμμένο τυρί κεφαλοτύρι από πάνω...ότι υπήρχε..!!!

Δεν είναι ιδιαίτερη η συνταγή ...αλλά είναι της γιαγιάς γεμάτη ωραίες παιδικές αναμνήσεις !

Βάζω 1 ποτήρι του νερού χλιαρό νερό σε μπολ΄και διαλύω μέσα 1 φακελάκι μαγιά με 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη .

Το σκεπάζω κ το αφήνω μέχρι να φουσκώσει λίγο .

Αμέσως μετά προσθέτω 2 κουταλιές σούπας λάδι και αλάτι και ανακατεύω με το χέρι καλά .

Αρχίζω λίγο λίγο και ρίχνω αλεύρι για όλες τις χρήσεις ανακατεύοντας και σταματώ όταν γίνει μία ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια .

Σκεπάζω αφού το κάνω το ζυμάρι σαν μπάλα και αφήνω σκεπασμένο για μισή ώρα .

Αδειάζω το φουσκωμένο ζυμάρι σε αλευρωμένη επιφάνεια ζυμώνω λίγο και κόβω μπαλίτσες τις ανοίγω με το χέρι ..την παλάμη και βάζω στη μέση τυρί φέτα .

Το κάνω ξανά σαν μπαλίτσα να κλείσει το τυρί μέσα και μετά το πατάω πάλι με την παλάμη να γίνει λεπτή πίτα .

 Τις ετοιμάζω όλες και τηγανίζω σε χλιαρό λάδι για να ψηθούν μέσα καλά και να πάρουν χρυσαφί χρώμα .

Τις ακουμπώ σε χαρτί κουζίνας λίγο και μετά ...εξαφανίζονται !!!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μαρμελάδα βερίκοκο !!!



Μαρμελάδα βερίκοκο. Μυρωδάτη !!!

ΥΛΙΚΑ :


1 Κιλό βερίκοκα

700γρ.ζάχαρη λίγο ξινό.


                             ΕΚΤΈΛΕΣΗ :
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα φρούτα αφαιρούμε τα κουκούτσια τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα. Στρώνουμε μια στρώση φρούτα μια στρώση ζάχαρη.

Τα βάζουμε ψυγείο για μια νύχτα και το πρωί την βγάζουμε και την βάζουμε σε μέτρια φωτιά.

Αφού πάρει βράσει ξαφρίζουμε και αφού σταματήσει να βγάζει αφρούς ρίχνουμε το ξινό. 

.



Σκεπάζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας για λίγο να κατέβει τυχόν ζάχαρη πού μπορεί να έχει μείνει στα τοιχοματα γιατί αυτό θα μας ζαχαρώσει την μαρμελάδα μας.

 Όταν η μαρμελάδα κάνει μια ελαφριά στρώσει κάτω στον πάτο της κατσαρόλας την βγάζουμε είναι έτοιμη.

ΣΈ ΠΕΡΊΠΤΩΣΗ ΠΟΎ ΜΑΣ ΚΟΛΛΉΣΕΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΕΎΟΥΜΕ ΑΛΛΆΖΟΥΜΕ ΚΑΤΣΑΡΌΛΑ.
Έχουμε αποστειρωμένα βαζάκια και τα γεμίζουμε καυτά και τα δύο.

Και η μαρμελάδα και το βαζάκι. Καλή μας απόλαυση.

Eκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Anna Lampropouloy
 

Κυριακή 19 Ιουνίου 2022

Τούρτα μπισκότων !!!


Σας κερνάω αφράτη Τούρτα μπισκότων-κρέμα_σαντιγί-καρύδα!Πάρα πολύ πολύ εύκολη μέσα σε 10 λεπτά!!!!!!     

 ΣΥΝΤΑΓΉ:

Σπάμε σε ένα πυρέξ (26ν) 2 πακέτα μπισκότα πτι Μπερ,.

  Κάνουμε μια ΚΡΈΜΑ:

 Παίρνουμε 1 λίτρο γάλα φρέσκο.

 Ρίχνουμε λίγο γάλα σε ένα μπολ και μέσα του διαλύουμε 80 γρ Κάστερ παουντερ.

Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα με 6 κ σ ζαχαρη να ζεσταθεί.

Ρίχνουμε το μείγμα και ανακατεύουμε στο χαμηλό μέχρι να πήξει!    

Όπως την κατεβάζουμε καυτή την ρίχνουμε στα μπισκότα αφού τα έχουμε σπάσει.

Ανακατεύουμε να μουσκευτουν τα μπισκότα,και τα ισιωνουμε.

Αφήνουμε να κρυώσει και χτυπάμε την ΣΑΝΤΙΓΊ:

500 γρ κρέμα φυτική με 5 κ.σ.αχνη ,και 1.βανιλια!

Την βάζουμε πάνω στα κρύα μπισκοτα-κρεμα και την ισιωνουμε απαλά! 

Πασπαλιζουμε με καρύδα!

Και στην συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
 

Αφράτα,εύκολα γευστικά ρολακια !!!



Αφράτα,εύκολα γευστικά ρολακια με βελούδινη κρέμα!!!     

Υλικά Ζύμης:

1 φακελακι ξερή μαγιά,

50 γρ ζάχαρη,

180ml γάλα φρέσκο,

1 ασπράδι αυγού,

20 γρ βούτυρο μαλακό,

20 ml ελαφρύ λαδι,

μισό κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλάτι,

350 γρ αλεύρι Φαριναπ,

1 βανίλια!      

Υλικά Κρέμας:

230 ml γάλα φρέσκο,

1 κρόκο αυγού,

40 γρ ζάχαρη,

20.γρ Κάστερ παουντερ η κορν φλαουρ,

1 βανίλια!

 Εκτέλεση Ζύμης:

Βάζουμε στο μπολ την μαγιά,την ζάχαρη και το γάλα χλιαρό_ζεστο να αντέχει το χέρι  και ανακατεύουμε με σύρμα! Ρίχνουμε το βούτυρο,το λάδι το ασπράδι και ανακατεύουμε!

Προσθέτουμε το μισό αλεύρι το αλάτι και την βανίλια και τα ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα!

Τέλος ρίχνουμε σιγα-σιγα το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμωνουμε σε αφρατη λεία ζύμη!

Την σκεπαζουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά!       

Κάνουμε την Κρέμα:

Βάζουμε στην κατσαρολιτσα την ζάχαρη με την Κάστερ τα ανακατεύουμε! 

Ρίχνουμε τον κρόκο,την βανίλια και το γάλα τα ανακατεύουμε και στην συνέχεια βάζουμε την κατσαρολιτσα στην εστία στο χαμηλό ανακατεύουμε μέχρι να πήξει!

Την κατεβάζουμε και την ρίχνουμε σε ένα μπολ και την σκεπαζουμε με διάφανη μεμβράνη!      Βάζουμε την ζύμη στον πάγκο μας και με τον πλάστη την ανοίγουμε ένα φύλλο πάχους 1εκ!

Το κόβουμε σε 10 ίσες λωρίδες πάχους το καθένα δύο δάχτυλα! 

Στην συνέχεια κάθε λωρίδα την φτιάχνουμε σχήμα σαλιγκαριού!Τα βάζουμε στην λαδόκολλα στο ταψί!   

Τα σκεπάζουμε για 20 λεπτά!

Χτυπάμε 1 κρόκο αυγού με 1 κ.σ γάλα φρέσκο και με ένα πινέλο τα αλειφουμε!

Βάζουμε την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και όπως είναι το σχέδιο πάνω τους βάζουμε κρέμα γύρω γύρω!      

Και τελειώνουμε τα ψήνουμε στους 180 β προθ αντισ μεσαία σχάρα για 25 λεπτά!     

Να ξέρετε η ζύμη όταν την ζυμωνουμε θα πρέπει να είναι ζεστή, την σκεπάζουμε σε ζεστό μέρος και αφού είναι έτοιμη όλα τα άλλα είναι εύκολα!

Εάν τα φτιάξετε ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Μελιτζάνες στο φούρνο με τυριά και λουκάνικα !!!


 Μελιτζάνες στο φούρνο με τυριά και λουκάνικα μαγειρεμένα σε κρασί !!!Η νοστιμιά ..Τοοοο φαγητό !!!!


Συνταγή:

5 μελιτζάνες τις κόβω τις αλατίζω και η τις τηγανίζω η τις ψήνω στο φούρνο εγώ τις εψησα αφού πρώτα τις έχω αλείψει με ένα μείγμα από λάδι,ρίγανη , σκόρδο πολτοποιημένο.
Σε ένα βαθύ κατσαρολάκι σοτάρω κρεμμύδι, σκόρδο πιπεριά σβήνω με κρασί κ προσθέτω ντομάτες περασμένες από το μουλτι αλάτι πιπέρι ρίγανη λιγο μπούκοβο κ σιγοβράζω μέχρι να δέσει η σάλτσα μου.
Σε ένα ταψί μικρό η πυρέξ στρώνω σάλτσα, μελιτζάνες, φέτα τριμμένη κ μιξ τυριών φέτες γκούντα κ ξανά μελιτζάνες, σάλτσα, φέτα,μιξ τυριών.φετες γκούντα.
Στη τελευταία σειρά πρόσθεσα αυτή τη φορά κ λουκάνικο χωριάτικο τηγανισμένο σε κρασί κλείνω με μελιτζάνες, τυρί τριμμένο κ τέλος το γκούντα το κόβω μικρά κομμάτια να φαίνεται λίγο κ η μελιτζάνα ψήνω περίπου 40 λεπτά στους 180 αντιστάσεις.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Σούλα Λεβέντη-ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ !!!!

Ζουμερή τηγανιά κοτόπουλου !!!

Ζουμερή τηγανιά κοτόπουλου με πιπεριές και μανιτάρια στο τσακ μπαμ !!!

Φιλέτο κοτόπουλο στήθος και μπούτι κομμένο σε κομμάτια το μαρινάρισα από το πρωί σε αλάτι πιπέρι ρίγανη πάπρικα γλυκιά κ κάρυ λάδι κ ένα ποτηράκι λευκό κρασί.
Σε καυτό λάδι σοτάρω το κοτόπουλο, πιπεριές, κρεμμύδι σε φέτες κ τα μανιτάρια σβήνω με κρασί και αφήνω μέχρι να μείνει με το λαδάκι τέλος ρίχνω μπόλικο λεμόνι συνοδεύω με πατάτες τηγανητές!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Σούλα Λεβέντη ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ !!!
 

Μπακλαβάς !!!


  .

Ένας μπακλαβάς σε συνδυασμό με μια μπάλα Παγωτό Βανίλια από πάνω μπορεί να σταθεί σε όλες τις περιστάσεις!!!

Υλικά
🔪1 κιλό φύλλα κρούστας
🔪700 γρ λιωμένο βούτυρο
🔪200 γρ φιστίκια Αιγίνης
🔪300 γρ καρύδια
🔪100 γρ φρυγανιά
🔪1/2 κτγ γαρίφαλο
🔪1 κτγ κανέλα
🔪Γαρίφαλο ολόκληρο
----------------------------------------
🔪1 κιλό ζάχαρη
🔪700 γρ νερό
🔪1 λεμόνι
-------------------------------------------
🔪35χ25 εκ.

 Δείτε την συνταγή εδώ: https://youtu.be/iJCLn1591bo

Σάββατο 18 Ιουνίου 2022

Το φαγάκι της γιαγιάς μου που το λέει ..Σοφικό !!!


  Αυτό το φαγάκι μας το έφτιαχνε η γιαγιά μου θυμάμαι κ ήταν σκέτο μέλι κ το φτιάχνω κι εγώ οταν θέλω κάτι γρήγορο κ νόστιμο !!! Μόνο που η γιαγιά έβαζε κ πιπεριές ... εγώ δεν βάζω .. και το έλεγε θυμάμαι Σοφικό !

Κόβω μελιτζάνες κ κολοκυθάκια σε κομμάτια κόβω κ ένα μεγάλο κρεμμύδι σε φετάκια κόβω κ δύο σκελίδες σκόρδο σε ροδέλες .

Βάζω λίγο λάδι στο τηγάνι και τα σοτάρω μέχρι να μαραθούν εντελώς .

Προσθέτω αλάτ πιπέρι λίγη ζάχαρη και 2 με 3 φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες ,προσθέτω κ μία κουταλιά του γλυκού πελτέ ντομάτας και κουνάψω το τηγάνι πέρα δώθε.

Προσθέτω ζεστό νεράκι ίσα να σκεπαστεί το φαγητό και μαγειρεύω σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να δέσει η σάλτσα να μελώσει ..αν θέλετε προσθέστε λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο ή δυόσμο φρέσκο δίνει ο δυόσμος πολύ ωραία γεύση !!! Είναι απολαυστικό μαζί με φετούλα κ φρέσκο ψωμάκι !!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ !!