Κυριακή 19 Ιουνίου 2022

Αφράτα,εύκολα γευστικά ρολακια !!!



Αφράτα,εύκολα γευστικά ρολακια με βελούδινη κρέμα!!!     

Υλικά Ζύμης:

1 φακελακι ξερή μαγιά,

50 γρ ζάχαρη,

180ml γάλα φρέσκο,

1 ασπράδι αυγού,

20 γρ βούτυρο μαλακό,

20 ml ελαφρύ λαδι,

μισό κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλάτι,

350 γρ αλεύρι Φαριναπ,

1 βανίλια!      

Υλικά Κρέμας:

230 ml γάλα φρέσκο,

1 κρόκο αυγού,

40 γρ ζάχαρη,

20.γρ Κάστερ παουντερ η κορν φλαουρ,

1 βανίλια!

 Εκτέλεση Ζύμης:

Βάζουμε στο μπολ την μαγιά,την ζάχαρη και το γάλα χλιαρό_ζεστο να αντέχει το χέρι  και ανακατεύουμε με σύρμα! Ρίχνουμε το βούτυρο,το λάδι το ασπράδι και ανακατεύουμε!

Προσθέτουμε το μισό αλεύρι το αλάτι και την βανίλια και τα ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα!

Τέλος ρίχνουμε σιγα-σιγα το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμωνουμε σε αφρατη λεία ζύμη!

Την σκεπαζουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά!       

Κάνουμε την Κρέμα:

Βάζουμε στην κατσαρολιτσα την ζάχαρη με την Κάστερ τα ανακατεύουμε! 

Ρίχνουμε τον κρόκο,την βανίλια και το γάλα τα ανακατεύουμε και στην συνέχεια βάζουμε την κατσαρολιτσα στην εστία στο χαμηλό ανακατεύουμε μέχρι να πήξει!

Την κατεβάζουμε και την ρίχνουμε σε ένα μπολ και την σκεπαζουμε με διάφανη μεμβράνη!      Βάζουμε την ζύμη στον πάγκο μας και με τον πλάστη την ανοίγουμε ένα φύλλο πάχους 1εκ!

Το κόβουμε σε 10 ίσες λωρίδες πάχους το καθένα δύο δάχτυλα! 

Στην συνέχεια κάθε λωρίδα την φτιάχνουμε σχήμα σαλιγκαριού!Τα βάζουμε στην λαδόκολλα στο ταψί!   

Τα σκεπάζουμε για 20 λεπτά!

Χτυπάμε 1 κρόκο αυγού με 1 κ.σ γάλα φρέσκο και με ένα πινέλο τα αλειφουμε!

Βάζουμε την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και όπως είναι το σχέδιο πάνω τους βάζουμε κρέμα γύρω γύρω!      

Και τελειώνουμε τα ψήνουμε στους 180 β προθ αντισ μεσαία σχάρα για 25 λεπτά!     

Να ξέρετε η ζύμη όταν την ζυμωνουμε θα πρέπει να είναι ζεστή, την σκεπάζουμε σε ζεστό μέρος και αφού είναι έτοιμη όλα τα άλλα είναι εύκολα!

Εάν τα φτιάξετε ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!