Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

Γεμιστά νηστίσιμα !!!


 
ΓΕΜΙΣΤΑ ΝΗΣΤΊΣΙΜΑ!!!


ΥΛΙΚΑ
Ντομάτες
Μελιτζάνες
Κολοκύθια
Πιπεριές
Πατάτες
Κρεμμύδια
Σκόρδο
Ρύζι Καρολίνα (1 κουταλιά της σούπας για κάθε κομμάτι )
Μαϊντανός
Δυόσμος
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
.


Πλένω  όλα τα λαχανικά.
Τα ανοίγω  βγάζω  το εσωτερικό και τα ψιλοκόβω στο χερι .
Σωτάρω το κρεμμύδι στο λάδι να μαραθεί, προσθέτω το σκόρδο και το ψαχνό από τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια, αφήνω λίγο να μαλακώσουν και ρίχνω   το ψαχνό από τις ντομάτες ψιλοκομμένες.
Αφήνω  ένα με δυο λεπτά  να βράσουν και προσθέτω το ρύζι πλυμένο και στραγγισμένο , το μαϊντανό,  το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και αποσύρω από την φωτιά.
.


Γεμίζω τα λαχανικά  και ανάμεσα βάζω πατατούλες .
Ρίχνω λάδι και λίγη ψιλοκομμένη ντομάτα ,σκεπάζω το ταψί με βρεγμένο χαρτί ψησίματος και αλουμινόχαρτο.
Τα βάζω στο φουρνο να ψηθούν στους 210 με 220 βαθμούς και  όταν μαλακώσουν αφαιρώ το χαρτί και το αλουμινόχαρτο να πάρουν χρώμα και να μείνουν με το λαδάκι τους.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.Litsa KokkoniΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Τυροπιτάκια τραγανά και εύκολα !!!



Τυροπιτάκια τραγανά και εύκολα της στιγμής..!!Υλικά για 70 τεμ ιδανικά και για παιδικό πάρτι..!!


Υλικά.
2 αυγά
200γρ Βιτάμ,
2 κούπες γάλα
1/2 κούπα λάδι ελαφρύ,
1φακελάκι μπέικιν πάουντερ,
1κουτ του γλυκού αλάτι,
5-6 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 500-600γρ φέτα,
1 κρόκο αυγού και σουσάμι για την επάλειψη.

.





Εκτέλεση.
Χτυπάμε τα αυγά ρίχνουμε το Βιτάμ που το έχουμε λιώσει σε ένα μπρίκι του καφέ, το γάλα, το λάδι, το μπέικιν, το αλάτι και τέλος το αλεύρι για όλες τις χρήσεις..!!

Δεν περιμένουμε να φουσκώσει μιας και δεν έχει μαγιά μέσα,ανοίγουμε ένα φύλλο όπως στις φωτογραφίες κόβουμε με μια κούπα αν δεν έχουμε κουπ-πατ χαράζουμε με το μαχαίρι 3 λωρίδες στην μέση κάθε πιτούλα. λιώνουμε την φέτα με ένα πιρούνι πλάθουμε την φέτα με τα χέρια μας και βάζουμε μέσα,όχι πολύ γιατί θα χυθεί έξω, κλείνουμε την ζύμη από την κάτω μεριά τα βάζουμε σε λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20-25 λεπτά..!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Gogo Samiou   ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

Τέλεια Πουτίγκα Κοζάνης!!!


Πουτίγκα αφρός!!!!!Τέλεια Πουτίγκα Κοζάνης!                                        

ΣΥΝΤΑΓΉ:

Υλικά καρυδόπιτας:

6 αυγά,

100 γρ ζάχαρη,

155 γρ αλεύρι,

1 φάκελ. μπέικιν.

2 κ γ κανέλα,

μισο κ γ γαρύφαλλο,

125 γρ καρύδια ψιλοκομμένα.

ΣΙΡΌΠΙ:

3 ποτήρια νερό,

3 ποτήρια ζάχαρη,

1 κ σ μέλι 

μισό λεμόνι 

βράσιμο 5 λεπτά!   

 ΕΚΤΈΛΕΣΗ Καρυδόπιτας:

 Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη!

Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά σιγά -σιγα!

Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε με μαριζ!      

Λαδωνουμε το ταψί (28ν) ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε στους 180 β.προθ.αντιστασεις για 35 λεπτά ! 

Σιροπιαζουμε κρύο γλυκο-ζεστο σιρόπι!     

ΚΡΕΜΑ Υλικά:

1 λίτρο γάλα,

5 κ σ ζαχαρη,

4 κ.σ γεμάτες κορν φλαουρ,

2 κ.σ.γεματες αλεύρι,

1 βανίλια,

50 γρ βούτυρο,

200,ml κρέμα γάλακτος πλήρες χτυπημένη σε σαντιγί.   

Εκτέλεση: 

Βάζουμε σε ένα μπολακι λίγο γάλα από το κρύο και ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και το κορν! 

Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα με την ζάχαρη να ζεσταθεί! 

Ρίχνουμε το μείγμα και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να πήξει!

Την κατεβάζουμε και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και την βανίλια!

Την μεταφέρουμε σε ένα μπολ και την σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη!

Όταν κρυώσει τελείως την αφρατευουμε με το μίξερ!

Και τέλος ρίχνουμε την σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά με μαριζ!  

 Την βάζουμε πάνω στο κρύο γλυκό! 

Ρίχνουμε και πάνω της κανελα-καρυδια και το βάζουμε στο ψυγείο!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou -Ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!
 

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Δροσιστικό γλυκό ψυγείου !!!

Το καλύτερο και πιο δροσιστικό γλυκό ψυγείου που μπορείτε να φτιάξετε!!!


Υλικά :
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
400 γρ γιαούρτι στραγγιστό
400 γρ ζαχαρούχο γάλα
Γλυκό του κουταλιού κεράσι

Δείτε τον τρόπο εκτέλεσης εδώ...👉 https://youtu.be/VQsJVGWnuDc
 

Ανακατέψτε Γιαούρτι, Πραλίνα & Αλεύρι με εκπληκτικό αποτέλεσμα - Κέικ με 3 Υλικά !!!

Ανακατέψτε Γιαούρτι, Πραλίνα & Αλεύρι με εκπληκτικό αποτέλεσμα - Κέικ με μόνο 3 Υλικά (Χωρίς Μίξερ)!!!!

ΥΛΙΚΑ
🔪250 γρ αλεύρι που φουσκώνει ή αλεύρι γ.ο.χ με 10 γρ μπέικεν
🔪400 γρ πραλίνα σοκολάτας κλασική ή με στέβια
🔪300 γρ γιαούρτι
-------------------------------------
🔪ηλιέλαιο + κακάο σκόνη
-------------------------------------
🔪Προαιρετικά
🔪Νιφάδες κουβερτούρας
🔪Πραλίνα σοκολάτας κλασική ή με στέβια
---------------------------------------
🔪Φόρμα 28χ12 εκ.

 Δείτε την συνταγή εδώ: https://youtu.be/hb4tuBkzDL4
 

Σάββατο 25 Ιουνίου 2022

Σοκολατόπιτα ζουμερή αλα κρεμ !!!!


 
Μια υπέροχη καλοκαιρινή Σοκολατόπιτα Αφράτη και Ζουμερή που γίνετε πανεύκολα, συνοδεύετε με φανταστική βελούδινη κρέμα Βαυαρίας και Σαντιγί. Ενα Λαχταριστό Γλυκό Ψυγείου  πολύ ελαφρύ και ανάλαφρο. Δοκιμάστε αυτή την νέα εκδοχή Σοκολατόπιτας και Σίγουρα θα σας ενθουσιάσει!!


Σοκολατόπιτα a la Creme

Για την Σοκολατόπιτα
3 Αυγά
250 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
250 γρ γάλα πλήρες
200 γρ ηλιέλαιο
2 βανίλιες
200 γρ αλεύρι
50 γρ κακάο
20 γρ Μπεικιν παουντερ
5 γρ χυμό λεμόνι

Για το Γλάσο Σοκολάτας
170 γρ ηλιέλαιο
150 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
200 γρ γάλα πλήρες
200 γρ νερό
70 γρ κακάο Σκόνη

.



Για την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής
3 κρόκοι Αυγών
100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
35 γρ Κορν Φλάουερ
325 γρ γάλα
3 βανίλιες
30 γρ βούτυρο αγελάδος
Για Διακόσμηση
200 γρ Σαντιγί και Φλούδες Σοκολάτας


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://youtu.be/KiybF_gVHyk

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022

Κερασόπιτα με ζύμη αφρός έτοιμη σε 5 λεπτά !!!


 Κερασόπιτα η επιτυχημένη !!!  Ζύμη αφρός θα ξετρελαθείτε ...Πανεύκολη οικονομική γρήγορη!!!🍒 Σε  5' λεπτά έτοιμη για φούρνο !!!!


ΥΛΙΚΑ
800 γρ.περιπου κερασια χωρίς κουκούτσι
150 γρ.ζαχαρη
2 κουταλιές βούτυρο η βιταμ
1 βανίλια
1 κουταλάκι κονιάκ ή λικέρ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΚΕΙΚ
150 γρ.βουτυρο τύπου Lupak η βιταμ
150 γρ ζάχαρη
150 γρ αλεύρι κοσκινισμένο για όλες τις χρήσεις ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
3 αυγά  σε θερμοκρασία δωματίου
2 κουταλάκια μπεικιν
1 βανίλια
1)2 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού

ψήσιμο στους 175 βαθμούς εστία πάνω κάτω στο κάτω ράφι του φούρνου για περίπου 30 λεπτά.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://m.youtube.com/watch?v=lE9dTXLwToU&feature=share

Κεφτεδάκια !!!


 Ζουμερά αφράτα κεφτεδάκια ..πατατούλες... σαλατούλα 😋

Υλικά εκτέλεση
750 γρ κιμάς μοσχαρίσιος

2 φέτες ψωμί μουλιασμενο κ τριμμένο,

2 κρεμμύδια τριμμένα,

σκόρδο

μαϊντανό ψιλοκομμένο

δυόσμο

 αλάτι πιπέρι ρίγανη,

 λάδι, ούζο

Ζυμώνω καλά βάζω ψυγείο για μία ώρα. Πλάθω αλευρώνω τηγανίζω κ ορμάμε!!! 😋

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Σούλα ΛεβέντηΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

Βερίκοκο γλυκό !!!


  ΒΕΡΊΚΟΚΟ. ΓΛΥΚΌ  ΚΟΥΤΑΛΙΟΎ !!!Θα χρειαστούμε  πολύ λίγα υλικά. Και απλά !!!

ΥΛΙΚΑ
🍊 20 κομμάτια  βερίκοκα
🍊 Ένα κιλό ζάχαρη
🍊 400 γρ γλυκόζη.
🍊 800 ml νερό
🍊 Μια κουταλιά της σούπας ασβέστη
🍊 Χυμό από μισό λεμόνι
🍊 Δύο βανιλιες  για άρωμα
🍊 Δύο  τρείς φύλλα  αρμπαροριζα
Τα βερίκοκα.  Είναι. Ποικιλία. ( ΜΠΕΜΠΕΚΟΥ)
Σε μια λεκάνη με αρκετό νερό. Διαλύουμε τον ασβέστη    που τον έχουμε σε λεπτό πανακι. δεμένο σαν πουγκί
Καθαρίζουμε τα βερίκοκα.  Χωρίς να βγάλουμε τα  κουκούτσια. και τα προσθέτουμε. Μέσα στο  ασβεστόνερο
Και τα αφήνουμε για   ( 5 ) ώρες
Στην συνέχεια. Τα ξεπλένουμε πολύ καλά. Πολλά νερά.  Και αφερουμε το κουκούτσι. Με ένα ξυλάκι από τα σουβλάκια
Βράζουμε το σιρόπι με την ζάχαρη.  Για 10 λεπτά. Και μετά προσθέτουμε το βερίκοκα
Και βράζουμε  για 20 λεπτά. Το αφερουμε από την φωτιά 🔥 και συνεχίζουμε την επόμενη μέρα.    Το δέσιμο.   Αφού έχουμε. Προσθεση και τα φύλλα. Αρμπαροριζας  
Στο τέλος του βρασμού προσθέτουμε το γλυκόζη.  Την βανίλια και το χυμό. Λεμονιού.
👌 ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ 👌

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Κατερινα ΣτεργιουΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Αφράτα μαλακά μπράουνι μπισκότα !!!


Αφράτα μαλακά μπράουνι   μπισκότα !!! Οικονομικά. Εύκολα !!!  

      Τα υλικά που θα χρειαστούμε
🍫 100 γρ  σοκολάτα. Κουβερτουρα
🍫 25 γρ  βούτυρο
🍫 1 αυγό.
🍫 80 γρ ζάχαρη
🍫 80 γρ Αλεύρι ...γ. ο Χ
🍫 1 κουταλάκι μπεικιν  κοφτό.
🍫 Μια βανίλια.
🍫 Μια πρέζα αλάτι  
Λιώνουμε το βούτυρο. Και προσθέτουμε την κουβερουρα. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει
Χτυπάμε. Το αυγό.με την ζάχαρη  προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο μαζί με την λιωμένη κουβερτουρα
Στη συνέχεια τα υπόλοιπα υλικά.
Εγώ το άφησα  για κανένα εικοσαλεπτο στο ψυγείο
Προθερμενουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς αντίσταση.
Φτιάχνουμε μπαλάκια.  Περίπου. 20. Βγαίνουν τα τοποθετούμε στο ταψί που έχουμε. Στρώσει λαδόκολλα
Ψήνουμε για. 10. Λεπτά ..
Τα μπαλάκια είναι περίπου  23.  γρ το καθένα.
 ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ !

Συνταγή από κ. Olha Pazyuk ,εκτέλεση φωτό από κ.  Κατερινα ΣτεργιουΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Ζελεδολουκουμάκια !!!


 Ζελεδολουκουμακια.!!! Εύκολο  οικονομικό.  Γλυκάκι !!!


      Τα Υλικά μας
🍊  Μισό λίτρο. Χυμό πορτοκαλιού. Εμπορίου
🍊 Μισό λίτρο. Χυμό πορτοκαλιού  φρέσκο
🍊 6 κουταλιές της σούπας  κορν  φλαουρ
🍊 Ένα φλυτζάνι τσαγιού τσαγιού ζάχαρη
🍊 2 κουταλιές της σούπας  Βιταμ
🍊 Ξύσμα.  Από ένα πορτοκάλι 


Σε ένα κατσαρόλακι  βάζουμε το χυμό. Και προσθέτουμε το κορν φλαουρ. .. την ζάχαρη.
Μπορείτε. Να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε ζάχαρη.  Και το βούτυρο. Το ξύσμα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας
Αφού  πήξει.   Βάζουμε σε φορμακια.
Να κρυώσει πολύ καλά
Μπορούμε και σε τάπερ. Και κόβουμε. Σε ότι σχήμα θέλουμε.  και διακοσμούμε.
Εγώ  το έχω διακόσμηση με γλυκό κουταλιού πορτοκάλι 🍊

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Κατερινα ΣτεργιουΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Σαραγλί το ωραίο Ανατολίτικο σιροπιαστό !!!


Σαραγλί  !!!


       Τα υλικά που θα χρειαστούμε
🌻 Δύο πακέτα. Φύλλο κρούστας Βηρυτού.
🌻 Δύο κούπες. Λάδι ελαφρύ. Ηλιέλαιο
🌻 Μια κούπα καρύδια  ψιλοκομμένα
🌻 Ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
🌻 Μισό κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
🌻 Μια κουταλιά της σούπας φρυγανιά τριμμ.
            Σιρόπι
🌻 Ένα κιλό ζάχαρη
🌻 Τέσσερα ποτήρια του νερού νερό
🌻 Δύο κουταλιές της σούπας γλυκόζη
🌻 Μισό λεμόνι το χυμό
🌻 Φλούδα λεμονιού
🌻 Ένα ξύλο. Κανέλλα
Απλώνουμε. Στο μπαγκο της κουζίνας. Δύο φύλλα. Και τα λαδονουμε. Με το πινέλο
Στη συνέχεια στο πάνω μέρος του φύλλου. Στρώνουμε το καρύδι. Μετά παραπάνω υλικά
Τοποθετούμε  μια βέργα. Πολύ λεπτή
Τυλίγουμε.  Και με τα δύο μας χέρια το σπρωχνουμε προς το κέντρο της Βέργας.
Και μετά στο ταψί.
 Η μία κούπα λάδι  το παίρνει στα φύλλα.
Το υπόλοιπο το ρίχνουμε πάνω στο τυλιγμένο σαραγλι   
Ψήνουμε στους 150 βαθμούς  στον αέρα. Για μια ώρα. Ανάλογα τον φούρνο μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα
Έχουμε ετοιμάσει το σιρόπι. Βράσιμο για δέκα λεπτά  και αφού έχει κρυώσει. Πολύ καλά.
Το ρίχνουμε. Πάνω στο Σαραγλι που έχουμε βγάλει από το φούρνο   ΚΑΛΉ ΕΠΙΤΥΧΊΑ!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Κατερινα ΣτεργιουΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
 

Κέικ με κρέμα !!!



 👌 Πεντανόστιμο   δεν υπάρχει η γεύση του 👌 


          📍 Συνταγή 📍
      Για την κρέμα
📍300 γρ γάλα  φρέσκο
📍 80 γρ ζάχαρη
📍30 γρ  κορν.φλαουτ.
📍25 γρ βούτυρο.
📍 1. Αυγό
📍 Μια βανίλια  


       Για το κέικ 🍰
📍 3 αυγά.
📍 180 γρ. Ζάχαρη
📍 100 γρ γιαούρτι στραγγιστο
📍 240 γρ Αλεύρι γ.ο.χ.
📍 40 γρ κακάο.
📍 150 γρ  Ηλιέλαιο.
📍 8 γρ μπεικ. μπαουντερ.
📍 2 γρ.σοδα  μαγειρική.
📍1 βανίλια
📍 Μια πρέζα αλάτι.
Σε χαμηλή φωτιά. Ετοιμάζουμε την κρέμα με τα παραπάνω υλικά.  Όλα μαζί και ανακατεύουμε  μέχρι να πήξει.
Την αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.  
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά σιγά. σιγά.

Σε αποσπώμενο. Ταψακι   ( 28 ) εκ.
Αδειάζουμε το μείγμα του κέικ .
Πριν το  βάλουμε στο φούρνο.  Με κορνε. Ποιο έχουμε την κρέμα. Αφού έχει κρυώσει. Σχηματίζουμε.   Το σχέδιο που έχω  φωτογραφία στα πρώτα σχόλια...
🌡️ Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους  180 βαθμούς 🌡️ Στην αντίσταση..
Για    35 λεπτά..⏰
💯👌 ΚΑΛΉ.  ΕΠΙΤΥΧΊΑ 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Κατερινα ΣτεργιουΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Μπαμπαδάκια !!!


  Ζουμερά.  Με μπόλικο σιρόπι. ΜΠΑΜΠΑΔΑΚΙΑ.    Για τον απογευματινό μας  
Καφέ !!!
      Τα υλικά που θα χρειαστούμε
💯 Ένα ποτήρι του νερού Ηλιέλαιο
💯 Ένα ποτήρι του νερού. Γάλα χλιαρό
💯 Μισό ποτήρι νερό
💯 Δύο φακελάκια  μαγιά Ξερή.
💯 Δύο κουταλιές. Ζάχαρη.
💯 Περίπου  800 γρμ  αλεύρι .γ.ο.χ
💯 Δύο  βανιλιες.
        Σιρόπι
💯 Ένα κιλό. Ζάχαρη.
💯 Ένα λίτρο. Νερό
💯 Φλούδα  πορτοκαλιού
💯 Δύο βανιλιες.
💯 Τρεις κουταλιές της σούπας γλικοζι.
          Σαντιγί
💯 Ένα κουτί  μορφατ.  ( Το μεταλλικό )
💯 Μισό ποτήρι. Ζάχαρη άχνη
💯 Μισό ποτήρι γάλα. Φρέσκο
💯 Δύο βανιλιες   
💯 250 γρμ μαρμελάδα βερίκοκο  για το γλασαρισμα
      Για την διακόσμηση ότι θέλουμε.
      Κερασάκια.  Φυστίκι Αιγίνης
      Εκτέλεση  
Βράζουμε το σιρόπι. Για δέκα λεπτά. Από την στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός
Και στο τελευταίο πεντάλεπτο. Προσθέτουμε τη γλυκόζη με τα παραπάνω υλικά.
Το αφήνουμε να κρυώσει ...
Σε μια λεκανιτσα.  Διαλύουμε την μαγιά με το χλιαρό  γάλα.   Πολύ καλά.
Στην συνέχεια. Προσθέτουμε  τα υπόλοιπα υγρά υλικά.   Και το αλεύρι.  Που γράφω στην παραπάνω. Συνταγή
Αφήνουμε   σε ζεστό χώρο για μια ώρα  να φουσκώσει
Λαδονουμε.  Αν έχουμε μεταλλικά φορμακια.  Πολύ καλά.  
Με σιλικόνη αν είναι τα φορμακια δεν χρειάζεται
Πλάθουμε μικρά  μπαλάκια περίπου όσο ένα μικρό μανταρίνι. Και μοιράζουμε στα φορμακια
Τα αφήνουμε.  Πάλι για μία ώρα. Μέχρι να φουσκώσουν
Ψήνουμε. Σε αντίσταση. Για   30 λεπτά. Ανάλογα το φούρνο.  Μέχρι να πάρουν  χρυσαφένιο χρώμα. Στους 180 βαθμούς  
Σιροπιαζουμε. Όπως είναι ζεστά. Και κρύο το σιρόπι
Μέσα στα φορμακια. Τα αφήνουμε  να πάρουν το σιρόπι.   
Ζεστενουμε πολύ λίγο. Όχι να βράσει. Η μαρμελάδα. Και τα περνάμε με το πινέλο.
 Διακοσμούμε. Με την χτυπημένη σαντιγί.  
Και με ότι άλλο θέλουμε
♥️♥️♥️ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ ♥️♥️♥️

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Κατερινα ΣτεργιουΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Ρολό με πατάτες !!!


 


Ρολό με κιμά. Και αυγά. Με πατατούλες !!!


Τα υλικά που  θα χρειαστούμε
🌻 Ένα κιλό κιμά μοσχαρίσιο
🌻 Δύο  κρεμμύδια στον τρίφτη
🌻 Δύο αυγά.
🌻 Τρεις κουταλιές της σούπας  φρυγανιά
🌻 Πιπέρι αλάτι. Ρίγανη
🌻 Λάδι
🌻 Προαιρετικά.  .. σκόρδο.
🌻 Πέντε   αυγά. Βρασμένα.
🌻 Δύο κιλά πατάτες. 


Ζυμωνουμε. Τον κιμά με τα παραπάνω υλικά.
Και το αφήνουμε για μια ώρα στο ψυγείο.
Στη συνέχεια. 

Απλώνουμε τον κιμά.  Σε λαδόκολλα.    

Σε μακρόστενο σχήμα  τοποθετούμε τα αυγά. 

Στην. Άκρη Και τυλίγουμε ρόλο.
Κόβουμε  και της πατατουλες.  

Ρίχνουμε τα  μπαχαρικά. Και το  ελαιόλαδο. Και λίγο νερό. Στο ταψί και ανακατεύουμε .  

Προσθέτουμε και το ρολό και
 Ψήνουμε. Στους 200  βαθμούς μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
👌👌👌 ΚΑΛΗ. ΌΡΕΞΗ 👌👌👌

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Κατερινα ΣτεργιουΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

.