Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

Μπαμπαδάκια !!!


  Ζουμερά.  Με μπόλικο σιρόπι. ΜΠΑΜΠΑΔΑΚΙΑ.    Για τον απογευματινό μας  
Καφέ !!!
      Τα υλικά που θα χρειαστούμε
💯 Ένα ποτήρι του νερού Ηλιέλαιο
💯 Ένα ποτήρι του νερού. Γάλα χλιαρό
💯 Μισό ποτήρι νερό
💯 Δύο φακελάκια  μαγιά Ξερή.
💯 Δύο κουταλιές. Ζάχαρη.
💯 Περίπου  800 γρμ  αλεύρι .γ.ο.χ
💯 Δύο  βανιλιες.
        Σιρόπι
💯 Ένα κιλό. Ζάχαρη.
💯 Ένα λίτρο. Νερό
💯 Φλούδα  πορτοκαλιού
💯 Δύο βανιλιες.
💯 Τρεις κουταλιές της σούπας γλικοζι.
          Σαντιγί
💯 Ένα κουτί  μορφατ.  ( Το μεταλλικό )
💯 Μισό ποτήρι. Ζάχαρη άχνη
💯 Μισό ποτήρι γάλα. Φρέσκο
💯 Δύο βανιλιες   
💯 250 γρμ μαρμελάδα βερίκοκο  για το γλασαρισμα
      Για την διακόσμηση ότι θέλουμε.
      Κερασάκια.  Φυστίκι Αιγίνης
      Εκτέλεση  
Βράζουμε το σιρόπι. Για δέκα λεπτά. Από την στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός
Και στο τελευταίο πεντάλεπτο. Προσθέτουμε τη γλυκόζη με τα παραπάνω υλικά.
Το αφήνουμε να κρυώσει ...
Σε μια λεκανιτσα.  Διαλύουμε την μαγιά με το χλιαρό  γάλα.   Πολύ καλά.
Στην συνέχεια. Προσθέτουμε  τα υπόλοιπα υγρά υλικά.   Και το αλεύρι.  Που γράφω στην παραπάνω. Συνταγή
Αφήνουμε   σε ζεστό χώρο για μια ώρα  να φουσκώσει
Λαδονουμε.  Αν έχουμε μεταλλικά φορμακια.  Πολύ καλά.  
Με σιλικόνη αν είναι τα φορμακια δεν χρειάζεται
Πλάθουμε μικρά  μπαλάκια περίπου όσο ένα μικρό μανταρίνι. Και μοιράζουμε στα φορμακια
Τα αφήνουμε.  Πάλι για μία ώρα. Μέχρι να φουσκώσουν
Ψήνουμε. Σε αντίσταση. Για   30 λεπτά. Ανάλογα το φούρνο.  Μέχρι να πάρουν  χρυσαφένιο χρώμα. Στους 180 βαθμούς  
Σιροπιαζουμε. Όπως είναι ζεστά. Και κρύο το σιρόπι
Μέσα στα φορμακια. Τα αφήνουμε  να πάρουν το σιρόπι.   
Ζεστενουμε πολύ λίγο. Όχι να βράσει. Η μαρμελάδα. Και τα περνάμε με το πινέλο.
 Διακοσμούμε. Με την χτυπημένη σαντιγί.  
Και με ότι άλλο θέλουμε
♥️♥️♥️ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ ♥️♥️♥️

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Κατερινα ΣτεργιουΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ