Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023

Καγιανά διαφορετικό διαφορετικό πολύ νόστιμο !!!


Καγιανά διαφορετικό  πολύ νόστιμο !!!

ΥΛΙΚΑ

Ντομάτες

Αυγά

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τις ντομάτες κ τις κόβουμε σε κυβάκια.

Τις ρίχνουμε σε ένα ταψάκι κ βάζουμε λίγο λάδι αλάτι και πιπέρι..εγώ προσθέτω κ λίγη ζάχαρη ..προαιρετικά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε μέχρι να φύγει κ η τελευταία σταγόνα από τα ζουμιά της ντομάτας !

Αφήνουμε για λίγο έξω από τον φούρνο κ ετοιμάζουμε τα αυγά.

Χτυπάμε τα αυγά και βάζουμε λίγο λάδι στο τηγάνι .

Προσθέτουμε τα αυγά κ τις ψημμένες ντομάτες .

Ανακατεύουμε και σε λίγα λεπτά είναι έτοιμο .

Μου έγινε πολύ ωραίο κ είπα να το μοιρστώ μαζί σας !!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Georgia Chatzimanoli-Grimwood

Τσιγαρίδες !!! Ο μερακλίδικος μεζές της Καστοριάς και τις ορεινής Ελλάδας !!!


 



Τσιγαρίδες !!! Ο μερακλίδικος μεζές της  Καστοριάς και τις ορεινής Ελλάδας ..Το Ελληνικό μπέικον που τύφλα να χει μπροστά του το μπέικον σε λωρίδες !!! Αριστο μεζεδάκι !!!

ΥΛΙΚΑ
1.5 κιλό κρέας χοιρινό με λίπος και κομμάτια λίπους κομμένο σε κομμάτια.
1 ποτήρι νερό
1 λεμόνι το χυμό του
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το κρέας σε μία μεγάλη κατσαρόλα μαζί με το νερό,για να μη κολλήσουν τα κομμάτια κρέας στην αρχή, το χυμό από το λεμόνι και τις λεμονόκουπες για να πάρει γεύση.
Αλατίζουμε το κρέας.
Ψήνουμε σε χαμηλή προς μέτρια θερμοκρασία για μια ώρα περίπου.
Οι τσιγαρίδες αρχίζουν και μαγειρεύονται στο δικό τους λίπος
Οι τσιγαρίδες μας θα είναι έτοιμες όταν το κρέας έχει συρρικνωθεί,είναι τραγανό και έχει πάρει έντονο καφετί χρώμα.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Γιάννης Αραμπατζής!

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

Τυρόπιτα Όνειρο μέσα σε τραγανό φύλλο κρούστας και επικάλυψη μελιού.!!!

Τυρόπιτα Μελένια Συγκλονιστική!!!!

Μια εκπληκτική, διαφορετική, πεντανόστιμη και πανεύκολη Τυρόπιτα στην πιο γλυκιά εκδοχή της. Μια τυρόπιτα Όνειρο μέσα σε τραγανό φύλλο κρούστας και επικάλυψη μελιού.!! Εεεε τι άλλο να ζητήσει κανείς;;!!!!


Τυρόπιτα Μελένια Συγκλονιστικη

1 Πακέτο Φύλλο Κρούστας
250 γρ Βούτυρο Αγελαδινό λιωμένο
6 Αυγά Μεσαία
700 γρ Μυζήθρα Ανάλατη ή Ανθότυρο Στραγγισμένο
300 γρ ζάχαρη άχνη
Ξύσμα απο ένα Πορτοκάλι
1/2 κουτ γλυκού κανέλα σκόνη
Σουσάμι για Πασπάλισμα
100 γρ Μέλι

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://youtu.be/26tltLfBVIo
 

Νόστιμα Σκορδοκούλουρα!!!

 Δεν έχω ξαναφάει τόσο νόστιμα Σκορδοκούλουρα! Πραγματικά είναι Τέλεια!! Φτιάξτε τα και θα με θυμηθείτε!!

ΥΛΙΚΑ
🔪700-750 γρ αλεύρι γ.ο.χ
🔪470 γρ χλιαρό γάλα
🔪9 γρ ξηρή μαγιά
🔪2 κτγ αλάτι
🔪1 κτγ μπέικεν πάουντερ
🔪1 κτγ ζάχαρη
🔪2 κτγ ελαιόλαδο
----------------------------------------------
🔪50 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
🔪2 σκελίδες σκόρδου
----------------------------------------------
🔪1 μέτριο αυγό
🔪1 κτσ γάλα
---------------------------------------------
🔪Κεφαλοτύρι

Δείτε την συνταγή εδώ: https://youtu.be/qKjzSql1Aeg
 

Ντοματόρυζο !!!


Ντοματόρυζο πολύ εύκολο και πεντανόστιμο !!!



ΥΛΙΚΆ..

1 κούπα ρύζι

2 πιπεριές κέρατο

2 ντομάτες ώριμες μεγάλες

1 κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

1 κύβο λαχανικών ...προαιρετικά αλλά δίνει νοστιμιά...

 Αλάτι -πιπέρι

Μαϊντανός 

Ελαιόλαδο


ΕΚΤΈΛΕΣΗ 

Σωτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι και προσθλετουμε το σκόρδο και τις πιπεριές .

Μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά ρίχνουμε τις ντομάτες κομμένες σε κύβους και μόλις μαλακώσουν ρίχνουμε το ρύζι κ τα μυρωδικά .

Προσθέτουμε νεράκι και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί   μέχρι να δούμε να βράσει το ρύζι κ να μελώσει η σάλτσα ...Γίνεται πραγματικά υπέροχο !!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Georgia Chatzimanoli-Grimwood ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ !!!


Πιπεριές Φλωρίνης ψητές !!!


 .

Έχουμε λατρέψει αυτό τον μεζέ και δεν ξεκολλάμε..!!! Ψητές πιπεριές Φλωρίνης !!!

 ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βαζω τις πιπεριες στο φουρνο να ψηθουν..

Τις καθαριζω απο το φλουδι τους μερικες δεν μπορω οκ δεν πειραζει την βιταμινη να παρουμε .

Τις βαζω σε μπολ και τις ριχνω αλατι λιγο πιπερι σκορδο αρκετο μαιντανο λαδι και μηλόξιδο...

Και καλη μας ορεξη...ωρε παλι ψωμι θελει τουτο !!!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΦΩΤΌ ΣΥΝΤΑΓΉ ΑΠΌ Κ.Anna Mouxlianitou Kamioti ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ !!!
 

Μανιτάρια στιφάδο !!!!



Μεγάλα λευκά μανιτάρια στιφάδο..👌 πεντανόστιμο είναι και νηστίσιμο φαγάκι 😋
το έφτιαξα πρώτη φορά και έγινε μούρλια Μπουκιά και συγχώριο ,Tο έφτιαξα έτσι ακριβώς όπως μαγειρεύω και το μοσχαράκι με μόνη διαφορά ότι θέλουν λιγότερο ψήσιμο τα μανιτάρια!!

Υλικά
2 συσκευασίες λευκά μεγάλα μανιτάρια
600 με 700 γρ. Κρεμμύδια μικρά
1 κούπα ελαιόλαδο
3 ντομάτες ψιλοκομμένες χωρίς φλούδα
1 κουταλιά σάλτσα ντομάτας
1 ποτηράκι κρασί
3 φύλλα δάφνης
1 ξύλο κανέλας
1 κοφτό κουταλάκι κύμινο
4 κόκκους μπαχάρι
Αλάτι και πιπέρι
1 κουταλιά ξύδι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε στη μέση...
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα βάζουμε σε νερό....
Ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί όχι να κάψει προσθέτουμε τα μανιτάρια...
Τα σοτάρουμε πολύ καλά μέχρι να πάρουν χρώμα...
Τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια....
Προσθέτουμε μία κουταλιά καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε να καραμελώσουν....
στη συνέχεια ρίχνουμε το κρασί, και αφήνουμε να εξατμιστεί...
Προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά, τι σάλτσα ντομάτας, και ανακατεύουμε να μυρίσουν....στη συνέχεια ρίχνουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες και καθαρισμένες από τη φλούδα....
Μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά και προσθέτουμε τα μανιτάρια...
Ρίχνουμε νεράκι λίγο εάν δούμε ότι χρειάζεται.... Συνήθως τα μανιτάρια έχουν πολύ υγρασία και προσέχουμε για να μη γίνει νερουλό το φαγητό μας...
Αφήνουμε να σιγοψηθεί μέχρι να μαλακώσει το κρεμμυδάκι και να μελώσει η σαλτσούλα...
Τέλος προσθέτουμε μία κουταλιά ξίδι ανακατεύουμε και κλείνουμε τη θερμοκρασία....✓✓✓
Πράγματι είναι ένα πολύ χορταστικό και νόστιμο φαγητό για όσους νηστεύουν αυτή την περίοδο... Η σαλτσούλα είναι σκέτη γλύκα ότι πρέπει για βούτες με φρέσκο ψωμάκι..😋😋👌

Eκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Marina Hatzidaki ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ!!!
 

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

Κέικ σοκολάτας !!!


Φτιάξετε αυτό το υπέροχο κ πολύ εύκολο σοκολατένιο γλυκό και απλά θα εκπλαγείτε!!!!  

Συνταγή: 

Υλικά κέικ:

4 αυγά,

200 γρ ζάχαρη,

160 ml γάλα φρέσκο,

160 ml λάδι ελαφρύ,

240 γρ κοσκινισμενο αλεύρι,

1 φακ.μπεικιν,

1 βανίλια,

60 γρ κακάο,

100 γρ ψιλοκομμένη κουβερτουρα,

200 γρ ψιλοκομμένο καρύδι! 

Υλικά μους:

2 φακελακια γκαρνι που την χτυπάμε με κρύο γάλα,και 2 κ.σ.κακαο! 

Υλικά ΓΛΑΣΣΟ:

200 γρ κρέμα γάλακτος,

180 γρ κουβερτουρα,

2 κ.σ.βιταμ! 

   Εκτέλεση κέικ: 

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη! 

Ρίχνουμε το γάλα και το λάδι! 

Τέλος ρίχνουμε σιγα-σιγα κοσκινισμενα αλευρι_μπεικιν_βανιλια-κακαο! 

Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε την κουβερτουρα και τα καρύδια!

 Βουτυρωνουμε καλά το πυρέξ η το ταψί ρίχνουμε το μίγμα και το ψήνουμε στους 180 β προθ αντισ μεσαία σχάρα για 40 λεπτά φυσικά ανάλογα τον φούρνο!   

Το βγάζουμε το αφήνουμε να κρυώσει καλά! 

Φτιάχνουμε την μους και την βάζουμε πάνω! 

Το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες!  

Φτιάχνουμε και το ΓΛΑΣΣΟ και το βάζουμε πάνω! 

Διακοσμούμε με καρύδι!

(Η Συνταγη μου έχει καταχωρηθεί στο βιβλίο μου που θα κυκλοφορήσει σύντομα..Τζένη Τσανακτσίδου)!!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
 

Σοκολατόπιτα χωρίς αλεύρι στο τσακ μπαμ !!!

 Ανακατέψτε αυγά,κακαο & ινδοκάρυδο  το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει! Σοκολατόπιτα χωρίς αλεύρι σε 5'!!!

ΥΛΙΚΑ
🔪140 γρ ινδοκάρυδο
🔪5 μέτρια αυγά
🔪200 γρ bio ζάχαρη καρύδας
🔪100 γρ bio λάδι καρύδας
🔪50 γρ bio κακάο
🔪50 γρ χυμό πορτοκάλι
🔪Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
🔪Υγρή βανίλια
🔪2 κτγ μπέικεν πάουντερ
🔪1/2 κτγ μαγειρική σόδα
----------------------------------------------------------
🔪100 γρ κουβερούρα
🔪70 γρ γάλα
-------------------------------------------------------------
🔪Καρύδια
--------------------------------------------------------------
🔪24 cm

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΔΩ --> https://youtu.be/FSpEDkq7WCs
 

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

Κέικ σοκολάτας υπέροχο !!!!


 ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ❣❣


ΥΛΙΚΆ ❣
250γρ βούτυρο
2 ποτήρια ζάχαρη
6 αυγά
1 ποτηρι γάλα
4 κουταλιές μεγ κακάο
2 βανιλιες
1 κουταλιά μεγ καφέ (νεςκαφε)
1 φαριναπ (500γρμ) 1 κουταλάκι μπεικιν (μαζί ανακατεύουμε) .
((1 άσπρη κουβερτούρα 100 γρ και μια κ.σ ηλιέλαιο!! Και μια κουβερτούρα γάλακτος 200ΓΡ με μία κουταλιά ηλιέλαιο!!
ΕΚΤΈΛΕΣΗ ❣
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να ασπρίσει  στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ένα  ένα το κακάο τον καφέ τις βανιλιες και στο τέλος το γάλα με το αλεύρι συγχρόνως!

Ψήνουμε σε μέτρια φούρνο για 45- 60 λεπτά !

Αφήνουμε να κρυώσει  λιώνετε τις σοκολάτες σε φούρνο μικροκυμάτων και διακοσμουμε  πρωτα με την κουβέρτουρα γάλακτος αφήνουμε να παγώσει και μετά με την άσπρη σοκολατα!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ ❣

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Georgia Chatzimanoli-Grimwood

Μαρμελάδα εσπεριδοειδών !!!


Μαρμελάδα εσπεριδοειδών με πορτοκάλι βασικά 🍊 και λεμόνι 🍋 !!Εμένα μου αρέσει να μην είναι τελείως λιωμένη όταν  τα  κτυπάμε στο μπλέντερ!!!Έχουμε τόσα πορτοκάλια αυτή την εποχή πού γίνεται γρήγορα και είναι πολύ νόστιμη!!!

ΥΛΙΚΑ:

 6 μεγάλα πορτοκάλια
και γενικά βάζετε εσείς όσα  πορτοκάλια θέλετε.

Ζάχαρη λευκή. 

Χυμό από ένα λεμόνι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένω τα πορτοκάλια 🍊.
Τα ρίχνω σε κατσαρόλα με νερό που βράζει, βράζω για 10 λεπτά και σουρώνω, ξαναβάζω νερό στη κατσαρόλα και βράζω άλλη μία φορά για 10 λεπτά σουρώνω ,ξαναβάζω νερό και βράζω πάλι για 10 λεπτά. 

Δηλαδή 3 φορές.

Μεταφέρω τα πορτοκάλια στο σουρωτήρι, περιμένω να κρυώσουν, τότε τα κόβω σε μέτρια κομμάτια αφαιρώντας την φλούδα, αφαιρώ τα κουκούτσια αν τυχόν έχουν, τα πολτοποιώ στο μπλέντερ.(Δεν τα λιώνω  τελείως).
Μετράω το πολτό με ένα ποτήρι , όσα ποτήρια πολτός τόσα ποτήρια ζάχαρη θα βάλετε, ρίχνω πολτό και ζάχαρη στη κατσαρόλα ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα για 20 λεπτά, στην αρχή δυνατή φωτιά μετά κατεβάζω κάτω από το μισό, ανακατεύοντας συνέχεια,  τέλος προσθέτω το  χυμό λεμονιού.
Τοποθετώ σε  αποστειρωμένα βάζα (15 λεπτά  στους 170βαθμούς).

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tasia Soulioti EfstathiouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
 

Λουκούμια σπιτικά !!!

Σπιτικά πανεύκολα λουκούμια, με γεύση πορτοκάλι κ 3 υλικά!!!

Πρώτη  φορά τα έφτιαξα  από συνταγή πού είδα( τα είχε φτιάξει  με φυσικό χυμό  μανταρινιών)και είπα να δοκιμάσω . Εγώ διάλεξα φυσικό χυμό πορτοκαλιού. Έγιναν πολύ ωραία και δροσιστικά.
Γίνονται με φυσικό χυμό (όχι έτοιμο).Εσείς βάλτε όποιο φυσικό χυμό θέλετε!

ΥΛΙΚΑ
600ml χυμό πορτοκαλιού
120 gr. Cornflour ή νισεστέ
160gr ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε σιγανή φωτιά για 10-15 λεπτά,  βάζουμε όλα τα υλικά, ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει .Όταν  πήξει  το αδειάζουμε σε ένα μικρό πυρέξ,  να έχει πάχος το λουκούμι, το σκεπάζουμε με διαφανής μεμβράνη μέχρι να κρυώσει . Προσοχή.
Την επόμενη ημέρα κόβουμε σε  κυβάκια και τα βουτάμε σε ινδοκάρυδο!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Tasia Soulioti Efstathiou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!  ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Ρυζόπιτα!!!

Η  ποιο νόστιμη ωραία σιροπιαστή με το ωραίο λεπτό φύλλο μου ΣΠΈΣΙΑΛ Ρυζόπιτα!!!!      

Συνταγή: 

Έφτιαξα πρώτα το σιρόπι: 

Έβρασα 2 ποτήρια νερό με 2 ποτήρια ζάχαρη μισό  λεμόνι και 1 ξυλάκι κανέλας για 4 λεπτά! 

Το κατέβασα και το άφησα να κρυώσει!          

Συνέχισα έφτιαξα την Γέμιση:. 

 Έβαλα 4 ποτήρια νερό να βράσει και έριξα 1 ποτήρι ρύζι Καρολίνα! 

Το έβρασα μέχρι να πιει το νερό! 

Το κατέβασα και έριξα μέσα 3 κ.σ.ζαχαρη και 1 κ.σ βούτυρο! 

Τα ανακατεψα και το άφησα να κρυώσει σκεπασμένο!  

Μόλις κρυωσε το έβαλα μέσα σε ένα σουρωτηρι! 

Έριξα 1 κ σ κανέλα,μισό κ.γ.γαρυφαλο,1 ποτήρι ψιλοκομμένα καρύδια !    

Ετοίμασα την ζύμη:.

Έβαλα στην λεκανιτσα 550 γρ αλεύρι για πίτες και έριξα 3 κ.σ.λαδι.3 κ.σ.ξυδι,λίγο αλάτι ,1 κ.σ.ζαχαρη και νερό 1  ποτήρι και 1/2 και τα ζυμωσα! 

Σκέπασα την ζύμη να ξεκουραστεί!    

Και αρχινισα:

Έβαλα την ζύμη σε αλευρωμενο πάγκο! 

Την έκοψα σε 6 κομμάτια!  

Πήρα το 1 κομμάτι και το άνοιξα ένα λεπτό φύλλο! 

Το ράντισα με βούτυρο έβαλα γέμιση παντού και το έκλεισα σε ρόλο! 

Λαδωσα το πυρέξ και έβαλα το ρόλο!

 Έφτιαξα όλα τα κομμάτια ρολο με την ίδια διαδικασία!   

Τα βουτυρωσα καλά ,τα ράντισα με νερό και την έβαλα να ψηθεί στους 200β μέχρι να κοκκινίσει καλά!

Μόλις την έβγαλα την σιροπιασα!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΉ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΉ !!!
 

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

Παστούλες Πορτοκαλιού!!!

Χιονούλες Παστούλες Πορτοκαλιού!!!
Ανάλαφρες σαν σύννεφο, πεντανόστιμες με υπέροχη γεύση κρέμας φρέσκου Πορτοκαλιού, χωρίς Αυγά και ψησιματα στο Φούρνο. Χιονούλες Αφρός για κάθε περίσταση και εορτή που θα εντυπωσιασουν όλους όσες τις Δοκιμάσουν. Μια εκπληκτική, πρωτότυπη συνταγή που κάνει πάταγο!!!

Χιονούλες Πορτοκαλιού

230 γρ Τριμμένη Καρύδα

Για την Λευκή Κρέμα
1038 γρ Γάλα πλήρες
240 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
175 γρ Αλεύρι
3 βανίλιες
60 γρ βούτυρο Αγελαδινό

Για την Κρέμα Πορτοκαλιού
600 γρ Χυμό Πορτοκαλιού Φρέσκο
20 γρ Κορν φλαουερ
55 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
140 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική

Τριμμένη Σοκολάτα για Διακόσμηση

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΔΩ --> https://youtu.be/LWZH3RkQV7o
 

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

Κέικ πορτοκαλιού με γλάσο πορτοκάλι !!!

Το ωραιότερο γευστικό εύκολο πάρα  μα πάρα πολύ αφράτο Κέικ Πορτοκαλιού με επικάλυψη κρέμα πορτοκαλιού!    

Υλικά:

4 αυγά,

200 γρ ζάχαρη,

125 ml χυμό πορτοκαλιού,

125 γρ γάλα,

200 ml ελαφρύ λάδι,

ξύσμα ενός πορτοκαλιού,

300 γρ αλεύρι,

1 φακελακι μπέικιν!!   

Υλικά κρέμας πορτοκαλιού:

240 ml χυμο πορτοκαλιού,

2 κ.σ.ζαχαρη,

1 κ της σούπας γεμάτη κορν φλαουρ!

 Εκτέλεση κέικ:

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη! 

Ρίχνουμε το λάδι,το χυμό και το γάλα! 

Τέλος ρίχνουμε σιγα-σιγα το αλεύρι με το μπέικιν! 

Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το ξύσμα και ανακατεύουμε με μαριζ! 

Βουτυρωνουμε και αλευρωνουμε καλά την φόρμα και ρίχνουμε το μείγμα!  

Ψήνουμε στους 180 β προθερμ.αντιστ.μεσαια σχάρα για 50 λεπτά! 

Όταν το βγάζουμε το αφήνουμε για 10 λεπτά και στην συνέχεια το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα! 

Εκτέλεση κρέμας: 

Βάζουμε όλα τα υλικά στο κατσαρολάκι στην εστία στο χαμηλό ανακατεύουμε να πήξει ελαφρώς! 

Την κατεβάζουμε την αφήνουμε να χλιαρυνει και την ρίχνουμε πάνω στο κρύο κέικ!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!