Συστατικά
270 ml κρέμα γάλακτος ΟΛΥΜΠΟΣ 35%, κρύα
150 γρ. πραλίνα φουντουκιού
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΔΩ -- https://youtu.be/gxHSO8PEW2Y
Υλικά
500 γραμ.κιμά μοσχάρι
1 αυγό
7 κλωνιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλατοπίπερο
λίγα φύλλα δυόσμο ψιλοκομμένο φρέσκο -προαιρετικά-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ψιλοτριμένο καρότο
2 κουταλιές σούπας λάδι για μέσα στην ζύμη του κιμά
3 κουταλιές της σούπας νερό για μέσα στην ζύμη του κιμά
1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι Καρολίνα.
αλεύρι
Για την κατσαρόλα μέσα
2 καρότα κομμένα σε λωρίδες
Κρέμα
2 αυγά ολόκληρα
2 κουταλιές σούπας αλεύρι
χυμό από 2 λεμόνια
.
Τα αφήνουμε να αρχίσουν να βράζουν και πλάθουμε μπαλίτσες τα γιουβαρλάκια τα αλευρώνουμε τα τινάζουμε καλά από το περιττό αλεύρι και τα τοποθετούμε στην σειρά στην κατσαρόλα.
.
.
* Για να δώσετε διαφορετική γεύση μπορείτε να παραλείψετε το αυγολέμονο και να προσθέσετε στο φαγητό φρέσκες ψιλοκομμένες ντομάτες ή κον κασέ.
Επίσης μπορείτε να προσθέσετε κ λίγες πατάτες κομμένες καρέ μαζί με τα καρότα !!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ !!!
Κανένα παιδί δεν μπορεί να αντισταθεί στο παγωτό. Πόσο μάλλον στο παγωτό με γεύση τσιχλόφουσκα με απίθανο εντυπωσιακό χρώμα. Είναι ένα παγωτό που με την τεχνική που σου δείχνω θα έχεις ένα παγωτό χωρίς κρυσταλλάκια,απαλό,βελούδινο χωρίς να περιμένεις να πέσει η ψύξη του για να το σερβίρεις. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχεις το ΚΑΛΥΤΕΡΟ σπιτικό παγωτό σαν του εμπορίου και πίστεψέ με...θα γίνεις και πάλι παιδί!!!
.
Υλικά -Εκτέλεση
500 γρ.κιμά μοσχαρίσιο,
2 φέτες ψωμί μουλιασμενο,
κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη,
σκόρδο,
μαϊντανό,
αλάτι,
πιπέρι,
ρίγανη,
λίγο ούζο
Ζυμώνω με όλα τα παραπάνω υλικά κ κανω κεφτέδες.
Τους περναω απο το τηγάνι κ τους ρίχνω στην σάλτσα που εχω ετοιμάσει με τρεις ντομάτες τριμμενες, μισή κουταλιά πελτε, αλάτι, πιπέρι, ξύλο κανέλα, δυο κόκκους μπαχαρι βράζω μεχρι να δέσει η σάλτσα!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Σούλα Λεβέντη -Ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
1 κουτί Νουνού,
1 κουτί νερό,
1 αυγό,
λίγο σπορελαιο,
αλάτι
αλεύρι όσο πάρει να γίνει ένας χυλός όχι πολύ παχύρευστος.
Ανακατεύω σε μπολ όλα τα υλικά πολύ κάλά.
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζω λαδώνω την επιφάνεια με λίγο βούτυρο ή κ τίποτα ρίχνω με μία κουτάλα από το μείγμα να απλώσει στο τηγάνι σε 2 με 3 λεπτά γυρίζω τις κρέπες κ οταν ψηθεί συνεχίζω με τις επόμενες .
Γεμίζω με μερέντα τις ρολάρω κ φρέσκιες φράουλες κ απολαμβάνουμε !!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Σούλα Λεβέντη-Ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ !!
Σοτάρω το κοτόπουλο με κρεμμύδι ψιλοκομμένο αφού πάρει χρώμα σβήνω με κρασί 🍷
Προσθέτω 3 ντομάτες περασμένες από το μουλτι μια κουταλιά πελτέ, ζεστό νερό αλάτι πιπέρι, κανέλα Κεϋλάνης, μπαχάρι κ σιγοβραζω να εχω μια δεμένη σάλτσα.
Βράζω και τα μακαρόνια σερβίρω με μπόλικο τυράκι !!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Σούλα Λεβέντη-Ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ !
Συνταγή:
Εφτιαξα πρώτα την κρέμα με_
1 αυγό,
μια πρέζα αλάτι,
50 γρ ζάχαρη,
25 γρ κόρν φλάουρ,
25 γρ αλεύρι,
2 βανιλιες,
500 ml γάλα φρέσκο,
50 γρ βούτυρο!
Έστρωσα στο πυρέξ μια στρώση μπισκότα σοκολάτας!
Έβαλα πάνω τους κρέμα!
Συνέχισα,ξανά στρώση μπισκότα κρέμα και ξανά μπισκότα κρέμα!
Το άφησα να κρυώσει.
Εκανα το Γλασσο με_
180 γρ σοκολάτα,
90 γρ κρέμα γάλακτος!
Και το έριξα πάνω!
Εκτέλεση Κρέμας:
Βάζουμε στην κατσαρόλα εκτός εστίας το αυγό,την ζάχαρη,το αλάτι,τις βανιλιες,το αλεύρι,το κόρν φλάουρ και τα ανακατεύουμε !
Ρίχνουμε το γάλα σιγα-σιγα και ανακατεύουμε!
Το βάζουμε στην εστία και στο χαμηλό ανακατεύουμε να πήξει!
Την κατεβάζουμε ρίχνουμε και το βούτυρο ανακατεύουμε!
Εκτέλεση Γλασου!
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος ρίχνουμε την σοκολάτα ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε!
Και τα μπισκότα είναι πτι Μπερ σοκολάτας!
Συνολικά χρειάστηκα 36.μπισκοτα!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou -Ομάδα ..ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!
Συνταγή τι Χρειαζόμαστε:
Πλαστικά ποτήρια,
500 γρ κρέμα γάλακτος φυτική,
1 ζαχαρουχο γαλα,
2 φακελακια ζελέ φράουλα,
βανιλιες 2,
και φυσικά κουβέρτουρες!
Εκτέλεση:
Λιώνουμε πρώτα κουβέρτουρες σε Μπεν Μαρί και ρίχνουμε στα ποτήρια 2 φορές και τα βάζουμε κατάψυξη δηλ: ρίχνουμε 1 φορά τα παγώνουμε και μετά άλλη μία και τα ξαναπαγωνουμε!
Στην συνέχεια.χτυπαμε την κρέμα με το ζαχαρουχο και τις βανιλιες και στο τελευταίο δευτερόλεπτο ρίχνουμε την σκόνη ζελέ!
Βγάζουμε τα παγωμένα ποτήρια με την σοκολάτα και τα γεμίζουμε!
Τα κλείνουμε με σοκολάτα βάζουμε και το ξυλάκι και τα βάζουμε κατάψυξη!
Και αφού παγώσουν τα βγάζουμε από τα ποτήρια όταν θέλουμε να τα φάμε!
Eκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou-Ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!