Τετάρτη 17 Μαΐου 2023

Πάστα ταψιού κορμός σπέσιαλ !!!


ΣΠΈΣΙΑΛ ΚΟΡΜΟΣ ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΟΡΜΟΥ:

2 πακετα μπισκοτα πτι μπερ,

100 γρ αχνη ζαχαρη,

250 γρ βιταμ,

4 κ.σ.κακαο,

1 φλ.του ελληνικου καφε κονιακ,

200 lml γαλα φρεσκο!!!        

Βαζουμε στο μπολ βιταμ-αχνη,κακαο και τα δουλευουμε 5 λεπτα!

Ριχνουμε το κονιακ!

Βουτωντας τα μπισκοτα στο γαλα τα σπαμε μεσα στο μείγμα!

Τα ανακατευουμε ολα μαζι!

Βαζουμε το μείγμα στο ταψι(30χ27) και το ισιωνουμε!!!!             

 ΣΑΝΤΙΓΊ:

Χτυπαμε 2 μορφατ μεταλλικά κουτια με 1 ζαχαρουχο γαλα(400γρ)!

Την απλωνουμε απαλα πανω στο γλυκο!

Το βαζουμε στο ψυγειο για  να παγωσει!

ΓΛΑΣΣΟ:

Βαζουμε στην κατσαρολακι στην εστια στο χαμηλο 250 γρ κρεμα γαλακτος να.ζεσταθει!

Σπαμε μεσα 250 γρ κουβερτουρα!

Ανακατευουμε και οταν πηξει την κατεβαζουμε και ριχνουμε μεσα 2 κ.σ.βιταμ!

Ανακατευουμε συνεχεια κατα διαστηματα μεχρι να κρυωσει!

Βγαζουμε το κρυο γλυκο και ριχνουμε απαλα το γλασσο!

    Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou -Ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!