Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

λαχανορυζο απιθανο!!!

ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΩ Κ ΘΑ ΓΛΥΦΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΑΤΟ !!!!


ΜΕΡΙΔΕΣ 6

ΥΛΙΚΑ

1κιλο λαχανο

2 ξερα κρεμμυδια κανονικου μεγεθους

2 κυβους κρεατος [κνορ]

1 και μισο φλυτζανακι του καφε ρυζι καρολινα

2 κουταλιες σουπας πελτε

5 κ σουπας λαδι

λεμονι[προαιρετικο]

ελαχιστο αλατι,πιπερι

λιγο βασιλικο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

βγαζετε τα εξωτερικα φυλλα του λαχανου,κοβετε ολο το σκληρο κοτσανι κ το πετατε,ξεχωριζετε τα φυλλατου λαχανου ενα ενα κ τα πλενετε καλα,μετα σε μια κατσαρολα τα κοβετε μεγαλα κομματια ,ξυνετε μεσα κ τα 2 κρεμμυδια με τον τριφτη,τα βαζετε μαζι με το κομματιασμενο λαχανο και προσθετετε κ 2 ποτηρια νεο μεσα στο οποιο εχετε λειωσει τους 2 κυβους, κ το βασιλικο βαζω μεσασκεπαζετε την κατσαρολα κ το βραζετε σε μετρια θερμοκρασια [στο 2]για 15 λεπτα περιπου.λειωστε τον πελτε ντοματας σ ενα ποτηρι νερο και προσθεστετο,βαλτε κ το πιπερι και μια ιδεα αλατι ανακατεψτε ελαφρα κ βραστε αλλα 5 λεπτα.μετρηστε το ρυζι ξεπλυντετο,κ ριξτε το μεσα ανακατεψτε ελαφρα ,κ σιγοβραστε για 20 λεπτα .σε χαμηλη θερμοκρασια,ανοιξτε το καπακι βαλτε το λαδακι και βραστε για αλλα 5 λεπτα.στο σερβιρισμα περιχυνετε το φαγητο με αφθονο λεμονακι ,

ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ

αν θελετε δεν βαζετε πελτε κ κανετε αυγολεμονο ως εξης..5 λεπτα πριν το κατεβασετε χτυπατε 1 αυγο με λεμονι κ το ριχνετε στην κατσαρολα κουνοντας περα δωθε ,φυσικα αφαιρειτε την ντοματα.[δεν το φτιαχνω ποτε ετσι αλλα γινετε ] καλη ορεξη ,πεντανοστιμο κ οικονομικο .ειναι το λαχανακι που περισσεψε απο τους ντολμαδες γιατι ειπαμε...δεν πεταμε τιιιιποτα!!!!