Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Η πιό ωραία μπουγάτσα!!!






Για να  δείτε περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές


 

Μερίδες: 10
Xρόνος: 30' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη


 8 φύλλα κρούστας
1 φλυτζάνι τσαγιού  και 2 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι ψιλό
2 κουταλιές βούτυρο
1 και  1/2  λίτρο γάλα φρέσκο
1  1/2  φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
2 βανίλιες
βούτυρο λιωμένο για το κάθε φύλλο
ζάχαρη άχνη και κανέλα 




 Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα,την ζάχαρη,το σιμιγδάλι,της βανίλιες ,και ανακατεύουμε  [προσοχή γιατί κολλάει]
Μόλις πήξει το κατεβάζουμε από την φωτιά προσθέτουμε τις δύο κουταλιές βούτυρο ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα 4 φύλλα και με ένα πινέλο κάθε φύλλο το αλοίφουμε ολο με το λιωμένο βούτυρο .
Ρίχνουμε το υλικό με το σιμιγδάλι το στρώνουμε ωραία και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα 4 φύλλα βουτυρώνοντας ξανά ένα ένα και το τελευταίο από πάνω.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στούς 180 βαθμούς για κανένα τεταρτάκι περίπου,θα το δείτε να χρυσίσει .
Οταν κρυώσει σερβίρουμε πασπαλίζοντας το κάθε κομμάτι με ζάχαρη άχνη και κανέλα .
Οπως διαβάσατε είναι πανεύκολη ,κι άμα την δικιμάσετε πολύ πολύ ωραία !!

Η συνταγή είναι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου  σίγουρη  επιτυχία !