Παρασκευή, 20 Απριλίου 2012

Kολοκυθάκια στο τηγάνι .









 

Μερίδες: 3
Xρόνος: 15' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας:Πολύ εύκολη | Νηστίσιμη


2 κολοκυθάκια στρογγυλά ,η μακρόστενα
αλάτι
αλεύρι
ελαιόλαδο




Πλένουμε καλά και κόβουμε τα κολοκυθάκια σε σχήμα όπως τις πατάτες για τηγάνισμα.
Τα βάζουμε σε σουρωτήρι ρίχνουμε αλάτι ,τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε περίπου 1/2 ώρα να *ιδρώσουν*
Σε μία νάυλον σακούλα βάζουμε αρκετή ποσότητα αλεύρι ,ρίχνουμε μέσα τα κομμένα κολοκυθάκια κουνάμε την σακούλα να αλευρωθούν καλά .
Βάζουμε το τηγάνι με το ελαιόλαδο να ζεσταθει καλά και ρίχνουμε μέσα τα κολοκυθάκια.
Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν,και τα γυρνάμε κι από την άλλη πλευρά .
Τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για λίγο και σερβίρουμε .
Γίνονται τραγανά και πολύ νόστιμα ,τα φτιάχναμε στο γνωστό μαγαζί του Κρικέλα .

*ιδρώσουν* έτσι κολλάει το αλεύρι και κάνουν ωραία κρούστα τραγανή !