Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2015

Πεντανόστιμες πατάτες στον φούρνο με τυριά !!



 Υλικά 

πατάτες μεσαίου ίδιου  μεγέθους
σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες
κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή βούτυρο λιωμένο
φέτες λεπτές από γκούντα τυρί τόσες όσες τα ανοίγματα στις πατάτες κομμένες μικρές να περισσεύουν λίγο από τις σχισμές για να λιώσουν
αλάτι
πιπέρι
λαδόκολλα


Εκτέλεση 

 Πλένουμε καλά τις πατάτες, και τις κόβουμε ανά μικρά διαστήματα όπως βλέπουμε στην φωτογραφία
Βάζουμε ανάμεσα στις σχισμές σκορδάκι από 1 λεπτή φετούλα   τυρί   κομμένο μην εξέχει πολύ απ έξω από την πατάτα ,λίγο βούτυρο αλάτι πιπέρι
Τοποθετούμε τις πατάτες στη λαδόκολλα.
Ψήνουμε τις πατάτες στους 220 για περίπου 40 λεπτά.
Μόλις δούμε ότι μπορούμε να τις τρυπήσουμε τις πασπαλλιζουμε με το χοντροκομμένο τριμμένο τυρι και ξαναφουρνιζουμε να λιώσει από πάνω .
Σερβίρουμε με ντίπ γιαουρτιού και λίγο ψιλοκομμένο μαιντανό ,η και σκέτο  .
 Αυτοσχεδιάζουμε και τις γεμίζουμε με ότι μας αρέσει ,απαραίτητο το τυρί για να λιώσει καθώς και το σκορδάκι που δίνει ιδιαίτερη γεύση .
Επίσης μπορείτε να κόψετε μικρά κομματάκια μπέικον για επάνω στις πατάτες και μετά στο φούρνο ψήσιμο.

Ντίπ γιαουρτιού [ποσότητα υλικών ανάλογα τις μερίδες θα φτιάξετε]

400 γραμ . γιαούρτι στραγγιστό
2 κουτ, σούπας λευκό βαλσάμικο ξίδι
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
λίγο αλάτι  κουτ.γλυκού αλάτι
1 κουτ.σούπας ψιλοκομμένο άνηθο

Εκτέλεση
Ολα μαζί ανακάτεμα  σε μπολ και ψυγείο η κατά προτίμηση τον άνηθο ψιλοκομμένο επάνω από το ντιπ




ΔΕΙΤΕ  βιντεάκι για βοήθεια  ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΤΙΣ ΚΟΨΕΤΕ ..ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΔΩ 



Μαγειρική και Συνταγές
 food end drink