Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Κουλουράκια βανίλιας !!!

Αρωματικά και αφράτα !!

Χρειαζόμαστε
1 κιλό αλεύρι,
5 αυγά,
1.3/4 φλυτζάνι φυτίνη, 
1/2 φλυτζάνι γάλα,
2 φλυτζάνια ζάχαρη, 
4 κουταλάκια μπέϊκιν,
4 βανίλιες και 2 κρόκους για άλειμμα.


Χτυπάμε το βούτυρο με τα αυγά και την ζάχαρη, 
ρίχνουμε το γάλα χλιαρό και τις βανίλιες.
Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέϊκιν.
Πλάθουμε και αλείφουμε με κρόκο αυγού χτυπημένο με λίγο νεράκι.
Τοποθετούμε αραιά γιατί φουσκώνουν. 
Ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς.
Αυτή η δόση μας δίνει τρεις λαμαρίνες κουζίνας.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ