Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Cheesecake με καραμέλα !!!


Αφράτη κρέμα σαντιγί -τυριού με καραμέλα… θα γίνει σίγουρα το αγαπημένο σου γλυκό. Ετοιμασία πάρα πολύ εύκολη !!!


Θα χρειαστείς

Για τη βάση

  250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
 100 γρ. βούτυρο

Ενδιάμεσα

καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα που το βρίσκουμε έτοιμο στα Σούπερ μάρκετ

Για την κρέμα

    500 γρ. τυρί κρέμα
    250 ml κρέμα γάλακτος
    100 γρ. ζάχαρη άχνη

Για την επικάλυψη

    100-120 γρ. καρύδια
    80 γρ. ζάχαρη



Εκτέλεση

Ρίχνεις τα μπισκότα στο μπλέντερ και τα θρυμματίζεις.
Τα βάζεις σε ένα μπολ και τα ανακατεύεις με το βούτυρο.
Τα στρώνεις σε μία φόρμα με αποσπώμενο πάτο, και βάζεις την βάση στο ψυγείο.
Το βγάζεις και στρώνεις  από πάνω την καραμέλα την οποία την έχουμε αραιώσει με λίγο ποτό της αρεσκείας μας 2 με 3 κουταλιές της σούπας .
Σ αυτό το σημείο αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς προαιρετικά ..
Τοποθετούμε πάλι στο ψυγείο .

Για να φτιάξεις την κρέμα χτυπάς στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη μέχρι να γίνει μια αφράτη σαντιγί.
 Προσθέτεις το τυρί και το χτυπάς για λίγο ακόμη.
Απλώνεις την κρέμα επάνω στην καραμέλα και βάζεις το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να σφίξει καλά.
Γαρνίρομαι το γλυκό μας με γραμμές σος καραμέλας που θα φτιάξουμε πολύ εύκολα -αν θέλουμε καραμελώνουμε και λίγους ξηρούς καρπούς ή πασπαλίζουμε με σκέτη κανελίτσα μαζί με την καραμέλα.

Πως θα φτιάξεις την καραμέλα για γαρνίρισμα
Σε ένα τηγανάκι βάζεις ζάχαρη να καλύψει όλη την επιφάνεια και το βάζεις στην φωτιά μέτρια θερμοκρασία -η ζάχαρη θα αρχίσει να λιώνει ,μόλις δούμε και γίνει προς ξανθό  το χρώμα της αρχίζουμε και την ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα -μόλις λιώσει και πάρει το χρώμα της καραμέλας αποσύρουμε το τηγάνι από την φωτιά και προσθέτουμε μέσα 1 κουταλιά  βούτυρο ανακατεύουμε καλά την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την χρησιμοποιούμε για γαρνίρισμα .
 Μπορούμε να καραμελώσουμε και καρύδια ή αμύγδαλα να στολίσουμε από πάνω με τον παρακάτω τρόπο
Σε ένα τηγάνι ρίχνεις τα καρύδια με τη ζάχαρη.
Ανακατεύεις μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσουν τα καρύδια.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ