Απίθανο λαχταριστό και πεντανόστιμο φαγητό – κανελόνια με κιμά και τυρί !!!
Υλικά
Για τον κιμά
Κιμάς μοσχαρίσιος (ιδανικά από το μέρος ελιά)
2 μεγάλα κρεμμύδια
2 σκ. σκόρδο
4 κ.σ. σπιτική σάλτσα ντομάτας
Μαϊντανός
Αλάτι, πιπέρι
Προαιρετικά: λίγη κανέλα ή μπαχάρι
Ξύδι (για το σβήσιμο του κιμά)
Ελαιόλαδο (για το τσιγάρισμα)
Για τη συναρμολόγηση
Κανελόνια
Τριμμένο τυρί
Νερό (μέχρι να σκεπαστούν τα κανελόνια στο ταψί)
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βάζουμε τον κιμά σκέτο και τον ανακατεύουμε μέχρι να απορροφήσει όλα του τα υγρά, σπάζοντας με πιρούνι τα κομμάτια ώστε να γίνει ψιλοκομμένος. Σβήνουμε με λίγο ξύδι για να φύγει η βαριά μυρωδιά του κρέατος.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τον μαϊντανό, τη σάλτσα, τα μπαχαρικά και λίγο νεράκι. Κλείνουμε την κατσαρόλα (ή τη χύτρα) και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά. Αν έχει μείνει παραπάνω νερό, συνεχίζουμε με ανοιχτή κατσαρόλα μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Γεμίζουμε τα κανελόνια με τον κιμά και τα τοποθετούμε σε ταψί. Σκεπάζουμε με μπόλικο τριμμένο τυρί και περιχύνουμε με νερό, τόσο ώστε να τα σκεπάζει. Ψήνουμε στους 180°C μέχρι να μαγειρευτούν τα κανελόνια και να λιώσει και να ροδίσει το τυρί.
Έτοιμα να τα απολαύσετε ζεστά και λαχταριστά!
Η συνταγή είναι από τη κ.Gogo Samiou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ!!