ΥΛΙΚΑ
1κιλο γιδα
1 φυλλο δαφνη να σπασει την μυρωδια της γιδας
1 πατατα
3 κρεμμυδια
καροτα
1 σκελιδα σκορδο
αλατι φρεσκοτρυμμενο πιπερι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ ενα μπολ βαζω την γιδα αφου την εχω πλυνει καλα.ριχνω κ λιγο ξυδι και την αφηνω για λιγο .μετα την ξαναξεπλενω πολυ καλα και την βαζω στην κατσαρολα την σκεπαζω με νερο και ριχνω κ ελαχιστο αλατι.περιμενω κ μολις αρχισει να βραζει θα αφριζει κιολας,βγαζω με μια κουταλα τον αφρο ολο.Αμεσως ριχνω τα καροτο,σκορδο.φυλλο δαφνη .κρεμμυδια .χαμηλωνω την φωτια κ βραζω στο σιγανο για 3 ωρες [ετσι θελει στο σιγανο και πολυ ωρα] οταν βρασει προσθετω κ το αλατι οχι πολυ γιατι εχουμε βαλει λιγο στην αρχη , δοκιμαστε την πρωτα.οταν σερβιρω ριχνω απο πανω φρεσκοτριμμενο πιπερι.αλλη παραλλαγη ειναι οταν βρασει βαζουμε λιγο η ,φρεσκια ντοματα ,η λιγο πελτε,και προσθετουμε λιγο κριθαρακι ψιλο .αλλα συνηθως η γιδα μαγειρευετε για το ζουμι της!!!