Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Στιφάδο μοσχάρι!!!

















 ΥΛΙΚΑ
1 κιλο μοσχαρι
1και μισο κιλο κρεμμυδακια για στιφαδο
2 σκελιδες σκορδο
1 ποτηρακη κρασιου κρασι κοκκινο
μισο ποτηρακι ξυδι
μπαχαρι
2 δαφνοφυλα
αλατι πιπερι
1 γεματη κουταλια σουπας πελτε η ενα κουτακι πουμαρο σαλτσa
1ξυλο κανελα
μισο φλυτζανι λαδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε σε μια κατσαρολα το λαδι κ το κρεας πλυμενο κ στεγνο ,το γυρναμε να ροδιση κ το βγαζουμε σε ενα πιατο ,ριχνουμε στο ιδιο λαδι τα κρεμμυδακια να γυαλισουν κι αυτα κ τα βγαζουμε σε αλλη πιατελα ,ριχνουμε σ αυτο το λαδι το κρεας το γυρναμε λιγο κ ριχνουμε να το σβησουμε με το κρασι ,μετα βαζουμε ολα τα ..μπαχαρι ,δαφνη,πελτε,πιπερι ,κανελα ξυλο [αλατι το τελος]και νερο ζεστο τοσο οσο να σκεπαζει το κρεας,μαγειρευουμε για καμια ωρα κ μετα ριχνουμε τα κρεμμυδακια κ το αλατι κ βραζουμε μεχρι να εχουν μαγειρευτει ολα και να εχει πηξει η σαλτσα του ,αν χρειαστει νερο μονο ζεστο προσθεστε ,καλη επιτυχια!!
Ενα μυστικο για να μην κλαψετε με τα πολλα κρεμμυδάκια  γεμιστε ενα μπολ νερο ριξτε τα μεσα  και  καθαριζετε μεσα στο νερο .