ΥΛΙΚΑ
1 και μισό κιλό κάστανα
1 και μισό κιλό ζάχαρη
λίγο ελάχιστο στη μύτη του κουταλιού αλάτι
4 ποτήρια νερό
2 κ σούπας λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα κάστανα και τα βράζουμε χωρίς να λιώσουν [προσθέστε κ το αλάτι εδώ ]τα αποσύρετε από την φωτιά κι όταν κρυώσουν αφαιρείτε την φλούδα.
Σε κατσαρόλα βάλτε το νερό με την ζάχαρη,να βράσουν και να γίνει μέτριο σιρόπι σε δέσιμο
Όταν κρυώσει βάζετε μέσα τα κάστανα και τα αφήνετε να τραβήξουν το σιρόπι τους όλη νύχτα.
Την επόμενη μέρα ανάβεται το μάτι τοποθετείστε την κατσαρόλα κι από την στιγμή που θα αρχίσουν να βράζουν αφήστετα μόνο για 5 λεπτά
Όταν κρυώσουν αφαιρέστε τα ξανά και ρίξτε μέσα στο σιρόπι το χυμό λεμονιού να δέσει κανονικά
Αφού δέσει κλείνουμε το μάτι και προσθέτουμε τα κάστανα μέσα τα αφήνουμε για 2 με 3 ώρες και μετά τα τοποθετούμε σε βάζα !!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ