Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Μπουγάτσα στο τσάκ μπάμ ..πεντανόστιμη !!







Για να δείτε περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές

Υλικά

 5 αβγά
1 ποτήρι νερου γάλα
1 ποτήρι ζάχαρη
κανέλα
 άχνη ζάχαρη για επάνω
 φύλλο κρούστας το πολύ λεπτό
 2 μασουράκια βανίλια
 200 γρ φρέσκο βούτυρο

Εκτέλεση

Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
 Λιώνουμε το βούτυρο, βουτυρώνουμε το ταψί.
 Ανοίγουμε τα φύλλα και παίρνου ένα ένα και το σουρώνουμε μέσα στο ταψί όπως σας το δείχνω.
Όταν τα βάλουμε όλα και γεμίσει το ταψί τα περιχύνουμε μ’ ένα κουτάλι με το λιωμένο βούτυρο να πάει παντού!!
 Το βάζουμε  στο φούρνο να ροδίσουν περίπου για 12 λεπτά.
Ετοιμάζουμε στο διάστημα αυτό την κρέμα ως εξής: σ’ ένα μπολ βάζουμε τα 5 αυγά τα σπάμε ολόκληρα ,τις 2 βανίλιες, ρίχνουμε λίγο λίγο το ένα ποτήρι ζάχαρη και τελευταίο το γάλα.
 Όλα αυτά τα ανακατεύουμε με το σύρμα να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα και να λιώσει η ζάχαρη. Βγάζω το ταψί από το φούρνο, αφού δω ότι ρόδισαν τα φύλλα και με μια κουτάλα σούπας το περιχύνω παντού.από πάνω από τα ψημμένα φύλλα
 Κατ ευθείαν  το ξαναβάζουμε  στο φούρνο ώσπου  να πήξει η κρέμα.
Θέλει πολύ λίγο χρόνο και γίνεται φανταστική.
 Όταν την βγάλουμε από τον φούρνο  πασπαλίζουμε  μόνο με άχνη ,την κανέλα στο κομμάτι του καθενός που θα κεράσουμε !!
 Να την φτιάξετε,  είναι πανεύκολη και πολύ νόστιμη!! Και οικονομική!!! Καλοφάγωτη!!