Υλικά:
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1\2 κ. γλ. αλάτι
1\2 κ. γλ. ζάχαρη
1 φακ. ξερή μαγιά
...1και 1\2 κούπες τσαγιού χλιαρό νερό [θα το δείτε με το μάτι να γίνει ενας παχύς χυλός]
ΣΙΡΟΠΙ
Δείτε παρακάτω στην συνταγή.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπόλ και προσθέτουμε και το χλιαρό νερό .Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας λείος παχύς χυλός .[αν χρειαστεί προσθέστε λίγο νερό με το μάτι θα το καταλάβετε].
Σκεπάζετε το μπόλ με μία πετσέτα και το αφήνετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει [40 λεπτά περίπου]
Παίρνετε με υγρό κουταλάκι του γλυκού μικρή ποσότητας ζύμης και τις ρίχνετε σε καυτό λάδι [καλό είναι να αν δεν έχετε φριτέζα ,να βάλετε αρκετό λάδι σε ένα κατσαρολάκι κατά προτίμηση σπορέλαιο και να κάψει καλά ]
Για να γίνουν ομοιόμορφοι παίρνετε με το χέρι σας ζύμη το κλείνετε απαλά, και με ένα υγρό κουταλάκι παίρνετε την ποσότητα ζύμης που βγαίνει ανάμεσα στο δείκτη και τον αντίχειρα
και το ρίχνετε στο καυτό λάδι .Προσοχή γιατί ροδίζουν αμέσως.
Με μία τρυπητή κουτάλα τους βγάζετε και τους βάζετε σε μια πιατέλα στρωμένη με χαρτοπετσέτα να στραγγίξουν από το λάδι.
Σερβίρετε τούς λουκουμάδες πάντα ζεστούς με μέλι και κανέλα.
Εγώ φτιάχνω ενα πολύ ωραίο σιρόπι με τον παρακάτω τρόπο .
Σε ένα κατσαρολάκι βάζω 1 κούπα τσαγιού μέλι ,μισή κούπα τσαγιού ζάχαρή,λίγο νερό,περίπου μισή κούπα ,1 ξυλο κανέλα ,και φλούδα λεμονιού ,η πορτοκαλιού ,τα ανακατεύετε καλά και τα βράζετε να δέσει το σιρόπι ,αλλά όχι πολύ ,να είναι σε ρευστή κατάσταση .
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1\2 κ. γλ. αλάτι
1\2 κ. γλ. ζάχαρη
1 φακ. ξερή μαγιά
...1και 1\2 κούπες τσαγιού χλιαρό νερό [θα το δείτε με το μάτι να γίνει ενας παχύς χυλός]
ΣΙΡΟΠΙ
Δείτε παρακάτω στην συνταγή.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπόλ και προσθέτουμε και το χλιαρό νερό .Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας λείος παχύς χυλός .[αν χρειαστεί προσθέστε λίγο νερό με το μάτι θα το καταλάβετε].
Σκεπάζετε το μπόλ με μία πετσέτα και το αφήνετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει [40 λεπτά περίπου]
Παίρνετε με υγρό κουταλάκι του γλυκού μικρή ποσότητας ζύμης και τις ρίχνετε σε καυτό λάδι [καλό είναι να αν δεν έχετε φριτέζα ,να βάλετε αρκετό λάδι σε ένα κατσαρολάκι κατά προτίμηση σπορέλαιο και να κάψει καλά ]
Για να γίνουν ομοιόμορφοι παίρνετε με το χέρι σας ζύμη το κλείνετε απαλά, και με ένα υγρό κουταλάκι παίρνετε την ποσότητα ζύμης που βγαίνει ανάμεσα στο δείκτη και τον αντίχειρα
και το ρίχνετε στο καυτό λάδι .Προσοχή γιατί ροδίζουν αμέσως.
Με μία τρυπητή κουτάλα τους βγάζετε και τους βάζετε σε μια πιατέλα στρωμένη με χαρτοπετσέτα να στραγγίξουν από το λάδι.
Σερβίρετε τούς λουκουμάδες πάντα ζεστούς με μέλι και κανέλα.
Εγώ φτιάχνω ενα πολύ ωραίο σιρόπι με τον παρακάτω τρόπο .
Σε ένα κατσαρολάκι βάζω 1 κούπα τσαγιού μέλι ,μισή κούπα τσαγιού ζάχαρή,λίγο νερό,περίπου μισή κούπα ,1 ξυλο κανέλα ,και φλούδα λεμονιού ,η πορτοκαλιού ,τα ανακατεύετε καλά και τα βράζετε να δέσει το σιρόπι ,αλλά όχι πολύ ,να είναι σε ρευστή κατάσταση .