1 1\2 Φασολάκια φρέσκα καθαρισμένα από τις ίνες τους
3 μέτριες πατάτες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ξυσμένο
1\2 κιλό ντομάτες ώριμες
1\2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
5 κουταλιές σούπας λάδι
1\2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
ελάχιστο αλατοπίπερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε καλά τα καθαρισμένα φασολάκια,τα βάζετε στην κατσαρόλα και ρίχνετε τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες ,την σκόνη σκόρδου,το ξυσμένο κρεμμύδι,τις ντομάτες λειωμένες με τα χέρια ,η , περασμένες από το μύλο των χοταρικών,το μαιντανό ψιλοκομμένο,και το αλατοπίπερο.Προσθέτετε νερό τόσο όσο να σκεπάζονται τα φασολάκια ,τα ανακατεύετε ελαφρά,σκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε σε μέτρια θερμοκρασία περίπου για 1 ώρα.Ξεσκεπάζετε την κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι ανακατεύετε πολύ ελαφρά κι αν δεν έχουν πιιεί το νερό τουςαφήνετε να βράσουν λίγο μέχρι να πιούν το νερό τους και να πήξει η σάλτσα .[μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φασολάκια κατεψυγμένα που δεν χρειάζονται καθάρισμα]