Μερίδες: 2
Xρόνος: 30' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη
|
αλάτι πιπέρι
1/2 ποτήρι νερού κρασί λευκό
αλεύρι
ελαιόλαδο
λεμόνι
ρίγανη
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
Πλένουμε τις μπριζόλες και τις πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι ,μετά έχουμες βάλει αλεύρι σε κάποια επιφάνεια που μας βολεύει
και τις αλευρώνουμε καλά τινάζοντας τες να φύγει το περιττό αλεύρι.
Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και τις τοποθετούμε στο τηγάνι να ροδίσουν από την μία πλευρά και μετά γυρνάμε και από την άλλη να πάρουν χρώμα σε δυνατή φωτιά.
Τις σβήνουμε με το κρασί προσθέτουμε και μισό ποτήρι νερό με αραιωμένη μέσα την μουστάρδα ,χαμηλώνουμε την φωτιά και μαγειρέυουμε ώσπου να δέσει η σάλτσα.
Λίγο πρίν το τέλος προσθέτουμε και λίγη ρίγανη .Γίνονται υπέροχες ! και συνοδεύονται με πατάτες κυδωνάτες τηγανιτές που αν θέλετε τις τηγανίζετε και τις βάζετε για λίγο ανάμεσα στις μπριζόλες να πάρουν γεύση κι από εκεί και γίνονται ακόμα πιο ωραίες και νόστιμες ,καλή όρεξη !!
και τις αλευρώνουμε καλά τινάζοντας τες να φύγει το περιττό αλεύρι.
Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και τις τοποθετούμε στο τηγάνι να ροδίσουν από την μία πλευρά και μετά γυρνάμε και από την άλλη να πάρουν χρώμα σε δυνατή φωτιά.
Τις σβήνουμε με το κρασί προσθέτουμε και μισό ποτήρι νερό με αραιωμένη μέσα την μουστάρδα ,χαμηλώνουμε την φωτιά και μαγειρέυουμε ώσπου να δέσει η σάλτσα.
Λίγο πρίν το τέλος προσθέτουμε και λίγη ρίγανη .Γίνονται υπέροχες ! και συνοδεύονται με πατάτες κυδωνάτες τηγανιτές που αν θέλετε τις τηγανίζετε και τις βάζετε για λίγο ανάμεσα στις μπριζόλες να πάρουν γεύση κι από εκεί και γίνονται ακόμα πιο ωραίες και νόστιμες ,καλή όρεξη !!